Dodaj do ulubionych

konkurencja potentatów w kredytach hipotecznych

23.03.13, 10:05
PeKaO SA " dopadl nas ostatnio i przeskoczył w kredytach hipotecznych". oby to nie była przestroga. Wiem ("robiłem" wtedy kredyty na zlecenie dk), że PeKaO zabłysnąła lepszymi warunkami udzielania kredytów w 2010 roku. A u nas wtedy centralizowano analityków kredytowych w Kakowie, Warszawie co wydłużalo NIEPOTRZEBNIE, SZKODLIWIE okres rozpatrywania wniosków. Teraz mamy tego efekty.

wyborcza.biz/finanse/1,105601,11817901,_PB___Zmiana_lidera_hipotek.html
Obserwuj wątek
    • zocha37 Re: konkurencja potentatów w kredytach hipoteczn 23.03.13, 10:25
      a po co odgrzewasz stare kotlety z 29.05.20
      • skuter44 walka potentatów w kredytach hipotecznych 23.03.13, 10:52
        PKO BP w styczniu br. na VI miejscu w rankingu najciekawszych ocen. (cyt. za inwestycje .pl)
        Walka potentatów bankowych trwa.

W połowie styczniowego rankingu mamy możliwość przyjrzenia się propozycji banku PKO BP, który oferuje marżę w wysokości 1,64 proc. oraz prowizję w wysokości 2 proc. klientom, którzy otworzą konto w banku, posiadają lub nabędą kartę kredytową. Koszt ubezpieczenia wkładu własnego wynosi w tym banku 1320 zł za pierwsze 3 lata ochrony ubezpieczeniowej.

Na miejscu siódmym uplasował się bank Pekao S.A. Bank oferuje marżę w wysokości 1,78 proc. oraz prowizję 1,49 proc. klientom, którzy posiadają lub otworzą konto w banku wraz z deklaracją wpływów z tytułu wynagrodzenia, posiadają lub nabędą kartę debetową oraz kartę kredytową lub ubezpieczenie nieruchomości oferowane przez bank. Ponadto bank będzie wymagał opłacenia ubezpieczenia rekompensującego brak wkładu własnego. Ubezpieczenie jest liczone w wysokości 0.06 proc. miesięcznie od kwoty brakującego wkładu własnego. Składka jest pobierana z góry za cały okres - kwota liczona jest na podstawie ilości miesięcy, przez które będzie spłacany kapitał, aż do pokrycia kwoty brakującego wkładu własnego, co daje kwotę 3456 zł za okres 144 miesięcy.

inwestycje.pl/kredyty_mieszkaniowe/Ranking-kredytow-hipotecznych---stycze-2013;189890;0.html
        (almo miałaś tu rację)
        • skuter44 Re: walka potentatów w kredytach hipotecznych 23.03.13, 11:10
          [i]Mój wpis wątkowy pochodzi z aktualnego bloxa Samcika. Nazwa mojego wątku
          jest aktualna. Przepraszam za częściowo nieaktualną moją opinię, opartą (przez nieuwagę) o dane z poprzednich lat. Potwierdzam jednak ,że w analizowanym okresie (kiedy wprawadzano u nas centralizację analityków) konkurencyjny bank PeKaO wprowadził na rynek korzystny dla klientów kredyt hipoteczny i w moim dk tam głównie kierowano kilentów[/i].

Kierowałem też na ciekawy link do bloxu Samcika z piątku, 22 marca 2013
          "Banki cwaniakują po obniżkach stóp. Raty kredytów nie spadają, bo zarządy.."
          [i]aby dać asumpt do dyskusji na wątku[/i].

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka