Dodaj do ulubionych

Szwagrowe mecyje

05.10.08, 00:02
schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=39
schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=40
schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=41
schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=42
schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=43
Uwazam,ze facet zasluzyl sobie na to sam.

Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: Szwagrowe mecyje 05.10.08, 09:28
      musza to ino mojyj pokozac:)

piykne dziynki:))
      • szwager_z_laband ps 05.10.08, 09:33
        "Słowo "mecyje" przypomniało mi się, gdy natrafiłem na nie w czasie
        lektury pasjonującej i przezabawnej książki Mistrza
        Wańkowicza "Atlantyk - Pacyfik". Mistrz opisuje amerykański
        hipermarket (rzecz dla Polaków z końca lat pięćdziesiątych wielce
        osobliwa), jako szerszą wersję znanego w kraju sklepiku "mydło i
        powidło".
        W swojej pysze właściciel sklepu amerykańskiego (gdzie można było
        znaleźć wszystko, od sznurówki do łodzi motorowej) ogłosił, że jeśli
        znajdzie się klient, który zażąda rzeczy, której w sklepie nie
        będzie, to supermarket wypłaci mu z miejsca dziesięć dolarów.

Oto co się stało, cytuję:

"Jechałem z nadzieją zarobku, umyśliłem prosić o kołduny w puszce.
        Ale nim dojechałem, sklep ofertę cofnął, pogromiony dość haniebnie
        przez starozakonnego, który nie zażądał wielkiej mecyi, tylko
        jarmułki."
      • rita100 Re: Szwagrowe mecyje 05.10.08, 09:48
        Fantastiko to wygląda.
        To so nie ino szwagrowe, bo inszych tam tyz widać.

Jak to mówi młodzież - cool !
        • alladyn15 Re: Szwagrowe mecyje 06.10.08, 14:54
          To jeszcze troche :)
          schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=44
          schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=45
          schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=46
          schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=47
          • alladyn15 Re: Szwagrowe mecyje 06.10.08, 15:02
            Ooops...czesc tych samych weszla.Nie wiem co sie porobilo.
            • kubiss Re: Do Alladyna 06.10.08, 15:14
              Powiem ci że mi się też podobają te zdjęcia zwłaszcza te z pierwszego linku .
              Jesteś niezły ..... :-)
              • alladyn15 Re: Do Alladyna 06.10.08, 15:38
                Jasne,ze nie jestem zly.To byly powowienia Prokuratury i Milicji
                Obywatelskiej,kubiss.
                • alladyn15 Re: Do Alladyna 06.10.08, 16:10
                  Wywalilo te zdjecia z pierwszego linku:
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=48
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=49
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=50
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=51
                  Huston...mamy prolem!

• szwager_z_laband Re: Do Alladyna 06.10.08, 17:57
                    fajne - dziynki:)

ale tego to chyba zonie niy piokoza:)))

• alladyn15 Re: Do Alladyna 06.10.08, 18:10
                      Ha ha ha....tez tak uwazam.
                  • hanys_hans Re: Do Alladyna 06.10.08, 18:22
                    alladyn15 napisał:

> Wywalilo te zdjecia z pierwszego linku:
                    > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=48
                    > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=49
                    > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=50
                    > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=51
                    > Huston...mamy prolem!
                    >

Twooj problym polego na tym rze bieresz link niy z tego miejsca co czeba. Widza
                    po adresie linku rze wchodzisz we galerii do zdjync´ pszez opcja "Ostatnio
                    dodane" klikosz na wybrane pszez ciebie zdjyncie i kopiujesz je do forum.
                    W opcji "Ostatnio dodane" wszyske adresy sie zmiyniajoom po korzdym dodaniu
                    nowych zdjync´ pszez urzytkownikoow Galeii...
                    W opcji "Ostatnio dodane" jedynym wyjsciym je kliknyc prawym klawiszym myszy na
                    zdjyncie, jak sie otworzy okynko z nawigacjoom to klikosz na samym wiyrchu tyj
                    nawigacji na "Grafik anzeigen"
                    Otworzy ci sie nowe okno z tym zdjynciym noo i na wiyrchu w linijce adresowyj
                    znejdziesz wuasciwy link do tego zdjyncia.

Wchodzoonc pszez opcja "Moja galeria" problymu niyma podwiela niy dodosz soom do
                    albumu nowych zdjync´. Skwuli tego nojlepi porobic se wiyncy albumoow wtedy te
                    adresy bydoom bardziyj staue. W karzdym razie najpewniyj je dowac link albumu
                    albo wuasciwy link do zdjyncia....

pyrsk_hanys_hans
                    • alladyn15 Re: Do Alladyna 06.10.08, 18:56
                      Pieknie dziekuje Hanys za obszerna,dokladna,pouczajaca,wnikliwa,do
                      sedna,nie ma nie odkrytych:) kart informacje.
                      Cos kapowalem,ze to moj blad byl,pisalem nawet,ale zabraklo tuszu na
                      tej stronie aby to wydrukowac.To juz nie pierwszy raz,ze sie
                      staralem i nic z tego nie wyszlo.
                      • alladyn15 Re: Do Alladyna 06.10.08, 19:03
                        Szwager,to ale mozesz pokazac:
                        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=22
                        • szwager_z_laband Re: Do Alladyna 06.10.08, 19:54
                          :)

SUPER!

bys se z mojom pogodou, bo ona trocha na gitarze poradzi pinkac - no
                          ale Ty fajnie grosz- BRAVO!

:)
                          • alladyn15 Re: Do Alladyna 06.10.08, 21:10
                            Znowusz cos zawalilem.To dwa brakujace zdjecia
                            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=23
                            schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=44
                            nie mialobyc moich nonsensow,choc swoja droga Bog wszystkim kieruje.
                            Od jutra rana,bede stosowal zalecenia Hanysa.Musze sie na nich
                            przespac troszeczke aby to kapnac.

• szwager_z_laband Re: Do Alladyna 06.10.08, 21:13
                              musisz dowac obacht jak dowosz link - elis je zalogowany abo niy -
                              dowej linki jak sie wylogujesz!

ta fotka z tymi kotkami bydzie sie mojyj na zicher nojlepiyj
                              podobac - pokoza jyj to jutro, bo prawie bigluje we pywnicy - a jo
                              sam musza byc pocichu bo jeszcze odniyj nachytom:)))
                            • alladyn15 Zdjecia 06.10.08, 21:34
                              Szwager,chyba trzasnales to zdjecie zony przy kuchni z
                              teleobiektywu.Wyraznie widac,a znam sie na tym,ze kobieta
                              sygnalizuje;trzymaj swoj dystans do 10 metrow kuchennych.Ewidentne
                              jest,ze kobieta robi Rizotto a Ty,starasz sie dawac porady.
                              • szwager_z_laband Re: Zdjecia 06.10.08, 21:37
                                krotko godajonc boua na mie wsciekuo:))
                                • rita100 Re: Zdjecia 06.10.08, 21:41
                                  I wcale sie nie dziwie - otoczony jesteś Laband samymi laseczkami ;))))
                                  • rita100 Re: Zdjecia 06.10.08, 21:44
                                    Ale z tego to powinna być zadowolona
                                    Jest cudowna z tymi kotkami
                                    https://schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/h1.jpg
                                    • alladyn15 Re: Zdjecia 06.10.08, 23:04
                                      Teraz zapytaj sie Rita,co Szwagra zona tak naprawde tam
                                      gotuje.Sadzac po reakcji kotkow,cos apetycznego.Oni byli w roznych
                                      krajach na urlopie,sa na to zdjecia.Zapytaj sie,zapytaj.
                                      • rita100 Re: Zdjecia 07.10.08, 21:15
                                        Zapyam sie, zapytam szbciutko
                                        Laband co tam Twoja żona tak gotuje, ze te dwa koty potulnie siedzą, zamiast już
                                        tyglach za jedzenie gorące się brać. A te koty ani rusz. Siedzą jak zaczarowane
                                        w zapachach. Czy Ty też tak siedzisz grzecznie jak żona warzy ? ;)

Dobrze to Alladyn skleciłam ?
                                        • szwager_z_laband Re: Zdjecia 08.10.08, 05:46
                                          juz niypamiyntom, ale chyba Alladyn zgod
                                          • alladyn15 Re: Zdjecia 08.10.08, 16:55
                                            Rita...zapytanie bylo 1-Klasa.
                                            No to teraz mnie sie o cos zapytaj z laski swojej.
                                            • szwager_z_laband Re: Zdjecia 08.10.08, 17:02
                                              a moga jo sie spytac?

jak ja to:

je zes zyniaty??

:))
                                              • sloneczko1 Re: Zdjecia 08.10.08, 20:02
                                                jasne,że je żyniaty:)
                                                • rita100 Re: Zdjecia 08.10.08, 20:42
                                                  tak, a po czym sądzisz ?
                                                • alladyn15 Re: Zdjecia 08.10.08, 20:50
                                                  Nie,nie rozwodzilem sie.Zona sie ze mna rozwiodla.Jakis taki
                                                  artystyczny zbyt mocno bylem dla niej.Interesowalem sie
                                                  krawiectwem,wzornictwem tkanin i ogolnie fasonem sukienek,tak jak
                                                  Rita.
                                                  • rita100 Re: Zdjecia 08.10.08, 20:56
                                                    Jak to sie mówi, nie trafiłeś Alladynie na swoją połówkę. Może z wyrachowania
                                                    wyszedłeś, a nie z milości, co często bywa.
                                                    ;)Zonie brakło cierpliwości do Ciebie albo nie mogłes znieść jej pasji
                                                    zmieniania i kupowania nowych ciuszków. Zamiast Ty, oczkiem w głowie jej były
                                                    ciuszki ;) To boli pewno.
                                                    Bardzo Cię to bolało ?
                                              • rita100 Re: Zdjecia 08.10.08, 20:43
                                                szwager_z_laband napisał:

> a moga jo sie spytac?
                                                >
                                                > jak ja to:
                                                >
                                                > je zes zyniaty??
                                                >
                                                > :))

No Alladyn, przyznaj sie i ile masz dzieci, dołaczam następne pytanie.
                                                • szwager_z_laband Re: Zdjecia 09.10.08, 14:52
                                                  no tosz muszymy znonsc jakos "lampa" do "Alladyna" ;)
                                                  • alladyn15 Re: Zdjecia 10.10.08, 12:50
                                                    Mam troche dzieci,mam.Jak tylko jakas kobieta potrze lampke,co
                                                    czesto ma miejsce przy przedswiatecznym sprzataniu,to ja zaraz
                                                    wyskakuje i produkuje.One chyba sobie ta lampke opylaja na Allegro.
                                                    Powiem wam szczerze,ze z pewna obawa czekam konca grudnia.Lata juz
                                                    nie te,co bede owijal w bawelne.
                                                  • alladyn15 Re: Zdjecia 10.10.08, 13:15
                                                    Nie Rita,nic mnie nie bolalo.Powiem jednak,ze bardzo szczesliwie
                                                    wspominam moja zeniaczke z Helga z gor Hartz.Jej to rozumiesz trzy
                                                    pary spodni i jeden kombinezon na dwa lata wystarczaly.Jadlem duzo
                                                    sera z ziemniakami,mleka z ziemniakami,chleba z ziemniakami a w
                                                    niedziele jeden plasterek wedlinki z ziemniakami.Fajnie bylo,ale
                                                    gonila mnie do roboty w polu za duzo.A pola w tym regionie ida tylko
                                                    pod gore,taki tam prymityw.
                                                  • szwager_z_laband Re: Zdjecia 10.10.08, 17:57
                                                    aLE FULOSZ - JO WIA KAJ SIE JY MLYKO Z KARTOFLAMI:)))
                                                  • rita100 Re: Zdjecia 10.10.08, 21:23
                                                    Ali, jesteś fantasta niezłych rozmiarów. I jak Ci wierzyć ? Nie da rady.
                                                    Odpowiedziami nie przekonałeś, ze masz, żone, dzieci i prowadzisz stateczne
                                                    życie. Całe bajabongo w tym, że bajabonga puszczasz i to niezłe bajabonga ;)))))))
                                                    w każdej dziedzinie.
                                                    A tak idąc po tafli jeziora odpowiem bajabongowaniem ;)
                                                    Jako Alladyn masz juz wszystko, masz jedną żonę, drugą i trzecią, matki i
                                                    kochanki i dzieci z imionami 44, wiele masz i wiele potrafisz - a powiedz, czego
                                                    Ci brakuje ? ;))))

Laband, widzisz, jak źle karmiła Alladyna żona, same ziemniaki, a gdzie kluski ?
                                                    Tak jest w małzeństwie jak mąż lubi spać po ciemku to zona świeci mu lampę, mąż
                                                    lubi jadać kluski, a żona gotuje mu ziemniaki itd - z tego musiał być rozwód
                                                    podwójny ;)))
                                                  • szwager_z_laband Re: Zdjecia 11.10.08, 08:00
                                                    no to konsek na roweselynie;)

uk.youtube.com/watch?v=2bN82XUEw4A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka