Dodaj do ulubionych

Do chlywika

17.12.05, 20:35
Zgłoszom to
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=33631925&a=33631925
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: Do chlywika 17.12.05, 20:35
      prosza o umotywowanie!!!
      • ballest Re: Do chlywika 17.12.05, 20:37
        Moze, ze se Slezan uodezwou i porownou mnie do Hitlera!
        ;)
        Ale poczekom jak tro Bronek umotywowuje?
        Bo jou napisou czymu tak myslam!
        • broneknotgeld Re: Do chlywika 17.12.05, 20:39
          Jest rasistowski i tela.
        • rita100 Re: Do chlywika 17.12.05, 20:39
          proponuję Labanda na sędziego :)
          • broneknotgeld Re: Do chlywika 17.12.05, 20:41
            Rita, niy ma taki potrzeby, jo mom swoje zdanie i tako je tu wyrażom - to
            wszysko.
            • szwager_z_laband Re: Do chlywika 17.12.05, 20:42
              kozdy mo do tego recht, Rita, Ballest, Bronek, slezan i jo :), -
        • szwager_z_laband Re: Do chlywika 17.12.05, 20:41
          ballest napisał:

> Moze, ze se Slezan uodezwou i porownou mnie do Hitlera!
          > ;)
          > Ale poczekom jak tro Bronek umotywowuje?
          > Bo jou napisou czymu tak myslam!

no ja, w tym tysz cos je ...
          • broneknotgeld Re: Do chlywika 17.12.05, 20:45
            No, a co z tym zrobiom gospodorze, to już ich utropa.
            Musza terozki kończyć.
            • szwager_z_laband Re: Do chlywika 17.12.05, 20:47
              broneknotgeld napisał:

> No, a co z tym zrobiom gospodorze, to już ich utropa.
              > Musza terozki kończyć.

Bronek, to zabrzmiauo jak cikoria :))
          • ballest Re: Do chlywika 17.12.05, 20:45
            Nie wiem co jest wiecej rasistowskie moj post, ktory wlasnie uobracou sie
            przeciw Polskimu Rasizmowi.
            Pozwolenie na tortury ludzi innego wyznania i wyglondu, jest wlasnie dla mnie
            rasizmem, jesli Bronek to popierou, to jou mogam napisac zue zarowno BRONEK jak
            i Slezan wlasnie rasitami som!

Zresztom to nie tylko moje zdanie, tylko to mowi moralnosc kazdego
            cywilizowanego Europejczyka.
            • szwager_z_laband Re: Do chlywika 17.12.05, 20:50
              jo wiym ze lubisz prowokowac( jo tysz, jak niyma inkszego jak to robi:)), ale
              kozdy mo mo swoj Geschmack :))
              • ballest Re: Do chlywika 17.12.05, 20:55
                Jou tysz wiym, ze Bronek prowokowac lubi, ale mnie to nie szteruje, jego
                fraszki lubiam, a ze nacjonalistom je, to mu tego nie zabroniam!
                • szwager_z_laband Re: Do chlywika 17.12.05, 20:59
                  Bronnek niy je nacjonalistom, ale mo take same "przekrziwiynie" :((. jak kozdy
                  z nos -
                  • sloneczko1 Re: Do chlywika 17.12.05, 21:14
                    lubia Wos Panowie i wykasuja te 2 wontki--Ballest--udowodnij mi ,że w Twoich
                    żyłach niy płynie ani kropelka słowiańskiej krwi a zmiynia zdanie
                    • szwager_z_laband Re: Do chlywika 17.12.05, 21:16
                      niy rozumia ???

ps

ida tera na fajer, ale jtro je zech juzas sam fit ))
                      • sloneczko1 Re: Do chlywika 17.12.05, 21:18
                        a co tu do rozumiynia?
                        • ballest Re: Do chlywika 17.12.05, 21:23
                          Jou tysz niy, chce se Bronkowi przychlybic, PRZYCHLAST!

Czymu nie mou w moich zylach slowianskou krew plynonc, chcesz zebych umarl?
                          • sloneczko1 Re: Do chlywika 17.12.05, 21:25
                            to należysz do tyj samyj bandy o kieryj piszesz :)
                            • ballest Re: Do chlywika 17.12.05, 21:28
                              Moze i do ty nalezam, ale mom innou moralnosc jesli o mordy i tortury chodzi!
            • slezan Re: Do chlywika 18.12.05, 19:21
              Pewnie. Wolno torturować jedynie ludzi tego samego wyznania i wyglądu - wez się
              klupnij w łeb.
              Jesteś rasistą i tyle. Przypisujesz rasom jakieś szczególne cechy i moralne
              predyspozycje - dokładnie jak Hitler. Mnie tam nie interesuje czy terrorysta
              jest śniady czy nie. Czy morduje w imię islamu czy religi animalistycznych. Ty
              wszystko sprowadzasz do rasy i narodowości. Twoje posty sa najlepszym
              świadectwem Twoich chorych poglądów.
              • ballest Re: Do chlywika 18.12.05, 20:33
                I Dlatego jestes za mordowaniem i torturami a ja nie !
                To nas rozni !
                Jak mozesz byc za torturami osob, ktorym nic nie udowiono?
                Kto da odszkodowanie tym ponad 300 osob, ktorych za darmo torturowano w
                Guantanamo, dou im je moze RAS, jak te tortury podpierou!
                U ciebie sa rasistami Ci co nie morduja i nie torturauja ludzi innego wyznania,
                NO TO WITAJ AUTONOMICZNY SLASKU i otworz wrota amerykanskim OPRAWCOM!
                • slezan Re: Do chlywika 18.12.05, 20:51
                  Rosenberg też nie torturował i nie mordował. To był dokładnie taki kanapowy
                  rasista jak Ty. A w Norymberdze go skazali.
                  • ballest Re: Do chlywika 18.12.05, 21:53
                    Godosz Ciebie skarza?
                    • slezan Re: Do chlywika 18.12.05, 22:14
                      Stajesz się coraz mniej komunikatywny. To wiek?
    • bartoszcze Re: Do chlywika 19.12.05, 16:13
      to sie podobno bez czorno ksionzka skarg robi:))
    • pauulek Re: Do chlywika 19.12.05, 18:42
      Jo tak samo niy je za torturami jak ballest, ale to niy nic wspolnego z tym
      zeby jakies grupy ludnosciowe byle ogolnie szkalowane przez przydowanie im cech
      co te inne 100% ludzi tyz majom.
      Nb.
      Nasz material genetyczny je w 92 % zgodny z tym od myszow!
      A cos takiygo jak rasa genetycznie niy ma, som ino gupoty na tyn tymat.
      • ballest Re: Do chlywika 19.12.05, 21:27
        Nie wiem Pauulek kaj mieszkosz, ale jesli w Niymcach tos powinien widziec
        roznica w "okrutnosci" miedzy np. Rosjanami a Germanami.
        Jeszcze jedno, nie ma Mafii germanskiej ale jest chorwacka, rosyjska, polska,
        czy serbska.
        Dlaczego?
        Jesli wszyscy rowni sa, to dlaczego Polska ma tylko0,003 % czytaj promile w
        patentach europejskich, jak np.6 razy mniejsze Wegry , maja 100 RAZY nie o
        100% tylko 100 razy wiecej patentow!
        Paulek nie ma rownych ludzi, jak by tak bylo nie bylo by bogatych i wielkiego
        kapitalu co rzadzi AWIATEM!
        • pauulek Re: Do chlywika 20.12.05, 16:05
          no ja germany wyglodzili w XIX wieku 2-4 milionow Irladczykow, wytracili Indian
          polnocno amerykanskich itd, jak chcesz to mozesz znalezc prziklady dlo kozdej
          grupy ludzi ale przeca niy o to chodzi.
          Jakos trocha dziwnie patrzysz na ludzi i zycie, jakby wszyscy w jakiyjs prozni
          zyli.
          Przeca to co czlowiek jest to zlepek genow i wychowania(w najszerszym
          zrozumiynia tego slowa),a jak twoje otoczynie niymo za nic zycie innego to na
          ciebie tako postawa posrednio i byzposrednio dzialo, egal z kad pochodzisz.
          A jak socjalizm cie za nic niy miol to i innych niy bydziesz powazol, co do
          Rusow to niy zapomnij ze ich wiynkszosc bola do polowy XIX roku prawie
          niywolnikami, po tym byli trocha wolniyjsi a od 17 roku zas dostali baty, jakby
          niymcy mieli tako historia spoleczno i przemyslowo to moze my by tera mieli
          bajrockie aboalemanskie bandy i mafie.
          Nb.
          Z twoimi patyntami to dej sie pokoj, moim zdaniem powodem je gorolska
          Abstimmung mit den Fuessen, tak jak to sam(w rajchu) z naszymi elitami po
          czynsci tyz jest.
          • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 16:51
            Ludzie nie sa rowni, bo som wiysz, ze Ponboczek dou jednymu wiecej talentow a
            drugiemu mynii, stond juz Ponboczek roznice zrobiou!
            Nie wiem czy jestes wierzacy, ale jesli tak powinien ues uo tym wiedziec.
            Tak samo Israelici to narod wybrany przez Boga, stad to wlasnie oni swiatem
            rzadza i sa madrzejsi jak inni, wejrzi na lista noblistow, moze Cie to
            przekonou!
            • slezan Re: Do chlywika 20.12.05, 17:52
              A Ty dalej swoje brednie pociskasz. Ludzie różni nie są, ale tylko rasiści
              twierdzą, że talenty a zwłaszcza kwalifikacje moralne uzaleznione są od rasy.
              Pauulek Ci to wyklarował jak trzeba, ale widzę, że nie trafia.
              • rico-chorzow Re: Do chlywika 20.12.05, 18:04
                Coby ros tyn groch ta ściana przebiou.
                • sss9 Re: Do chlywika 20.12.05, 18:55
                  rico-chorzow napisał:

> Coby ros tyn groch ta ściana przebiou.

no proszę, czasem wykazujesz się iskrą inteligencji i przyzwoitości. :)
                  • rico-chorzow Re: Do chlywika 20.12.05, 19:06
                    sss9 napisał:

> rico-chorzow napisał:
                    >
                    > > Coby ros tyn groch ta ściana przebiou.
                    >
                    > no proszę, czasem wykazujesz się iskrą inteligencji i przyzwoitości. :)

Wąski musi pański ..... być,bo każdy sądzi po sobie.
                    • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 19:26
                      Fajnie Wom se godou, ale wlasnie moze pare miesiecy temu byl w FAZ artykul z
                      USA byc moze z NEW YORK TIMES , ktory czarno na bialym studiami udowodnil, ze
                      Zydzi inteligentniejsi sa jak inni!
                      Przypuszczam , ze sami o tym wiecie, ale w swej zacieklosci rasistowskiej to
                      negujecie !
                      • rico-chorzow Re: Do chlywika 20.12.05, 19:32
                        Więc atykuł potafi udowodnić,że jesteś mniej inteligentny jak Zydzi.
                        • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 19:41
                          Rico, nie artykul, ale srednie IQ u Zydow jest duzo wyzsze jak u innych ludzi!
                          Jesli Rico Ty uwazasz, ze wszyscy ludzie rownej inteligencji sa, to dlaczego w
                          szkole jeden z 5 klasy wyszedl a drugi same jedynki ma?
                          Jesli to wytlumaczysz to Tobie racje dam!
                          • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 19:42
                            Rico, jeszcze cos, ja nie chcialbym, zeby mnie ktos pod wzgledem wiedzy
                            porownywal ze Braidem, SSSiem, Gliwiczanka czy Mieszkiem 966 !
                            A to juz swiadczy, ze ludzie nie sa rowni!
                            • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 20:08
                              No i co zabraklo naraz argumentow ;)

Dobrze jest mondrowac, ze wszyscy rowni sa, ale kazdemu z Was wyciongne post,
                              ze temu przeczycie, TAKA JEST PRAWDA moi PANOWIE, tu sie nasze dziouchy
                              bardziej dyplomatycznie zachowaly!
                              • rico-chorzow Re: Do chlywika 20.12.05, 20:10
                                Ja,ale Tyś niy je dzioucha;)
                                • rico-chorzow Re: Do chlywika 20.12.05, 20:11
                                  I niy Zyd;)abo?
                                  • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 20:25
                                    Rico, widzisz jak latwo ludzi pokonac ich wlasnymi argumentami, tu wyzywajom
                                    innych glupimi, ale z drugiej strony sa wszyscy o tej samej inteligencji!
                                    PARANOJA , co?
                                    Taki Slezan smie twierdzic, ze Biblie zna!
                                    Tylko nad nim glowa pokiwac!

Niech Ci wszyscy co tak zwierdza! - nie torturuja innych o innym wyznaniu, to
                                    juz ten nasz SWIAT ROWNIEJSZY BEDZIE!
                                    • rico-chorzow Re: Do chlywika 20.12.05, 20:48
                                      ballest napisał:

> Rico, widzisz jak latwo ludzi pokonac ich wlasnymi argumentami, tu wyzywajom
                                      > innych glupimi, ale z drugiej strony sa wszyscy o tej samej inteligencji!
                                      > PARANOJA , co?
                                      > Taki Slezan smie twierdzic, ze Biblie zna!
                                      > Tylko nad nim glowa pokiwac!
                                      >
                                      > Niech Ci wszyscy co tak zwierdza! - nie torturuja innych o innym wyznaniu, to
                                      > juz ten nasz SWIAT ROWNIEJSZY BEDZIE!

Synek,a Tyś jus richich wejrzou do Twojy byrny,jak niy,to dej siy wyjrzyć bes
                                      szpecow,moge pomogom.
                                      • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 20:55
                                        Rico a moze na temat cos skreslisz, jesli potrafisz!
                                        Abo potrzebujesz szpecow, zeby mi udowodnic ze wszyscy ludzie ta sama
                                        inteligencja maja?
                                        JOU JE INNEGO ZDANIA, ale tera ci juz mogam pedziec, jesli tak twierdzisz to
                                        Twoje NIVEAU IQ jest na poziomie SSSia !
                                        • slezan Re: Do chlywika 20.12.05, 21:00
                                          Balleścik sypnął paroma rasistowskimi mądrościami z rękawa, a teraz usiłuje
                                          nieudolnie odwrócić kota ogonem. Oczywiście, że ludzie nie są równi
                                          inteligencją. Właśnie tego dowiodłeś po raz kolejny. Uwaga! To nie był
                                          komplement:-).
                                          • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 21:05
                                            ACH JA !! Slezan zdanie zmienil, a dlaczego, moja argumentacja zrobila swoje
                                            prawda!
                                            • ballest Slezan a co to byl za WPIS? Wytlumacz? 20.12.05, 21:10
                                              "A Ty dalej swoje brednie pociskasz. Ludzie różni nie są, ale tylko rasiści
                                              Pauulek Ci to wyklarował jak trzeba, ale widzę, że nie trafia."
                                              • slezan Ballest ma kłopoty z czytaniem 20.12.05, 21:15
                                                Już napisałem o literówce, której bardziej inteligentny czytelnik od razu by
                                                się domyślił:-).
                                                • ballest Re: Ballest ma kłopoty z czytaniem 20.12.05, 21:18
                                                  Jakiej bo jej dalej nie widze, sa ludzie rozni albo nie ?
                                                  Napisz w koncu?
                                                  Bo caly czas sie oburzasz, nad moim twierdzeniem !
                                                  • slezan Re: Ballest ma kłopoty z czytaniem 20.12.05, 21:20
                                                    To Ci napisałem. Odstajesz na tym forum inteligencją:-).
                                        • rico-chorzow Re: Do chlywika 20.12.05, 21:23
                                          ballest napisał:

> Rico a moze na temat cos skreslisz, jesli potrafisz!
                                          > Abo potrzebujesz szpecow, zeby mi udowodnic ze wszyscy ludzie ta sama
                                          > inteligencja maja?
                                          > JOU JE INNEGO ZDANIA, ale tera ci juz mogam pedziec, jesli tak twierdzisz to
                                          > Twoje NIVEAU IQ jest na poziomie SSSia !

Ja,jak niy dociyro do Cerebrum,to może jest Cortex za rubo.
                                          • sloneczko1 Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 21:27
                                            ale napiszcie mi konkretnie
                                            • ballest Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 21:32
                                              Sloneczko, SSSiuniu, Slezan, Gliwiczanka(czytaj SSS), Pauulek i Rico uwazaja ze
                                              wszyscy ludzie rowni sa i niczym sie nie roznia !
                                              O TO CHODZI!
                                              • sloneczko1 Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 21:35
                                                o to?każdy człowiek to indywidualista przecież
                                                • ballest Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 21:39
                                                  Wytlumacz to Rico, Slezanowi Pauulkowi i SSSiowi, a tak na uboczu to ZAWSZE
                                                  CIEBIE ZA JEDNA Z NAMONDRZEJSZYCH UWAZOM!
                                                  • rico-chorzow Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 21:44
                                                    Sonecko,niy dej siy wciongnońć.
                                                  • sloneczko1 Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 21:45
                                                    Ballest--niy słodź mi,prosza
                                                  • ballest Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 21:48
                                                    No przeciez Cie nie porownom do SSSia i jego rownych, uot tych se muszymy
                                                    abgrencowac, niech uoni se rowne robiom, ale nie zy mnom, proszam!!
                                                  • ballest Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 22:00
                                                    "• Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie?
                                                    sloneczko1 20.12.05, 21:35 + odpowiedz

o to?każdy człowiek to indywidualista przecież!!"

ale nie dla naszych komunistow !
                                                  • rico-chorzow Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 22:02
                                                    Ballest,jo Ci powia tak prosto,Ty niy cioros yno Polokow bes hasiok,yno nos
                                                    Šlonsokow stym tys,a tam i sam som dobry lodzie,kupa lodziom robis krziwda,i to
                                                    lodziom,egal jake som,moge Tyś je TYN,yno niy do mje,wyjrzi siy do TWOJY BYRNY.
                                                  • ballest Re: Panowie--o co Wy sie tak kłócicie? 20.12.05, 22:14
                                                    Jou nie wiym kto wiynkszou krzywda robi!
                                                    Bo jou tylko prouwda piszam uo wszystkich i nie robiam roznicy miedzy narodami!
                                                    Co jeszcze nie uobrazom osobiscie tak jak TY! a to jest najwazniejsze na FORUM
                                                    zapamientej se to RICO!
                                          • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 21:29
                                            No widzam , ze naroz som wszyscy komunistami!
                                            Niyma na Swiecie rownych, kazdy jest indywiduom o innej inteligencji!
                                            Moze Slezan, Rico, SSSiuniu i Gliwiczanka som sobie rowni, ale o tym sami
                                            zadecydowali! nie ja!
                                            • pauulek Re: Do chlywika 20.12.05, 22:16
                                              Wiysz niy przystoi mi to pedziec bos je storszy lody mnie ale zes stary a gupi.
                                              Inteligencja a genetyka to som dwa rozne pary szczewikow.
                                              Jo ci pedziol ze genetycznie niy ma rasow, my som wszystkie lod jednego przodka
                                              eli biole eli czorne abo czerone li zolte. Najprzod my wszytkie byli CZORNE!! a
                                              jak niy wierzysz to sie przeczytewj cosik z antopologii np sam
                                              www.willighp.de/evo/frame_builder.html?
                                              www.willighp.de/evo/funde/aafa_al288-1.php
                                              en.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis
                                              de.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis
                                              • ballest Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 20.12.05, 22:38
                                                Pauulek jou mogam byc gupi, ale ci cos napiszam, co Ciebie moze uoswieci!
                                                Mondry czuowiek NIGDA, ale NAPRTAWDE NIGDY GUPIEGO gupim nie wyzwie, bo na to
                                                je za inteligentny ! ON SE TO NAJWYZY POMYSLI!!!!
                                                Jak widzisz Pauulek tu se jusz rozniymy, bo jou Cie nigdy gupim nie nazwiam
                                                choc bys tylko jednou szarou komoreczka miou, bo na to uech je za inteligentny!

Teraz ale zaczynosz som powoli kapowac , ze sam roznice miedzy nami, prouwda ?
                                                byc moze nie tylko genetyczne?
                                                Tak na uboczu nigdy uech nie wiedziou, ze murzyni i zolci som ty samej rasy !
                                                • rico-chorzow Re: Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 20.12.05, 22:53
                                                  Pauulek,toś jus - niyyntylygyntny - BUANA GROSSBALLEST dojrzauo siy tygo,to dej
                                                  pozor;)))
                                                  • ballest Re: Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 20.12.05, 22:56
                                                    Kaj uech napisou, ze nie je inteligentny, napisou uech se inteligencja
                                                    rozniymy, zreszta nie tylko inteligencja ale i kultura, bo jou nikoga gupim nie
                                                    nazwiam!
                                                  • pauulek Re: Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 20.12.05, 23:25
                                                    ballest to co ty sam robisz to je afazja sensoryczna, bo czytosz a niy nic niy
                                                    kapujesz, przeczitej sie to jeszcze roz co jo napisol, japiyrw zech cie
                                                    przeprosiol, ale jak ty naszyj godki niy kapujesz i jestys jak cwiykym zabity
                                                    to jo niy moga zato, pozatym spruch :"stary a gupi "jest wedlug mnie w naszej
                                                    godce wcale niy za bardzo lobrazliwy , stwiedzo ino zes je naiwny.
                                                  • rico-chorzow Re: Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 20.12.05, 23:35
                                                    Pauulek,jak Ci lot brakoje,to sprzi na mojych,jo gynau tys tak myśla,szkoda,co
                                                    Ballest niy je Šlonsokym.
                                                • pauulek Re: Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 21.12.05, 12:06
                                                  "> Tak na uboczu nigdy uech nie wiedziou, ze murzyni i zolci som ty samej
                                                  rasy ! "
                                                  No to na szczynscie zes sie dowiedziol
                                                  mwszysysam na ziymi som
                                                  homo sapiens sapiens
                                                  • ballest Re: Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 21.12.05, 12:10
                                                    mwszysysam na ziymi som
                                                    homo sapiens sapiens

NO to Paulek, zes richtig tera uoswieciou, tego starego gupiego chopa!
                                                  • pauulek Re: Najgorsze jest, ze se inteligencja rozniymy ! 21.12.05, 12:13
                                                    No to ciesza sie zech mog przed Weihnachten zrobic jeszcze jedyn dobry uczynek
                                                  • ballest Jou se tysz radujam! 21.12.05, 12:49
                                                    Myslam Pauulek, ze warto boua tyn tymat po roz wtory zaczonc;)
                                                    Mysla, ze Bronek tysz zrozumiou ta powiedzmy "prowokacja"
                      • ballest Sami temu zaprzeczacie, co piszecie ! 20.12.05, 19:37
                        "slezan 20.12.05, 17:52 + odpowiedz

A Ty dalej swoje brednie pociskasz. Ludzie różni nie są, ale tylko rasiści
                        Pauulek Ci to wyklarował jak trzeba, ale widzę, że nie trafia"

SLEZAN, SAM Z SIEBIE BALWANA ROBISZ!
                        Ja wiem, ze nie ma ludzi rownych , jedni sa madrzejsi, drudzy glupsi, jeszcze
                        przed chwila mnie Glupim wyzywales, teraz sa wszyscy jednakowi!

CZY TY NAPRAWDE WSZYSTKIE ZMYSLY POSTRADALES!

SSS niech sie nie odzywa, bo tak jak on ze Sloneczkiem rozprawiou, to nie
                        rasizm, to swiadczy ze on ostatnia szara komorke stracil!
                        Tylko jego tu nikt juz powaznie nie czyta!
                        • slezan Ballest z pewnością nie jest Żydem 20.12.05, 20:05
                          Gdybys był Żydem i dysponował wyższym IQ zorientowałbyś się, że miało
                          być "ludzie równi nie są" a nie "ludzie różni nie są". Wynika to z kontekstu.
                      • pauulek Re: Do chlywika 20.12.05, 20:42
                        No ballest slyszoles cosik o socjalnej(tu spolecznej )ewolucji?
                        Bo w przipadku Zydow to mosz.
                        Pogoogluj sie trocha o hitorii zydow, a bydziesz wiedzol ze w europie niy meli
                        dostympu do cechow, musieli wybiyrac tzw wolne zawody jak lykorz,adwokat
                        bankier itd,(to bola ich jedno czynsc), a jak przez wieki sie wonsko
                        specjalizujesz to tyz do chodzisz do mistrzostwa, inteligencjo niy je ino
                        przirodzono, duzo mozesz trenowac.Lobejrzij sie wyniki ostatniegotestu pisy!
                        • ballest Re: Do chlywika 20.12.05, 20:50
                          Niy nie je przyrodzonou mosz recht ale w 60% uwazanou za przyrodzonou, byly
                          nawet doswiadczenia z dzieckiem lekarzy u murzynskiej familli i z dzieckiem
                          murzynow u lekarzy!
                          Pauulek jeszcze roz se pytom, jestes katolikie? jesli tak to wiysz co Ponboczek
                          powiedziou!,
                          • pauulek Re: Do chlywika 21.12.05, 11:57
                            jo je luteranin
                            www.luteranie.pl/zabrze/
                            • slezan Re: Do chlywika 21.12.05, 15:00
                              Tak się domyślałem po Twoich reakcjach:-).
                              Aleś się wtedy zaperzył, że o Lutrze źle mówię. Ciekawe co Ty byś powiedział o
                              św. Ignacym Loyoli:-).
                              • pauulek Re: Do chlywika 21.12.05, 18:00
                                tego swiyntego mu brakuje, ale jak wiysz u nos niy ma swiyntych poza tym Jednym.
                                Dlo tych ,dlo ktorych lon robiol to bol bardzo efektywny,ale jo bych niy chciol
                                zyc w tych czasach.
                                • slezan Re: Do chlywika 21.12.05, 19:23
                                  Wcale nie oczekuję, żebyś cenił Loyolę, tak jak trudno oczekiwać od katolika,
                                  żeby cenił Lutra. A jak jest w Zabrzu z frekwencją na nabożeństwach? Spada jak
                                  u katolików, czy jesteście bardziej zdyscyplinowani?
                                  • rico-chorzow Re: Do chlywika 21.12.05, 19:38
                                    Layola,no gdzieś musiało się zacząć powszechne szkolnictwo.
                                  • pauulek Re: 21.12.05, 23:59
                                    Zagladom tam niezbyt czynsto , ale kosciol w porownaniu do mojej mlodych lot
                                    wcale niy je taki pusty, momy duzo mlodych ludzi i bardzo zaangazowanego
                                    pastora ks.Dawida, jak mosz czas to wstap, zawsze w niedziela o 10.15
                    • sss9 Re: Do chlywika 20.12.05, 19:42
                      rico-chorzow napisał:

> sss9 napisał:
                      >
                      > > rico-chorzow napisał:
                      > >
                      > > > Coby ros tyn groch ta ściana przebiou.
                      > >
                      > > no proszę, czasem wykazujesz się iskrą inteligencji i przyzwoitości. :)
                      >
                      > Wąski musi pański ..... być,bo każdy sądzi po sobie.

i czar iskierki prysł. ostatnio w specyficzny sposób udowadniasz swoją kulturę.
                      zaślepienie czy co...
                      • hanys_hans Do sss9 20.12.05, 22:10
                        Skwuli tego zeby speunic´ twoja pros´ba i nasztynglowac´osobny wątek dla twojich
                        ciekawych tekstów i to w samym chlywiku, byda musiou sie teroski dziebko ale
                        nagimnastykowac´ bos´ tego sam nawciepywou do pieroona i trocha!!!!
                        Ale czego sie niyrobi dlo gos´ci. Potraktuj to jako gyszynk pod chojinka.

Re: Do chlywika
                        sss9 20.12.05, 19:42 + odpowiedz
                        • sss9 Re: Do sss9 21.12.05, 12:08
                          skwuli tego ześ jest ordynarnym przygłupem, wybaczam ci i tę głupotę. przeca ty
                          nic niy możesz za to.
                          chociaż spróbuj leczenia psem, albo bębnem, z twojej ulubionej strony pewnego
                          biologa z wykształcenia, a "historyka" z nudów:
                          www.taraka.pl/index.php?id=_psy.htm
                          www.taraka.pl/index.php?id=beben_00.htm
                          :)
                          • ballest Re: Do sss9 21.12.05, 12:13
                            sssiuniu, a moze bys roz w zyciu cos na temat skrysloua s nie sam cauy czas
                            udowadniou czymu yno twoja jedna samotnou szara komorka tela placu mou!
    • builder Re: Do chlywika=popieram 21.12.05, 00:21
      uzasadnienie; ballest to (nie wiem co to jest?),
      Chop, baba, dziecko=nie ma znaczenia,
      jez`eli mo "mo`zg" to nie powinien ssac` wiadomos`ci z niesprawdzonych z`rudel,
      jez`eli to robi za wczasu to znaczy, z`e mo malego "klapsa",

broneknotgeld napisał:

> Zgłoszom to
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=33631925&a=33631925
      ---------------------------------------------
      • ballest Dowod, albo nie mozna czegos nwegowac, co je ! 21.12.05, 07:45
        WIDZIALNE I NAMACALNE!

Pauulek, jou cie lepi zrozumiou jak Ty myslisz i dugo genug podpuszczou zeby w
        koncu Wom pokozac, ze som ogromne roznice w cechach roznych grup
        narodowowciowych.
        2.wprawdzie w tym temacie uech se powtorzou i laband, meg i np. Hanys go juz
        downo znajom, ale jest zawsze fajnie komus cos pokozac , czego tyn drugi moze
        znou, ale nie miou na to dowodow, a tyn stary gupi OPA tyn je zawsze znejdzie!

Znocie Belgia tam jest jedna czesc romanska druga flandryjska, wiem, ze jeszcze
        ktos z Wos wyskoczy i powie jest tysz niemieckou !
        Dobrze ale Niemcy to tysz Germanie.

1.Jak pojedziecie prze Belgia to zauwazycie ogromne roznice miedzy
        miejscowosciami Flandryjskimi a Wallonskimi.
        Ta bardzo bogata jeszcze do lat 70' Wallonia rozni sie ogromnie jesli o
        czystosc chodzi od Flandrii.
        Jeden kraj, sasiednie miejscowosci a roznica jak dzyin i noc, nie napiszam wom
        dlaczego, ale moze se kapniecie.

2.To samo jest na Slasku, szczegolnie opolskim, jak sie w strona Brzegu
        uosstatniou slonskou wies konczyla, a zes wjechou do "niby" Polski, toa myslou
        ze tam se Swiat zawalou.
        Czymu, nienapiszam!

3.Jeden z moich najlepszych kolegow, kerego dzisiej prawie wszyscy Slonzoki
        znajom i przez kerego uech wlasnie ta Belgia poznou, bo uon we Brukseli miedzy
        innymi studiowou, bou tysz duszpasterzem w Rosji, dokuadnie na Syberii, tam
        byly wtedy wioski rosyjskie, polskie i niemieckie (Zaznaczom, ze uon znou
        perfekt wszytkie 3 jenzyki, zresztom nie tylko te trzy), to uon mi pierwszy
        zwrociou uwaga jaka jest roznica miedzy narodami, powiedziou miedzy innymi, ze
        ruskie wioski, tam se nie szuo przespac, bo wzzyndzie brudu i chrobajstwa, w
        polskich wsiach juz duzo lepi bouo, a w niemieckich, to wprawdzie tysz ubogo,
        ale schludnie i niemozliwie czysto!

Na koncu zodnou anegdota- bo prouwda, ale jak uech se kedys uojca spytou, kaj w
        Rudzyncu mieszkou Czerwinski ( repatriant) to mi ojciec pedziou, przejedz se
        przez Rudziniec, to jutro mi som powiysz.
        Richtig, pot spolony, szyby wytrzaskane,(holla, ale dzieci sztudiowauy) juz
        uech wiedziou kaj Czerwinski mieszkou!

• pauulek Re: Dowod, albo nie mozna czegos nwegowac, co je 21.12.05, 12:12
          "Richtig, pot spolony, szyby wytrzaskane,(holla, ale dzieci sztudiowauy) juz
          > uech wiedziou kaj Czerwinski mieszkou! "
          Jakies kulawe argumenty sam przitaczosz; jakby wasz nachbar miol gardiny a
          umyte szyby to bys tyz niy wiedziol co za ludzie.
          Przeca to je ino ausdruk kultury otoczynia w kerym zyjesz, jak sie zasymilujesz
          to byndziesz jak te inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka