Dodaj do ulubionych

Nadgodziny...no i się doczekałem

22.05.13, 15:53
No i się w końcu doczekałem...potwierdzenia że PKO idzie jedyną, słuszną drogą obraną przez Rudych POwstańców. Miała być druga Irlandia i jest. W Irlandii mało kto pracuje w nadgodzinach , tutaj mało kto ma płacone. I chyba idąc tą ścieżką PKO postanowiło "będąc najbardziej poszukiwanym pracodawcą na rynku" dołączyć do najlepszych- nie wypłacając za Kwiecień nadgodzin. Ale żeby nie było że POstanowili tak już na stałe , to na otarcie łez wypłacą dodatek za nocki; dobrodzieje !! Oczywiście wszystko zostało wyjaśnione niczym za PRL: " Aktualne , przejściowe problemy nie pozwolą nam ani wam utracić miejsc pracy. Sytuacja jest poważna i pracujemy nad nią w każdej godzinie i minucie; tak aby nam było lepiej a wam lżej ! Jednocześnie, wzywamy was do jeszcze cięższej i wydajniejszej pracy; bo pamiętajcie to my jesteśmy dla was a nie wy dla nas. Ograniczajcie nadgodziny a w przypadku śmierci kolegi/koleżanki obok , pracujcie za was dwoje pobierając pensję za jednego".Można wyczytać pomiędzy słowami.

Przypomnę tylko że brak wypłaty wynagrodzenia przysługującego pracownikowi w terminie jest przestępstwem przeciwko prawom pracownika. Jeżeli ktoś sobie z tym igra to wspomnę tylko że będąc karanym nie można pełnić pewnych funkcji w tym na stanowisku Dyrektora.
Nie widzę też usprawiedliwienia dla tego typu postępowania tzn. chronienia własnej d...kosztem podległych pracowników. Jest to podłe zachowanie , ale co wymagać od człowieka któremu przez gardło nawet nie przejdzie "Dzień Dobry"do pracownika, bo to przecież DEREKTOR !!
I dodam , że nikt nie pracuje w nadgodzinach z własnej woli. Skoro nie chce się przez Dyrekcję powiedzieć A to niech nie oczekuje B.
Dopowiem tylko tak na marginesie; nie wypłacając pracownikom pracującym przy pieniądzach "w fabryce 24h" wypracowanego wynagrodzenia , nie dziwcie się ... To tak jakby kucharz nie dostał wypłaty i nie miał na jedzenie. Co zrobi przy garnku ...???

Post dedykuję "kołnierzykom" bawiącym się w tabelki,rubryki,procenty...nie mającym pojęcia skąd te dane są wymagane, oraz dla DEREKCJI. Polecam dla dotlenienia organizmu fitness polegający na 6 godzinnym staniu w kwadracie 1,5m X 1,5m.

*Do Admina-zainteresowane środowiska wiedzą czego dot.temat. Proszę nie kasować.
Obserwuj wątek
    • dorotadu Re: Nadgodziny...no i się doczekałem 22.05.13, 15:56
      na moje konto wpłyneły nadgodziny 13-05 ...
    • ukryty_wafel Re: Nadgodziny...no i się doczekałem 22.05.13, 16:11
      Słuchaj, bardzo dużo napisałeś, ale nie konkretnie - może chociaż napisz, w jakiej jednostce nie wypłacono, za jaki okres? Bo napisąłes bardzo długi wstęp, z którego wybacz, nic nie wynika. Jeśli nie wypłacono Ci nadgodzin, to nie jest wina PKO ale Twoich przełożonych albo osób kontrolujących ich pracę. Na pewno ktoś to przeczyta i sprawdzi, co się stało w realnym świecie.

Nie wiem o jakich "kołnierzykach bawiących się w tabelki" mówisz?
      Nie mam zamiaru kasować Twojego wpisu - i nie wiem skąd masz takie pomysły? Chociaż mógłbyś napisac konkretniej - bo wiem, że to boli i możesz za to oskarżać wszystkich, ale chyba chodzi Ci jednak o odzyskanie kasy czy ewentualnie wolnych dni? Może da się to naprawić? Moim zdaniem wystarczy, jak napiszesz z jakiego miasta jesteś i za jaki okres nie wypłacono Ci nadgodzin.
      Pozdrawiam
      • bankoadmin Re: Nadgodziny...no i się doczekałem 22.05.13, 17:12
        Dziękuję za Twoje zainteresowanie. Napisałem to świadomie i świadomie nie napisałem na dzień dzisiejszy o jaką jednostkę organizacyjną chodzi. Nie trudno chyba się domyślić kto 24h pracuje przy pieniądzach. Świadomie wiem też że wina nie leży w moim bezpośrednim przełożonym !

Dziękuję również za poradę "Może da się to naprawić? Moim zdaniem wystarczy, jak napiszesz z jakiego miasta jesteś i za jaki okres nie wypłacono Ci nadgodzin."

Rozumiem że bezstronne forum załatwi mój problem? Odpowiadam , nie załatwi! Załatwię go sam! Pozostali w mojej jednostce niech załatwiają sprawy po swojemu, to ich sprawa.
        Nie podam na dzień dzisiejszy ani jednostki, ani regionu ani...nic!!!

-"Nie wiem o jakich "kołnierzykach bawiących się w tabelki" mówisz?"

Jak wspomniałem w temacie ...nic to nie daje dla fabryki, a "kołnierzyk" ma zajęcie.
        Być może takie tabelki , wykresy itd. są słuszne w przypadku innych j.o. i tego nie neguję!

Odnośnie wstępu i pozostałego wpisu to podtrzymuje to co napisałem.Nikogo nie obraziłem i nie mam zamiaru ...
        • ukryty_wafel Re: Nadgodziny...no i się doczekałem 22.05.13, 17:19
          Ok. Z tego co napisales domyślam sie o jakakolwiek chodzi i ....
          I chociaz moze nie wierzysz, ze ktos jednak mógłby ci pomoc, to ja Cie nienprzekonam, ze sie da pomoc, ale by pomoc, trzeba miec od czego zacząć.
          A tu szansy nie dałeś zadnej. Ale zobaczymy...

A co do kolnierzykow.... Mylisz sie, ale chyba niedasz sie przekonac, wiec nic na sile.
          Pozdrawiam
    • zuzia_bez_bielizny Re: Nadgodziny...no i się doczekałem 22.05.13, 16:19
      Wow! Jaki temperament :) Mój ci On jest!!! :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka