Dodaj do ulubionych

czas odejść.

01.07.11, 21:21
CZAS NAJWYŻSZY odejść .Po 27 latach pracy w PKO BP/razem 36 lat stażu pracy/złożyłam wypowiedzenie.Odchodzę ,mam dość .Zdrowie i rodzina jest najważniejsza.Jedno i drugie zaczęło się walić .Powody odejścia ,nieprzespane noce,stres ,stres jeszcze raz stres,niekompetencja kierownictwa, zarobki na poziomie Afryki i żadnych lepszych perspektyw na przyszłość.Nie raz wspominam stare czasy w naszym banku,rodzinna atmosfera,człowiek był szanowany i mógł liczyć na innych w potrzebie.Płace jak na owe czasy były zadowalające.Trudno pojąć jak się wszystko dosłownie wszystko zmieniło na gorsze.Odchodzę z żalem.Ostatnio czułam się trybikiem z numerem nie pracownikiem ,wykorzystywanym,mobbingowanym i mającym tyko realizowac chore wymysły z planami z kosmosu.Czytanie emalii od dyrektora,kierowniczki i innych doprowadzało mnie do pasji ,jakiej już można się domyśleć.Dyrektor nawet nie zapytał dlaczego odchodzę.
Obserwuj wątek
    • qween1 Re: czas odejść. 01.07.11, 21:29
      życzę Ci powodzenia i gratuluję odwagi :-)
      • kimmei Re: czas odejść. 01.07.11, 22:01
        A dzieki takiej postawie ,pracodawca robi sobie sobie chce. Po co ten usmieszek na koncu ? Pracujesz w pko ? Jak dlugo ??
        • qween1 Re: czas odejść. 01.07.11, 22:09
          uśmieszek był dla niej , dla dodania otuchy... pracuję 14 lat i też mam dość, ale nie mam odwagi odejść :-( w moim mieście o pracę jest bardzo ciężko i wszystkim w naszym oddziale zależy na pracy, chociaż teraz po tym wartościowaniu to już nie wiem
    • graz122 Re: czas odejść. 03.07.11, 17:12
      Gratuluje decyzji ,bo wiem jak trudno taką podjąć:( ale czasem trzeba wybrać to co najważniejsze tj.zdrowie i równowagę psychiczną .Pracuję w małym Oddziale i wiem ,że nic nie zmienimy ,bo zwyczajnie ludzie chcą mieć święty spokój i pracę ,a jak jest problem z mobbingiem i zbyt dużymi planami to jakoś to będzie.Byle nie czepiają się mnie , a podlizać się można co szkodzi i tak nawet na wyrost można.
      Próbowałam walczyć ,ale zginę jak mucha ... to kwestia czasu!!!
      Dlatego podziwiam Ciebie za decyzję ,bo wiem ile to Ciebie kosztowało.
      Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka