only_ptaq 13.09.06, 21:35 mam mozliwosc zalatwienia sobie tego produktu po tanszej cenie, lecz zastanawiam sie czy warto? czy korzystal juz ktos z takiego sposobu wybielania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leopold.wagner Re: velform smile? 14.09.06, 08:52 Nie jestem zwolennikiem samodzielnego, bez kontaktu ze stomatologiem, stosowania substancji utleniających w jakiejkolwiek, poza pastą do czyszczenia zębów formie. Zawsze należy określić etiologię i charakter przebarwienia, co warunkuje dalsze postępowanie lecznicze. Lekarz dentysta przed zabiegiem wybielania wykonuje pro- fesjonalne czyszczenie zębów, co w prawie 30% przypadków powoduje rozjaśnienie zębów, które całkowicie satysfakcjonuje pacjenta i wybielanie chemiczne nie jest już potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
only_ptaq Re: velform smile? 14.09.06, 15:24 dziekuje za odp, chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakie moja byc skutki uzycia takiego sposobu wybielania Odpowiedz Link Zgłoś
leopold.wagner Re: velform smile? 14.09.06, 15:55 Środki wybielające przeznaczone do powszechnego użytku muszą przejść szereg ba- dań przed ich wprowadzeniem do sprzedaży. Przede wszystkim określa się bezpie- czeństwo ich stosowania, jeżeli są dostępne to znaczy, że spełniają normy dopu- szczeniowe. Należy jednak pamiętać, że proces wybielania jest reakcją egoergi- czną (wydzielanie znacznych ilości ciepła)i może prowadzić do np. nadwrażliwoś- ci zębów. Wszelkie możliwe do wystąpienia uboczne efekty stosowania środka wybielającego producent opisuje w ulotce informacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś