Dodaj do ulubionych

Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PKO BP

08.03.09, 12:11
Czy coś już wiadomo na ten temat?
banki.onet.pl/1929800,wiadomosci.html
Obserwuj wątek
    • wszystko_na_sprzedaz Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 08.03.09, 13:25
      To znaczy czego jeszcze nie wiesz??? Będziemy więcej zdzierać z klientów. Większość zmian opłat i prowizji wchodzi bodaj od 1.05.2009.
      • tosia70 to początek końca 08.03.09, 20:35
        ta tarayfa wchodzi od maja br. Klienci nas zjedzą i odejdą szybko do
        innych banków. Potem z braku klientów zaczną sie zwolnienia,
        niepotrzebnych do obsługi garstki klientów. i tak nasze akcje spadły
        poniżej ceny otwarcia. Potem ten bank przjmie inny bank i tak
        prezes Pruski w banku polskim okaże sie "pomocny" bankowym
        liberałom. To poczatek końca. Postkomunistyczny bank przestanie
        istnieć.
        Pozdrawiam wszystkich decydentów z ul. Puławskiej za ten przemyślany
        plan "niedorozwoju"
        • fight_till_death Re: to początek końca 09.03.09, 21:17
          A klientom wmawiamy, że to jedynie dla ich dobra i poprawy jakości
          obsługi. "Ciemny lud" to kupi? Problem w tym, że po dwudziestu
          latach rodzimego kapitalizmu lud jest coraz mniej ciemny, a ostatnio
          zaczyna się nawet organizować przeciw bankom.
          Poza tym, gdyby każda fala podwyżek usług bankowych pociągała za
          sobą poprawę jakości obsługi klientów, to dzisiaj powinna ona
          wyglądać kosmicznie, a tymczasem jak jest każdy widzi.
          • pkoformerworker Re: to początek końca 10.03.09, 20:22
            Jak zwykle z okazji podwyżki cen usług bankowych PKO BP S.A. wyśle
            pocztą ulotkę Klientom ze zmianami w TOiP rozpoczynającą się od
            słynnych słów: ˝wychodząc na przeciw oczekiwaniom Klientów...˝ i
            dalej standardowy bełkot.
        • w.o.d.z.i.r.e.j podcinają sobie gałąź na której siedzą... 11.03.09, 08:11
          Ja właśnie likwiduję konto w PKO...
          W mBanku jest wygodniej...
          Są wpłatomaty i pieniądze już po 15 minutach zasilają konto...
          Bez stania w kolejce do kasy.
          Były pracownik PKO z Łodzi...
          • kamikadze82 Re: podcinają sobie gałąź na której siedzą... 11.03.09, 20:18
            Z tego co "mi się obiło o uszy" większość opłat które mają być
            zmienione pójdzie około 50%-100%(zależy jaki produkt) w górę, tych
            najbardziej popularnych...
            Pojawią się tez opłaty tam gdzie wcześniej ich nie było...
            Ale co oni w zamian dadzą? Jakiś większy pakiet "nie wiadomo czego"?
            ciekawe jak się będę "tłumaczyła" wkurzonym klientom, bo oni bełkotu
            o d...e maryny w stylu "W trosce o Pana/Pani blah blah blah nie chcą
            już łykać...
            • w.o.d.z.i.r.e.j do kamikadze82 12.03.09, 00:39
              To im się nie tłumacz droga kamikadze82, tylko powiedz wprost, że bank podniósł
              opłaty po to aby jeszcze bardziej się na nas klientach wzbogadzić, tłumacząc to
              rozdmuchaną sztucznie psychozą kryzysu gospodarczego...

Tłumaczenie typu "bo kryzys" tak na prawdę służy tylko temu by jeszcze bardziej
              oskubać nas podatników z kasy, wydłużyć najlepiej nasz czas pracy i zmniejszyć
              wynagrodzenia na rzecz jeszcze większego bogactwa elit przy korycie, które nasze
              ciężko zarobione pieniądze powierzone bankom, trwonią milionami na "służbowych
              naradach" w SPA i "ważnych konferencjach" w pięciogwiazdkowych hotelach :-)
              • kamikadze82 Re: do kamikadze82 16.03.09, 19:36
                Na stronie głównej banku można ściągnąć i zobaczyć TiOP jaka ma być 1
                maja...masakra heheheh ciekawe jaka będzie poklask zadowolonych
                klientów :P

www.pkobp.pl/index.php/id=aktualo/akt_id=7829/source=aktualo/section=ogol
                • w.o.d.z.i.r.e.j Re: do kamikadze82 17.03.09, 00:34
                  Sądzę, że Ci klienci którzy nie mają wobec PKO zobowiązań kredytowych zaczną
                  likwidować swe konta przenosząc je do innych konkurencyjnych banków... A
                  wskaźniki sprzedaży pewnie dalej centrala będzie narzucać na podobnym pułapie :(
                  Źle się dzieje w PKO oj źle...
                  • maliziosa Re: do kamikadze82 17.03.09, 13:14
                    Słuchajcie czy zmiana opłat dotyczy też Superkonto Bankier ??? Bo
                    jeśli tak to ja też rezynuję, rzeczywiście w mBanku za nic nie
                    płacę....
                    • kamikadze82 Re: do kamikadze82 17.03.09, 19:53
                      Bankiera nie ruszą, przecież nawet go nie ma w TiOP, wiem tylko że
                      jak się zakłada nowego to nie ma już preferencji do debetówki,
                      zdzierają dziady 20 zł (wg nowej TiOP) Pani "Krysia" w oddziale
                      powiedziała że ona nie poprawi na warunki preferencyjne bo "nie ma
                      takiej funkcji" jak była wcześniej w systemie (dodam że ja nie
                      pracuję w oddziale tylko na innym stanowisku)Ale poprzednio jak mi
                      zaznaczyła, złożyłam reklamację to raz dwa wprowadziła, chyba tym
                      razem tez tak zrobię....
    • laurap2 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 21.03.09, 13:52
      Posiadam konto wPKO BP i noze ktos mi powie ile sie placi za stale zlecenia i
      przelewy w bankowoci elektronicznej > z tabeli wynika ze za przelew 7,99 a bylo
      0,50. jestem emerytem pko i przepracowalam dla tego banku 36 lat , gorzka prawda
      ale chyba zrezygnuje z naszych uslug POZDARAWIAM
      • mloda_duchem54 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 21.03.09, 14:11
        Witam,nie ta taryfa wpadła Ci w ręce.Opłaty,o których mówisz dotyczą Rachunku
        Oszczędnościowego,natomiast stałe zlecenie na ROR-ze w ramach ipko jak i w oddz.1,50
        • laurap2 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 21.03.09, 14:17
          Dziekuje Ci MD a moze powiesz mi gdzie znajde tabele prowizji do super konta >.
          • mloda_duchem54 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 21.03.09, 14:42
            Podejdź do najbliższej placówki i poproś,albo poszukaj na naszej str.internetowej
            • telefon08 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 21.03.09, 16:35
              Czego innego oczekują od nas klienci a czegoś zupełnie innego nasi szefowie
            • noico-easy Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 23.03.09, 18:49
              TOiP które dostali klienci, zawierają tylko te pozycje, które uległy zmianie.
              Jeżeli coś nie zostało uwzględnione,tzn że opłata się nie zmieniła
              • wampir67 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 27.03.09, 19:35
                Tylko niepotrzebnie wysłali wszystko na raz, bo namieszali klientom w głowach.
                My osobiście tłumaczymy te najważniejsze punkty tj. zmiana za konto 6,90,
                przelew 5 zł i o zgrozo karta debetowa 20 (WZROST O 100 PROCENT!!!!!!!!!!)
                Dzięki temu znów będą coraz większe kolejki do kasy. Ludzie będą rezygnować z
                kart. A tych co zrezygnowali z wyciągów i raz na jakiś czas biorą wydruk to
                ukarano wzrostem o 100 PROCENT opłaty za miesiące poprzednie (z 10 zł na 20)
                • emalka1973 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 28.03.09, 00:38
                  Czyli jak mam to rozumieć... Jeżeli mam rachunek ROR i korzystam z iPKO robiąc
                  przelewy przez internet, to ile teraz wyniesie mnie wykonanie takiego przelewu,
                  dalej 0,50 zł a obsługę zlecenia stałego 1,50zł?
              • lukaj1953 Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 27.03.09, 19:42
                czy ktoś myśli w naszym banku?jak to się ma do reklamy:"zamień
                wyciąg na książkę"????????????
                • teofilka Re: Zmiana taryfy opłat i prowizji bankowych w PK 30.03.09, 16:32
                  Witam
                  Mam nadzieję, że to nie jest off-topic. Mam kredyt w PKO i właśnie dostałam całą
                  tą informacyjną makulaturę, w której jest coś o tym, że jeśli raty kredytu okażą
                  się dla mnie za wysokie to mogę przyjść i wydłużyć okres kredytowania i
                  blablabla. W jaki sposób ma wpłynąć zmiana w TPiO na raty mojego kredytu? Dodam,
                  że spłacam go juz parę ładnych lat. Z góry dziękuję za pomoc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka