Dodaj do ulubionych

STAGNACJA !!!

07.04.03, 10:20
TRZEBA ROZRUSZAC TO FORUM, wszystko tu jakies takie zastane, zaśniedziałe w
tej Kamiennej. W dodatku zima znow zaskoczyła drogowców :)))
A czy wiecie, że piszą o naszym mieście w kolorowym dodatku Wyborczej?
Głównie o BO-WA-DE, ale liczy się fakt. Najbardziej jednak zaskakuje mnie
jednak rzecz, ze w Kamiennej Górze jest ponoć takie bezrobocie a ja szukam
pracowników do firmy i przysięgam, że nie ma! I wcale nie mam wygórowanych
wymogów i niestety nic z tego!!!
Czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ......
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 10:08
      A kogo konkretnie poszukujesz ?
      • agszop Re: STAGNACJA !!! 08.04.03, 17:34
        POSZUKUJE MECHANIKA
        naprawdę! mechanika, który będzie głownym szefem na serwisie, który dostanie
        dwóch chłopaków do pomocy, mechanika ktory ma pojecie co robi i zna sie na
        swojej robocie
        czy to tak duzo?
        pensja tez dobra a NIE MA CHĘTNYCH
        • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 11:50
          mechanika nie znam, ale nie sadze ze w kg takich nie ma....
          Ja natomiast za roczek rozkrecam biznes adwokacki, byc moze bede potrzebowal
          kogos do prowadzenia biura.
          • agszop Re: STAGNACJA !!! 09.04.03, 13:58
            > mechanika nie znam, ale nie sadze ze w kg takich nie ma....
            WIERZ MI, ŻE NIE MA !!! Dałam ogłoszenie do biura pracy, nakleiłam się na
            tablicy ogłoszeń w INTERMARCHE i naprawdę nikt się nie zgłasza!
            Albo są takie podania, które tylko do Wojciecha Manna przesłać bo można boki ze
            śmiechu zrywać!

> Ja natomiast za roczek rozkrecam biznes adwokacki, byc moze bede potrzebowal
            > kogos do prowadzenia biura.

"Biznes adwokacki" to też nie łatwy kawałek chleba. Na pewno bedziesz
            potrzebował kogoś do prowadzenia biura, zresztą chyba masz tego świadomość. Moj
            znajomy chcial asystentke z biegłą znajomościa rosyjskiego lub niemieckiego -
            myslisz ze znalazł? Z Zielonej Gory sobie przywiozł.
            Wiesz bezrobocie jest wielkie ale fachowcow malo - a ja bym chciala spac
            spokojnie po nocach ze swiadomoscia ze auta ode mnie wyjechaly z podokrecanymi
            kołami:)

• Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 15:09
              To prawda, wielu bezrobotnych zna szkole ze slyszenia, chociaz sa wsrod
              bezrobotnych tez dobrzy fachmani. Na swiecie tak jest, ze ktos szuka pracy,
              praca szuka czlowieka, grund aby sie jedno z drugim zeszlo.

Mysle, ze na poczatek poradze sobie sam, ale ze trzeba bedzie sporo sie
              najezdzic pomiedzy jelenia, walbrzychem legnica, wroclawiem z czasem ktos na
              miejscu bedzie potrzebny...
              • agszop Re: STAGNACJA !!! 09.04.03, 17:04
                Gość portalu: moris napisał(a):

> To prawda, wielu bezrobotnych zna szkole ze slyszenia, chociaz sa wsrod
                > bezrobotnych tez dobrzy fachmani. Na swiecie tak jest, ze ktos szuka pracy,
                > praca szuka czlowieka, grund aby sie jedno z drugim zeszlo.
                >
                > Mysle, ze na poczatek poradze sobie sam, ale ze trzeba bedzie sporo sie
                > najezdzic pomiedzy jelenia, walbrzychem legnica, wroclawiem z czasem ktos na
                > miejscu bedzie potrzebny...

SAM?
                Współczuje. A kto bedzie telefony faxy odbierał? Ludzi umawiał? A kto Ci kawkę
                przyniesie ?
                :)))
                Ja czasami padam na przysłowiowy pysk - kredyty , sprzedaz nowych aut, ludzie
                na serwis, dwa telefony dzwonia i wieczorem po częsci jadę i około 22:00 nie
                wiem jak się nazywam!
                Ale tak to jest. Zapraszam tez na priv agszop@poczta.onet.pl
                chyba tylko my jestesmy w tej Kamiennej aktywnymi forumowiczami :)

mam kolegę prawnika - byc moze my (ja i Ty) znamy sie - wiesz KG jest jednak
                mała :)
                • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: 193.0.117.* 09.04.03, 19:23
                  zgadza sie, kogos do telefonow , ksiegowosci, wystawiania faktur potrzeba. mam
                  nadzieje ze sie znajdzie. z reszta to dopiero za rok. na razie jeszcze jestem
                  worszowiokiem, jeszcze nie jestem do konca przekonany czy wracac do kg, ale
                  sklaniam sie coraz bardziej.....
                  • agszop Re: STAGNACJA !!! 10.04.03, 09:37
                    na razie jeszcze jestem
                    > worszowiokiem, jeszcze nie jestem do konca przekonany czy wracac do kg, ale
                    > sklaniam sie coraz bardziej.....

wiesz jak uciekalam do Wroclawia na studia to cieszylam sie jak glupia, ze sie
                    stad wyrywam, ale teraz ciesze sie ze tu jestem - cisza spokoj i przede
                    wszystkim inna mentalnosc ludzi (mieszkajac w Wawie na pewno wiesz, co mam na
                    mysli)
                    moze i jest tu zadupie ale przynajmniej nie boje sie wyjsc po zmroku z domu -
                    chyba sie starzeję ..:)))
                    • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 09:51
                      ja w-y mam tez serdecznie dosyc, mieszkam tu jez 4 lata to powienienen byl sie
                      przyzwyczaic.
                      poza tym to spokojne miasto, mieszkam na mokotowie, klimat jak w kamiennej,
                      znam kioskarza, piekarza, listonosza, dozorce domu etc.
                      jezdze nocnymi autobusami i jak do tej pory nic mi sie nie stalo, kamienna o 8
                      wieczorem jest bardziej niebezpieczna niz warszawa. zalew mozna porownac do
                      najgorszej pragi tej miedzy wiatraczna a brzeska.

• agszop Re: STAGNACJA !!! 11.04.03, 11:22
                        kamienna o 8
                        > wieczorem jest bardziej niebezpieczna niz warszawa. zalew mozna porownac do
                        > najgorszej pragi tej miedzy wiatraczna a brzeska.
                        >
                        w Wawie bywam nieczesto (jak juz to w Lodzi, ktora bardziej mi sie podoba
                        pomimo biedy i szarosci)
                        zreszta nie ma to reguły, niektórzy lepiej czują się w ruchu pośród tłumów ,
                        niektórzy (jak ja) wolą przestrzeń i wieś po prostu
                        z Wrocławia do Warszawy przeniosla sie moja friend z ktora razem studiowalam,
                        jej rowniez malo sie to miasto podoba, ale pewnie ilu ludzi tyle opini
                        • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 12:33
                          ja tez lubie wioche, kg w szczegolnosci, kto nie lubi kamionki niech sobie
                          pomieszka w wawie pare latek, to mu szybko rura zmieknie. a ze w kg nie ma
                          lekko, a gdzie jest lekko...
                          • agszop Re: STAGNACJA !!! 11.04.03, 13:44
                            wiesz najlepiej to by bylo miec zarobki warszawskie i zyc w KG
                            wiesz ja teraz buduje pod KG dom i jak pisze na forum o budownictwie ile place
                            za wykonastwo (naprawde dobrych ekip) to nikt mi nie wierzy ze tak tanio,
                            jest przepasc juz KG - Wrocław, różnice kosztow dochodza nawet do 30% na
                            korzysc KG
                            :)
                            • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: 193.0.117.* 11.04.03, 18:38
                              tu ceny mieszkania średnio ok 4000 za m2, to jeden z powodow sklniajacych do
                              powrotu, za cene kawarerki mozna miec dom pod KG lub jelenia, BTW, w ktorym
                              kierunku od kamiennej?
                              • agszop Re: STAGNACJA !!! 12.04.03, 09:44

> tu ceny mieszkania średnio ok 4000 za m2, to jeden z powodow sklniajacych do
                                > powrotu, za cene kawarerki mozna miec dom pod KG lub jelenia, BTW, w ktorym
                                > kierunku od kamiennej?

no wlasnie budowa kosztuje mnie okolo 1000 zl/m2 !
                                kierunek: droga nr 5 KG - Bolków, pierwsza wiocha pod KG
                                lasek strumyk, konik sie pasie :)))
                                • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: 193.0.117.* 12.04.03, 15:18
                                  w ptaszkowie znaczy, ale to sa tereny zalewowe, a moze budujesz na palach jak w
                                  tropikach?
                                  • agszop Re: STAGNACJA !!! 13.04.03, 16:38

> w ptaszkowie znaczy, ale to sa tereny zalewowe, a moze budujesz na palach jak
                                    w tropikach?

a zebys wiedzial ze zalewowe ale wiocha jest szeroka w swej rozciagłości :)) i
                                    ja buduje wysoko, ale pomimo tego torfu wybralam multum
                                    za to tania dzialka i wszystkie media
                                    • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 10:22
                                      tania to nie wszystko. Mnie bardziej kreca tereny w strone jeleniej gory, np.
                                      szarocin, bukowka, st. bialka, lub rudawy, sruznica, janowice... jest w czym
                                      wybierac. licze juz miesiace jak skazany... jak to mowia rok nie wyrok :)
                                      • agszop Re: STAGNACJA !!! 14.04.03, 10:39

> tania to nie wszystko. Mnie bardziej kreca tereny w strone jeleniej gory, np.
                                        > szarocin, bukowka, st. bialka, lub rudawy, sruznica, janowice... jest w czym
                                        > wybierac. licze juz miesiace jak skazany... jak to mowia rok nie wyrok :)

tak Błażkowa, Paprotki itd itd
                                        w Bukowce chyba kupie dzialake rekreacyjna ale mieszkac chcialam w KG i tak
                                        szukalam dzialki, jednak trafila sie tamta w P i jestem zadowolona bo chcialam
                                        blisko firmy i zeby nie spedzac pol zycia w samochodzie

• Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 11:02
                                          ja tez zaczne skromnie. od mieszkania w kg. po latach poniewierki w polsce i za
                                          granica chetnie pomieszkam troche z rodzicami, a potem zobaczymy czy interes
                                          bedzie sie rozkrecal czy zwijal.
                                          • agszop Re: STAGNACJA !!! 14.04.03, 14:55
                                            > ja tez zaczne skromnie. od mieszkania w kg. po latach poniewierki w polsce i
                                            za granica chetnie pomieszkam troche z rodzicami, a potem zobaczymy czy interes
                                            > bedzie sie rozkrecal czy zwijal.

obliczylam ze to co oddawalabym za jakiekolwiek mieszkanie wynajmowane albo
                                            TBS, ktore w zaden sposob nie byloby moje to wole wziasc kredyt w banku i
                                            splacac dom i miec trawke i podworko i zero sąsiadow za scianą
                                            zreszta ja wyroslam w domu i nie wypbrazam sobie mieszkania w blokowisku

za mieszkanie z rodzicami to bardzo dziękuję ale nie :)
                                            a co do interesu to musi sie rozwijac, inaczej sie w tym kraju nie da
                                            ja nadal gorąco poszukuje pracownikow do firmy i juz zaczynam popadac w
                                            paranoje ze ludzi chcacych parcowac i zarabiac po prostu nie ma
                                            • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 16:07
                                              jest jeden maly szkopol, musisz placic bankowi haracz przez 20 lat. oby w tym
                                              okresie ludziom psuly sie auta jak najczesciej, bo gdy przestana sie psuc bank
                                              zlicytuje wszystko do ostatniej cegly.
                                              ale raczej samochody beda zawsze sie psuc, bo stan drog sie raczej nie poprawi.
                                              to tak jaz z moim biznesikiem, zawsze ktos komus bedzie cos winien.
                                              • Gość: po_twur Re: STAGNACJA !!! IP: ENERGIS* / 10.10.1.* 14.04.03, 17:46
                                                no nawet Wam się trochę udało rozruszać to niemrawe forum, bo interesujące z
                                                was ludki;-))))
                                                Mnie tam wołami do Kamionki nie zaciągnie choć pochodze stąd i posiadam w tym
                                                pięknym mieście własnościowe mieszkanko. Tak liczyłem, że może gmina/osoby
                                                fiz. wpadną na pomysł, że dookoła maksymalnie ciekawe tereny turystyczne i na
                                                turystach można zarobic, ale gdzie tam. Z tego, co czytam nędza, skoro
                                                pracownika o jakich takich kwalifikacjach zatrudnić nie idzie. A posłuchałabyś
                                                jak to moi starzy znajomkowie narzekają, że roboty nie ma, a oni by chętnie
                                                pracowali;-))))) Ci co chcą pracować i zarabiać już dawno sie zerwali z tego
                                                miasta... W tym ja...
                                                A do tematu: Ja tam kilkaset tysięcy w mieszkano w apartamentowcu w wielkim
                                                mieście władowałem i mam z tego jedną wielką korzyść: W każdej chwili mogę
                                                sprzedać i jescze dodatkowo na tym zarobić. Zgadzam sie z argumentami: trawka,
                                                ładny krajobraz, tanie działki, tania robocizna itp., ale wybieram świadomość,
                                                ze szybko mogę swoje lokum spieniężyć i dostać forsę do kieszeni;-))))
                                                • agszop Re: STAGNACJA !!! 14.04.03, 20:31
                                                  wolny kraj
                                                  kazdy ma swoje przekonania i swoje teorie
                                                  nie wiem ile masz lat, ale w pewnym momencie bedziesz mial dosyc
                                                  wielkomiejskiego zycia na wysokich obrotach
                                                  ja juz swoje przezylam i teraz spokoj to jedyna rzecz czego pragne a ta wioska
                                                  mi to daje
                                                  kilkaset tysiecy wolalam wlozyc w firme tak, zeby wlasnie zaden bank mi jej nie
                                                  zabral a na dom zawsze wystarczy - dopoki mam dwie dwie rece i szare komorki
                                                  • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.03, 09:57
                                                    zeby sie kolega nie zdziwil z tym szybkim spienieżeniem i na tym zarobieniem.
                                                    obok mojej chalupy tez stoi duzy apartamentowiec, kilka osob sie
                                                    przeinwestowalo i chcialoby sie pozbyc tej swojej zlotej inwestycji, ale
                                                    tabliczka "to sell" jakos nie znika. Na rynku jest duzo pustych nieruchomosci i
                                                    ceny mieszkan nie rosna, a juz na pewno nie w tempie, w ktorym kolega by sobie
                                                    zyczyl.
                                                    ja uwazam ze kg ma potencjal rozwojowy, inaczej bym sie tam nie pchal.
                                                  • agszop Re: STAGNACJA !!! 15.04.03, 11:59

> przeinwestowalo i chcialoby sie pozbyc tej swojej zlotej inwestycji, ale
                                                    > tabliczka "to sell" jakos nie znika. Na rynku jest duzo pustych nieruchomosci
                                                    i ceny mieszkan nie rosna, a juz na pewno nie w tempie, w ktorym kolega by
                                                    sobie
                                                    > zyczyl.
                                                    > ja uwazam ze kg ma potencjal rozwojowy, inaczej bym sie tam nie pchal.

wiesz moris mieszkanie czy dom jest zawsze pewną inwestycją "zeby pieniedzy nie
                                                    stracic" ale jak z zarobieniem na tym to trudno przewidziec co bedzie sie
                                                    dzialo, zwlaszcza jak wejdziemy do Uni
                                                    wydaje mi sie ze warto jest inwestowac w ziemie

• Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.03, 12:54
                                                    nie w kazda, trzeba najpierw przewidziec w ktora strone miasto sie bedzie
                                                    zozwijac i za ile lat dotrze do owej ziemi, no i oczywiscie trzeba miec tez
                                                    nadmiar gotowki, z ktora nie wiadomo co zrobic. mi to na razie nie grozi
                                                  • agszop Re: STAGNACJA !!! 15.04.03, 16:39

> nie w kazda, trzeba najpierw przewidziec w ktora strone miasto sie bedzie
                                                    > zozwijac i za ile lat dotrze do owej ziemi, no i oczywiscie trzeba miec tez
                                                    > nadmiar gotowki, z ktora nie wiadomo co zrobic. mi to na razie nie grozi

sa plany zagospodarowania terenu w Urzedzie Miasta (gminy) :)))
                                                    a wiesz ze akurat firme mam w dobrym miejscu (ma byc obwodnica do Lubawki)
                                                    ale ogolnie wydaje mi sie ze ziemia jest dobra inwestycja bo jesli do
                                                    odsprzedazy to pod dzialania rekreacyjne
                                                    wiesz ze jest www.gazetakg.pl ?
                                                  • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: 193.0.117.* 15.04.03, 20:17
                                                    niezla strona, moglbym wystartowac w przetargu na wytyczenie sciezek rowerowych
                                                    w powiecie kg, bo wiekszosc mam zjezdzonych. zastanawiam sie jaka dzialalnosc
                                                    trzebaby zarejstrowac...
                                                  • agszop Re: STAGNACJA !!! 16.04.03, 14:19

> niezla strona, moglbym wystartowac w przetargu na wytyczenie sciezek
                                                    rowerowych
                                                    >
                                                    > w powiecie kg, bo wiekszosc mam zjezdzonych. zastanawiam sie jaka
                                                    dzialalnosc
                                                    > trzebaby zarejstrowac...

ja juz dwno na rowerze nie jezdzilam
                                                    to bardziej strona www.paprotki.republika.pl
                                                    swietni ludzie to prowadza, nauczycielka i lekarz, cudowni państwo mili i
                                                    sypamtyczni i inteligentni
                                                  • Gość: moris Re: STAGNACJA !!! IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 13:59
                                                    to jutro jade do kg z czego nie powiem, abym sie nie cieszyl.... jaka pogoda
                                                    szykuje sie na swita?
                                                  • agszop Re: STAGNACJA !!! 17.04.03, 21:41

> to jutro jade do kg z czego nie powiem, abym sie nie cieszyl.... jaka pogoda
                                                    > szykuje sie na swita?

pogoda specjalnie dla Ciebie zamowiona - 100% słońca
                                                    witamy w naszych skromnych granicach miejskich :))))
                                                    pozdrawiam i zycze SUPER WESOLYCH SLONECZNYCH ŚWIAT MILE SPĘDZONYCH W KG !!!!
    • elem4 Re: STAGNACJA !!! 09.01.04, 17:59
      co sie rozrusza??jezeli potrzebujesz naprawde dobrego pracownika do swojej firmy to napisz mi na czym mialaby polegac i zaczynamy dzialac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka