Dodaj do ulubionych

velform smile?

13.09.06, 21:35
mam mozliwosc zalatwienia sobie tego produktu po tanszej cenie, lecz
zastanawiam sie czy warto?
czy korzystal juz ktos z takiego sposobu wybielania?
Obserwuj wątek
    • leopold.wagner Re: velform smile? 14.09.06, 08:52
      Nie jestem zwolennikiem samodzielnego, bez kontaktu ze stomatologiem, stosowania
      substancji utleniających w jakiejkolwiek, poza pastą do czyszczenia zębów formie.
      Zawsze należy określić etiologię i charakter przebarwienia, co warunkuje dalsze
      postępowanie lecznicze. Lekarz dentysta przed zabiegiem wybielania wykonuje pro-
      fesjonalne czyszczenie zębów, co w prawie 30% przypadków powoduje rozjaśnienie
      zębów, które całkowicie satysfakcjonuje pacjenta i wybielanie chemiczne nie jest
      już potrzebne
      • only_ptaq Re: velform smile? 14.09.06, 15:24
        dziekuje za odp, chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakie moja byc skutki uzycia
        takiego sposobu wybielania
        • leopold.wagner Re: velform smile? 14.09.06, 15:55
          Środki wybielające przeznaczone do powszechnego użytku muszą przejść szereg ba-
          dań przed ich wprowadzeniem do sprzedaży. Przede wszystkim określa się bezpie-
          czeństwo ich stosowania, jeżeli są dostępne to znaczy, że spełniają normy dopu-
          szczeniowe. Należy jednak pamiętać, że proces wybielania jest reakcją egoergi-
          czną (wydzielanie znacznych ilości ciepła)i może prowadzić do np. nadwrażliwoś-
          ci zębów. Wszelkie możliwe do wystąpienia uboczne efekty stosowania środka
          wybielającego producent opisuje w ulotce informacyjnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka