socer-schlesier 07.05.06, 09:20 To chyba jakiś żart.Ten niczym nie wyróżniający się(chyba że swoim nacjonalizmem) pan zostł ministrem edukacji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanys_hans Re: R.Giertych. 07.05.06, 09:23 www.giertych-stop.kom.pl/photogallery.php?photo=27 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: R.Giertych. 07.05.06, 09:26 Wierszyki Roman Giertych 1) Pewien Roman położył się krzyżem W licheńskim wielkim kościele prosił Boga o rozum Bo nie ma go Roman za wiele Pan mu rzekł na to - a psinco Odejdź ode mnie Romanie Ja ci nie dodam rozumu, na twoje Romanie zadanie wiec wróć do Śremu Romku Bo tam żyć masz powołanie. 2) Pewien Roman, gdzieś tam spod Krakowa Krzyczał gromko: Moja w tym już głowa – W konstytucji będzie Krzyż! Nie zasłużyliśmy czyż?! Ale psińco – nie dotrzymał słowa... 3) Pewien Roman awanturnik Marzy, że Polacy durni Dopuszcza go do koryta Wszystkich metod wiec się chwyta. 4) Pewna pani z LPRu Spadla w młodości z roweru W głowę się mocno uderzyła Na starość w Romana uwierzyła. 5) Dziad Romana, Jędrzej stary Wołał komuchy niż ich ofiary Namawiał gorąco Gomułkę By w robotników wymierzył dwururkę. 6) Pewien Roman z elpeeru Pragnął dorwać się do steru. Aby – dla dobra Narodu – Sterować do Ciemnogrodu. Więc się stara i uwija, Na pomoc wzywa Radyja, Krzyczy gromko: „Hańba, zdrada!” W wielkie słowa, w patos wpada, Stare hasła trzepie z kurzu – O Mesjaszu, o Przedmurzu, Woła – purpurowy cały – Że Europa to pedały! Że nas kajdanami skują No i – zdemoralizują! I tak krzyczy, i tak woła, Strasząc piekłem dookoła, Że aż w ciemny kąt się zaszył – Tak sam siebie był nastraszył... Krzyczał Romcio duży - mały Referendum jest bezprawne Dokąd nie glosuje Naród Jak mnie do gustu przypadnie Jam jest wódz i mozg Narodu ... Az mu obwisł ten co go ma z przodu Z zona wiec juz nie spółkuje I od swych potomków Naród ratuje. 7) Pewien Roman na Europy wschodzie Się podnieca, krzycząc tak: ”Narodzie! Zdrada, Targowica!!!" – psioczy Aż mu krew zalewa oczy. No i dobrze, ślepy – nie pobodzie... 8) Siadł sobie Roman z kalkulatorem I liczyć zaczął co chce od Unii Lecz kalkulator rozpadł się w porę Bo takich wielkich liczb liczyć nie umi. 9) Roman Giertych faszysta znad Wisły wygląd paszczy ma cokolwiek skisły Móżdżek takiej persony również nieco skiszony przenicuje go sąd niezawisły. 10) W Śremie tak Romcia wyedukowali Ze jak się władzy chce to się morda wali Bo krzyku w Śremie bali się jego Jak LPRaki szefa wzrostu dużego Zawładnął tedy Romcio partyją Co bezwstydnie kupczy z Ma-ryją Ma-ryja w przerwie miedzy polityka Modlitwę nadaje nienawistna, dzika Pytam się czasem na święte rany, Czy za to zmarł Chrystus ukrzyżowany ? 11) Giertych Roman wszechpolak ze Śremu chce ludowi przewodzić polskiemu kazać klepać różaniec i nałożyć kaganiec Szczęściem mózg ma nie większy niż emu. 12) Trybunał czekał w całym swym Stanie Na pozwy Romcia dawno obiecane Lecz Romcio z nerwów gubi notatki I z płaczem chodzi do Macka tatki. 13) Pewien Roman, obywatel świdnicki rankiem stwierdził: "urosły mi cycki!” To dla macho niemiłe, całkiem jakby miał kiłę Tak to jest, gdy się sypia bez mycki! www.giertych-stop.kom.pl/readarticle.php?article_id=17 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: R.Giertych. 07.05.06, 09:27 Wierszyki Roman Giertych 14) Uczyć rozumu Francuzów Tak sobie Romcio zamarzył Zamarzył, nad kawa usnął I kawa se rękę oparzył I odtąd to Romcio nasz mały W sejmie mniej gestykuluje Za to gdzie może krzyczy Krzyczy, on krzyczy dotąd Az się dokładnie zapluje. 15) Intelektu Romcio trupek Tatuś Wojtka lizidupek Razem se wykombinowali Jakby to Belkę powalić Trybunałem ci go straszą Wrzeszczą ,krzyczą ,gęby kraszą I śmieje się z nich nawet krowa Czystopolska, nierasowa Romciu, pały nie przeginaj Bo trafisz wać do Kobierzyna 16) Pewien Roman, rodem spod Poznania, Z wartościami wciąż na wierzchu gania. Polakom zachwala wartości, Lecz oni: - I z czym Pan do gości?! Biedny Roman na nogach się słania... 17) Kto mi powie o Romanie Że chłopak gejów nie ceni, Od Rydzyka w dziób dostanie (Chyba, że swe zdanie zmieni). 18) A kto powie mi, że Romek Nie chce parady równości, Temu sam nasz Oszołomek Ze złości połamie kości. 19) Pewien Roman ze Śrema Wściekły jest, że władzy nie ma Kombinuje, dedukuje, mniema Jak by się wydostać z polityki Śrema Jak tu przechytrzyć wyborców By przy sypaniu na plaży kopców Zapomnieli, że on chytry lisek Wakacyjny knuje spisek. 20) Kto powie o Elpeerze Że się różni od Leppera, Tego zaraz - w trzy pacierze - Ojdyrektor sponiewiera. 21) Kto zaś powie o Romanie Że nie kocha on Moskali, Temu ksiądz w czarnym kaftanie Bez pardonu w łeb przywali. 22) Romcio i Andrzej gdyby się dogadali Toby Polaczkom wnet pokazali Kto prawdziwym panem Polski jest I komu Polaczek służyć winien jak pies Batko z Kremla juz się niecierpliwi Ze to długo trwa strasznie się dziwi Polsce na nic bowiem jakaś Unija Jej wystarczy do szczęścia mac Rosija 23) Kto Giertycha kochać każe i uważa za mesjasza Temu syfa wnet przekaże upadła siostra Natasza 24) Biega, krzyczy Roman G., W konstytucji Krzyża chce. Bo bez Krzyża – woła R. – Nieszczęśliwy będzie kler, Nieszczęśliwy będzie Lud, Bo Lud Krzyży pragnie w bród! Bo bez Krzyża Lud marnieje, Zapomina własne dzieje, Nie wie, jak się Pana chwali, Oraz całkiem się spedali! I tak biega, i tak krzyczy, W Sejmie kto za Krzyżem – liczy, Gdy kto przeciw, woła: Zdrada!!!, Słowem – całkiem w obłęd wpada. A na niebie, gdzieś wysoko, Pan B, siedząc na obłoku Patrzy na Romka wesoło, I lekko się puka w czoło... (lewa noga pawiana) 25) Kto Romka nie kocha, Ten gorzko zaszlocha! Kto Romka nie lubi, Te sto złotych zgubi! Kto Romka nie ceni, Ten się w świnię zmieni! Kto Romka nie pieści, Dostanie boleści! Kto na Romka pluje, Ten się wódką struje! A kto z Romka sobie drwi, Temu kuśkę ścisną drzwi! 26) Kto nie czci Romana, Ten dostanie z glana! Kto nie jest z Romanem, Tego w dzób kolanem! Kto z Romka żartuje, Go się zapudłuje! A kto Romka nie wychwala, Będzie w brzuchu miał robala! www.giertych-stop.kom.pl/readarticle.php?article_id=17&rowstart=1 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: R.Giertych. 07.05.06, 09:28 Wierszyki Roman Giertych 27) Kiedy już dotarło do Pana Romana Że palnął głupotę i że nie miał racji, Zaraz zrobił woltę (bo to bestia cwana) Po czym doznał satysfakcji z postkomuszej deklaracji. 28) Bija się Giertych z Rokita o władzę Dozwolone chwyty wszelkie Wokół smród, piekielne sadze Diabeł diabla nabija w butelkę. 29) Giertychowi, kto życzenia w dzień urodzin zechce złożyć Ten w kaplicy przemienienia da się Żydom wybatożyć 30) Roman to jest fajny gość, Co da narodowi (w) kość! 31) Giertych Roman(on pono pejsaty!) tak zawołał znienacka do taty: Ja Europę ocalę, swoje piętno wypalę! Lecz na szczęście on nie jest kumaty. 32) Kogo Roman G. zniewala swoją ćwierć-inteligencją Tego wredna siostra Hala wnet zaskoczy kondolencją 33) Dzień powszedni to, czy święta, Haka wciąż na prezydenta Szuka Romek pracowicie. Aż na pomysł wpadł o świcie I radośnie krzyknął tak: „Mam, eureka, będzie hak! Na aferę Orlengate Doktorkowi wręczę glejt, I gotowe, szafa gra, Haka mi doktorek da!” Lecz, niestety, już we wtorek Olał Romcia pan doktorek, I przez swego mecenasa Wyciął Romeczkowi szpasa; Ciężkie życie, szkoda słowa, Nowy dzień – i bida nowa: Nie ma Romek haka w łapie, A doktor ozorem chlapie... 33) Gdy szedł Romek na pielgrzymkę Do Czarnej Maryi, To nie wiedział, że sam wiąże Se kamień u szyi; 34) Gdy rozmawiał w świętym miejscu Z panem Janem K., Nie przypuszczał, że Opatrzność Tak mu kopa da; 35) Biedny Romku, gdybyś przeczuł Co Cię tutaj czeka, To byś, brachu, Jasną Górę Omijał z daleka... 36) Oj, znielubi Was elpractwo, Ojcowie Paulini, Za to piękne podłożenie Romeczkowi świni! 37) Był raz sobie PRL, Takie państwo, każdy wie Przyszedł Roman, zrobił kawał I litery poprzestawiał, Ma przed sobą jasny cel, I tak powstał LPR. 38) Myślał sobie Romek: Podejdę doktorka! A doktorek z donosikiem - Do prokuratorka... Bardzo nowatorsko, Nasz drogi Romanie, Pan interpretuje Ósme przykazanie... Bo w elpeerze powiedzmy szczerze, Nikt tych przykazań serio nie bierze! 39) Doktor Kulczyk biznesmen z Poznania w Częstochowie miał dziwne spotkania Były one z Giertychem znanym nazi oprychem co sukcesu chce niczym dżdżu kania. 40) Kto myśli, że u Giertycha Znajdzie rozum albo jaja – Niech o olej w głowie wzdycha Do Świętego Mikołaja. 41) Kto by myślał, że nasz Romek Giertych ma cechy człowiecze Ten pozna co to postronek i mu nic sięnie upiecze :) 42) A kto powie - nie miłuję Ni Rydzyka, ni Giertycha! Tego się ukamienuje W Sanktuarium w Łagiewnikach. 43) Pewien Roman pejsaty z wszechpolski miewał zmazy jak biskup podolski Choć na kołdrze miał łapy ten wszechpolak pejsaty. Wszyscy wiedzą, że z nim to koniec Polski! 44) Patriota raz był w Odolanach Co krzyczał: "Wybierzmy Romana!!!" Lecz dzisiaj jest mu wstyd, Że krzyczał głośno zbyt. Cóż, człowiek trzeźwieje do rana... www.giertych-stop.kom.pl/readarticle.php?article_id=17&rowstart=2 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: R.Giertych. 07.05.06, 09:30 video.google.com/videoplay?docid=5156414776370860501&q=giertych Odpowiedz Link
hanys_hans Re: R.Giertych. 07.05.06, 09:33 www.giertych-stop.kom.pl/photogallery.php?photo=49 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: R.Giertych. 07.05.06, 10:10 giertych-stop.kom.pl/downloads.php?cat_id=2&download_id=18 Odpowiedz Link
cirano Re: R.Giertych. 08.05.06, 17:53 Fajny tyn Gedicht, żeby tak boł jeszcze krotszy... Odpowiedz Link