hanys_hans 03.11.07, 20:36 i3.ebayimg.com/08/i/000/c0/b7/6852_1_b.JPG Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 03.11.07, 20:44 jo to znom jeszcze ze Laband:) a skuli tyj fotki mie pokusiouo to tuplikowac:) Fajno zes je "Klara" co po funcie z koszykow , polnych mokrych lisci swiyci . Obleczono w mozelonki , kecki a chusteczki sprzedowajom cie , bydom sprzedane Choby ty wysztynglowane son rzodko Yno jynzyki od nich samotne jynzyki . (Lachajom sie a ciynzko godka godajom) . www.echoslonska.com/0111/miniatury/011000mn_Szwager_NojpiyrszyNumer.htm Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 09:58 to je obleczynie na beztydziyn to bych niybou taki zicher kuknouch do mojyj biblotyczki coby to sprawdzic ale narazie znoduech ta fotka ino ze podszkryfniynciym kere godo ze to je we OS i narazie niyznoduech dokuadniyjszego opisu. Mosz Ty cos? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 10:16 cgi.ebay.de/AK-Gleiwitz-Oberschlesische-Baeuerinnen_W0QQitemZ220166520906QQihZ012QQcategoryZ33384QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 10:18 nie sie tysz zdo ze kajs to mom ze odniesiyniym do glywic, ale prawie tego tera znonsc niy poradza:) ida dalyj sznupac:) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 10:20 Oberschlesische Bäuerinnen auf dem Markt in Gleiwitz cgi.ebay.de/AK-Gleiwitz-Oberschlesische-Baeuerinnen_W0QQitemZ220166520906QQihZ012QQcategoryZ33384QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 10:27 tak zawionzane hustki i take kecki to i we Laband nosiyli, i te jakle tysz take podobne - zresztom we inkszych ekach tysz szuo tak obleczony kobiyty trefic. Zakanauym we siedymdziesiontych latach np Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 12:13 Laband, jou to wywodzam z kond inond, mama zawsze godou, ze Szywodzianki siedzialy na markcie w glwicach w jedny raji ze swojymi koszykoma, a to mi na cos takego wyglondou. Tam je ORDNUNG, tam je wszystko pouklodane, to je z Schönwaldu! Przeca momy tu na forum szywodziana, uon tysz nisz Bild wrazi na forum to go najpiyrw godzinami uobrobiou , ze nawet skrzydla u pszczoly widzisz;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 12:15 :) chcesz mi padac ze we Laband niy bouo ordnung? :))) Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 12:24 Laband, to je yno jeden z wielu argumentow, ale na markcie w Trachrach tylko Szywodzianki sprzedowaly, zapytej se mamy. Przeca moja mama juz po chopsku nie chodzioua. Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 12:24 Laband, to je yno jeden z wielu argumentow, ale na markcie w Trachrach tylko Szywodzianki sprzedowaly, zapytej se mamy. Przeca moja mama juz po chopsku nie chodzioua. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 12:34 rozumia ze twoja mama po chopsku obleczono niy uazioua, moja ouma juz tysz niy, ale odniyj mama ja i inaczyj jyj obleczonyj niy pamiyntom:) moja propozyjca - obejz se inksze obrozki ze targu we Gleiwitz i np Raciborzu(okolica Raciborza suynoua ze tego ze mocka bauerow/bauerek na targ do Raciborza jezdzioua sprzedowac), tam mocka je tak obleczonych Odpowiedz Link
hanys_hans Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 13:59 www.gliwiczanie.pl/Reportaz/rynek/markt.jpg Odpowiedz Link
grempol Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 18:15 znojduech u mie to img405.imageshack.us/img405/5544/frauenausschnwaldys9.jpg Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 18:31 Dziynki Grempol za poparcie, ale uech se dzisiej z mojom mamom na tyn tymat pogodou i uech tysz se dowiedziou ze to Szywodzianki bouy. Mama ich pamientou zawsze z uowalnymi koszykami, z chustkami co tysz kark bou zakryty i warkocze w kerych wplontanou boua czerwonou szlajfka, niekere mialy jom na dole a niekere zaroz przy gowie. Czymu jedna ta czerwonou szlajfka prawie na gowie miala a drugou na koncu warkocza maja, tego mama nie wie. Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 18:33 acha, mialy takie krotkie Juppy! Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 18:46 No i przy uokazji, my se dowiadujemy, ze te "chopskie uoblycze" se tysz uot niemieckich siedlerow wywodzi! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 19:52 jo to oglondom i widza ze byda miec mauy problym - moja urouma ze Zakanau sie oblykaua gynau tak samo - szkoda ze te obrozki som biouo- czorne. mom bezto pytanie - miauy te kobiyty modre(modrawe) zapaski? ps warkocz aze do smierci taki nosioua, a niy boua ze szywaudu ino ze "Bobka" Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 19:59 Gynau skuli tego, zech napisou, ze po chopsku to bouo uot Siedlerow! Moja oma tysz warkocz miala, a boua uot Soblow. Tylko to co wraziou Grempol potwierdziouo, ze te dziouchy som ze Schönwaldu, a mama tysz pedziaua, ze to uone z tymi koszami uaziyli. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 20:02 jo mom z tym ale problym, bo moja urouma tak samo obleczono uazioua a z tego co wia niy boua szywoudzianka ... spytej sie ino mozno Twojyj mamy eli ona te zopaski miauy cos kole modrego - jak ja to moja urouma tysz tako miaua Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 20:09 Spytom se jakie zopaski nosiouy, ale z tym ze som z Schönwaldu nie mom najmniejszy wontpliwosci! Jak wejrzysz na tyn Bild, a wiym, ze Ty kojarzycz umiysz, to wiysz, ze to som dziouchy co se znajom i som z jedny miejscowosci, a tyn porzondek do tego , to som Szywodzianki na 101% Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 20:10 moge byc, ale wedug mie to cosik m i tak wonio ze niy ino szywoudzianki sie tak oblykauy jak na tych sam obrozkach. Abo? Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 04.11.07, 20:17 Tu mosz recht, inne se tysz tak uoblykauy, ale na tym uobrozku som Szywodzianki;) Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 05.11.07, 06:48 Tu jest Schönwälder Tracht www.bund-der-vertriebenen-hessen.de/page_ausstellung01a.html Odpowiedz Link
ballest Re: auf dem Markt in Gleiwitz 05.11.07, 06:57 www.breslau-wroclaw.de/de/breslau/tracht/ kliknijcie na dole "folgende Bilderfolge" Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 05.11.07, 09:17 sam fajne obrozki ze roztomaitych ekow OS ze ksionzki/Albumu kery mom tysz w doma: www.infomedia-schlesien.de/dfk_portal/galerie/trachten/trachten.htm ta ksionzka mo jeszcze wzory do szycia i opisy a sam ciekawy jedyn tekst ze neca: www.schlesische-handarbeit.de/index.php?page=11&jahr=2005&artikel_id=9 Ballest ale nazod do tego obleczynia na handlu - to co one tam majom obleczone to je take obleczynie na beztydziyn i je one do znondziyncia wem prawie coukim OS wsumie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: auf dem Markt in Gleiwitz 05.11.07, 09:24 te maue obrozki kliknijcie to wom sie ekstra okynka ze powiynkszyniym pokozom:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband inksze obleczynie 05.11.07, 11:00 jak sie wasze oumy jeszcze oblykauy jak szuy pokupowac abo do koscioua, abo w doma? jo pamiyntom jeszcze siwo kecka i na nia zapaska biouo abo modro, no i jakla ciymno i tako srogo husta a na zima tako deka na gowa i plecy Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: inksze obleczynie 05.11.07, 11:02 hustka na lato na gowa miaua tako jak na tym obrozku prawie ze targu we Glywicach Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: inksze obleczynie 05.11.07, 11:58 miaua tysz take hustki co bouy z tagich rubych choby niciow, kere na randzie miauy duge fryndzle - pamiyntom je ze bronotnego/zuotowatego koloru no i tysz czorne Odpowiedz Link
ballest Re: inksze obleczynie 05.11.07, 14:30 Przeca wiym, ze to je na beztydzien a nie na Fest!;) Tyn Warkocz co tam u nich widzisz, to moja Oma tysz miala, ale jou se te Bildy wydrukowou i pokozam mamie, ona wiy jak wyglondaly. Odpowiedz Link
ballest Re: inksze obleczynie 05.11.07, 18:06 Mamie uech pokozou te Bildy, to som Szywodzianki i jejich koszyki ale te uoblecze nie je calkiem czorne jak na tym bildzie. Uone chodziouy w granatowym, czerwonym , zielonym, na kolorowo.Te zopaski jaki kolor to se mamy przypomniec nie umiy, ale wiy, ze miauy krotkie juppy i te dugie warkocze z tymi szlajfkami malymi wplecionymi czerwonymi. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: inksze obleczynie 05.11.07, 19:42 niy zapomnij sie sopytac eli te zapaski mieli takekajs kole modrego! :) ze tymi zapaskami to mie tysz ciekawi, wo np na fajery to miauy zapaski kere miauy sroge kwiotki i niywia jak to bouo na beztydziyn - normalnie to sie godo ze szywoudzianki na zapaskach niy powinny miec mauych kwitkow Odpowiedz Link
ballest Re: inksze obleczynie 05.11.07, 19:45 Laband uona nie wie, jakou Farba te zopaski miauy, uona yno wiy, ze te uoblecza bouy kolorowe. Odpowiedz Link
ballest Re: inksze obleczynie 05.11.07, 19:52 Laband, mnie juz bardzo ucieszouo, ze jak yno na Bild wejrzaua, to pedziala, "das sind Schönwälder Mädchen"! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: inksze obleczynie 05.11.07, 19:54 jo to dalyj sztudiuja i dalyj do konc niywia eli ino - ale dom narazie pokoj, bo dalyj niy przidymy ku przodkowi narazie:) podziynkuj odymie fajnie Twojyj mammie i powiydz ze zauja ze se z niom pogodac niy moga trocha:) Odpowiedz Link
ballest Re: inksze obleczynie 05.11.07, 20:35 Moja mam po polsku nie poradzi, ale fajnie po slonsku godou!;) Moze se kedys z niom pogodosz;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: inksze obleczynie 05.11.07, 20:37 moga se z niom przeca i po niymiecku pogodac :) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: auf dem Markt in Gleiwitz 29.12.07, 21:32 i3.ebayimg.com/08/i/000/c0/b7/6852_1_b.JPG Cojs´ mi sie widzi rze tyn pieroon na Ebay mie oszukou! Tyn pieroon tego nakopiowou na zicher wiyncy bo widza rze co jakis czas puszczo na Ebay ta jedne i ta sama widokoowka Sam je aukcjo co jo kupiyu: cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220166520906 a sam dwie inksze aukcje tyj samyj widokoowki : cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220178603799 cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=220185054635&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=012 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: auf dem Markt in Gleiwitz 29.12.07, 22:01 rita100 napisała: > Czyli złamali prawa autorskie Czy akurat prawa autorske zuamali to niy wiym. Pszi nikerych zdjynciach prawa autorske wygasajoom po jakims czasie chyba po 50 latach. Sam moomy do czyniynio z oszustwym spszedowanio kopii jako orginau! Odpowiedz Link
rita100 Re: auf dem Markt in Gleiwitz 29.12.07, 23:21 Zdjęcia to niepewna sprawa. Można je zeskanowac i cięzko odróznić oryginał od kopi. Nie ma szans dowieść racji. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: auf dem Markt in Gleiwitz 15.11.08, 20:18 www.familie.gliwice.pl/index.php?name=News&file=article&sid=20 Odpowiedz Link