ballest 06.07.06, 22:01 No ja w guowiczce pustka ale na Arabrow przezywac, ze se uoburzajom skuli satyry. Polska leza chba w Afganistanie! www.taz.de/pt/2006/07/06/a0147.1/text Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Depp Kaczynski? albo??? 06.07.06, 22:08 a to opublikowou wprost www.copyriot.com/sinistra/news/pics04a/wprost.jpg Odpowiedz Link
stix Niemcy to naród prymitywny, dziecinny. 06.07.06, 22:32 Amerykanie to zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Niemcy to naród prymitywny, dziecinny. 06.07.06, 22:37 a do której bajki Ty należysz? Odpowiedz Link
ballest Re: Niemcy to naród prymitywny, dziecinny. 06.07.06, 22:46 Stixa denerwuje, ze POLOKI se coraz bardziej izoluja, to taki IRAN w Europie ! Odpowiedz Link
stix A co jest złego w izolacji? 06.07.06, 22:48 Ja wiem, że Niemcom to nie na rękę, ale Polaków to nie interesuje. Odpowiedz Link
ballest Re: A co jest złego w izolacji? 06.07.06, 22:54 Kompejcie se w wuosny Zousie, ale dejcie nasze pienionszki za kery budujecie drogi, mosty i miasta nazod. Jestescie najwiynkszymi pasozytami Europy. Na wos juz zawsze Niemcy, Czechy i Rosja pracowac musiala! Odpowiedz Link
stix Na Niemców to już kilka milionów ludzi pracowało. 06.07.06, 22:56 W latach 39-45. Do dzisiaj nie otrzymali zapłaty. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Na Niemców to już kilka milionów ludzi pracow 06.07.06, 23:01 stix napisał: > W latach 39-45. Do dzisiaj nie otrzymali zapłaty. no wiym,wiym--robiyli za łyżka zupy,inaczyj by z głodu umarli Odpowiedz Link
ballest Re: zaczyliscie sie licytować ? 06.07.06, 23:25 Nie godomy uo Zydach , bo te boroki tam za darmo byli ale uo Polokach, kery tam bou za darmo? KERY? Odpowiedz Link
ballest Re: Na Niemców to już kilka milionów ludzi pracow 06.07.06, 23:09 Stix, u nos som listy uot tych ZWANGSARBEITROW a wiysz co piszom? Ze to bou najfajniejszy uokres w ich zyciu! Napewno nie do wszystkich ale tak idzie kazdymu w zyciu, jednymu lepi drugymu gorzi! Odpowiedz Link
stix Wysiedlenie Niemców to też nic strasznego. 06.07.06, 23:14 Jednemu w życiu jest lepiej, drugiemu gorzej. Odpowiedz Link
ballest Re: Wysiedlenie Niemców to też nic strasznego. 06.07.06, 23:17 No ja prawie wszystkie Poloki przezyly Auschwitz, te szczere se go nawet chwolyuy, czymu !!! Odpowiedz Link
stix Sanatorium w Oświęcimiu? 06.07.06, 23:25 Jesteś typowym Niemcem. Prymitywnym i dziecinnym człowiekiem. Odpowiedz Link
ballest Re: Sanatorium w Oświęcimiu? 06.07.06, 23:28 Sanatorium w Oświęcimiu? Napewno nie dla ludzi wyznania mojzeszowego ale dla polskich KAPO - TAAAAAAAAAAK Odpowiedz Link
stix Ślązacy? 06.07.06, 23:37 "Na stanowiska blokowych zaczęli windować się ludzie, których niegdyś miałem za Polaków, lecz którzy tutaj w wielkim procesie zaparli się polskości - byli to Ślązacy. Mając poprzednio o nich jak najlepsze zdanie - tu się oczom wierzyć nie chciało. Kończyli Polaków, za swoich ich nie uważając; sami się mieli za szczep jakiś niemiecki. Kiedyś zwróciłem uwagę jednemu Vorarbeiterowi, pochodzącemu ze Śląska: "Po co go bijesz? Przecież to jest Polak". A on mi na to odpowiedział: "Ale ja Polakiem nie jest - jam jest Ślązak. Rodzice moi Polakiem mnie chcieli zrobić, ale Ślązak to Niemcy. Polak to w Warszawie mieszkać musi, a nie na Śląsku." I bił tamtego kijem w dalszym ciągu. Było dwóch blokowych-Ślązaków: Skrzypek i Bednarek, którzy byli bodaj gorsi od najgorszego Niemca. Kończyli kijem tak wielką ilość więźniów, że i "Krwawy Alojz", który zresztą trochę już wziął na "wstrzymanie", nie mógł tym drabom dorównać. Codziennie, stojąc na wieczornym apelu, można było widzieć na lewym skrzydle bloków, u tych oprawców, stojące taczki ze zwłokami więźniów. Robotą swoją chwalili się esesmanom, u których składali raport ze stanu." "Któregoś dnia z obozu macierzystego Auschwitz I przenoszą do Birkenau (rozeszła się pogłoska, że na wykończenie) szereg Ślązaków (70-80) i między innymi mego przyjaciela 45. Od poprzedniego wieczora denerwował się, coś przeczuwając, drżał w nocy na całym ciele. Prosił mnie, by wiadomość o nim przekazać w przyszłości jego żonie i małemu synkowi, Dyzmie. Z Rajska już nie powrócił. Wszystkich Ślązaków z tej grupy tam wykończono. Niektórzy z nich siedzieli tu od początku obozu i myśleli, że się uchowają. Od tego czasu pozostali w obozie Ślązacy zdecydowanie zaczęli skłaniać się do pracy przeciwko Niemcom." www.polandpolska.org/dokumenty/witold/raport-witolda-1945.htm Odpowiedz Link
sloneczko1 Stix--a jak nazwiesz tego człowieka? 06.07.06, 23:32 stix napisał: > Jesteś typowym Niemcem. Prymitywnym i dziecinnym człowiekiem. byłam dziś na CH i usłyszałam taki komentarz:same tu zniemczone nazwiska,prawie żadnych normalnych imion i nazwisk tutaj nie ma,mieszkam tu od urodzenia i nawet nie wiedziałem,że tu taki stary ,zaniedbany cmentarz jest---- Odpowiedz Link
ballest Re: Stix--a jak nazwiesz tego człowieka? 06.07.06, 23:37 OD KOGO SUONECZKO ?????????? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Stix--a jak nazwiesz tego człowieka? 06.07.06, 23:42 niy wiym od kogo,jakiś facet łazioł tam i tak nom pedzioł Odpowiedz Link
ballest Re: Stix--a jak nazwiesz tego człowieka? 06.07.06, 23:52 No to tyn facet bou Gorol Suoneczko! Taki jak Stix! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: O co Tobie dokładnie chodzi? 06.07.06, 23:53 stix napisał: > ??? no,jak wszyscy som do niczego,to co powiesz o człowieku co tutaj sie urodził i nie zna naszej historii?licytujesz sie z Ballestem o ilość ludzi która cierpiała,a nie pomyślałeś,że to był reżim faszystowski,a potem dostaliśmy się pod reżim komunistyczny i kto wtedy przeciwko niymu protestował? no kto?tyle milionów Polaków w Polsce mieszkało i tez nie poszło obalić władze komunistyczne,więc jak możesz oceniać ludzi którzy żyli w reżimie faszystowskim? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: O co Tobie dokładnie chodzi? 06.07.06, 23:58 i na CH pracują ludzie różnych nacji,i pracują tam społecznie nie patrząc na zapłatę,choć nie mają na tym cmentarzu nikogo bliskiego Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: O co Tobie dokładnie chodzi? 06.07.06, 23:59 to był terror strachu,a wszędzie znajdą się szuje,na to niestety nie ma lekarstwa Odpowiedz Link
stix Polacy walczyli i z faszystami i z komunistami. 06.07.06, 23:59 Kto wybrał Hitlera rasistę? Odpowiedz Link
ballest Re: Polacy walczyli i z faszystami i z komunistam 07.07.06, 07:13 Polacy z Francuzami go upiekli, Stix. Polacy sie odwdzieczyli za to, ze im Niemcy wolnosc dali. Odpowiedz Link
ballest Re: A co jest złego w izolacji? 06.07.06, 22:57 Godosz, ale napewno za darmo nikogo z raju nie wypendziou! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: A co jest złego w izolacji? 06.07.06, 23:03 ballest napisał: > Godosz, ale napewno za darmo nikogo z raju nie wypendziou! musioł mieć jakiś pretekst przeca ;) kisz tego tygo ogoua tam powiesioł na środku a oni uwierzyli ,że to smaczny owoc;) Odpowiedz Link
ballest Re: A co jest złego w izolacji? 07.07.06, 09:32 Krytyka byłych szefów MSZ 2006-07-06, 08:39 Siedmiu byłych polskich ministrów spraw zagranicznych wyraziło zaniepokojenie decyzją prezydenta Lecha Kaczyńskiego o nie wzięciu udziału w spotkaniu Trójkąta Weimarskiego. "Odwołanie spotkania na szczycie bez bardzo istotnej przyczyny jest lekceważące wobec partnerów. Należy żałować, że doszło do odwołania spotkania. Wypada życzyć sobie, aby spotkanie nastąpiło jak najprędzej. Nie kto inny jak właśnie Polska potrzebuje współpracy w obrębie Trójkąta Weimarskiego" - czytamy w oświadczeniu podpisanym przez Dariusza Rosatiego, Bronisława Geremka, Władysława Bartoszewskiego, Adama Daniela Rotfelda, Andrzeja Olechowskiego, Włodzimierza Cimoszewicza i Stefana Mellera. W dalszej części oświadczenia byli szefowie dyplomacji podkreślają, że ścisła współpraca z Niemcami i Francją, kluczowymi partnerami Polski w UE, leży w najlepiej pojętym interesie naszego kraju. Zauważają, iż współpraca ta nabiera szczególnego znaczenia w sytuacji, gdy Europa i Polska stoją przed nowymi wyzwaniami, a Polska jest szczególnie zainteresowana we współkształtowaniu polityki wschodniej Unii. Spotkanie Lecha Kaczyńskiego, Jacquesa Chiraka i Angeli Merkel miało odbyć się w poniedziałek. Oficjalnym powodem odwołania szczytu w ostatniej chwili była niedyspozycja zdrowotna prezydenta Polski. Media sugerują jednak, że mogło chodzić o artykuł w niemieckim "Tageszeitung", gdzie znalazły się aluzje do wzrostu prezydenta i jego brata. Lech i Jarosław Kaczyńscy określeni zostali ponadto jako "kartofle". No jak widze, sa ludzie co wiedza, ze Kaczynski nie mou wszystkich w doma. Odpowiedz Link
bonbon1 Re: A co jest złego w izolacji? 07.07.06, 10:44 www.taz.de/pt/2006/07/06/a0147.1/text Zeby tak jeszcze ludzie tacy jak six sie jezykow obcych uczyli zamiast "Czterech pancernych" ogladac, to moze by pare rzeczy zrozumieli. Odpowiedz Link