jola_wroc 23.05.06, 21:45 chciałbym mieć kolczyk ale boje się, tyle się naczytalam o złym gojeniu się i poźniejszych konsekwencjach. Proszę posiadaczy o wypisanie minusów kolczyka na języku, a, czy zabieg jest bolesny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.bc Re: kolczyk na języku 29.05.06, 15:38 Jak przypadkiem cos sie nie powiedzie to możesz np do końca życia nie móc kontrolowac wycieku śliny z ust:) albo kolczyk bedzie ci przeszkadzał w jedzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulacool Re: kolczyk na języku 01.07.06, 14:25 Więc tak,właśnie wczoraj zrobiłam sobie kolczyk w języku i muszę powiedziec,że miałam szczęście,bo mnie przekłucie nie bolało,ale potem dopiero jęzorek zaczął puchnąc i oli,ale nie tak,żeby nie móc wytrzymac,więc jeśli naprawdę chcesz go miec musisz się z tym liczyc.Chcę cię jeszcze ostrzec,bo moja koleżanka także robiła sobie kolczyk w języku i podczas przekłucia tak ją bolało,że się popłakała...Ale najważniejsze jest,żeby iśc do profesjonalisty !! On wyszuka ci gdzie masz tkz.wiązadełko i go nie uszkodzi,bo jeśli robiłby ci amator to uuu...możesz stracic czucie w języju !! Więc przekłuwanie języka należy raczej do odważnych !! Pozdrawiam :*:* Odpowiedz Link Zgłoś
pati_pz Re: kolczyk na języku 09.07.06, 15:03 ooj dziewczyny, ale bzdurki piszecie :) Przeklucie nie boli-niektorzy moga odczuwac bol, ale moze to byc zwiazane z tym w ktorym dokladniej miejscu ma znajdowac sie kolczyk. Im blizej czubka tym bardziej boli i ogolnie niemilo jest jak sa rozne konsekwencje, ale o tym pozniej. Zreszta napewno zdarzylo sie wam ugryzc w jezyk. Bolalo. Ale ugryzlyscie sie w czubek jezyka, a nie w srodek :) Krew leci rzadko. Za to leje sie bardzo, gdy kluje sie venom (typ przeklucia jezyka). Masa osob ma kolczyk troche krzywo tzn. pod skosem, zeby ominac wedzidelko. Wyglda to w ten sposb, ze na samej gorze kulka jest prosto, tylko na samym dole musi ominac wedzidelko. Czucia w jezyku raczej nie stracisz-zeby to sie stalo to kompletny amator, do tego pijany z widelcem zamiast igly musialby Ci to robic :) Zreszta na to przeklucie lepiej isc do profesjonalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
pati_pz Re: kolczyk na języku 09.07.06, 15:21 Niechcacy nacisnelam 'wyslij' :) Co do tej odleglosci. Wiadomo, ze kolczykiem najczesciej bedziemy sie bawic np. delikatnie stukac w zabki itp. wiec moze to zdzierac szkliwo. Nie bawienie sie lub zakladanie plastikowej kulki zapobiegnie temu. Kolczyk przy jedzeniu moze przeszkadzac przez pierwsze kilkanascie dni tj. po przekluciu gdy sie goi jezyk i te kilka gdy zejdzie opuchlizna a kolczyk jest za dlugi-zawsze zaklada sie odpowiednio dluzszy kolczyk, bo wiadomo, ze jezyk spuchnie i za krotki kolczyk z pewnoscia zostanie wchloniety a jego usuniecie nie jest mile. dlugosc dobierze osoba przekluwajaca po obejrzeniu jezyka i ocenie. Wiec trzeba troszke pilnowac sie przy jedzeniu, zeby nie puknac kolczykiem za mocno w zeby lub, zeby nie ugryzc bo moze sie ukruszyc. Znow dobrym rozwiazaniem sa plastikowe kuleczki, ktorych kolejnym plusem jest lekka waga w porownaniu z tytanowymi lub stalowymi. Gojacy sie jezyk boli, ale mozna to uczucie zlagodzic ssaniem zamrozonej w kostki szalwi lub rumianku (bezpieczniejsza jest szalwia-na rumianek niektorzy maja uczulenie). Mozna tez wziac tabletke, ale trzeba pilnowac, zeby nie rozrzedzala krwi. bardzo bezpieczna tabletka jest np. IBUPROFEN. Powinno sie przez pierwszy tydzien unikac spozywania goracych oraz mocno przyprawionych potraw i napojow. Teoretycznie nie powinno sie jesc takze nic z nabialu, ale duzo ludzi jadlo i nie mialo pozniej problemow. Tych informacji jest sporo. Takze sporo wiem na temat innych przekluc, wiec jesli macie jakies pytanie to sluze mailem pati_pz@interia.pl ;] Odpowiedz Link Zgłoś