nszz.pko 16.02.06, 21:08 Piszcie wszystko co o tym sądzicie-mają poprawić Naszą efektywność - a może Sami by coś SPRZEDALI!!!!!! to efektywność by skoczyła. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikifiki1 Re: KONTROLE Z ROD!!!!!! 17.02.06, 18:49 Jeśli chodzi o kontrole z ROD - to śmieszy mnie jedna sprawa. Nie wiem jak jest w innych, ale np. w ROD warmińsko-mazurskim - oceniają wykonanie planów kwartalnych przez pryzmat średniej wszystkich oddziałów. Czyli nawej jak zrobisz 100% planu - a inne oddziały powyżej normy - to średnia też wyjdzie powyżej 100% - (tylko pytanie: skąd do cholery wiedzieć jaka będzie średnia, skoro nie wiadomo jakie oddziały i jak wysoko wywindują średnią). Tak więc mało zadawalające jest wykonanie planu w 100%. A tak w ogóle - to kto płaci za robienie słupków. Marnowanie pieniędzy. Redukcje należy zacząć od Oddziałów ROD i przyjżeć się pracy poszczególnych pracowników, którzy nie prracują na wynik finansowy banku. (Słupki może stawiać 4-6 osobowy zespół w Centrali - i już jest oszczędniej). Na ra Odpowiedz Link
nszz.pko Re: KONTROLE Z ROD!!!!!! 17.02.06, 19:16 Oszczędność Tak tylko jak oszczędzać - bo w oddziałach jest bardzo ciężko - powinna Nasza Centrala zlikwidować Regiony i Tym Szefom przyjrzeć się w pierwszej kolejności. Centrala gdy ciśnie Region to przez nich tak naprawdę znowu ciśnie zwykłych pracowników ... i koło się zamyka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mikifiki1 Re: KONTROLE Z ROD!!!!!! 17.02.06, 19:27 Cisnąć zawsze bedą czy to z ROD czy z Centrali - nie uniknione. HASŁO: Zlikwidować ROD i cisnąć z Centrali - (i problem zwolnień się rozwiąże). Co to za różnica skąd cisną. Jak będą cisneli z samej góry to lepiej poznają problemy Oddziałów, pracowników itp. - jakim nalezy zapobiec. ROD-y milczą w wielu sprawach, ponieważ trzęsą dupą. Odpowiedz Link
jestemfajny Re: KONTROLE Z ROD!!!!!! 24.02.06, 17:00 No ta Ping.. Nicka można zmienic, ale nawyków nie.. np słówka "Pozdrawiam" na koniec posta :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link
szefostwo1 jestemfajniejszy ;) 24.02.06, 20:22 ......ehehehehhee.......a dupa tam Fred..... przecież Ci pisałem że przypadkowo wczoraj wszedłem...... hmmmm pozdr.baraK tylko ikonki znaleźć nie mogę :)))) Odpowiedz Link
diabel3 Re: KONTROLE Z ROD!!!!!! 17.02.06, 21:37 Juz wiadomo,że poleciały głowy, ale tych złych wymienią na jeszcze gorszych. Odpowiedz Link
nszz.pko Kontrole z ROD!!!!!! 26.02.06, 09:46 Proponuję kontrole ROD-ów przez centrale w kwesti sprzedażowej.Niech sprawdzą ich efektywność i wypowiedzi np. przez telefon.Ciekawe jakie wyniki!??? Jak myślicie!?? A Nasza Centrala ma plany sprzedażowe!!?? Ile SPRZEDAJĄ NAI GENIUSZE!!!???? Odpowiedz Link