grooszek 11.11.03, 17:36 ulubiona dla Was... dla mnie zdecydowanie lato, keidy jest cieplo, swieci slonce i nie musze nosic plaszczy ani grubych kurtek:-))). Tylko jeden jest defekt - pajaki wtedy sa bardziej aktywne;). I komary tez... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grooszek Re: pora roku 11.11.03, 18:26 dlaczego akurat jesien? Ciekawi mnie, co ludzie widza w tej deszczowej porze roku:-). Slonce sie chowa tak wczesnie,juz o 5 jest ciemno... hmmm:) Nigdy: wiosna tez jest ok.:) szczegolnie jak sie konczy, a zaczyna lato;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: pora roku 11.11.03, 18:54 jesień, bo ma takie kolory w słońcu, jakie lubię :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: pora roku 11.11.03, 19:14 A latem jest za gorąco najczęściej i masa ludzio wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: pora roku 11.11.03, 22:58 aha, w sloncu ma niezle kolory, tylko slonca cosik czesto nie ma;)))) i to jest very big minus jesieni:)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: pora roku 11.11.03, 20:05 Wiosna, a właściwie to taki czas, gdy wiosna jest, ale jej jeszcze nie ma. Nazywam to na własny użytek "wyraźne przeczucie wiosny". Dalsze dzieje wiosny, czyli jej określanie się, jest też przyjemne. No i potem jest lato, gdy nie muszę zakładać swetrów, palt, kozaczków. Mogę sobie paradować w sukienkach, wybiegać z domu w lekkich pantofelkach i cieszyć się słońcem.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek a co z zima? 11.11.03, 23:13 ale taka prawdziwa, kiedy sniegu duzo lezy dookola, mroz szczypie w policzki, a slonce spala skore na nosie? Wtedy tez jest odjazdowo:-)))). Moznaby wiec dojsc do konkluzji, ze caly rok jest ok, jesli we wlasciwym nastroju go przezywamy:))). np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodziej Re: a co z zima? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:20 za dużo wtedy bałwanów :) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: a co z zima? 11.11.03, 23:24 Wolę je lepić w ciepłych rękawiczkach, niż mieć do czynienia z nimi w życiu.:) Pozdrv.:) P.S. I jeszcze robić "orła" w głębokim śniegu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly W Polsce kazda pora roku jest piekna... 11.11.03, 23:31 Pamietaj. Byleby nie byly to tylko dwie: "sucha" i "deszczowa"! grooszek, po jednym lecie spedzonym w centralnej Australii, do konca zycia palilasbys swieczki w kosciele, byleby tylko przez to pieklo "lata" juz nie przejsc... Lato to smierc... (doslownie i w przenosni) Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: W Polsce kazda pora roku jest piekna... 11.11.03, 23:38 pewnie tak:). natomiast Polski klimat mnie neistety nie rozpoeszcza w tym temacie:(((. p.s. ten grooszek, nie ta grooszek:) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly grooszek, to brzmi troche... 11.11.03, 23:50 ...po babsku. Nie mogles sie nazwac jakos bardziej po mesku np. hmmm... terminator, albo cos takiego? Jednego jestem pewny. Europa jest pod wzgledem klimatycznym bajka. Jesien jest cudowna. Wiosna, zwlaszcza pozna... to czyta poezja. A polskie lato? To trzeba samemu przezyc, zeby cokolwiek zrozumiec... Za to przegrany jest styczen, luty i pierwsza polowa marca. Najlepiej je spedzac np. na Tasmanii... Bo tam lato jest calkiem znosne... Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: grooszek, to brzmi troche... 12.11.03, 00:17 bez zlosliwosci, ale mi tez troche czasu zajelo skumanie, ze quickly to on;)). najbardziej wg mnie przerypany jest listopad - kiedy caly zcas pada, jest ciemno, szaro i totalnie nic mi sie nie chce. w tym roku jest wyjatkowo jakos bardziej pogodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: grooszek, to brzmi troche... 12.11.03, 00:28 Hihihi a listopad to mój ulubiony miesiąc... :-)))) Czały czas pada, jest zimno, ciemno, porywisty wiatr zacina deszczem po twarzy... coś pięknego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodziej Re: a co z zima? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:37 Wy baby, to zawsze chcecie kogoś lepić :) white.falcon napisała: > Wolę je lepić w ciepłych rękawiczkach, niż mieć do czynienia z nimi w życiu.:) > > Pozdrv.:) > P.S. I jeszcze robić "orła" w głębokim śniegu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: a co z zima? 12.11.03, 00:00 "Coś" - bałwan jest "coś", chyba że jesteś takim ożywionym bałwankiem ze śniegu i należy Ciebie zamknąć w lodówce, co by nie stopniał. :D Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś