Dodaj do ulubionych

Awans przez łóżko

26.02.11, 14:01
Takie rzeczy wydawałoby się widzimy tylko w polskich serialach, akcja dzieje się w firmach prywatnych, gdzie właściciel może wszystko - nic bardziej mylnego - tu u nas w państowym banku - na oczach pracowników - obserwujemy prostytucję sponsoringową. Tak, to tu można widzieć, jak przełożony nagradza swoją pracownicę, daje jej stanowisko a to wszystko w atmosferze wspólnych schadzek, picia alkoholu i ogólnej beszczelności oraz poczucia bezkarności. Osoba niekometentna, zuchwała i zachowująca się na poziomie niegodnym pracownika zostaje wyróżniona i opłacona z naszych pieniędzy - romans za pieniądze pracownicze i po części lokatodawców i podatników.
Czy to można gdzieś zgłosić, czy to jest ścigane z urzedu, jak z tym walczyć ....
Nie można przecież tolerować tego typu praktyk, pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • super_morda Re: Awans przez łóżko 26.02.11, 14:25
      Tak - tylko na kogo? Na nia, ze dupy daje za awans czy na niego, ze awansuje za to ze swiadczy mu uslugi seksualne? Bo przeciez jego nikt nie zmusza a ona robi to chyba dobrowolnie.
      Jesli nie dobrowolnie - to rada jest prosta: mail do DBE albo telefon na policje. A jesli robi to dobrowolnie i bez przymusu, to coz - prawo im tego nie zabrania. Dorosli sa prawda?

Mozesz sie gorszyc ... Albo robic dokladnie to samo. Albo machnac reka... Bo tak bywa wszedzie. W naszym banku bywaja ludzie z klasa. Madry czy madra na to nie pojda. Ot i tak to wyglada w skrocie.
      • jr40 Re: Awans przez łóżko 26.02.11, 21:53
        Od kilku lat już nie pracuję w PKO, na szczęście. Ale kiedy pracowałem, to słyszałem o takich przypadkach, zarówno na szczeblu oddziału jak i centrali. Wszyscy słyszeli o tym, jak sekretarka-kochanka pewnego dyrektora została dyrektorem oddziału. I jak pewien dyrektor w centrali miał 2 sekretarki które nic nie robiły poza sypianiem z nim, i brały za to pensje ok 8.000,-zł miesięcznie. Cóż, takie jest życie...
        • bankomatowiec Re: Awans przez łóżko 27.07.11, 02:34
          Pracowałam w CZG. Zainteresowani wiedzą co to za służba. Dyrektor ze swoją sekretarką w Zakopanym w hotelu Daglezja stanowili parę zakochanych ptaszków. Wszystkie szkolenia, narady itp były tylko przykrywką do spotkań męsko-damskich. Wynajęta knajpa na Gubałówce z góralską orkiestrą i stołami zastawionymi jadłem i piciem. Za państwowe. A inni w tym czasie zapieprzali w okienkach. Dodam, że pensja pani sekretarki-szparki była b. wysoka ....
    • a99999999 Re: Awans przez łóżko 11.05.11, 22:15
      Jaki region reprezentuje ta dama
      • bunga_1 Re: Awans przez łóżko 12.05.11, 23:30
        A ja teraz właśnie tak będę robić karierę.Byłam za grzeczna i gów...a tak to teraz będę mieć przejemne z pożytecznym no i co ?Bunga bunga...i już
        • welmax76 Re: Awans przez łóżko 14.05.11, 00:40
          MAŁA CZARNA nie z regionu
      • welmax76 Re: Awans przez łóżko 13.05.11, 06:55
        mała czarna
        • bunga_1 Re: Awans przez łóżko 13.05.11, 19:05
          mała czarna nie wchodzi w grę) u mnie.
    • ultimatum.net Re: Awans przez łóżko 03.06.11, 00:24
      Romanse w tym banku to chyba standard. Wszyscy wiedzą i milczą. A tak naprawdę jest to cicha akceptacja braku profesjonalizmu, zasad etycznych, moralnych, które w żadnych okolicznościach nie mogą być normą w szanującej się firmie. Bo czy normalną można nazwać sytuację, kiedy pan dyrektor oddziału A decyduje np. o podwyżce dla swojej kochanki - pani dyrektor oddziału C?
    • juz-nie Re: Awans przez łóżko 04.06.11, 08:11
      najgłupszy temat jaki spotkałem, można napisać wszystko i nikt tego nie zweryfikuje, gratuluję pomysłu bbuuhahahah
      • welmax76 Re: Awans przez łóżko 04.06.11, 17:14
        uderz w stół, a nożyce się odezwą ....bbuuhahahah
        • juz-nie Re: Awans przez łóżko 04.06.11, 17:50
          akurat nie jestem związany z wami, poczytuje tu i tam, dam Ci przykład, w mieście X jest taka blondyna, która nie dość, że nic nie robi to dostaje cały czas premie a w mieście Y jest brunetka, wiecie ta niska czarna, co siedzi koło prezesa, i też cały czas w delegacjach z szefem, a sprzedaży nie ma żadnej, bbuuuahhahaha chcesz jeszcze aby wymieniać i produkować, można dodać swoje miasto i oddział albo też w ten sposób wyeliminować potencjalnych nielubianych ludzi, bo wystarczy rozgłosić co nieco bbuuhahahah mam nadzieję, że nie znajdziesz się w takiej sytuacji, ale z drugiej strony może wtedy byś zrozumiał(a) co to plotka, a jak ktoś chce się d....ać to nikt mu tego nie zabroni, ale do tego trzeba być trochę atrakcyjnym(ą) Pzd
          • bunga_1 Re: Awans przez łóżko 04.06.11, 19:07
            ale wirus bunga-bunga się rozprzestrzenił)
          • kazimierzwolny Re: Awans przez łóżko 04.06.11, 20:16
            Prędzej "znieczulonym(ą)" niż atakcyjnym(ą). Niektórych religią jest zabawa, ale czy to źle?
          • redek9 wystarczy się dobrze prowadzić i uczciwie żyć 05.06.11, 07:44
            a nie będzie to kwestia nadziei, bo każda plotka, która powstanie będzie wyglądać na absurdalną, ale żeby to zrozumieć właśnie trzeba dobrze się prowadzić, ale niektórzy tego nie potrafią a potem zdziwko, że ludzie jakieś ploteczki tworzą buhahahahahahahahaha
          • welmax76 Re: Awans przez łóżko 14.06.11, 21:03
            jak ktoś się identyfikuje, tzn.że wie o kim mowa
    • bunga_1 Re: Awans przez łóżko 04.06.11, 19:13
      mała firma-mały burdel,duża-sama sobie dopowiedz ...zawsze tak było i będzie i niestety tego nie zmienisz)pozdrawiam
      • redek9 Re: Awans przez łóżko 05.06.11, 07:52
        mam nadzieję, że w przyszłości nie będzie, Polska co prawda powoli i z wielkim trudem się ale się cywilizuje i zmierza do standardów obowiązujących w krajach cywlizowanych np. w Skandynawii, a tam standardy takie rzeczy wykluczają
        • bunga_1 Re: Awans przez łóżko 05.06.11, 14:19
          no ale mnie rozbawiłeś ...Polska się cywilizuje..dobre)a w czym tak idzie do przodu?jak dla mnie to cofka...jakaś porażka ...a romansów w firmach się nie wytępi bo o tym ten wątek.Zapomnij.Sex i pieniądz rządzi światem od zarania dziejów.A do Skandynawii to nam daleko i to bardzo.We wszystkim niestety.
    • ekspert2.0 Re: Awans przez łóżko 06.06.11, 10:12
      Myślę, że "ścigane" to powinny być takie wypowiedzi (apel do moderatora). Siedzisz z nimi w tym łóżku, że to wszystko wiesz? A jeśli nie jest tak jak piszesz, to w jaki sposób zamierzasz przeprosić tych, których obgadujesz?
      • tumek150 Re: Awans przez łóżko 08.06.11, 18:59
        Szczerze to rozwalają mnie takie teksty ale rozumiem, iż autor robi za materac i doskonale wie kto co i ile razy komu dał :-), jest ładna, młoda to na pewno przez łóżko krarierę zrobiła bo jak inaczej? skoro ja tyle lat robie i nic ehhhhh...
        • redek9 buhahahahaha 11.06.11, 07:43
          ja znam przypadki awansu przez łóżko i romans, a potem rozpaczliwe próby wymazywania tego faktu ze świadomości swojej i innych i święte oburzenie, że przecież ona lub on są tacy "świetni fachowcy", że awans im się słusznie należał, bo oni są tacy "świetni", widzę, że prezentujesz podobną postawę buhahahahahahahahahaha
          • tumek150 Re: buhahahahaha 15.06.11, 20:05
            widze, że ty już wyrok wydałaś ... bardzo łatwo szufladkujesz ludzi i sytucje więc idąc twoim tropem myślenia można wywnioskować, iż skoro się nie załapałeś na awans to widocznie mało jesteś wart bo nikt nie chce zapłacić więcej za Twoją pracę, na rynku inni pracodawcy też się o ciebie nie zabijają więc musiś kisić ogóra na łasce PKO BP i tłumaczyć swoje porażki wszech-obecnymi układami.... dopowida ci ten tym mentalności bo mnie nie więc nie osądzam ludzi bezpodstawnie tak jak mnie osiądziłeś nie wiedząc nawet jak mam na imię...
            • redek9 Re: buhahahahaha 15.06.11, 20:32
              widzę, że wyrok już wydałeś, bardzo łatwo szufladkujesz ludzi, nie wiesz o mnie nic, a już osądziłeś moje życie i moje sukcesy zawodowe, nie masz żadnej wiedzy na mój temat, a już wydałeś swoje bezpośrednie sądy wbrew temu co piszesz, że tego nie robisz, uważaj! nie szafuj nimi w dalszym życiu, bo możesz się ostro przejechać
              • tumek150 Re: buhahahahaha 15.06.11, 21:33
                cieszę się, że to piszesz bo oznacza to, iż zrozumiałeś mój sarkazm a to miałem na celu. Pozdrawiam
        • welmax76 Re: Awans przez łóżko 12.06.11, 21:14
          ogary poszły w las, ujadają obrońcy
          • alma590 Re: Awans przez łóżko 12.06.11, 22:08
            "Moralne oburzenie składa się przeważnie w 2% z moralności, w 48% z oburzenia i w 50% z zawiści."
            Autor nieznany.
            • redek9 Re: Awans przez łóżko 13.06.11, 06:28
              tak, tak, pewnie w Szwecji, Danii, Finlandiii, Anglii itd. gdzie tępi się takie sprawy to też z zawiści, a na poważnie to u nas jest zazwyczaj tak, że ci, którzy podnoszą argument zawiści sami mają coś na sumieniu a podnoszenie argumentu zawiści to ich prymitywna forma obrony
              • alma590 Re: Awans przez łóżko 13.06.11, 17:27
                redek9 napisał:

> tak, tak, pewnie w Szwecji, Danii, Finlandiii, Anglii itd. gdzie tępi się taki
                > e sprawy to też z zawiści, a na poważnie to u nas jest zazwyczaj tak, że ci, kt
                > órzy podnoszą argument zawiści sami mają coś na sumieniu a podnoszenie argumen
                > tu zawiści to ich prymitywna forma obrony

No skoro u was tak zazwyczaj jest, to współczuje. :(
                • redek9 Re: Awans przez łóżko 14.06.11, 05:45
                  no niestety tak jest, ale może zamiast współczuć zmieniłbyś swoje zachowanie na bardziej cywilizowane i uczciwe?
                  • alma590 Re: Awans przez łóżko 14.06.11, 18:35
                    redek9 napisał:

> no niestety tak jest, ale może zamiast współczuć zmieniłbyś swoje zachowanie na
                    > bardziej cywilizowane i uczciwe?

Miałabym zmienić moje zachowanie "na bardziej cywilizowane i uczciwe" , zapewne na Twoją miarę, wg Twojego wzorca ? Zaglądać ludziom do łóżka i podejrzewać, że awansują dzięki tym, z którymi sypiają ? Tworzyć na forum bankowym magiel ?
                    Stać mnie tylko na współczucie, ponieważ jak pisał wspaniały filozof Leszek Kołakowski
                    w Mini wykładach o maxi sprawach : "Zawiść nie bardzo szkodzi temu, przeciw komu jest skierowana, ten bowiem może łatwo ją zlekceważyć, a widzi przecież, że zawistnik sam się ośmiesza. Szkodzi jednak samemu zawistnemu i przyprawia go o męki. "
                    • redek9 Re: Awans przez łóżko 14.06.11, 20:07
                      zmień zachowanie czyli nie broń układziarzy i geszefaciarzy awansujących dzięki romansom i łóżku, nie broń ich prymitiwnym argumentem o zawiści osób, które ośmielają się mówić prawdę,
                      stosując twoją miarę to prawie całe społeczeństwo Wielkiej Brytanii, Szwecji, Danii, itd. to zawistni ludzie, bo tam takie sprawy publicznie się osądza i słusznie piętnuje,
                      dzięki takim ludziom jak ty Polska nie jest jeszcze cywilizowanym krajem, dzięki wam Polsce bliżej Rosji, Ukrainie czy krajom Trzeciego Świata a dalej od cywilizowanych krajów europejskich
                      • alma590 Re: Awans przez łóżko 14.06.11, 22:18
                        redek9 napisał:

> zmień zachowanie czyli nie broń układziarzy i geszefaciarzy awansujących dzięki
                        > romansom i łóżku, nie broń ich prymitiwnym argumentem o zawiści osób, które oś
                        > mielają się mówić prawdę,
                        > stosując twoją miarę to prawie całe społeczeństwo Wielkiej Brytanii, Szwecji, D
                        > anii, itd. to zawistni ludzie, bo tam takie sprawy publicznie się osądza i słu
                        > sznie piętnuje,
                        > dzięki takim ludziom jak ty Polska nie jest jeszcze cywilizowanym krajem, dzięk
                        > i wam Polsce bliżej Rosji, Ukrainie czy krajom Trzeciego Świata a dalej od cywi
                        > lizowanych krajów europejskich

Spokojnie. To nie wiec przedwyborczy jedynie słusznej partii od szukania układów, geszefciarzy, włażenia z buciorami w prywatne życie innych ludzi. Do wyborów jeszcze troszkę czasu zostało. Wypalisz się przedwcześnie i nie pomożesz tym , którzy myślą podobnie jak Ty. I co wtedy? Nie dościgniemy "cywilizacji" Twoich marzeń. =>(
                        • redek9 Re: Awans przez łóżko 15.06.11, 17:16
                          jesteście pokoleniem straconym, zdemoralizowanym betonem bez żadnych wartości, liczy się tylko kasa, a w główce macie wbite, że wszystko wam się za darmo należy, bo jesteście lepsi od innych z racji układów, które tworzycie, te wasze układy to pasożtnicze byty niszczące gospodarkę, wolny rynek i życie społeczne, w Polsce dopiero będzie dobrze, kiedy wymrzecie, bo nie wiecie co to moralność, uczciwość, przyzwoitość, i nie jesteście w stanie zrozumieć co to są te pojęcia,
                          jak powiedział wasz klasyk: "by żyło się lepiej...... kolegom!"
                          • ekspert2.0 Re: Awans przez łóżko 16.06.11, 09:01
                            Ot i wyszło szydło z worka. A ja naiwna/naiwny mślałam/myślałem, że ludzie tak archaicznie już nie myślą. Cóż za błąd. Jednak iidee zaczepione w umysłach niektórych Polaków przez komunizm, polegające na tym, że wszystkich ludzi trzeba kontrolować i to nie oni, ale ktoś inny ma za nich decydować jak mają żyć, są tak silne, że dotykają nawet bankowców. Zwracam przy tym ponownie uwagę, iż to czy ktoś z kimś sypia i robi dzięki temu kiarierę to dość trudna sprawa do udowodnienia, bo trzeba by to po prostu widzeć. Jak ktoś nie widział - bo nie był materacem - to pisze to co mu się wydaje, a to niestety może być pomówienie. Szanujmy się wzajemnie, nawet jeśli mamy odmienne poglądy.
                            • ultimatum.net Re: Awans przez łóżko 16.06.11, 10:18
                              Mówimy tutaj o patologicznym zjawisku a nie o konkretnych osobach. Czy brak akceptacji takich zjawisk to postawa według ciebie archaiczna? Czy raczej pewne zasady w naszym życiu społecznym powinny być aktualne zawsze, bez względu na to w jak nowoczesnym, wyzwolonym świecie żyjemy.
                              • d.p.r Re: Awans przez łóżko 17.06.11, 13:16
                                tak takie zasady powinny obowiazywac, ale wsrod tych zasad powinno tez byc i to ze nie rzuca sie falszywych oskarzen i nie wyciaga z tego wnioskow ogolnych
                            • bankomatowiec Re: Awans przez łóżko 27.07.11, 02:42
                              misiek nie jesteś aby w pracy ekspertem ?
                              To ktoś kto w stolicy dużo zarabia a jak by przyszedł w teren to przepadłby z kretesem !!!
                              I nie miałbyś czasu myśleć o romansach bo trzeba zarobić na darmozjadów expertów i
                              Szymona, który cierpi za miliony a setki zwolniono aby ON mógł się nachapać !!!!!!!!!!!
                              Pozdrawiam
    • matizdaewo Re: Awans przez łóżko 31.07.11, 17:03
      Hej !
      takie krótkie podsumowanie. Oczekiwania były aby w 30 tys. organizacji znaleźli się ludzie, którzy wskażą proste rozwiązania do zastosowania - typu:
      - jest na to paragraf
      - trzeba to podesłać do Zarządu
      - może ich rodziny są ciekawe co oni robią
      ...
      ludzie, po co ta cała reszta gadaniny.
      Drugie to głosy popierające incydent - to albo piszą sami zainteresowani albo im podobni. Ten materac to może być kolega, który też szedł tą samą ulicą. Przyjaciel mężą, który także miał coś do załatwienia w tym hotelu. Ludzie, jak robicie złe rzeczy to się wam wydaje, że jesteście niewidzialni ?????????
    • welmax76 Re: Awans przez łóżko 20.11.11, 06:34
      Enigma chyba się doczekałaś, była nie ma i po ptakach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka