Dodaj do ulubionych

Wrocław-Wiedeń

16.09.10, 12:32
Witam
Jutro jadę pierwszy raz tą trasą. Mam pytanie, jaka jest ostatnia miejscowość przed wjazdem do Austrii, gdzie mogę kupić winietę? A winietę na Czechy mogę kupić na przejściu w Polsce?
I czy na tej trasie, oprócz opłaty za winiety, czekają mnie jeszcze jakieś inne opłaty?
Nawigacja pokazuje mi czas 5 godzin, czy to realny czas? Mam na myśli jakość dróg w Czechach.
Dziękuję i pozdrawiamsmile
Aga
Obserwuj wątek
    • ennka Re: Wrocław-Wiedeń 16.09.10, 18:05
      Otwórz atlas albo GPS i sprawdź jaka jest ostatnia miejscowość przed granicą.
      Z Wrocławia do Wiednia można jechać różnie.Skąd mamy wiedzieć ,jakie masz plany.
      Drogi tez zależą od trasy .Główne są Ok.Na bocznych różnie bywa.
      O winietach było sto razy na wszystkich wątkach turystycznych.Poza tym można sprawdzić w necie.
    • austria.info-pl Re: Wrocław-Wiedeń 21.09.10, 11:02
      Winietki można dostać już w Polsce, w oddziałach PZM-otu, poniżej starona, na której wyszczególnione są wszystkie biura:
      www.asfinag.at/maut/kartenarten-und-preise
      Oprócz tego są dostępne na stacjach benzynowych w przygranicznych miejscowościach, zarówno czeskich jak i austriackich.

Wykaz dodatkowo płatnych trasy na stronie
      www.asfinag.at/maut/sondermaut-fuer-kraftfahrzeuge-bis-3-5t-hzg - mapka z trasami na których obowiązuje winietka i odcinki dodatkowo płatne.
      www.asfinag.at/maut/kartenarten-und-preise - ceny

Pozdrawiamy serdecznie
      Austria.info
      www.austria.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka