libressa 18.09.04, 17:54 "Być może każdy, kto wciela się w jakąś postać, staje się w końcu tym, kogo udawał. Czasami na kłamstwach można polegać bardziej niż na prawdzie". -- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 17:56 to prawda, tworzy się druga natura...serdecznie pozdrawiam Panią...DDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 17:59 witam, a ja dla Pana coś mam ekstra, poza wątkiem: Łapie gość złotą rybkę. Ta mówi: - Puść mnie, a spełnię twoje jedno życzenie! - OK! Chcę najnowszego mercedesa! - A jak wolisz: za gotówkę czy na raty? - A ty jak wolisz: na olejku czy na masełku --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:02 Bardzo dobre...!! .kochana ta rybka mozna jej jeszcze teflonik zaproponowac.niech czuje sie dobrze do końca.......DDDDDDDDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:11 Istotą przybrania "maski" jest aby zostać nierozpoznanym. Możemy tego dokanać na dwa sposoby: kreujemy postać, której nikt nie zauważa lub wywołującą takie zakłopotanie, że staje sie kontrowersyja i pozostali odwracają się... -- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:15 a nie moze byc jeszcze trzeci wariant,kreowanie osoby milej,wzbudzjącej zaufanie otoczenia,gdy w rzeczywistosci mozna byc tyranem,lub mowiac najprosciej podlym czlowiekiem,tak kreują sie zwykle oszusci.Ich nienaganne maniery,mily sposob bycia lubi myli i gubi......DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:20 Premiowana jest swoboda i naturalność, bo nie funkcjonujemy znakami. Największą sztuką jest ukrycie sztuki, tak jak najlepsze maniery używane nieświadomie ;))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:24 to prawda a czy spontanicznosc tez miesci sie w tych granicach.....DDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:37 nie mieści się ,gdyż zwraca uwagę a my chcemy się ukryć :)) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:42 slusznie,a jak dlugo wg Ciebie mozna grac pod powiedzmy drugą maską,czy mozna tak balansowac przez całe życie,czy tez od celu do celu.......DDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 18:48 można chyba bardzo długo, wiele czynników składa sie na to, otoczenie, które akceptuje, determinuje niekończące się "maskowanie". My sami lubimy "pancerzyk", czasem chroni, czasem wygładza naszą podłą osobowość. --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 19:01 tak "pancerzyk wlasny nieraz trzeba miec mocny.Wracając do wątku "maska" ma prawo bytu wtedy gdy inni ją akceptują,nieraz przez nieswiadomosc a innym znow razem gdy nie reaguja na swoje watpliwosci, sadząc ze moze będzie dobrze,moze to nadwrazliwosc ze mojej strony, i jakakolwiek reacja bedze oceniona jako nadinterpretacja sytuacji.....DDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 19:20 Brak reakcji może byc spowodowany "maską" drugiej strony również. Spotykają sie dwie "maski", prowadzą grę, jeśli przyświeca im wspolny cel, dlaczego nie. Jest znacznie gorzej gdy "maska" spotyka "naturszczyka", wtedy "maska" zakłada,że spotkała rownież "maskę", "naturszczyk" zakłada,ze spotkał "naturszczyka". Jaki jest wynik "maska" sie zdemaskuje, czy "naturszczyk" zamskuje?? ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 19:28 pierwsza sytaucja jest jasna,jest jedna "maska" i nieswiadoma niebezpieczenstwa druga stoan.Teraz wariant spotkania sie dwu "masek", czy ja wiem czy mają wspolny cel, moze ogolny aby ograc drugą stronę, szczególy moga byc juz rozne, kazda z masek moze dązyc do innego celu,jedna np zeby sie zemscić za cos, druga natomiast np. aby wyczyscić materialnie.Odnosnie ukladu "maska" + 'naturszczyk" tu final moze byc rózny i trudny do przewidznia. Postęp w przjmowaniu pewnych założeń bieżacych zalezy od zachowania obu stron,moze ybyc tak ze jedna uspi czujnosc i przyjmie tok myslenia drugiej..DDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 19:47 Jeśli tak sie stanie korzyść będzie obustronna, minimalne straty a zysk stabilny. Można by porównać to z tzw. "Dylematem więźnia", najwiekszą korzyść przy minimalnych stratach osiągnie przy współpracy z drugim więźniem. Ale to znowu ta "paskudna" Teoria liczb, która mnie "prześladuje". ;DDDDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 19:58 oj niech oni niecnoty siedzą lepiej w oddzielnych celach, tak chyba bedzie lepiej..przynajmniej dla nas, a dla nich,tego nie wiem.DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:05 Pollarisie, Tobie tylko jedno w głowie, wstydź się, to nie w tym rzecz. Wspołpraca między nimi to dylemat wspólnego "nie przyznania sie do winy", lub obciążania się wzajemnego, które obu pogrąży :DDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:08 to zmienia caly obraz rzeczy ,to nie "maski" a zwykle kretactwo tej czy drugiej strony,tak to trzeba nazwać.....DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:25 to nie jest krętactwo, to strategia!!! :DDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:31 no moze malo dyplomacji wykazalem, ale generalnie jest to samo,czyli tu mamy punkt wspolny........DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:49 w tak delikatnej sprawie nie można generalizować :DDDDD Wróćmy do pozy i niepozy. Lubimy symbole, to może i lubimy "maski", lubimy udawać lepszych niż jesteśmy w rzeczywistości z czasem uczymy sie być lepsi?? --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:52 udawac lepszych jest odruchem naturalnym kazdego czlowieka,nikt nie bedzie o sobie opowiadal rzeczy najgorszch , te sie dys\kretnie przemilcza,windując swoje zalety,dobre strony.......DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:57 tylko,żeby nie było tak jak w moim ulubionym powiedzonku: "on miał tylko jedną wadę...brak zalet"!!! :DDDDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 20:59 co mnie uprzedzasz, czy to stwierdzenie ogolne..DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 21:06 Pollarisie, jak możesz, oczywiście,że to stwierdzenie ogólne :DDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 21:07 żartowalem Kochana,wiem za masz czyste intencje...DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 21:13 ja czyste intencje? a to ciekawostka, to dopiero udała mi sie ta "maska" :DDDDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 21:14 to byla mala prowokacja i wygadalaś sie, coz trudno...DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 21:22 hahaha, nie wziąłeś pod uwagę,że "maska" może przykrywać "maskę" :DDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 18.09.04, 21:27 oj Libresso teraz manewrujesz, ale ja osobiscie sądzę, zę nie jestes tak zla za jaką chcesz uchodzic, moze w takiej masce jest Ci lzej,ale jest w Tobie tez duzoa doza ciepla.Jestes nepewno stanowczą i konsekwentna, ale to moze pochodną zyciowych wichrów.......DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 21:57 oczywiście,że jestem lepsza od swojej reputacji :))) Net to tylko net :DDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 19.09.04, 06:27 i to napawa nadzieją,dzieki za miła rozmowę-dzisiaj,bo wczoraj zawiodl sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 08:59 martwe przedmioty tak mają, witaj o poranku, ten dzień niech Cię lubi, tak jak mnie :)))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 19.09.04, 09:00 i ja Ciebie, powiedzialbym do tego.Samych przyjemnosci zyczę...DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 09:02 idę dzisiaj na "wojnę", opracowuję strategię i uzupełniam arsenał :DDDDDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 19.09.04, 09:11 to na mnie takie przygotowania.a ja tak z dobego serca, bez "maski".....DDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 09:52 Pollarisie, to będzie taka "wojna" na niby ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 19.09.04, 10:09 czyli strategia dla pokoju, no to kamien z serca mi spadl....wygranej bitwy zyczę....DDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 10:44 strategia mieszana a wynik o sumie niezerowej, jednym słowem "kooperacja" chociaz na początku silna konkurencja :DDDDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 19.09.04, 13:31 no coż konkurencja jest zawsze mile widzina,wplywa dopingująco a najsłabsi odpadają w przedbiegach,pozotaje sam kwiat,wtedy wybory stają sie prostsze,mniej szans na ewentualną pomyłkę i wynik pod kreską......DDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 20:33 wybory są prostsze. tyle tylko,że dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa gra :D P.S. "wojna" niezwykle udana, jedna Wielka Improwizacja :))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 19.09.04, 20:36 Tobie ciagle wojny w glowie, a nie moznaby czegos zalatwic przy okraglym stole.DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 22:18 Raczej łożu :DDDDDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 19.09.04, 22:29 nie podzewalem sie takiej odpowiedzi, wybacz ze wstrzymam sie z odpowiedzia ..... i przy okazji pozegnam zyczac dobej nocy........ Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 22:49 wiesz ,ze Kobiety z definicji sa nieprzewidywalne :DDD Dobranoc! --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 07:05 i to jest ich caly urok,odloty w nieznane to wciąga........DDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 07:19 Witaj, jak dobrą "maske" założą to "zabójcza broń" ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 07:22 Witaj rownież.No coz zagadki zawsze inspirują.A pułapki tez bedziesz zastawiac?......DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:20 Pułapki są dobre dla kłusowników :DDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:21 a skąd wiesz ze jak nie kłusuję.Moze "maska"..DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:35 To zawsze jest tylko kwestia czasu odpowiedniego rozpoznania, zresztą w strategii "wet za wet" dopuszczalne jest przybranie również "maski". Niezywkle skuteczna strategia :)) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:39 widze ze moge spodziewac sie dzialania w stylu "oko za oko",to troche niebezpeiczna gra, ale ryzyko zawsze wciąga.....DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:41 "wet za wet" to nie zupełnie to samo co "oko za oko" są tutaj elementy rewanżowania sie i za miłe rzeczy ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:44 a to mila propozycja, sory ze jestem taki niekumaty, moze to wina jeszcze wczesnej pory.DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:57 przeważnie jestem miła, więc strategię dobieram raczej "przyjazne" ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 08:59 falsz, czy prawda-musze cos wybrac..ale jeszcze nie teraz......DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:32 to moze byc przemiennie :) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:04 czy taz tez moze sie zdarzyc,bardzo mnie teraz zaskoczyłas,no ,no..DDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:08 kolejny raz "widzisz"jakie bywają Kobiety :)) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:13 czyżby fortecę przygotowywano do poddania,czy to jest blędna hipoteza......DDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:25 pozory :) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:28 tak tez myslalem, proba wyprowadznia w pole,sprawdzenie czujnosci ,czy lojalnosci..ten kierunek będzie trafniejszy,.....a swoją drogą poddanie sie nie musi byc wcale niekorzystne i zle się kojarzyc.....DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:45 ulegać, ulegac czemu nie, można bez końca ;))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 20.09.04, 15:35 to przenosnia czy wyrażenie woli......nie wiem.....DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 17:22 ...Pollarisie, żadnych deklaracji i paktów!!! co najwyżej "list intencyjny" :DDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
pollaris Re: Libressa`s Game 21.09.04, 18:55 to nawet nie jest na szczeblu ambasad.....ale niech tam będzie.pozdrawiam serdecznie...DDDDDDDDDDDdd Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 18.09.04, 23:45 myślisz,że dla posiadaczy "maski" ma to jakieś znaczenie?? :) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Libressa`s Game 19.09.04, 15:52 Powinno mieć. Należy rozeznać jaka maskę trzeba włożyć. Nieodpowiednia - zamiast ukrywać, zbyt wiele pokaże i co wtedy taki "zamaskowany" osobnik zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 20:29 a może odkrycie "maski" jest najlepszym kamuflażem, kto wie może jeszcze jedna maska :) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 22:17 czy to ma jakieś znaczenie? --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 22:48 każda moja odpowiedź byłaby nieprawdziwa więc??? ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
szarek7 Re: Libressa`s Game 19.09.04, 22:56 Moze sie zgubisz kiedys i nieprawda okaze sie prawda, ku Twojemu wlasnemu zaskoczeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 22:58 połprawdy i nieprawdy z czasem stają sie prawdziwe ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:18 może, ale skąd mieć pewność?? ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
szarek7 Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:27 Na poczatek wystarczy przypuszczenie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:30 z załozenia nie przypuszczam :DDDDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
szarek7 Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:32 Ejze ;))) Po co wiec zakladasz watki... Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:46 przecież to nie wiwisekcja, no chyba ,ze ktoś czuje przemożną potrzebę :DDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:47 Dobranoc!! :))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliniak. Re: Libressa`s Game IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:44 Czyli rozdwojenie jaźni - i to wielokrotne ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wariat78 Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:30 libressa napisała: > "Być może każdy, kto wciela się w jakąś postać, staje się w końcu tym, kogo > udawał. ja nie muszę moja shizofrrenia i 2 dodatkowe osobowości, 3 dostałem gratis wystarczają mi w zupełności > > Czasami na kłamstwach można polegać bardziej niż na prawdzie". pół prawdy to całe kłamstwo oj nie powiedział bym Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:31 juz pisałam powyżej "połprawdy" z czasem stają sie prawdziwe ;))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariat78 Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:36 wybacz nie czytałem całości, następnym razem sie poprawie:)) Kłamca powiedział, że wszyscy kłamcy kłamią Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:48 zatem powiedział prawdę ;DDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariat78 Re: Libressa`s Game 19.09.04, 23:57 chyba, że tamci kłamcy też moili prawde wtedy to on kłamał:) poza tym jak pamiętam jest powiedzenie "kłamstwo ma krótkie nogi" Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 07:03 ...taaaaa, a "prawda nas wyzwoli" :DDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 09:59 od siebie...;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariat78 Re: Libressa`s Game 21.09.04, 10:47 ...samych to nas najłatwiej śmierć wyzwoli (jedyna pewna i prawdziwa żecz podczas całeg życia) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 12:43 obawaim sie,ze nie zrozumiałeś. Mizałałam na myśli,że prawda wyzwoli nas od prawdy :)) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 21.09.04, 12:49 libressa napisała: > Mizałałam na myśli,że prawda wyzwoli nas od prawdy :)) kto prawdą wojuje od prawdy ginie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 13:55 wiedziałam,ze na Ciebie Samowolny zawsze mogę liczyć :))) idąc dalej "kto fałszem wojuje, od fałszu ginie"? tu zastanowiłabym się???...to niekoniecznie musi tak być :DDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 21.09.04, 14:19 umiejętnie fechtując fałszem niekiedy sporo dobrego uczynic mozna:))) a prawda to przecież zawsze w oczy kole:)) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 14:40 brak dowodów występowania prawdy wcale nie świadczy o tym, ze wszystko inne jest fałszem, nieprawdaż??? ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 21.09.04, 14:45 aby zarzucić komuś falsz to prawda musi być ..bo jedno z drugiego wynika oba te zjawiska zyja ze soba jak bracia syjamscy zrośnięci sercem i głowami:) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 14:56 być może,ale musimy ponad wszelką wątpliwość to udowodnić :) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 21.09.04, 15:11 tak wtedy to uzywa sie sformułowania : prawda i tylko prawda jest wtedy gdy.... Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 15:20 prawda uwarunkowana??????? ;DDDDD --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 21.09.04, 15:24 nawet prawda jakimś warunkom musi podlegać aby ją określić a reszta jest ...milczeniem (fałszem) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 15:29 tak podlega, najczęściej subiektywnym :))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 21.09.04, 15:50 obiektywną prawde można uchwycic tylko w ...obiektywie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 21.09.04, 16:06 i tym sposobem finis coronat opus...:) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
figa76 Re: Libressa`s Game 20.09.04, 01:54 owoc nic znów macha raczka w strone sz.p. Libressy, szepcząc cichutko pytanie, jak to jest z pisarzem, jeśli w zyciu napisał ogrom powieści, czy jest w stanie się wcielić we wszytkie postacie, które stworzył? czy takie udawanie ma pisarz tylko na moment pisania. czy w powieści musi uciekac sie do kłamstwa by jego powieść była bardziej wiarygodna? pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx w zastępstwie 20.09.04, 02:10 ...sz. p. Libressy: > jak to jest z pisarzem, jeśli w zyciu napisał ogrom > powieści, czy jest w stanie się wcielić we wszytkie > postacie, które stworzył? Pisarz nie musi się "wcielać" w postaci. W każdej, którą stworzył, zostawił cząstkę siebie... nawet gdy nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 07:09 Witaj, Pewnie częściowo wciela się, przenosi właśnie poprzez swoją tworczość do rzeczywistości,aktor kreując jakąś postać również. Figa, "udając" samych siebie również korzystamy z fałszu ;) pozdrawiam L. --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:28 Taaa, bo albo manipulujemy soba albo innymi. Z tym, ze to drugie to juz wyzsza szkola jazdy. Dzien dobry, troche zamglony... Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:31 Dzień dobry słoneczny :) Manipulacja to tylko tak nieładnie brzmi, kiedy słyszymy "wywieranie wpływu" to juz wydaje sie być wszystko w porządku ;D --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:38 No tak, przeciez jestesmy w Krolestwie Pozorow, a ja tak bezpardonowo... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:39 życie bywa "iluzją" a co dopiero net ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:44 A wszystko zalezy od tego kto i jak patrzy.... Oraz na co ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:48 zazwyczaj lubimy do siebie "podobnych", rozumiemy ich...może dlatego :) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:58 libressa napisała: > zazwyczaj lubimy do siebie "podobnych", rozumiemy ich...może dlatego :) mnie ludzie podobni do mnie odpychają..dlatego nie gustuje w facetach:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:04 Witaj Samowolny, jestes pewien ,ze nic nie tracisz?? ;P --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
figa76 Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:08 Libresso, jeśli gracz uważa fałsz za główna zasadę gry to masz całkowita rację, bo ma większą szansę wygrania w grze. Wygrana da mu satysfakcję, jesli traktuję ja jako trofeum. A w grze bywa wielu graczy, słabsi graja tylko pod osłona asekuracji, bo ich słaba zapalczywość nigdy nie da im szansy wygrać, a przy tym potrafia miec satysfakcje z samego udziału. pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:24 Możemy grać w pokera, możemy grać w szachy, możemy być "jastrzębiem", mozemy być "gołebiem". Wszędzie mozemy wygrać, pytanie brzmi o "straty". Ale jeśli zastosujemy "strategię" mieszaną" uzyskamy wynik korzystny a i straty będą minimalne ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
figa76 Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:37 tak wybór zalezy od hazardzisty jaką grę wybiera, narazając sie na ryzyko mozliwej przegranej..............;)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:47 hazardzista rzadko bierze pod uwage ryzyko, gra "wszystko albo nic" ;) bardziej efektywna "zrownoważona" gra, ale o ile mniej emocji :) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
figa76 Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:50 racja Libresso dzieki, miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 11:46 dzięki, miłego Tobie także ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:22 libressa napisała: > Witaj Samowolny, > jestes pewien ,ze nic nie tracisz?? ;P rozglądnołem sie wokoło i stwierdziłem że..wszystko jest na swoim miejscu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:26 to,ze jest na miejscu o niczym nie świadczy, mogą to być pozory ;P --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:29 libressa napisała: > to,ze jest na miejscu o niczym nie świadczy, mogą to być pozory ;P masz dużo racji w tym stwierdzeniu..kiedys tez myślalem że mam żone a to były tylko pozory.... Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:49 ale jak widać otrząsnąłeś się, chociaż to też może być pozorne :))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 20.09.04, 11:27 libressa napisała: > ale jak widać otrząsnąłeś się, chociaż to też może być pozorne :))) idąc dalej tym tropem możemy zwatpic wogóle czy jeszcze istniejemy..moze juz nie zyjemy tylko tak nam sie wydaje...bo wszystko to pozory:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 11:47 w rzeczy samej :))) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Libressa`s Game 20.09.04, 09:52 libressa napisała: > "Być może każdy, kto wciela się w jakąś postać, staje się w końcu tym, kogo > udawał > Czasami na kłamstwach można polegać bardziej niż na prawdzie". Cos w tym jest że kłamstwo powtórzone ileś tam razy za prawde jest brane:) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Libressa`s Game 20.09.04, 10:07 Czasem wolimy kłamstwo, jest mniej bolesne od prawdy a przeważnie nie lubimy się krzywdzić ;) --- Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza. Odpowiedz Link Zgłoś