exman 12.09.07, 12:05 po czym się ich poznaje ? Po ubiorze ? Po tym jak się wysławiają czy po tym jak tęsknią niczym spaniele za nowym kompanem życia ? A może po tomikach wierszy nerwowo kartkowanych na przystankach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viviene Re: Romantyczni IP: *.crowley.pl 12.09.07, 12:18 Myśle,że po wszystkim po troszku,taką już mają naturę,we wszystkim doszukają sie piękna..:):) Odpowiedz Link Zgłoś
andrexx Re: Romantyczni 12.09.07, 12:19 wg mnie romantyczni to nocni stacze- poniżej tekst C. Niemena Stoję,stoję w oknie Długo w noc Calą noc,tak samo jak Ty I tak samo Dwie duże łzy W oczach mam Jak....Ty.... Stoję w oknie,długo w noc Całą noc tak samo jak Ty Ale księżyc powiedział mi. że nie dla nas lśni... Bije zegar Cichy dzwon Słyszę go tak samo jak Ty I tak samo;dwie duże łzy W oczach mam jak Ty A kto,kto wie gdzie Jest ta noc Jest ten dzień Mój,mój dzień Twoja noc Dobre sny,dobre dni... Odpowiedz Link Zgłoś
asleep_alien Re: Romantyczni 12.09.07, 12:42 Dla romantyka kasa i seks to dachówka, nie fundament. Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Romantyczni 12.09.07, 12:53 Odpowiedz : )) pl.youtube.com/watch?v=n0qy3JHz6X0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:02 Nie poznaje się ich inaczej, dopoki nie spędzisz z nimi trochę czasu, dopoki nie zechcą pokazać Ci skrawka swojej duszy:))) Możesz znać takiego kilka lat i nie wiedzieć jak jest romantyczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Romantyczni 12.09.07, 22:05 Albo jak sie z nimi przespisz i wtedy zobaczysz czy zadzwonia czy nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:08 Możesz się przespać i nadal niczego nie wiedzieć:) Łózko jak zwykle niczego nie załatwia i jest mocno przereklamowane w tej kwestii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:11 Taaaak???:))) No to po co ten sarkazm? Nie zadzwonił???:))) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Romantyczni 12.09.07, 22:21 Bo dla wielu romans sie zaczyna i konczy na seksie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:25 No ba!:) Pewnie:) Co tu ma seks do romansu?:)))Co ma romans do seksu? Po co mieć dwa w jednym, jak można mieć osobno dwie fajne rzeczy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Romantyczni 12.09.07, 22:28 No problem w tym ze jak te dwie "fajne rzeczy" rozlaczysz to masz kiepska imitacje jednego i drugiego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:29 Tak mówisz?:) A mówisz uczenie...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:30 Zapewne wiedzę opierasz na doświadczeniu, więc Ci wierzę:) Nie ma jak empiryzm:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Romantyczni 12.09.07, 22:34 ... a ja sadzialam,ze nie ma jak cynizm... ksztalcony ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:39 Polamie to wiemy, ale uwierz także w wyobraźnię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no.... Re: Romantyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:38 Aaaaa, to już zależy co kto lubi:))) Jedni gustują w słodyczy inni wolą pikantnie:))) Ze smakami nie pogadasz:))) No na mnie pora :) Pozdrawiam OSV i w szczególności serdeczności dla Ojca Założyciela Tego Wątku, którego zawsze darzyłam wielką sympatią niewyznaną:))) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Romantyczni 12.09.07, 22:40 Ja na szczescie lubie i slodkie i pikantne A jak pora to pora. PAciorek i spac Odpowiedz Link Zgłoś
aspettare Re: Romantyczni 12.09.07, 22:33 a ja myślę, że z romantykami, to jak z dinozaurami :( nieliczni pozostali i giną, bo dzisiejsze społeczeństwo niszczy wszystko, co wydaje się inne... Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Romantyczni 12.09.07, 22:36 ... wiec walcz o swoj wewnetrzny romantyzm..... Romantyczny, nie oznacza slaby. osv : ) Odpowiedz Link Zgłoś
aspettare Re: Romantyczni 12.09.07, 22:39 ja już nie mam siły o nic walczyć... Spokojnej nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Romantyczni 12.09.07, 22:42 No tu walka nic nie wskorasz....ale wystarczy bacznie sie rozejrzec i wtedy zobaczysz ze sama mozesz cos zmienic...Romantyzmu mozna sie nauczyc i mozna nauczyc innych..... Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Romantyczni 13.09.07, 02:04 polam5 napisał: > Romantyzmu mozna sie nauczyc i mozna nauczy > c innych..... O naiwności! :) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Romantyczni 12.09.07, 22:39 Nie tylko dzisiejsze - tak sie zachowuje kazda spolecznosc..... Ale jest nadzieja ze z dinozaurow bedzie kiedys ropa a wiec nie gina na marne..... Odpowiedz Link Zgłoś
aspettare Re: Romantyczni 12.09.07, 22:40 może i tak, ale mimo wszystko wydaje mi się, że teraz jest więcej wyśmiewców... Spokojnej nocy i dziękuję za wprowadzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Romantyczni 12.09.07, 22:43 a moze nie jest latwo rozroznic kto sie , smieje, kto usmiecha a jescze kto wysmiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
aspettare Re: Romantyczni 13.09.07, 19:57 może i tak... może tak jak w wierszu Charles'a C. Finn'a "chodzimy" w maskach.. Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Romantyczni 13.09.07, 01:47 poznaje się romantyków po tym, co im w duszy gra:))) A że zaglądnięcie w duszę nie jest łatwą sprawą dla zwykłego śmiertelnika, więc to Bóg patrzy na człowieka, przeszywa go wzrokiem na wskroś, łącznie z jego duszą, i mówi Bóg tak: "tak, Ty jesteś romantykiem" albo: "nie, Ty nie jesteś romantykiem". Tak mówi Bóg do człowieka, który ma wątpliwości czy sam jest romantykiem, czy nie:) A gdy usłyszysz słowa "tak, Ty jesteś romantykiem" to wiedz, że Bóg daje Ci cosik więcej niż tylko tą informację. Daje Ci umiejętność poznania drugiego romantyka czy romantyczki, nie bacząc na jego/jej ubiór, słowa wypowiadane, czy książki czytane. Wtedy wiesz już bowiem, że aby poznać drugiego romantyka musisz patrzeć oczyma duszy:) ... w drugą duszę:) (ps. i tak oto, po napisaniu słów powyższych, zaświtała myśl: 'przecież kiedyś o tym już było! kiedyś o tym pisał Pan Adam M. w -> "Romantyczność"';) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Romantyczni 13.09.07, 07:26 Roamntyczni nie muszą być wcale romantykami. Znam ludzi którzy w pracy sa niesamowicie zasadniczy, wręcz oschli, a po południu zamieniają się w puchate obłoczki i uganiają się po czystym niebie życia za tym co złudne i ulotne. Znam też takich, co mając w mieszkaniu kilogramy poezji, na ścianach portrety sadów a w albumach zasuszone koniczyny, potrafią wbijać w plecy, z dziecinną łatwością sztylety ambicji. A u mnie, w sobotę recital divy z lat 70-tych, Joanny Rawik, ta to miała kiedyś parę ... Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Romantyczni 13.09.07, 08:09 .....bo sa jeszcze tacy, ktorzy nie chca sie do tego przyznac : ) Czasami slusznie, o tych rzucanych perlach tez juz bylo..... ... i wiesz, ze i ja myslalam o tej dramatycznie romantycznej piosence Rawik : ) nawet jej szukalam na Youtube, ale nie znalazlam. Jej tekst przydal by sie tutaj. Niestety, ale z radoscia znikam do pracy... Posluchaj exman, jest tylko DZIS... i " romantyczni sa wsrod nas " itd ... i tez maja "pare" ..... byle ta para nie szla tylko w gwizdek ; )) osv: )) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Romantyczni 20.09.07, 21:17 Czy Wrzesień (okropnie brzmi, prawda ?, nie lepiej ciepły September?) musi koniecznie być tak anty-romantyczny ? Ostatnie wątki trącą wojną, Make love not war (and not PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
ladyx Re: Romantyczni 21.09.07, 08:25 A ja lubię wrzesień, a październik jeszcze bardziej. W tym roku jest wyjątkowo cieplutko, przytulnie i romantycznie. No chyba, że ktoś jeszcze nie ma matury, to faktycznie może baaardzo tęsknić za latem, ewentualnie późną wiosną ;) Odpowiedz Link Zgłoś