Dodaj do ulubionych

Co zwiedzić?

17.07.12, 20:37
W sierpniu jadę do Szombathely na Węgrzech, ponieważ jest to blisko granicy z Austrią chciałam skorzystać z okazji i zobaczyć trochę Austrii. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • mair Re: Co zwiedzić? 18.07.12, 11:07
      Najblizej jest Hartberg, bardzo sympatyczne miasteczko.
      www.google.pl/search?q=hartberg&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DHwGUIfNFsfAtAb-jvnzBg&sqi=2&ved=0CIwBELAE&biw=1680&bih=967
    • austria.info-pl Re: Co zwiedzić? 19.07.12, 15:59
      Atrakcje turystyczne w Burgenlandzie w Austrii, znajdujące się niedaleko miejscowości Szombathely:

- wieża widokowa „Margarethenwarte“ w Lockenhaus.

- parki krajobrazowe:
      Naturpark Raab-Örseg-Goricko www.naturparkraab.at
      Naturpark in der Weinidylle www.naturpark.at/naturpark.htm

- zamki i pałace
      Ritterburg Lockenhaus www.ritterburg.at
      Burg Schlaining www.stadtschlaining.at/system/web/zusatzseite.aspx?menuonr=219707245&detailonr=217974773
      Burg Güssing www.burgguessing.info
      Schloss Deutschkreutz www.schlossdeutschkreutz.at

- ośrodki termalne:
      w Bad Tatzmannsdorf Thermal- und Freizeitzentrum www.avita.at
      w Lutzmannsburg Sonnentherme Lutzmannsburg www.sonnentherme.com/

- skansen w Gerersdorf
      Freilichtmuseum Ensemble Gerersdorf www.freilichtmuseum-gerersdorf.at

- winnice w Heiligenbrunn
      Kellerviertel Heiligenbrunn www.kellerviertel-heiligenbrunn.at

Pozdrawiamy serdecznie
      Austria.info
      www.austria.info
      • lisia312 Re: Co zwiedzić? 20.07.12, 22:13
        Bardzo dziękuję smile
        • mair Re: Co zwiedzić? 22.07.12, 09:58
          I pamietaj o kardynalnej zasadzie - nie kladz na talerz wiecej niz mozesz strawic.
          • lisia312 Re: Co zwiedzić? 22.07.12, 21:54
            nie rozumiem, co to ma do zabytków?
            Jem mało, więc na talerz kładę jeszcze mniej, a szczególnie potraw, których nie znam, bo nie zostawiam na talerzu smile
            • mair Re: Co zwiedzić? 23.07.12, 21:21
              Szkoda, ze nie zrozumialas ..............
              A wiec nie wkladaj do programu zbyt wielu zabytkow na raz bo nic z tego nie wyniesiesz a po powrocie do domu bedziesz miala w glowie totalny chaos.
              Nie jestem zwolennikiem przesytu zwiedzania, jezdze po Europie juz prawie 40 lat i ciagle mam cos do zaliczenia. Wiesz jakie to przyjemne moc sobie powiedziec, ze tego a tego jeszcze nie widzialem a chcialbym zobaczyc. Czlowiek ma jakis cel przed soba. Wole jakosc niz masowosc.
              Pewnie jestes jeszcze mloda, zycie przed toba.
              • lisia312 Re: Co zwiedzić? 25.07.12, 12:32
                mało jem ze starości smile a nie diety wink
                Oczywiście, że nie chcę zwiedzać wszystkiego na raz, wolę małe kąski, ale częściej smile
                • vojager29 Re: Co zwiedzić? 25.07.12, 21:27
                  Oj, musisz byc rzeczywiscie "stara" bo ja jadam normalnie, jak zawsze.
                  • wislok1 mair alias vojager29 !!! 26.07.12, 21:31
                    Ale numer,
                    ciekawe ile jeszcze ma wcieleń internetowych i kogo jeszcze odgrywa na różnych forach ?

Re: ZAKUPY do vojager29
                    vojager29 podaruj sobie te uwagi, pełne blamażu... pozujesz się na wielkiego podróżnika, ale jedynym efektem, który chciałeś osiągnąć było ośmieszenie respondentów... zresztą widocznie ogólnie masz coś nie tak ze smakiem, i tym zmysłowym i tym w sensie przenośni.... autor tego wątku jednak chce
                    Cz, 29-01-2009 Forum: Włochy - ZAKUPY
                    do vojager29
                    uwielbiam takich wujków dobra radasmile. pewnie jak lot jest za 60 zl to kicha takim lecieć co? nie ma się czym pochwalic przed znajomymi? powinnam leciec lufthansą - wtedy mogę sie wypowiadać, bo wizzairem sie nie liczy. dzięki za radę wujku, kanapki na pewno wezmę, bo jeszcze przez półtorej godziny l
                    Wt, 23-03-2010 Forum: Włochy - Koszt przejazdu do Toskani
                    Re: "vojager29 podaruj sobie te uwagi,
                    Sorry,ale Ty-vojager29- jesteś chory!!!!!...i nie zaśmiecaj tego miejsca swoimi,głupawymi uwagami!!! Zdrówka życzę!!!
                    Cz, 29-01-2009 Forum: Włochy - ZAKUPY
                    index.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/vojager29
                    • vojager29 Re: mair alias vojager29 !!! 27.07.12, 07:02
                      Jak to sie w Polsce mowi: puknij w stol a norzyce same sie odezwa.
                      A moze byc tak pierwszy wystartowal i ujawnil sie ? ekspercie od Niemiec, Austri, Szwajcarii, Chorwacji, Slowenii, Grecji i jeszcze od czego ?
                      Nie chce cie atakowac w podobny sposob bo tak nisko jeszcze nie upadlem napisze jedynie, ze kiedy ja juz wyjezdzalem za granice, to ty ssales mamy mleko z cyca albo cie nie miala jeszcze w planach. Odrobine respektu kolego/kolezanko nawet jak nam nie po drodze.
                      • wislok1 Cóż 28.07.12, 00:21
                        Ja zawsze pisałem na forach jako wislok1
                        Szczerze mówiąc było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem jak mair okazał się vojagerem29,
                        a jak do googli wpisałem vojager29 i pokazały się mało przychylne dla ciebie komentarze,
                        to dopiero było zaskoczenie.
                        Ja w to dalej nie wnikam,
                        nie wiem kim jesteś, gdzie mieszkasz, co robisz, nie jesteś moim wrogiem, bo nikogo za wroga nie uważam,
                        ile masz wcieleń, ile osób udajesz.
                        Chcę tylko, żeby osoby piszące na forum wiedziały, że masz conajmniej 2 internetowe tożsamości.

Liczę na merytoryczne wypowiedzi o atrakcjach turystycznych Austrii.
                        • vojager29 Re: Cóż 28.07.12, 20:20
                          > Chcę tylko, żeby osoby piszące na forum wiedziały, że masz conajmniej 2 interne
                          > towe tożsamości. -
                          mozesz to udowodnic ? jezeli nie to jestes zwyklym, no domysl sie co moge miec na mysli ...
                          Mylisz sie, nie mam nic wspolnego z nickeim mair. To twoj ostry atak na mnie wskazuje raczej, ze masz nickow bez liku. Bo gdyby to autorka watku poczula sie "obrazona" ale nie, w jej imieniu obrazony poczul sie niejaki wisloki ............., czy ci to wystarczy jako dowod na to, ze sie klonujesz ?
                          Juz ci napisalem, nie bede dochodzil ile masz wcielen bo mi na to szkoda czasu. Dla mnie liczy sie to co kto pisze a nie kto to pisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka