Dodaj do ulubionych

posmiychy ze nos;)

10.02.07, 13:43
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=57052414
Obserwuj wątek
    • ballest Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 15:14
      Laband, najlepsze jest to, ze z nos se posmiywajom ale udowodnic nie umiom, ze
      my rechtu nie momy.

Bolkowi ale uobiecujam, ze my mu za pora lot udowodniymy , ze to cos Ty kiedys
      napisou tysz prouwdom je!
      • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 16:19
        W każdym razie temat na arenie ;)
        Igrzyska trwają !
        • ballest Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 17:33
          Rita, chodzi o to , ze Piastowie byli Wikingami.
    • annak12 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 17:51
      Ale mocie poklask:))
      • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 18:14
        miglance tam som niykere jak pieron:)

ale jo niywiedziou ze tam same szkolone profesory od geszichty som - tera je mi
        wszysko klar!

;)
    • bolek5 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 18:16
      Witam!

Chyba nie chowacie urazy? Tu też widzę pośmichy z obcych we własnym gronie :))
      • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 18:21
        jo widziou ze mie tam nawet broniou, poczamu mioubych miec uraza do kogos - dyc
        zdrowo krytyka je poczebno, a ze zech niyma od tego szpec to sie prziznowom bez
        lyjtow;)
        • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 18:45
          Ja przyznam , że pytanie czy prowokacja Ballesta była trafna. Do tej pory nic
          konkretnie nie mozna odpowiedzieć, bo jak sami piszecie brak źródeł. Za to
          Laband je posiada tylko , że w języku niemieckim , jeszcze nie przetłumaczone w
          Polsce.
          A szkoda, bo wtenczas mogli by się zawodowi historycy zmierzyć :)
          Dzięki spokojnej dyskusji wiele się dowiedzieliśmy a wątek 100+100+23 można by
          dać jako przykład dyskusji rzeczowej. W tym sensie w tych igrzyskach wygrało
          chyba nasze Forum. :)
          gratuluje
          pozdrawiam Bolka i podziwiam wiedzę.
          • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 18:48
            mosz recht -rita, ze Bolkym idzie se fajnie pogodac:)
            • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 18:54
              Czytałam, ja bym to tak określiła , że dobra wiara była po obydwóch stronach.
          • bolek5 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 19:32
            Witam!

rita100 napisała:

> (...) pozdrawiam Bolka i podziwiam wiedzę.

Dzięki za dobre słowo. Niestety, wychodzę z wprawy. Jak byłem młodszy, to
            dopiero byłem kozak ;)))
            • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 19:48
              bolek5 napisał:

> Dzięki za dobre słowo. Niestety, wychodzę z wprawy. Jak byłem młodszy, to
              > dopiero byłem kozak ;)))
              >

Całkiem odwrotnie jest u mnie, dopiero dzięki Forum zdobywam wiedze :)
              Może jeszcze znajdziecie jakiś temat i znów będą igrzyska.
              • ballest Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:10
                Rita, wszyscy zdobywamy wiedze na forum, ciekawostka jest ale to, ze co dla
                niekerych oczywiste, dlo innych totalnym zaskoczeniem je.
                Bolek oczywiscie broni polskiej "prawdy" historycznej i mou recht.

Kiedys myslalem, ze historia jest wszedzie tak samo pisana, ale juz dawno sie
                przekonalem, ze tak niestety nie jest.
                - nas ten sam temat inaczej pisze sie w Polsce, inaczej w Niemczech a jeszcze
                inaczej w Rosji!
                • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:20
                  To prawda i każda państwo inaczej widzi, ale przecież są źródła. Teraz się pajam
                  historią Napoleona, bo 200 rocznica jego przejścia przez Prusy Wschodnie. I już
                  problem czy Napoleon oszukał Polaków czy nie. Na szczęście nie oszukał,choć w
                  szkole uczą całkiem czego innego, dla mnie jest bohaterem.
                  Ale to tak nawiasem.
                  Dobrze, że znalazł się Bolek, który potrafi z wami rozmawiać. Oby więcej takich.
                  Miałby szanse na ministra dyplomacji zamiast Fotygi :)
                  • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:21
                    a czymu myslisz ze niy oszukou?
                    • ballest Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:24
                      Jou myslam, ze Marysienka go na Rosjan podpuscila i tak Napoleon se oszukany
                      moze czuc;))))))))))'
                      • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:26
                        no wiysz!!! :)
                        • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:29
                          Kobiety w epoce napoleońskiej dużą rolę odegrały. Najczęściej były szpiegami tak
                          dla Napoleona jak i Aleksandra I. To chyba była era kobiet walczących inaczej ;)
                          A że nie oszukał, to opieram sie na źródłach podanych w ksiązce.
                          • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:30
                            Moi drodzy, choćby z tego cytatu:

- Na litość Boga, człowieku ! Cóż znaczą nazwy, cóż wolałbyś ? Księstwo wolne
                            i niepodległe, jakie mamy, czy Polskę Polską zwaną z pozorami wolności jeno ?
                            Cesarz Napoleon Bonaparte
                            • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:35
                              hm, jo na to niy odpowia - a jak na to by kobiyta odpedziaua?
                              • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:38
                                Nie ma co odpowiadać , 15 lat śledzenia konfliktu Francusko-Rosyjskiego.
                                To jest cięzki temat. Pewnie w Niemczech to wogóle nie wspominają o Napoleonie ?
                                Po cóz, chwały nie przyniósł Niemcom :)

;))))))
                                • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:40
                                  no ja, blank inaczyj o niym szkryflali we Polsce jak we Nimcach:)
                                  • rita100 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:51
                                    I to samo z plemionami, o których macie ochotę jeszcze pewnie podyskutować.
                                    To czuć :)
                                    • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:52
                                      :))
                                      • sloneczko1 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:53
                                        ja,zima idzie,czuć mroz.......
                                      • ballest Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:56
                                        Napoleon podzielou Tyrol a tyn podzial je do dzisiej!

Rita, Napoleon Polokow na Haiti wyslou!
                                        • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 22:59
                                          miou ueb niy od parady:)
                                        • sloneczko1 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:17
                                          ballest napisał:
                                          > Rita, Napoleon Polokow na Haiti wyslou!

czymuś niy dodoł,że szkoda,że niy wszystkich?
                                          • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:17
                                            a po pierona to dodowac???
                                            • sloneczko1 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:20
                                              myślisz,że kożdy sie som w duchu to dodo?
                                              • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:21
                                                no tak miyj abo wiyncyj to ja:))
                                                • sloneczko1 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:23
                                                  niy kożdymu służy goronc,niykiere wolom mroz
                                                  • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:26
                                                    mroz to je do Rusow a hica to je do Murzinow, jo je na szczynscie ze klimatu
                                                    umiarkowanego podobno:)
                                                  • annak12 Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:32
                                                    sloneczko1 napisała:

> niy kożdymu służy goronc,niykiere wolom mroz

Napoleonowi właśnie mróz zaszkodził:(
                                                  • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 10.02.07, 23:41
                                                    niy ino onymu:)
                                                  • ballest Re: posmiychy ze nos;) 11.02.07, 11:38
                                                    Co najmni dostali Poloki swoje ksiestwo co im Marysienka szynkua.
                                                    Tak to je , polityka je guadkou, a najbardzi sliskou lozku!
                                                  • szwager_z_laband Re: posmiychy ze nos;) 11.02.07, 11:43
                                                    myslisz ze to tysz do tradycji przeszuo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka