mloda_duchem54 25.01.09, 19:56 Niech się tu zapisują osoby,które są zadowolone z pracy w PKO BP,przecież takich jest tu nie mało i niech podają wszystkie za,a niezadowoleni ,wszystkie przeciw.Zobaczymy z biegiem czasu ,kogo jest więcej,ok? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mloda_duchem54 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 25.01.09, 19:57 Może uda nam się,z biegiem czasu coś poprawić w tej naszej harówce?Jak myślicie? Odpowiedz Link
zero33 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 25.01.09, 20:57 Na NIE: nasze pensje to koszmar!!!!!! Wstyd się przyznawać, gdzie pracujemy i ile zarabiamy. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 25.01.09, 21:24 Jest OK, kaska też OK - gdy będę niezadowolony to poszukam nowej pracy. Odpowiedz Link
k.5 Re: zadowolona ;) 26.01.09, 10:37 Lubię tą naszą fabrykę. Całe życie w niej pracuje i jest mi dobrze. Jak coś mi nie pasowało to zmieniałam oddział. ;-))) Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 29.01.09, 11:32 ciekawy jestem jak teraz w dobie kryzysu ci co wcześniej negowali pomysł o strajku mówiąc, że "jak się komus nie podoba to może zmienić prace" - ciekawe jak oni teraz będą "śpiewali"? Odpowiedz Link
ekspert2.0 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 29.01.09, 15:56 1. czy to znaczy, że teraz w dobie kryzysu chciałbyś, aby w naszym Banku ktoś strajkował? 2. jak popatrzysz na portale z pracą to zobaczysz, że mimo kryzysu w dalszym ciągu w bankowości szuka się nowych osób. Odpowiedz Link
ekspert2.0 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 26.01.09, 14:06 Generalnie TAK bo: 1. to wciąż najwiekszy bank w Polsce, a to jednak prestiż, 2. wynagrodzenia nie są może najwyższe, ale też nie sam dół, 3. atmosfera pracy OK - w porównaniu z innymi bankami, które znam, albo w których pracowałem presja na pracownika i nagonka jest minimalna, 4. dodatkowe elementy typu Lux Med, premie, bonusy - nie w każdej firmie tak jest, 5. dużo zmian (nowe produkty, obszary aktywności, pomysły) - wymagaja by człowiek ciągle podnosił swoje kwalifikacje, a to tylko motywuje rozwój zawodowy. Jeśli coś się pogorszy to po prostu zmienię pracę. Odpowiedz Link
janina1974 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 26.01.09, 18:57 Ja mimo wszystko jestem zadowolona. Dla wielu osób które znam a mieszkam w małej miejscowości taka praca jak moja to szczyt marzeń Odpowiedz Link
aneczka251292 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 26.01.09, 19:58 Jestem na tak/śląskie/.Pracuję jako doradca na detalu. Odpowiedz Link
himalajista Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 26.01.09, 20:56 Dokładam moje TAK -mimo wszystko.Lubie to co robię,lubię wyzwania i swoja pracę.Spędziłam tu kawał życia. A jesli narzekam ,to tylko po to ,by cos zmienić w "naszym" banku,a nie uciekac do innego. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 26.01.09, 21:37 Też podpisuję się pod TAK.Każdy ma dobre i złe dni w pracy,kocham to co robię,nie wyobrażam sobie innej pracy.A to,że czasami nas przełożony wkurzy?Może bez tego byłoby nudno?Gdyby tylko tę biurokrację zlikwidować/formatki,raporty i inne duperele/byłoby super. Myślę,że choć pracujemy w jednym banku,to praca pracy nie jest równa.Pozdrawiam i życzę zadowolenia z pracy i płacy. Odpowiedz Link
makowa22 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 26.01.09, 21:41 Tak tak tak ... po pol roku pracy dostalam umowe na czas nieokreslony:) łatwo poszło i kaska wieksza bedzie:D Odpowiedz Link
k.5 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 27.01.09, 10:40 Mam ogromną satysfakcje, gdy klient ode mnie wychodzi naprawdę zadowolony a Ja sprzedałam a nie wcisnęłam kilka produktów.Tej pracy jest wymagana znajomość przepisów i stosowania w praktyce, ale w żadnej instrukcji nie jest napisane "zastosowanie instrukcji zwalnia z myślenia". Czasem warto posłużyć się własną intuicją. Zostaje naprawdę duży obszar dla nas. Miłe jest, gdy klient do mnie wraca lub gdy udaremni się wyłudzenie. Mam duże szczęście, że trafiłam ma mądrych przełożonych, którzy mi ufają a efekt jest, że mam dużo kredytów i bardzo niski portfel niesolidnych w granicach błędu. Wiem wiem, że ktoś pomyśli o mnie czub, ale to w końcu forum dla zadowolonych.;-) Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 27.01.09, 19:20 Nie,kochana,żaden czub,tylko człowiek myślący,fajnie,że podobnie jak ja,nie uważasz,że pracujesz tu za karę/jak większość/Nie powiem,że mnie sie nie zdarzyło ponarzekać,nie raz.Będę z uporem maniaka uważać,że praca jest ok!tylko czasem przepisy durne i przełożeni,którzy choć pokończyli marketingi i zarządzania nie potrafią do nas zwykłych roboli podejść jak do człowieka.U nas np.jest tak,że dyr OS na początku każdego kwartału dosłownie głupieje.On by chciał,aby już w piątym dniu nowego kwartału był plan wykonany.Jak cos jest nie po jego myśli,to wychodzi z niego swołocz,już nie raz przekonaliśmy się na własnej skórze.A kwartał się kończy,mamy plany wykonane w ponad 100% i myślicie,że usłyszymy choć jedno dobre słowo?Zapomnij.I to w tej pracy jest najbardziej denerwujące.Ale wytrzymamy,my na dole byliśmy,jesteśmy,będziemy,a ta góra zmienia się jak w kalejdoskopie/przeżyłam już tylu dyrektorów,że nie sposób zliczyć.Trzymajmy się!!!!!!! Odpowiedz Link
k.5 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 28.01.09, 09:54 Też mam lepsze, gorsze dni. Najbardziej frustrujące jest, gdy nie ma klientów, gdy jest pusta, ale w tedy łapię za telefon i dzwonię do swoich starych klientów, którym udzieliłam kredyt dwa lata temu oni mnie pamiętają i łatwiej im coś zaproponować. A jeśli chodzi o przełożonych to też ludzie i oni mają swoich przełożonych, którzy ich cisną. Są dwie metody motywacji na jednych działa ta pozywana a na innych negatywna. Czasem widzę jak przełożony rozmawia, prosi a tu nic a jak tupnie to są efekty. Ja wychodzę założenia, że płacą mi za konkretną prace a nie za samo przychodzenie do pracy. Mój przełożony mnie zmotywował abym poszła na studia, na początku pomyłam szalony Ja i studia, ale długo mi przypominał, że dla świętego spokoju poszłam, skończyłam. I teraz jestem mu za to wdzięczna. Miło mi, że nie jestem sama. Mam wrażenie, że też jesteś długoletnim pracownikiem. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 28.01.09, 19:32 Tak,stara już jestem/36-ty rok pracy/ale nie mam poczucia,że jestem gorsza od młodych w tym co robię i czasami drażni mnie to ich narzekanie. Odpowiedz Link
k.5 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 28.01.09, 21:06 Nie stara tylko Długoletni Pracownik, Ja też to tej grupy zaliczam i jest mi z tym dobrze. Doświadczenia nie zastąpi żadna intrukcja;-). Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 28.01.09, 21:13 Nie wstydzę się wieku,bo to czasem jest atutem w naszej pracy.Ale młodym nie zazdroszczę,bo będzie jeszcze gorzej,jak stara wiara się wykruszy.I tu pewnie wsadziłam kij do ula,ale nie szkodzi. Odpowiedz Link
fajnytymoteusz Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 20.02.09, 19:59 do młodej duchem.zgadzam się z tym co napisałaś o naszej pracy w naszej instytucji.bardzo lubię czyta twoje wypowiedzi bo jest w nich dużo obiektywizmu serdecznie cie pozdrawiam i innych forumowiczów równiez.trzymajmy sie!!! Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 20.02.09, 20:09 Niezmiernie mi miło,aż mi się ciepło zrobiło na serduchu. Odpowiedz Link
d.p.r Re: Dla zadowolonych!!!!!!!!! 19.02.09, 15:28 zdecydowania tak; pracowalem juz w kilku bankach i wszedzie presja na sprzedaż, wyniki, zdobywanie klienta byla o wiele wieksza niz u nas; place w pko sa srednie na rynku, a wymagania mniejsze niz w innych bankach; atmosfera pracy jedna z lepszych Odpowiedz Link
tumiwisistka Zadowolona byle do emeryturki 23.02.09, 23:17 Już niedługo - jeszcze kilka lat... Ale co się przeżyło kochani, to się przeżyło... ech całuski dla koleżanek z CRB Odpowiedz Link
szreczynka Re: Zadowolona byle do emeryturki 04.03.09, 17:59 Jak najbardziej zgadzam się z waszymi opiniami. Praca dobra i pensje też nie z samego dna. Jak wszędzie trzeba się nacharować ale w moim przypadku warto bo ta praca jest doceniana. Życzyłabym wszystkim takiej pracy jak mamy my. Nie wiem tylko czemu na tym forum nie lubi się optymistów. Wszyscy jakoś pesymistycznie nastawieni do życia. Rozchmurzcie się :-) wiosna nadchodzi zaraz kwartał się kończy i następna premia !!! Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Zadowolona byle do emeryturki 04.03.09, 18:31 Widzisz,szreczynko,my stare,prawie,że dinozaury,tyle nie narzekamy,co ci młodzi. Odpowiedz Link
szreczynka Re: Zadowolona byle do emeryturki 04.03.09, 19:40 Kochana do emerytury to mi trochę jeszcze brakuje (nawet więcej niż trochę)ale zabrałam głos bo lubię ludzi pozytywnie nastawionych a nie tylko gburów, którzy narzekają. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: Zadowolona byle do emeryturki 04.03.09, 19:50 Sorry,ale pomyliłam Cię chyba z tumiwisistką,myślę,że się nie obrazisz za dodanie paru lat,tak czy owak lubię ludzi pozytywnie nastawionych do życia,jasne,że też mnie dużo rzeczy wnerwia,ale ogólnie jest ok!!! Odpowiedz Link
szreczynka Re: Zadowolona byle do emeryturki 04.03.09, 19:57 nie się nie dzieje, a co wnerwiania to jest wiele rzeczy ale nie warto się tym zajmować pozdrówka:-) Odpowiedz Link