tygryska_28 29.08.06, 21:01 Brawo!!! Ale nie porzucisz nas? I wierszy też? :DD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white.falcon Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:03 Dołączam się do gratulacji! Mam nadzieję, że teraz problem z nieuczciwym kolegą samoistnie rozwiąże się. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Gratulacje Adasiu!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:04 Postanowienie odejścia z forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:05 Ktoś tu małpuje i podpuszcza... Jakie odejście??!! Teraz to się dopiero rozkręci :) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:08 I moja skromna osoba sie przyłącza do gratulacji:):* Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:11 Nie wiem czego,ale też gratuluję:) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:11 Wiarusik:) pracę wymarzona dostał nasz Adaś złociutki:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:13 To dobrze. Przynajmniej statystyki bezrobocia spadną;) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:14 Hi hi szkoda że tylko bezrobocia;) a niz demograficzny coraz wiekszy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:15 No, no, wchodzą ci tu na ambicję Wiarusiku ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:15 No to dawaj tawariszcz do dieła;)) hie,hie,hie:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:16 A sam to co? Czy mamy z Justiz Ci chomiki przysłać, byś dowiedział się, jak powstają małe chomki? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:15 Wiarusik, zamiast stawiać jakieś wino - zachowujesz się jakby Ci tą pracę Adam zabrał i o statystykach ględzisz. Co Ci jest? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:18 Dotyczy, dotyczy ;) On też może postarać się o poprawienie statystyk przyrostu naturalnego :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:19 Nie nie pozostawię was, jakze bym mógł Wiersze też będą:))). Dziękuję: Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:22 No to już czuję się usatysfakconowana i uspokojona. :-) Dzięki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:19 To i dotyczy Adama i jego pracy i tematów ubocznych, jak to chyba zazdrość Wiarusika o coś (o to, że pisujemy do kogoś innego płci męskiej, niż on - napewno). Wiarusik onegdaj deklarował, że ma chęć wszystkie męskie nicki z forum nosem wytrykać, czy też różkami, ale mu niesporo to idzie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:22 Dlaczego niby miałbym być zazdrosny?Co ja jestem-alfa i omega? A rozmnażajcie się i pracujcie na chwałę ludu pracującego,sojuszu robotniczo- chłopskiego,inteligencji,kolektywizacji,elektryfikacji i 1-go sekretarza;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Co gryzie Wiarusika? :-) 29.08.06, 21:24 Et, chyba dzisiaj lewą nóżką wstałeś, Wiarusiku. Co Ci jest? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:25 wiarusik napisał: > Dlaczego niby miałbym być zazdrosny?Co ja jestem-alfa i omega? > A rozmnażajcie się i pracujcie na chwałę ludu pracującego,sojuszu robotniczo- > chłopskiego,inteligencji,kolektywizacji,elektryfikacji i 1-go sekretarza;) wiarusiku wszakże ja tu nju boj jestem myślę że tu więcej twoich fanek jest niźli moich:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:28 Coś z Wami dzisiaj nie teges. Nie jestem ZA-ZDRO-SNY. Panimaju rebiata? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Gratulacje Adasiu!!!!! 29.08.06, 21:29 No patrzcie!! A wyglądasz jakbyś był :PP Rzeczywiście Wiarusik wstał lewą nogą... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Zatem Wiarusik... 29.08.06, 21:35 musi nam udowodnić, Tygrysko, że nie jest zazdrosny. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Zatem Wiarusik... 29.08.06, 21:36 To Ty rzuciłaś wyzwanie ;) Ja sie mogę tylko nieśmiało podłączyć ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Zatem Wiarusik... 29.08.06, 21:40 Duże Koty w Paski nie muszą nieśmiało podłączać się. One są tygryskami jak w Kubusiu Puchatku i śmiało brykają. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Zatem Wiarusik... 29.08.06, 21:47 Skąd wiesz o Misiu o bardzo małym rozumku? :DD No dobra, ale żeby potem nie było na mnie!! :DD Czasami zbyt śmiało... Tak jak dziś np :P Sama się sobie dziwię ;) Niech udowodni :P Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Miś o bardzo małym Rozumku... :-) 29.08.06, 22:05 Lubię tę książeczkę i Twój nick mi się skojarzył z brykającym Tygryskiem, który wiedział "co Tygryski lubią najbardziej" i nie był to oset, ani żołędzie, ani miód, tylko... :-) Tygrysko, jesli lubisz Puchatka, to poszukaj książeczek Milne'a "Tao Kubusia" i "Te Prosiaczka". Na innym wątku o czymś mówiłyśmy parę dni wstecz temu. Chyba te książeczki by Tobie pomogły odgonić smutki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:29 Zaczynacie licytować się na fanki? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:30 Jak tam przygotowania do mitingu? Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:34 Wiarusiku nie musisz być zazdrosny Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:35 Zaraz będę zły jeśli ktoś znowu wypowie słowo na Zzzz... >:| Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Czyżbyś... ;-) 29.08.06, 21:39 ... nie zgadłam? No to - zmartwiony. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Wiarusiczku, już biegnę Ci z pomocą!!! ;-))) 29.08.06, 21:48 Dlaczego tak Ci dokuczają? Jak ja ich wszystkich złapię - to... Chodź, przytul się do mnie. Oprzyj swoją główeczkę na moim ramieniu i powiedz - co się złego stało... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Wiarusiczku, już biegnę Ci z pomocą!!! ;-))) 29.08.06, 21:49 Zrobili mi bubu. Weź wirtualnego kija i ich po poopie powytrzaskaj. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Skarżypyta ;-))) 29.08.06, 21:52 I do tego kijem straszy. Zaraz Cię sokolim pazurkiem drzasnę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Skarżypyta ;-))) 29.08.06, 21:54 Upewnij się najpierw. Za Justiz się chowasz... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ;-))) 29.08.06, 21:54 Już się chyba szybko nie podniosą! Zadowolony?! ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ; 29.08.06, 21:56 OJ TAAAAAK! >:) Nie wiem czemu....trochę to nieprzyzwoite ale odczuwam DZIKĄ satysfakcję>;P Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ; 29.08.06, 22:00 Ja Cię jeszcze złapię, Wiarusiku. Wrrrrr. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ; 29.08.06, 22:01 No to trza pisać kiedy Justiz zaczyna;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ; 29.08.06, 22:02 Ja tam sobie poczekam, poczekam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ; 29.08.06, 22:04 Uuuuu zajac,nu PAGADIM:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ; 29.08.06, 22:08 Nie jesteś zły wilk, tylko Wiarusik. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: trzasku, trzask i... jeszcze raz trzask!!! ; 29.08.06, 22:05 wiarusik napisał: > No to trza pisać kiedy Justiz zaczyna;)))))) HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!! Ty się nie martw! Nawet jak mnie nie będzie, to tak się już pojawię - to taki "dym" tu odstawę, że popamiętają..!!!!! ;-DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:33 white.falcon napisała: > Zaczynacie licytować się na fanki? ;-D Sokółko nie licytujemy sie o nie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:34 Adam, ja żartuję. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:35 white.falcon napisała: > Adam, ja żartuję. :-) Wiem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:38 :-) Tylko Wiarusik nas z Tygryską martwi - okazuje się, że nie zły, ani zazdrosny, tylko załamany. Adam, przypomnij sobie jakieś niepowodzenie życiowe nad którym Wiarusik może górować swoim sukcesem. Może to naszego jelonka z różkami ukoi? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:48 white.falcon napisała: > :-) Tylko Wiarusik nas z Tygryską martwi - okazuje się, że nie zły, ani > zazdrosny, tylko załamany. Adam, przypomnij sobie jakieś niepowodzenie życiowe > nad którym Wiarusik może górować swoim sukcesem. Może to naszego jelonka z > różkami ukoi? ;-) Wiarusiku nie podrywam ci forumowiczek, nie musisz się bac, nie jestem ani piekny ani przystojny, wiekszość osób jak spogląda na me foto mówi "Bandyta", wiec no problem:))).Niepowodzenie uuuuu...było ich sporo nawet nie wiem od ktorego zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:51 No nie wiem, Adam, wybierz jakieś spektakularnie nieszczęśliwe. Też nad takim pomyślę. Przynajmniej Wiarusik zobaczy z jakimi to nieudacznikami ma do czynienia. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:51 Od początku. Najpierw o dwójach w podstawówce;)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 21:58 wiarusik napisał: > Od początku. > Najpierw o dwójach w podstawówce;)) Wiarusiku miałem pałę z chemiii Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 22:00 Ja też miałem z czegoś pałę lub było blisko,już nie pamiętam... Wymyśl coś innego;) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 22:06 wiarusik napisał: > Ja też miałem z czegoś pałę lub było blisko,już nie pamiętam... > Wymyśl coś innego;) Za zrzucenie granitowego wazonu z pomnika przyjaźni polsko-radzieckiej, oraz za ucieczkę z pochodu pierwszomajowego miałem być nie promowany do 4 klasy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Kochany...!!!!!! ;-))))))))))) 29.08.06, 22:11 Po takich wyczynach, to przy obecnej "klasie" rządzącej - to Ty byś objął już funkcję komendanta głównego!!!!! hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: No jeszcze się pobijcie ;-) 29.08.06, 22:12 To jest wybryk za,który Lechu Cię odznaczy orderem Orła Białego wrrrr.... to żeś przecholował. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:19 Miało nie być o czynach chwalebnych!!! Wiarusik zaraz powróci do stanu pierwotnego i zmarnujesz dobrze zaczęte dzieło!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:21 Już zmarnował.... Milczy bo nie może znaleźć w swoim życiu czynów profanum,wrrrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Wiarusik!!! ;-) 29.08.06, 22:24 To póki Adam coś wymyśli, może powiem na pocieszenie, że raz przypadkiem przegryzłam na pół gąsienicę. Taką włochatą. Potem przez dwa dni nic nie jadłam i przez miesiąc nieomalże przez lupę oglądałam kazdy kęs. Może Ci to bardziej spodoba się? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Wiarusik!!! ;-) 29.08.06, 22:28 No nie, nie wybiję sobie zębów dla poprawy Twojego nastroju. Nawet nie proś. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:36 wiarusik napisał: > Już zmarnował.... > Milczy bo nie może znaleźć w swoim życiu czynów profanum,wrrrr..... Mogę moj drogi, polałem rok na studiach humanistycznych uniwersyteckich, i kilkanaście razy zdawałem egzamin na Politechnice Wystarczy???? Oba kierunki w efekcie skończyłem jednak Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:37 O tym skończeniu trzeba było milczeć, Adam. Może Wiarusik by Ciebie zaczął pocieszać? Nic wyczucia. Gdzie ja drugą gąsienicę do przegryzania teraz znajdę? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:38 A to ci nowina. Ja też olałem rok na moich "kochanych" studiach prawniczych. Chodziłem do Wyszyńskiego,teraz na szczęście na Warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:42 wiarusik napisał: > A to ci nowina. > Ja też olałem rok na moich "kochanych" studiach prawniczych. > Chodziłem do Wyszyńskiego,teraz na szczęście na Warszawski. orżnąłem testy do ABW Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:54 O, to już lepsze! Rozwijasz się. Wiarusik powinien być ukontentowany. Czyżbym myliła się? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 22:47 x_adam napisał: > orżnąłem testy do ABW Wcale Ci nie ujmuję nic, ale jakim cudem to Ci nie udało się? Zatkało mnie. Chociaż, jeśli dobrze myślę, to nie tyle o sam test poszło. Mówią, że test nie wyszedł, a naprawdę o co innego chodzi. I wtedy jesteśmy "w domu". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 22:49 white.falcon napisała: > x_adam napisał: > > > orżnąłem testy do ABW > > Wcale Ci nie ujmuję nic, ale jakim cudem to Ci nie udało się? Zatkało mnie. > Chociaż, jeśli dobrze myślę, to nie tyle o sam test poszło. Mówią, że test nie > wyszedł, a naprawdę o co innego chodzi. I wtedy jesteśmy "w domu". :-) odpadłem na testach fizycznych wtedy, co będę ukrywał że byłem po prostu za słaby Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 22:52 Bywa, do nadrobienia. Można było iść dłuższą drogą, ale prowadzącą do tego samego celu, o ile się zechce po poznaniu od wewnątrz instytucji. Spróbować iść cywilną ścieżką. Przynajmniej nie wiążesz się "w ciemno" na parę dobrych lat ze strukturą. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 22:55 white.falcon napisała: > Bywa, do nadrobienia. Można było iść dłuższą drogą, ale prowadzącą do tego > samego celu, o ile się zechce po poznaniu od wewnątrz instytucji. Spróbować iść > > cywilną ścieżką. Przynajmniej nie wiążesz się "w ciemno" na parę dobrych lat ze > > strukturą. Właśnie nadrabiam dość czynnym sportem, cywilna ścieżka jest tam bardzo kręta i niestety "po znajomościach", próbowałem kilkunastu podejść, mieściłem się nawet w pierwszych "trójkach" rozmów kwalifikacyjnych, i się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 23:01 Jak wszędzie, jak w każdej instytucji mundurowej, ale daje ten luksus, że można wycofać się. Owszem, nie daje też takich pieniędzy, ale coś za coś. Albo luksus bycia wolnym (w miarę, w miarę, ale wolnym), albo kasa i zależność. Każdy wybiera podług siebie, a czasem okazuje się, że jednak los lepiej myśli za nas i zupełnie inne rozwiązania podsuwa i to, przy czym upieramy się, niekoniecznie jest tym, co w dalszym ciagu zdarzeń jest półśrodkiem lub niekorzystnym złem. Los wiele rzeczy weryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 23:08 Wiem już teraz o tym doskonale, kiedyś jednak wydawało mi się, że z racji rozlicznych zainteresowań podobną tematyką, pisanych prac i artykułów, tam mogę odnaleźć swoje miejsce i być szczęśliwym. Jednak przeliczyłem swoje siły na zamiary.Dziś o tym marzę, ale już na to nie nastaję z gwałtownością siłą i pragnieniem...Kiedyś jak los zechce to tak czy inaczej tam trafię Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 23:16 Skąinąd znam. Interesować się nie zawsze oznacza uczestniczyć w tym, nie jest to tożsame jedno z drugim. Czasem to wychodzi bokiem, a poniektórych kosztuje zmarnowane życie. W człowieku zawsze bardziej odzywa się jednak to, do czego człowiek przede wszystkim jest predysponowany, a pisanie - ono nie lubi zdrad. Ono za Tobą będzie szło i przypominało o sobie. A w tego typu instytucjach albo nie możesz pisać, albo piszesz to, co Ci nakazali. Może zabrzmi to niewiarygodnie, ale jeśli pisać niejako z ramienia takich instytucji, trzeba być poprawnym i wyzbyć się swojego zdania. Znałam człowieka, świetne pióro dziennikarskie, którego najpierw złamali tym, a potem dali zmarnować się. Ale to inna bajka, nie na FR. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 23:22 No idę spać.Powiedzcie Justiz,że jeszcze coś jej napisałem. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 23:24 wiarusik napisał: > No idę spać.Powiedzcie Justiz,że jeszcze coś jej napisałem. > Dobranoc. Ale przyznaj sie nam tu jest ktoś tak naprawde godny twych uczuć??? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ad hoc do Adama :-) 29.08.06, 23:30 Taaa, on sie przyzna. Tygryskę bałamuci, teraz, gdy poszła spać - Justiz. A mi każe robić za słup z ogłoszeniami, czyli matkować. Nieźle urządza się. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon WiArUsIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 29.08.06, 23:25 Sam jej powiedz. Co ja jestem - budka ogłoszeń? Mam tak całą noc siedzieć i czekać na Justiz? Wiarusik, mało, że do mnie ni słowa nie napisałeś, to jeszcze mam za megafon robić? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:28 white.falcon napisała: > Miało nie być o czynach chwalebnych!!! Wiarusik zaraz powróci do stanu > pierwotnego i zmarnujesz dobrze zaczęte dzieło!!! ;-) Hehehehehehe...Szczerze mówiąc to nie wiedziałem podówczas jak zrzucałem ten wazon co do czego sie ma w polityce, wazon fajnie sie obracał wiec obracałem go dopóki nie spadł i się nie pobił w drobne kawałki, dostałem po głowie od nauczyciela pare razy linijką, to samo drugie tylr w dłoń, wywalili mnie z zastępu zuchowego "Pracusiów", a moi rodzice zostali wezwani do szkoły, potem od taty dostałem solidne lanie, Z pochodu uciekłem z kolegami bo pewien pan tam niemiłosiernie przynudzał, o czymś o czym nie mielismy pojęcia, i krzyczał podczas pochodu "lewą, lewą, lewą" Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:39 Cała martyrologia Ci wyszła. Powinieneś w te pędy zgłosić się jako prześladowany za czasów PRL-u. Może Ci jakiś medal się należy, a Ty nic. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:43 white.falcon napisała: > Cała martyrologia Ci wyszła. Powinieneś w te pędy zgłosić się jako > prześladowany za czasów PRL-u. Może Ci jakiś medal się należy, a Ty nic. ;-) hehehehehehe raczej nie dadzą mi renty:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 22:53 Uhonorują Cię pocałunkiem Pani prezydentowej w czółko i audycją "na żywo" w radiu pewnego grzybka. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 23:14 white.falcon napisała: > Uhonorują Cię pocałunkiem Pani prezydentowej w czółko i audycją "na żywo" w > radiu pewnego grzybka. ;-D hehehe nigdy nie zabiegam o żadne honory, audycja o ojca Rydzyka?? , kto wie szanuje poglądy innych, choć nie słucham, to jednak nie potępiam słuchających, jeżeli to sprawia, że ktoś dzięki temu jest szczęśliwy, to niech to będzie, osobiście w swoim życiu nie odczuwam negatywnych wpływow RM:)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 23:23 Gdyby to jeszcze szło w parze z szanowaniem nawzajem, także z tej drugiej strony, to byłoby w porządku. Nie potępiam, ale i nie popieram, choć przyznam, nie jest to zjawisko pozytywne. Zresztą Watykan też to tak określa, o czym informuje "Rzymski Obserwator" (nie napiszę po włosku, bo nie znam języka) - pismo, będące "tubą" Watykanu. jeżeli już, to do mnie przemawia stanowisko Watykanu w tej sprawie, nie naszych polityków. Wracając do tematu: Nie wybrzydzaj, jaka Prezydentowa - taki pocałunek. Jakie radio - taka byłaby audycja. Chyba innych honorowych ofert obecnie nie ma na składzie. A, nie, premier może Ci płeć zmienić, jak najsłynniejszej w Polsce suce-ratowniczce (katastrofa z Katowic w zimie), która wskazywała zasypanych ludzi. On powiedział o niej: "Irasiad jest bardzo zmęczony". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 23:36 white.falcon napisała: > Gdyby to jeszcze szło w parze z szanowaniem nawzajem, także z tej drugiej > strony, to byłoby w porządku. Nie potępiam, ale i nie popieram, choć przyznam, > nie jest to zjawisko pozytywne. Zresztą Watykan też to tak określa, o czym > informuje "Rzymski Obserwator" (nie napiszę po włosku, bo nie znam języka) - > pismo, będące "tubą" Watykanu. jeżeli już, to do mnie przemawia stanowisko > Watykanu w tej sprawie, nie naszych polityków. > > Wracając do tematu: Nie wybrzydzaj, jaka Prezydentowa - taki pocałunek. Jakie > radio - taka byłaby audycja. Chyba innych honorowych ofert obecnie nie ma na > składzie. A, nie, premier może Ci płeć zmienić, jak najsłynniejszej w Polsce > suce-ratowniczce (katastrofa z Katowic w zimie), która wskazywała zasypanych > ludzi. On powiedział o niej: "Irasiad jest bardzo zmęczony". ;-) Chodzi ci zapewne o L'Osservatore Romano ,w sumie też nie jestem ani popierającym ani atakującym, każda władza musi się liczyć z tym że jest na celowniku publicznym i że takowe "Irasiad" będą wychodzić, podobnie wychodziły Leszkowi M i Aleksandrowi K, Jerzemu B i Lechowi W, i wielu wielu innym. Szanowanie nawzajem bylo jest i będzie polskim sporym problem sprawa dotyczy nie tylko rozgłosni ojca Rydzyka ale i niestety czasopisma Jerzego Urbana czy też czasopisma "Fakty i Mity", które stojąc po przeciwnym biegunie robią identyczne rzeczy jak rozgłośnia ojca Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 23:49 No faktem jest, że trochę razem pomieszałam śmiesznostki i rzeczy poważne, więc postaram się oddzielać jedno od drugiego. Przepraszam. :-) Różnica pomiędzy pismami "Fakty i mity", "Nie" i rozgłośnią, jak uważam, polega na tym, że tamte pisma nie wpływają na to, co tak naprawdę dzieje się w państwie - politycy nie przychodzą po wsparcie, czy co tam jeszcze do nich, a do radia, niestety, ale przychodzą. Porządne dziennikarstwo, abstrahując od treści, powinno być bezstronne, a nie wpływowe. Akurat rozgłośnię i TV "Trwam" niestety, ale można podać jako przykład dziennikarstwa wpływowego. Celowo unikam słowa - politycznego, bo polityczne dziennikarstwo jest wiązaniem się tytułu z konkretną partią i reprezentowanie jej poglądów. W przypadku rozgłośni jest takie udawanie - z jednej strony - apolityczności, deklarowanej przez Kościół, a z drugiej - popieranie konkretnych polityków. Rola Kościoła nie polega na uczestnictwie w polityce - w świecie, tylko w sacrum, czyli apelować do sumień ludzkich, krzewić pozytywne wzorce, a nie wikłać się w jakieś polityczne rozgrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Adam!!! ;-) 29.08.06, 23:57 white.falcon napisała: >Zgadzam się obecna władza niestety zbyt afiszuje się obecnością w mediach ojca R, i po prostu jest z nimi kojarzona, czegoś podobnego nigdy na taką skalę nie było, i oby nigy już nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Adam!!! ;-) 30.08.06, 00:05 W innych krajach media jednak cenią sobie albo całkowitą niezależność, albo otwarcie - na stronie tytułowej umieszczają napis, jakiej partii są organem. Szkoda, że my cofamy się... Aj, zbyt poważne rozmowy, jak na Romanticę. Sorry, że tak wyszło. poprostu miło jest porozmawiać z kimś, kogo takie kwestie zastanawiają, czy obchodzą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Gratuluję !!! :-))) 29.08.06, 21:40 Ja również przyjączam się go gratulacji! Praca, która daje radość, satysfakcję i przybliża do spełnienia marzeń - to wielka sprawa! :-))) To teraz już tylko dużej kasy życzę.. i kogoś, na kogo będziesz ją mógł z rozkoszą wydawać ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Ad hoc :-))) 29.08.06, 21:45 Hej, Justiz!!! :-) Zobacz, zesmutniał nam Wiarusik (tak na ucho Ci mówię), bo dziś nie można używać słów na "z" bo on się zezł... upppsss... obrazi się. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz ..bo On jest "zabujany", zakochany, a... :-))) 29.08.06, 21:51 ...Wy, to zwykłe zołzy jesteście! o! ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ..bo On jest "zabujany", zakochany, a... :-)) 29.08.06, 21:52 A w kim? Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: ..bo On jest "zabujany", zakochany, a... :-)) 29.08.06, 21:56 No przecie nie we mnie! Już ja tam wiem..., kto Ci chodzi po główce! Miauuu! ;-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ..bo On jest "zabujany", zakochany, a... :-)) 29.08.06, 21:58 Miauczy kotek MIAU! Coś ty kotku miał? Może tak,a może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Miauuu :-)) 29.08.06, 22:01 No, ale posunąłeś się w tej sprawie już trochę do przodu? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Miauuu :-)) 29.08.06, 22:08 Ale mam nadzieję, że próbujesz? Jakieś podchody nieoficjalne, itd...? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Miauuu :-)) 29.08.06, 22:18 Chodzi Ci o pocztę? Nie,nic takiego nie robię jeszcze. Patrzę i obserwuję czy warto. Niestety jestem perfidną,małą kreaturą,która kalkuluje,kalkuluje i jeszcze raz kalkuluje. Komuś może być smutno,jeśli wogule można o czymś takim mówić w przypadku internetowych ludzików. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Miauuu :-)) 29.08.06, 22:35 Nie wiem co wysyłasz.Do mnie nic nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: ..bo On jest "zabujany", zakochany, a... :-)) 29.08.06, 22:01 Oj, Wiarusiku, już my z Justiz swoje wiemy. Zresztą co nie co z Twojej sympatii do dwóch myszołowów chyba wynika. Jabłko od jabłoni... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ..bo On jest "zabujany", zakochany, a... :-)) 29.08.06, 22:03 Nie wszystko jest takie na jakie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Filozoficzne czekoladki ;-) 29.08.06, 22:07 No fakt, pod kolorowym papierkiem może kryć się zepsuta czekoladka, ale jesli tak traktować każdy cukierek, to nigdy w życiu czekoladki się nie zje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Filozoficzne czekoladki ;-) 29.08.06, 22:19 Ale zatrucie zepsutą czekoladką trochę trwa i jest nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Filozoficzne czekoladki ;-) 29.08.06, 22:25 Więc jesteś skłonny wogóle nie jeść czekoladek tylko dlatego, że jest szansa jedna na miliard, że trafisz na zepsutą? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Filozoficzne czekoladki ;-) 29.08.06, 22:31 Niestety mamy słabe żołądki,a zepsutych czekoladek sporo. Jak tak dalej pójdzie będę czekał do 30-ki,a później to już zegar tik-tak. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Filozoficzne czekoladki ;-) 29.08.06, 22:41 Jak Ci zegar zacznie "tik-tak", to nawet robala w ładnym papierku wezmiesz, bo te dobre czekoladki już zostaną zagospodarowane. Tak, jak i koty w paski. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: Filozoficzne czekoladki ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:47 No tak, tylko się zmyłam na chwilę (no dobrze, całą noc mnie nie było i pół dnia, ale pewnie nie zauważyliście ;)) i już mi rodzinę obgadują??!! Wrrr.... Będę drapać!! A czekoladkę z miłą chęcią zjem w ten ponury dzień, ale tu chyba nie o takich czekoladkach :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Filozoficzne czekoladki ;-) 30.08.06, 13:52 Zauważyłam, Tygrysko, zauważyłam. Popatrz wyżej na wątku - coś Ci o Misiu o bardzo małym Rozumku napisałam. :-) Obgadują powiadasz? Od tego jest kocia rodzina, by ją obgadać. Ptasią też możecie. Nie drap, Duży Kocie w Paski, lepiej pomrucz mruczandową deszczową piosenkę. :-) To prawda, było tu o innych czekoladkach, ale prawdziwą tez mam. Prosze bardzo, Tygrysko, przyda się na osłodzenie sennego nastroju. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: Filozoficzne czekoladki ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:58 Mniam, dziękuję ;) Rzeczywiście przyda się coś na obudzenie i osłodzenie. O Kubusiu widziałam, będę szukała, tylko nie wiem co na to czytanie powiedzą inne książki czekające do egzaminu ;) mrrrrr, mrrrr, mrrrruuuucząca deszczowo w oczekiwaniu na jesienny promień słońca przebijający się przez kolorowe liście drzew, lśniący w kasztanach.... Oj, na spacer chcę!! Po lesie, wśród drzew i traw... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Filozoficzne czekoladki ;-) 30.08.06, 14:26 Duży Kot w Paski zwinął się pod drzewem I mruczandową piosenkę śpiewa: "Choć deszczyk próbuje sierść mą pogłaskać Nie może dostąpić on kociej łaski. Na kocie piętki i kocie pazurki Takiego deszczu ja mam po dziurki W mym nosku i po końce moich wąsików. Nie wyjdę na dwór, niech deszczyk znika." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: !!!! 30.08.06, 14:49 To taka grafomania na poprawę nastroju Tygryski. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Re: !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:52 Piękne ;) Ja tak nie potrafię, ale mam inne zalety ;PP A nastrój dziś, pomimo przenikającego każdą cząsteczkę ciałka zimna - całkiem, całkiem... Buty sobie odpuszczam, pouczę się ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: !!!! 30.08.06, 14:55 Ja też nie potrafię - tylko tak zrymowało się samo. Poprostu wyobraziłam obrazek, rysowany sepiową kreską: Tygryska, zwinięta w kłębek w swojej norce, a dookoła pada deszcz. Pomyślałam więc, że pasowałby do obrazka wierszyk, no i Tygryska go ma. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska_28 Dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:57 Jeszcze nikt nie napisał dla mnie wiersza... Tylko powiedz jak mogę ci się odwdzięczyć? Na działalność artystyczną w moim wydaniu nie licz - raczej techniczne porady, ewentualnie siła robocza przy wszelkich pracach ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Nie ma za co :-) 30.08.06, 15:00 Za co masz niby odwdzięczać się. Cieszę się, że wierszyk o Tygrysce Ci spodobał się. I niech tak będzie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Nie ma za co :-) 30.08.06, 15:01 Za każde dobre słowo... I wiersz :D Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Nie ma za co :-) 30.08.06, 15:09 Nie przesadzaj, nic szczególnego nie powiedziałam. I tu Sokółka kłania się, zamiatając sokołkowym czerwonym kołpaczkiem z dzwoneczkami. :-) Odpowiedz Link Zgłoś