Dodaj do ulubionych

PPKS Piaseczno a PKS Grójec

04.01.08, 13:53
Obserwując postępowanie PPKS Piaseczno wobec Pasażerów, coraz częściej dochodzę do wniosku, że Dyrekcja PPKS położyła już "laskę" na tę firmę: zawieszają coraz więcej kursów, nie uruchomiają nowych połączeń, nie zwiększają ilości kursów, ograniczają kursowanie autobusów tylko do dni powszednich, nie dbają o aktualizację rozkładów na witrynie i przystankach, nie reagują na potrzeby przewozowe.
Firma ma marną kondycję finansową.

Niestety, za obecnej Dyrekcji los PPKS jest już chyba przesądzony :-(

Przeciwieństwem (pod chyba każdym względem) jest PKS Grójec - firma rozwija się: uruchamia nowe połączenia, wymienia autobusy na nowe, zwiększa liczbę kursów, dba o rozkłady na witrynie i przystankach, ma gęstą sieć połączeń (lokalne, międzymiastowe), dba o bogatą zawartość witryny internetowej.
PKS Grójec należy do jednej z niewielu firm PKS, która funkcjonuje tak, jak powinna: przede wszystkim ma bardzo dobrą kondycję finansową.

Moim zdaniem jedynym ratunkiem dla PPKS Piaseczno jest przyłączenie do PKS Grójec - zyskają na tym Pasażerowie (nie będą zlikwidowane dotychczasowe połączenia), Pracownicy PPKS (nie zostaną pozbawieni zatrudnienia) oraz Przedsiębiorstwo (nie zostanie zlikwidowane).

Moja prośba do Was: wysyłajcie maile do Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego (właściciela PPKS) z wnioskami o przyłączenie PPKS Piaseczno do PKS Grójec (ja wysłałem).

Wojewoda Mazowiecki: wojewoda @ mazowieckie.pl
Dyrektor Generalny MUW: dyrektorgeneralny @ mazowieckie.pl
Dyrektor Gabinetu Wojewody MUW: mgarbaczewski @ mazowieckie.pl
Dyrektor Wydziału Skarbu Państwa i Nieruchomości MUW: tpapis @ mazowieckie.pl

-----
Rozkład PKS Grójec
Mysiadło
Piaseczno, ul.Chyliczkowska-Technikum
Piaseczno, Cmentarz
Piaseczno, Lamina
Piaseczno, ul.Puławska/ul.Szkolna
Piaseczno, Urząd Miasta i Gminy