29.08.11, 16:13
Byłem wczoraj na O północy w Paryżu, co okazało się bardzo spox produkcją. Ciekawy pomysł, super epizody, lekka forma, polewka z Amerykanów, super poprowadzony wątek miłosny. Wpisuję na listę top filmów z Paryżem w roli głównej, na razie egzekwo z Przed zachodem słońca.
Polecam!
P.S. To tak a propos 'komentowania tv' bo przecież na mały ekran to -chyba- kiedyś trafismile
Obserwuj wątek
    • anna_geras Re: X muza 29.08.11, 17:24
      Ja ostatnio nie mam odwagi inwestować kasy w kino, wolę teatrsmile ceny fajne a zawsze troche sztuki człowiek liźniesmile
      • lezka_z_posen Re: X muza 29.08.11, 17:47
        a jakies znane z tivika aktory tam u Was na deskach wystepujo?wink
        • anna_geras Re: X muza 29.08.11, 18:04
          lezka_z_posen napisała:

> a jakies znane z tivika aktory tam u Was na deskach wystepujo?;
          Z tych głównych to chyba celebrytów żadnych nie ma, jedynie aktorka, która grała w mjm mamę Majki (tej co z Mroczkiem kręciła) Gościnie podobno występują : Teresa Lipowska, Sylwia Gliwa, Marcin Kwaśny, Wiesław Komasa, ale ja nie widziałam,więc nie wiem. Tematem dopiero zaczynam się interesować i myślę,że wartosmile
          www.teatrgombrowicza.art.pl/
          • lezka_z_posen Re: X muza 29.08.11, 18:13
            ja jestem teatromanka, bez przesady oćiwiscie, ale raz w miechu to zawsze jakis spektakl zaliczymy.no i w azji to jest fajne, ze na deskach same znane rylawink
            • felek_flaszka Re: X muza 29.08.11, 19:41
              Teatromanem nie jestem, ale chodzam od pewnego czasu na premiery, zeby widziec oczym później rózni krytycy gadają. Zachwycać najczęściej nie zachwyca ale zawsze mozna rzec, że się widziało. W nablizszych planach Krystian Lupa z nowym przedstawieniem. Bilety już nabyte.
              A Allen jakoś mnie nie bawi od dłuzszego czasu. Trzaska te filmy jak fabryka, ale wrażenia na mnie nie robią. Ostatni dobry to chyba był ten londyński Match Point czyli "Wszystko Gra"
    • lezka_z_posen Re: X muza 09.09.11, 18:58
      wielki poworot roberta milowicza na duzy ekran - szykuje sie hit na miare "ciacho"wink
      www.fakt.pl/Kreca-polski-film-w-domu-poblicznym-,artykuly,114328,1.html
    • anna_geras Re: X muza 09.09.11, 19:28
      a mnie to ciekawi www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=54350
      • lezka_z_posen Re: X muza 09.09.11, 19:34
        anna_geras napisała:

> a mnie to ciekawi www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=54350

nazwa korporacji -"polish lody" sugeruje, ze moze byc duzo "brutalnego sexu"wink
        czy diastema_karolak naprawde musi grac w kazdym filmie?
      • lezka_z_posen Re: X muza 09.09.11, 20:54
        no nie wyczymie - kolejna "zajebista produkcja" z diastemo_karolakiemwinkpapieza_adamczyka oćiwiscie tez nie moglo zabraknacwink
        www.plotek.pl/plotek/1,78649,10263025,Karolak_jako_Mikolaj_uprawia_seks_z_Dygant.html#opinions
    • lezka_z_posen Re: X muza 26.09.11, 22:03
      dzis nataszka ma swoj wielki dzien - premiera "bitwy warszawskiej 1920" - wlasnie relacja live z pokazu premierowego na "1".ciekawe, czy cap jozek pochwali, czy zgani, ze "moglo byc lepiej"wink
      • felek_flaszka Re: X muza 26.09.11, 22:06
        W piatek się wybieram na premierę wrocławską, więc zdam relację.
        • lezka_z_posen Re: X muza 26.09.11, 22:08
          felek_flaszka napisał:

> W piatek się wybieram na premierę wrocławską, więc zdam relację.

nataszka ze slubnym bedzie?wink
          • felek_flaszka Re: X muza 27.09.11, 19:10
            lezka_z_posen napisała:

> felek_flaszka napisał:
            >
            > > W piatek się wybieram na premierę wrocławską, więc zdam relację.
            >
            > nataszka ze slubnym bedzie?wink

Szyc ma być podobno.
            • lezka_z_posen Re: X muza 27.09.11, 19:54
              > > nataszka ze slubnym bedzie?wink
              >
              > Szyc ma być podobno.

o ile nie zachlejewink
        • lezka_z_posen Re: X muza 26.09.11, 22:10
          maria zieba ze lzami w oczach oglosila wlasnie, ze "kazdy polak powinien ten film obejrzec, a jak nie obejrzy, to jest kiep"-tak ze felek jedno masz z bani, kiepem nie bedzieszwink
        • lezka_z_posen Re: X muza 27.09.11, 10:21
          nataszka strasznie nieforemnie wyglada - szyja zostala w chacie, skoncentrowala sie na muskulachwinka te czarne barchany pod przezroczysta sukienke mogla sobie odpuscic.
          www.lansik.pl/25530/urbanska-z-fragmentem-kolczugi-na-premierze-1920-bitwa-warszawska-zdjecia/
        • anna_geras Re: X muza 27.09.11, 21:19
          felek_flaszka napisał:

> W piatek się wybieram na premierę wrocławską, więc zdam relację.

ja zarezwowałam bilety na sobotesmile mam nadzieje,ze nie wtopie kasysmile
          • felek_flaszka Re: X muza 27.09.11, 21:55
            Ja mam zaproszenie gratis wink
            • anna_geras Re: X muza 29.09.11, 08:49
              felek_flaszka napisał:

> Ja mam zaproszenie gratis wink

Felek obiecaj,ze jak tylko wrócisz to napiszesz mi czy mam inwestować czy nie, będę wdzięcznasmile
              • felek_flaszka Re: X muza 29.09.11, 09:45
                Jak nie zabaluję z Borysem to napiszę jeszcze w piątek
                • lezka_z_posen Re: X muza 29.09.11, 10:39
                  ja na film, w ktorym glowna role "kreuje" nataszka nie dalabym nawet 50 groszywink
                • lezka_z_posen Re: X muza 29.09.11, 14:21
                  felek_flaszka napisał:

> Jak nie zabaluję z Borysem to napiszę jeszcze w piątek

obserwuj bacznie borje, bo widze, ze jego problem alkholowy, to juz nie sa zartywink
                  www.plotek.pl/plotek/1,78649,10376576,Szyc_na_premierze_filmu___Chwial_sie_na_nogach_.html#opinions
              • lezka_z_posen Re: X muza 29.09.11, 10:46
                juz scena z zajawek, gdzie nataszka szczela z karabinu maszynowego szczerzac nienaturalnie biale kileochy sprawia, ze przechodzi mi ochota na obejrzenie.
              • lezka_z_posen Re: X muza 29.09.11, 10:52
                "znawcy kina" tyszcze nataszka z karabinem rowniez nie przypadla do gustu - tutaj akurat zgadzam sie z tym pajacem:
                www.pudelek.pl/artykul/35362/tyszka_bitwa_warszawska_wyglada_jak_parodia/
                • felek_flaszka 1920 Bitwa Warszawska - recenzja 30.09.11, 23:17
                  Impreza była na wysokim poziomie, były konie i ułani foto
                  Przyszedł tzw "cały Wrocław", marszałek, urzędnicy miejscy, wojewoda, rektorzy itp czyli "haj lajf i socjeta, homary i mineta"
                  Szyca nie było, był za to Hoffman, producent itp.
                  Sam film w pierwszej części niestety wyglądał jak mutacja "Przebojowej nocy" Nataszka wychodziła i śpiewała, a w następnej scenie Szyc na froncie, albo Piłsudski nad mapami. I znów Nataszka spiewa piosenkę. Jak Polacy pod Kijowem to wesołą, jak przyszło info, że oddział Szyca rozbity, to smutną. Później już przestała śpiewać bo wstąpiła do armii jako ochotniczka. Fabuły nie będę streszczał bo wiadomo,że się dobrze skończyło. Ruscy dostali w dupę, a Szyc spotkał się z Nataszką. Sceny batalistyczne w całkiem fajnie wygladają, jak Szeregowcu Rayanie, a chwilami lepiej bo w 3D. Gdy filmują z góry wyglądają jak sceny z gry komputerowej, aż ma się ochotę ludziki myszką przesuwać jak w "Kozakach" (taka gra).
                  Niestety wszystko to starsznie jest proste i naiwne jak dla dzieci. Patriotyczne bardzo i takie jak należy. Ksiądz Skorupka idzie z krzyżem na czele ataku i ginie - w tym momencie włączamy slow motion i ksiądz pada powoli i jest patriotycznie i podniośle.
                  Ogólnie nie wiem czy polecać, zdjęcia niezłe i jako ciekawostka (pierwszy polski 3D) można zobaczyć, ale jakby było tylko 2D to raczej nie warto.
                  • anna_geras Re: 1920 Bitwa Warszawska - recenzja 01.10.11, 07:09
                    Dziękuję Felek za recenzjęsmile jednak idziemy, te sceny batalistyczne bardzo nas ciekawiąsmile
                    • anna_geras Re: 1920 Bitwa Warszawska - recenzja 01.10.11, 22:51
                      1920 przebojowa noc do wycięciasmile reszta filmu bardzo fajna.ZNataszki już nic chyba nie bedzie, ani spiewc, ani grać ani tańczyć, niestety. W tych pierwszych ujeciach bardzo brzydko wyszła, jakaś taka duża.
    • lezka_z_posen Re: X muza 06.10.11, 10:39
      mam nadzieje, ze zyczenie pani danuty sie nie zisci:
      vipnews.pl/brodzik-zagra-zone-walesy/
      na szczescie szyc z ta swoja glupia geba, ktorego nie znosze, zostal z roli wyautowany przez swoje ochlejstwo - podobno wieckiewicz teraz jest pretendentem do roli lecha.
      • anna_geras Re: X muza 07.10.11, 08:17
        lezka_z_posen napisała:

> mam nadzieje, ze zyczenie pani danuty sie nie zisci:
        > vipnews.pl/brodzik-zagra-zone-walesy/

podobnie wiejska twarzsmile

> na szczescie szyc z ta swoja glupia geba, ktorego nie znosze, zostal z roli wya
        > utowany przez swoje ochlejstwo - podobno wieckiewicz teraz jest pretendentem do
        > roli lecha.
        • felek_flaszka Koterski 16.10.11, 15:18
          Się wybieram dzisiaj, i zdam relację wieczorem. Krytycy trochę zjechali, ale może da się obejrzeć.
          • anna_geras Re: Koterski 16.10.11, 20:02
            felek_flaszka napisał:

> Się wybieram dzisiaj, i zdam relację wieczorem. Krytycy trochę zjechali, ale mo
            > że da się obejrzeć.

nie chcę się wymądrzać ale mogę się założyć,że felkowi nie bedzie się podobałosmile
            • felek_flaszka Re: Koterski 16.10.11, 20:13
              Zacząłem opisywać przed Twoim wpisem wink
              • anna_geras Re: Koterski 16.10.11, 20:18
                felek_flaszka napisał:

> Zacząłem opisywać przed Twoim wpisem wink

Filmu nie wiedziałam ale słyszałam co nieco i ten tekst o wycieraniu chuja w firankę jest tak denny,że jestem na niesmile i dlatego pomyslalam,ze dla Ciebie to jednak też będzie za niski poziomsmile
          • felek_flaszka Re: Koterski 16.10.11, 20:11
            Obejrzeć się da, ale słabe to niestety. Jadą dwaj faceci samochodem ( na wrocławskich numerach) i gadają. Jak ktos widział wcześniej coś Koterskiego, to wszystkie te teksty juz zna.
            Nic sie więcej nie dzieje więc pomyslu na fabułę zabrakło, zostało samo gadanie, w większości wtórne. Niektóre obserwacje trafne, ale nic nowego.
            W secie reklamowym były zajawki dwóch nowych polskich filmów, wcześniej wspominanych. Zapowiadają się strasznie wink
            • kazzol Re: Koterski 25.10.11, 18:36
              No niestety Koterski słabiutki. W zasadzie ten film byłby ciekawszy w formie słuchowiska radiowego. A imo takie skojarzenia powinny być druzgocące dla reżysera. Ale, ale, ale Więckiewicz chiba jest jednak przyzwoitym aktorem, nie sądziłem tak wcześniej smile

z niecierpliwościa czekam na swiateczna komedie tvnu z karolakiem wink)
              • lezka_z_posen Re: Koterski 25.10.11, 21:00
                spremiera "listow do m." 10.11winkjestem ciekawa, czy kiedykolwiek jeszcze powatanie film, w ktorym nie wystapi karolak i adamczykn. i wszechobecna ostatnio zielina, ma swoje 5 minut, oplacilo sie wyciskac poty na silowniwink
                • kazzol Re: Koterski 25.10.11, 21:04
                  lezka_z_posen napisała:

> spremiera "listow do m." 10.11winkjestem ciekawa, czy kiedykolwiek jeszcze powata
                  > nie film, w ktorym nie wystapi karolak i adamczykn. i wszechobecna ostatnio zie
                  > lina, ma swoje 5 minut, oplacilo sie wyciskac poty na silowniwink

imho to będzie hit kasowy. niezależnie od kitu jakim będzie fabuła, to chyba pierwszy polski film związany z okresem przedswiątecznym i w tym okresie wypuszczony, i co mogę powiedzieć po obejrzanych w kinie zjaawkach - montaż jak w amerykańskich komediach romantycznych. Będą się cebulaki tarzały ze śmiechu po podłodze w multikinach, zobaczycie smile
                  • lezka_z_posen Re: Koterski 25.10.11, 21:21
                    no i git, zazdroszcze takiej wiarze, co byle szajsem potrafi sie cieszycwink
                    • kazzol Re: Koterski 25.10.11, 21:28
                      lezka_z_posen napisała:

> no i git, zazdroszcze takiej wiarze, co byle szajsem potrafi sie cieszycwink

ja też, ale z drugie jstrony strasznie mnie to wkuriwa w kinie. Na tym nowym koterski już po pierwszym dialogu był ryk do końca seansu ;/ no jakby to napisał klasyk "żal.pl" smile)
                  • felek_flaszka Re: Koterski 25.10.11, 22:44
                    Listy do M. pewnie będa za rok w TVN na święta i następne też itd. Bardzo mi się też podobał zwiastun filmu o imprezie integracyjnej dla odmiany z Kotem i chyba bez Karolaka.
                    Na moim seansie Koterskiego rechot był umiarkowany.
                    • kazzol Re: Koterski 25.10.11, 22:47
                      felek_flaszka napisał:

> Listy do M. pewnie będa za rok w TVN na święta i następne też itd. Bardzo mi
                      > się też podobał zwiastun filmu o imprezie integracyjnej dla odmiany z Kotem i c
                      > hyba bez Karolaka.
                      > Na moim seansie Koterskiego rechot był umiarkowany.

a ten wyjazd integracyjny to musi być 'dno dnów' smile straszliwe jest, że Jan Frycz nie ma nosa do scenariuszy i pakuje się w każdą gównianą komedię w PL. Albo ma nosa do kasiorki. Nie wiem.
                      • felek_flaszka Re: Koterski 25.10.11, 22:51
                        To drugie raczej, z czegoś trzeba rachunki płacić. W zajawakch De Niro tez mignął w jakiejś amerykańskiej komedi romantycznej o Sylwestrze, więc jego to też dotyczy.
                        • kazzol Re: Koterski 25.10.11, 22:55
                          felek_flaszka napisał:

> To drugie raczej, z czegoś trzeba rachunki płacić. W zajawakch De Niro tez mig
                          > nął w jakiejś amerykańskiej komedi romantycznej o Sylwestrze, więc jego to też
                          > dotyczy.

no ale to nie Kondrat czy Gajos. Jego stawki pewnie są mniejsze od aktorów typu Kot, Karolak, Szyc. Straszne w sumie.
    • lezka_z_posen Re: X muza 06.11.11, 16:00
      widzial ktos to "cudo"?:
      www.pudelek.pl/artykul/36169/wyjazd_integracyjny_to_klapa_upiornie_tandetne/
      • anna_geras Re: X muza 06.11.11, 17:00
        lezka_z_posen napisała:

> widzial ktos to "cudo"?:
        > www.pudelek.pl/artykul/36169/wyjazd_integracyjny_to_klapa_upiornie_tandetne/

do kina raczej się na to nie wybiore ale mysle,że niebawem zerkne. No cóż kolejna klapa, można się chyba przyzwyczaić.
        • dymiacy_piecyk Re: X muza 06.11.11, 19:04
          A ja jestem dziwnie spokojny, że kina będą pełne gawiedzi rechoczącej na widok 'gwiazd' robiących z siebie durniów i żywiołowo reagującej na wszystkie lecące z ekranu kurwy i joby. W końcu w ostatnich latach nakręcono kilka kompletnie kretyńskich filmów, a jakoś wszystkie na siebie zarobiły.
          • n_x Re: X muza 06.11.11, 21:38
            moje "korporacyjne" koleżanki z pracy już się nie mogą doczekać "wyjazdu integracyjnego" i podejrzewam ze będą się rewelacyjnie bawiły podczas seansu tego gówna. i to wcale nie są debilki po byle jakich szkołach.
            my mamy ciągle niewykorzystane bezpłatne zaproszenie na bitwe warszawską - żal marnować wolny od dzieci wieczór na to "arcydzieło" wink
    • anna_geras Re: X muza 07.11.11, 08:46
      pomponik.pl/news/skandal-na-festiwalu-w-dublinie,1717631 faktycznie prawdopodobne,ze nic innego nie robili podczas krecenia tej zajebistej produkcjismile
      • n_x Re: X muza 07.11.11, 13:21
        Kretyn.
        jeśli jest takim super wyluzowanym undergroundowym chłopcem to gra w undergroundowych produkcjach i z pogardą omija wszelką komercję, wtedy jako artysta może pozwolić sobie na wiele. a jeśli dla kasy bierze udział w tworzeniu gówna to znaczy ze więcej w nim konformisty niż złego chłopca więc ma robić dobrą minę do złej i uśmiechać się kiedy mu każą - za to mu zapłacili.
        widocznie w pijanym widzie ubzdurał sobie że osiągnął klasę Charliego Sheena i wszystko mu wolno.
        • lezka_z_posen Re: X muza 07.11.11, 14:05
          ten garlicki to jakis niedorozwoj - przeciez niedawno na jakims "raucie" pokazywal gola dupe a la doda:
          www.fakt.pl/Mlody-polski-aktor-sie-wypial-Skandal-na-salonach-,galeria-artykulu,104560,1.html
          • dymiacy_piecyk Re: X muza 10.11.11, 11:55
            No i naród pogalopował do kin
            kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,10610035,Polacy_jednak_pojechali_na__Wyjazd_integracyjny__.html
            • anna_geras Re: X muza 10.11.11, 19:10
              Ojej kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,10624745,_Listy_do_M___to_cos_wiecej_niz_romantyczna_bajka_.html niemożliwesmile ktoś chyba gruby hajc zabulił za te recenzjesmile
              • lezka_z_posen Re: X muza 10.11.11, 19:19
                anna_geras napisała:

> Ojej kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,10624745,_Listy_do_M___to_cos_wiecej_niz_romantyczna_bajka_.html niemożliwesmile ktoś chyba gruby hajc zabulił za te recenzjesmile

moze faktycznie ta slowenska krew cos zdzialala?chyba wybiore sie do kinawink
                • anna_geras Re: X muza 10.11.11, 19:30
                  lezka_z_posen napisała:

> anna_geras napisała:
                  >
                  > > Ojej kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,10624745,_Listy_do_M___to_cos_wiecej_niz_romantyczna_bajka_.html niemożliwesmile ktoś chyba gruby hajc zabulił za te recenzjesmile
                  >
                  > moze faktycznie ta slowenska krew cos zdzialala?chyba wybiore sie do kinawink
                  mnie póki co odstrasza Karolak w zajawkach, ale może w przypływie romantycznego nastrojusmile
                  • lezka_z_posen Re: X muza 10.11.11, 19:36
                    anna_geras napisała:

> lezka_z_posen napisała:
                    >
                    > > anna_geras napisała:
                    > >
                    > > > Ojej kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,10624745,_Listy_do_M___to_cos_wiecej_niz_romantyczna_bajka_.html niemożliwesmile ktoś chyba gruby hajc zabulił za te recenzjesmile
                    > >
                    > > moze faktycznie ta slowenska krew cos zdzialala?chyba wybiore sie do kina
                    > wink
                    > mnie póki co odstrasza Karolak w zajawkach, ale może w przypływie romantycznego
                    > nastrojusmile
                    >
                    Ty gieras klukiem nie krec, ino tickety rezerwuj - bo przy tym 1 (slownie:jednym) kinie w gdyni, to mozesz sie zalapac na seans przed wielkanocowink
    • lezka_z_posen Re: X muza 20.11.11, 11:29
      biedny pan jerzy, jeszcze zawalu dostanie przez te pijaczyny:
      www.pudelek.pl/artykul/36459/hoffman_zalamany_swoimi_aktorami/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka