mandaryn_ka 27.11.03, 08:55 Tu radiowy magazyn wojskowy! Podajemy komunikat! Wybiła godzina "0" prosimy o zejście do schronów! A poza tym wszystkim życzę miłego dnia ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 08:59 Witaj AMndaryn_ko :-) co do schronów się przymierzasz :-))) Miłego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:05 Dzień dobry Panie ka_27 :-) Tam jeszcze nie byłam, :-) Stąd ten pomysł :-) Panu również życzę miłego dnia,a zapowiada się baardzo przyjemnie, bo słonko od rana uśmiecha się do nas :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:11 Pani Mandaryn_ko :-) tyle jeszcze Nowych Rzeczy przed Panią ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:13 Takich ciekawych i zajmujących ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:15 Pani Mandaryn_ko :-) takich mandarynkowych ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:20 Panie ka_27 ...:-) Oto chodzi, że takich niemandarynkowych, dlatego takich dla mnie ciekawych i nieznanych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:28 Pani Mandaryn_ko :-) sięgaj tam, gdzie wzrok nie sięga :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:33 Panie ka_27 ! "Łam! czego rozum nie złamie! Młodości dodaj mi skrzydła "! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:37 Pani Mandaryn_ko :-) zatem krótko - do dzieła! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:44 Tak jest Panie komendancie !;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:34 Pani Mandaryn_ko :-) a któż został Twym komendantem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:43 Oj...nikt ! Sama jestem sobie sterem, żeglarzem , okrętem. Nie lubię żadnych rygorów i nakazów! Nie zniosłabym myśli, że muszę podporządkować się komuś. To nie dla mnie ! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:00 No właśnie Panie ka_27...i tu jest pies pogrzebany, bo nie wszystkim się to podoba :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:04 Ja też wiem i co z tego? Wcale nie żyje mi się lepiej, w tej wiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:05 Pani Mandaryn_ko :-) no właśnie ... Może trzeba coś zmienić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:07 :-) może ? Ale wie Pan, Panie ka_27, że czego się Jaś nie nauczył...? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:09 Pani Mandaryn_ko :-) Mandaryn_ka ma to do siebie, że z czasem dojrzewa ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:16 Panie ka_27 Dojrzewa...powiadasz ? :-) mogłabym się za to obrazić, ale potraktuję to łagodniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:18 Pani Mandaryn_ko :-) tak, dojrzewa ... tak powiadam ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:33 Tylko, że ja już czuję się dojrzała...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:39 Pani Mandaryn_ko :-) nie do końca, nie do końca ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:41 Panie ka_27 ... Przykro mi , że mnie Pan tak odbiera..:-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:56 Pani Mandaryn_ko :-) kawy pysznej na poprawę humorku? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salomonowe_gacie Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 09:53 kucze bladeeeeee, zaraz ustrzele szeregowego K-27 wszedzie chodzi za moja mandarynka ! Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:07 Ależ Salomonie ! Proszę nie strzelaj ! Szeregowy ka_27 wprowadza mnie tylko w arkana sztuki ko...łup!! walki ;-) A tak w ogóle to dzień dobry miły Salomonie :-) Dawno Cię tu nie widziałam :-), wiec tym milej mi, że mogę Cię powitać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:03 mandaryn_ka napisała: > Tu radiowy magazyn wojskowy! > Podajemy komunikat! > Wybiła godzina "0" prosimy o zejście do schronów! > > A poza tym wszystkim życzę miłego dnia ! :-) Z wrazenia stanelam na bacznosc i nawet ziewac przestalam.Odrobina musztry z rana;) Rowniez zycze milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:12 Kapral Arieska wystąp! Gratulujemy obywatelko dzielnej postawy forumowego gaduły i rozbawiacza ospałych forumowiczów!:-) Odznaczam Panią krzyżem orderu uśmiechu! Na cześć Arieski - pluton hip hip hurra!, hip hip, hurra, hip hip , hurra, hurra, hurra ! :-) Do szeregu wstąp! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:18 mandaryn_ka napisała: > Kapral Arieska wystąp! > > Gratulujemy obywatelko dzielnej postawy forumowego gaduły i rozbawiacza > ospałych forumowiczów!:-) > > Odznaczam Panią krzyżem orderu uśmiechu! > Na cześć Arieski - pluton hip hip hurra!, hip hip, hurra, hip hip , hurra, > hurra, hurra ! :-) > Do szeregu wstąp! ;-) Jestem dumna i blada:))) Ale o ile pamietam przy wreczaniu orderu usmiechu trzeba wypic sok z cytryny:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:23 No właśnie, pobiegłam po niego do kuchni polowej. Chłopaki tak wyciskali, że aż się upocili. Ariesko, oto Twój sok z cytryny:-) Bądź dzielna;-) No i współczuję, łoooj cały pucharek, ja bym nie dała rady :-( Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:27 mandaryn_ka napisała: > No właśnie, pobiegłam po niego do kuchni polowej. Chłopaki tak wyciskali, że aż > > się upocili. > Ariesko, oto Twój sok z cytryny:-) > Bądź dzielna;-) > No i współczuję, łoooj cały pucharek, ja bym nie dała rady :-( Nie bede oszukiwac i nie dodam cukru,ale juz mam na biurku wafelka na zagryche;) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:31 Pismo w sprawie udzielenia Pozwolenia na zagrychę wafelkiem rozpatrzone zostanie w trybie KPA w terminie ustawowym. ;-) Nie wcześniej niż wciągu 30 dni od daty złożenia podania w niniejszej sprawie ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:50 mandaryn_ka napisała: > Pismo w sprawie udzielenia Pozwolenia na zagrychę wafelkiem rozpatrzone > zostanie w trybie KPA w terminie ustawowym. ;-) > Nie wcześniej niż wciągu 30 dni od daty złożenia podania w niniejszej sprawie ; Łomatko,30 dni??? jak ja bede sie publicznie pokazywac z wykrzywiona facjata? nie dam rady bez zagrychy-chociaz pewnie jeszcze troche musztry i wszystko przetrwam;) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:55 Rety! Kapral Arieska! Czołem!:)) Gdzie reszta kompanii? (jak kapitan Mandarynki nie ma to może chrupniemy tego batonika?);))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:03 meg25 napisała: > Rety! Kapral Arieska! > Czołem!:)) > Gdzie reszta kompanii? (jak kapitan Mandarynki nie ma to może chrupniemy tego > batonika?);))) Czolem! Widzisz,no co mi przyszlo...sok z cytryny,blee.Ku chwale wojska i ojczyzny wznioslam juz ten toast,ale krzywie sie niemilosiernie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:06 Trzymaj dropsa kapralu!!! Ojczyzna na tym nie ucierpi;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:16 meg25 napisała: > Trzymaj dropsa kapralu!!! > Ojczyzna na tym nie ucierpi;)))) Maly przekrecik?W koncu trzeba sobie jakos radzic;) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:21 Widzisz te papierki wokół, kapralu? Chyba nie jesteśmy jedyne w tych przekrętach:))) Michałka?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:24 meg25 napisała: > Widzisz te papierki wokół, kapralu? > Chyba nie jesteśmy jedyne w tych przekrętach:))) > Michałka?:))) Co za duzo to niezdrowo,bo mi sie tak siedzenie rozrosnie,ze robienie pompek bedzie graniczylo z cudem,a co dopiero przebiezka na poligonie!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:29 O kurcze, macie rację kapralu!:)) Od dziś rzucam! Widzieliście tu w pobliżu jakiegoś wroga?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:39 meg25 napisała: > O kurcze, macie rację kapralu!:)) > Od dziś rzucam! > Widzieliście tu w pobliżu jakiegoś wroga? No pewnie.Czai sie wszedzie.Jest przebiegly,nie wiadomo,kiedy zaatakuje.Kryptonim:szef.U Ciebie pewnie tez stacjonuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:45 Kapralu ariesko! No nieee, tyle razy prosiłam, aby przed przyjściem na poligon zdjąć wałki z włosów !!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:50 mandaryn_ka napisała: > Kapralu ariesko! > No nieee, tyle razy prosiłam, aby przed przyjściem na poligon zdjąć wałki z > włosów !!;-) Mam sie przed wojskiem sojuszniczym prezentowac jak pomiotlo???Ja kapitanowi nie wypominam,ze o 11:50 nadal w szlafroku urzeduje;) :P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 11:54 Hmmm... Myślałam, że nikt na to nie zwróci uwagi...;-) Bo tu i tak wolna amerykanka. Każna z dziewcząt albo w piżamie, albo koszuli nocnej, albo w sukni balowej po wieczornej, wczorajszej imprezce !;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Ku chwale ojczyzny! 27.11.03, 12:37 mandaryn_ka napisała: > Hmmm... > Myślałam, że nikt na to nie zwróci uwagi...;-) > Bo tu i tak wolna amerykanka. Każna z dziewcząt albo w piżamie, albo koszuli > nocnej, albo w sukni balowej po wieczornej, wczorajszej imprezce !;-) Hulaj dusza,pokis mloda:) o to chodzilo:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:06 Zrób dobrą minę do złej gry!:-) No pokaż , że z Ciebie niebylejaka dyplomatka.;-) Przecież jesteś w tajnym wywiadzie Kapralu Ariesko!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:18 Czołem Pani Kapitan!!!:))) Kapral meg melduje się na rozkaz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:20 meg25 napisała: > Czołem Pani Kapitan!!!:))) > > Kapral meg melduje się na rozkaz!!! No prosze,niedlugo stworzymy wesola kompanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:27 Czołgiem Pani Kapral Meg! :-) Łoj, tzn. czołem;-) Zresztą jaka to dla nas laików różnica czy czołem, czy czołgiem grunt to dobra zabawa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:30 Jakie rozkazy na dziś? Schron czy poligon? Osobiście wolałabym poligon! Ale rozkaz to rozkaz! Więc??:))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:53 Ha! Chyba jednak wszyscy udali się do schronu:))) Rozglądam się wokół i ani widu, ani słychu...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:53 meg25 napisała: > Ha! Chyba jednak wszyscy udali się do schronu:))) > Rozglądam się wokół i ani widu, ani słychu...:))) popatrz uważnie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:57 O o! Porucznik Hetakus! Już stoję na baczność!;))) A po co panu te gałęzie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 10:59 Co to zabawy proszę pań ?! Będziemy się bawić, to znaczy ... ćwiczyć maskowanie w terenie. Możemy zaczniemy od czołgania w błocie ... Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:08 Tak jest! Czołganie w błocie! Plack! O kurcze, nic nie widzę! Błotko spływa mi po buzi...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:10 Zdecydowanie poligon!:-) Naszym zadaniem jest zabezpieczać tyły naszych oddzałów na bliskim wschodzie... No, no...wiesz gdzie, jak to się poprawnie mówi Iran, czy Irak ?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:13 No to zabezpieczamy tyły! Swoje też;))) Irak? Iran? A diabli wiedzą;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:21 Kapral Meg! Hmmm...tak przyglądam się Pani i zastanawiam się , czy widziałam kiedykolwiek takie dziwy, aby po poligonie spacerować w 14 cm szpilkach ?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:23 Kapitanie! Tak szybko stawiłam się na wezwanie, że... zapomniałam się przebrać;( Balowałam do rana... Oj! I paznokieć mi się złamał:(( Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:28 Ech! samo życie ;-)! Jestem to wstanie zrozumieć , bo mnie właśnie zsunęła się pończoszka:-(, podwiązka mi chyba puściła...:-( no i jak ja się wybrałam na ten poligon bez szminki do ust ?? To niewyobrażalne !! Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:31 Mam błyszczyk Kapitanie! Może być?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:42 Może, oczywiście, że może ! Dziękuję Kapralu Meg! W nagrodę wystąpię z wnioskiem do pułkownika o awans dla Pani na sierżanta ! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:45 Ku chwale ojczyzny Kapitanie Mandarynko! Może trochę pudru?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 11:51 Oj..Pani kapral, pani zna jednak moje słabości...;-) Rozejrzyjmy się , czy nikt nie patrzy. No teraz mogę! Jeszcze o lusterko poproszę. No teraz zułenie inaczej.;-) Co by Pani na to powiedziała, żeby pod obrady sejmu trafiła nowelizacja ustawy w sprawie umundurowania armii żeńskiej? Jakie ma Pani propozycje Kapralu? Ja proponuję, żeby zamiast hełmów kobiety w armii nosiły kapelusze ze strusimi piórami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:14 Wszystko widzę ! Wasza wartość bojowa jest żadna koleżanki żołnierki ! Zamiast czyścić lufy karabinów, ćwiczyć czołgania, musztry i inne sympatyczne rzeczy Wam się na zebrało na pudrowania i inne makijaże... Ech, biedna ta nasza ojczyzna ;-) Witaj Mandarynko, nie było Cie tu dawno ! Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:21 Czołem! A Ty nas tu nie podglądaj kolaborancie ! :-( I nie skacz tak, bo ziemia dudni , widzę, że znów przytyłeś! Napewno w żaden mundur byś się nie zmieścił! No chyba , że krawcowa z jednego zrobiłaby trzy! Tylko po co Ci 6 par nogawek i 6 par rekawów? Sam widzisz, że dla Ciebie nie ma mijsca w elitarnej jednostce ! Ty się do tego nie nadajesz !:-( Idx sobie na iiny wątek ! ;-( Zaraz ściągniesz nam na głowę czołgi nieprzyjaciela ! Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:27 Ha, ha jak pójdę na inny wątek to Wy same dacie sobie radę z nieprzyjacielem ?! Lepiej zostanę, żebyście w sytuacji zagrożenia nie musiały mnie rozpaczliwie szukać po innych wątkach ;-) Wy lepiej nie strzelajcie do wrogów, lepiej się uśmiechajcie :-) Ich serca zmiękną i broń swą odrzucą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:31 Nawet nam się nie śni strzelać do wrogów! Mamy znacznie lepszą broń, o jakiej nawet Ci się nie śniło , wiesz ??!! Jestem pewna, że gdybyś tej broni zasmakował, to sam chciałbyś być na miejscu tego wroga ! ;-( Wcale nie zamierzam Cię szukać po innych wątkach !! Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:35 Myślałem,że chcesz zabawić się w chowanego ;-) Nie wiem jaką broń masz na myśli, ale jak Cię znam to wiem, że można się spodziewać po Tobie najgorszego, to znaczy... najlepszego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 12:51 Miło mi , że chcesz mnie zabawać... Ale doprawdy nie musisz się trudzić. Sama potrafię zadbać o swoje dobre samopoczucie i niekoniecznie Ty musisz być jego udziałem. I na szczęście nigdy nie poznasz broni, o której myślałam... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:13 Nie przejmuj się! Jestem chora, mam 38,7 temperatury, siedzę w pracy wściekła, bo muszę zrobić coś na wtorek, a kompletnie nie mam siły , żeby się do tego zmusić! Przepraszam! Padłeś ofiarą mojego nastroju! Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam !:-( Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: Czołem żołnierze ! 27.11.03, 13:16 Ojej Mandarynko, jak mi przykro :-( Naprawdę z taką temperaturą musisz siedzieć w pracy ?! Zawsze miło Cię tu widzieć, ale ... może lepiej zostaw FR, zrób to co muisz i pędź do domu. Koniecznie ! Strasznie mi przykro, że jesteś chora.... Odpowiedz Link Zgłoś