Dodaj do ulubionych

Witajcie :)

• soyalka80 Re: Witajcie :) 13.12.12, 16:11
      Witajcie! Czytam forum już od ponad roku i dzięki Waszym wpisom bardzo dużo dowiedziałam się o Turcji i związkach polsko-tureckich, a także pomogły mi one "przebrnąć" przez procedurę uzyskania wizy do Polski dla mojego Narzeczonego. Serdecznie Was pozdrawiam i życzę wszystkim Forumowiczkom i Forumowiczom zdrowych, wesołych Świąt w ciepłej rodzinnej atmosferze smile
      PS. Mój Narzeczony pochodzi z okolic Fethiye, więc jeśli któraś z forumowiczek tam mieszka albo planuje piszcie wink
    • alexandrakocihan Re: Witajcie :) 17.12.12, 20:40
      Jestem 28-latka mezatka mieszkajaca w miejscowosci malkara jest to obok tekirdy jesli znalazla by sie gdzies niedaleko jakas kolerzanka zapraszam , chetnie poznam.
      • sommak Do Alexandrykocihan 20.12.12, 21:12
        Witaj Alexandra,
        Napisz do mnie na adres gazetowy,podaj prosze jakis kontakt do siebie-w Antalyi niedaleko mnie mieszka moja kolezanka Polka,ktorej maz niedawno rozpoczal prace w Tekirdağ,ona wybiera sie tam niedlugo na 1-2 miesiace,a byc moze z czasem bedzie zmuszona pojac decyzje o przeniesieniu sie tam na dobre.Podam jej kontakt do Ciebie,zebyscie obie nie czuly sie samotnesmile
        Pozdrawiam serdecznie!
        • alexandrakocihan Re: Do Alexandrykocihan 30.12.12, 18:22
          05398217030 to moj numer alexandra.
          na facebuku Aleksandra kocihan
          pozdrawiam
    • fran_czeslaw Re: Witajcie :) 25.02.13, 23:11
      Witam wszystkie koleżanki smile należę chyba do 0,5% (?) facetów na tym forum, i jestem dowodem na to że nie tylko Polki zakochują się w Turkach ale też Polacy w Turczynkach smile

Na imię mam Tomek, forum obserwuję/czytam od prawie dwóch lat, a sprowadza mnie tu moja dziewczyna, Turczynka, którą poznałem na wymianie studenckiej, i dla której po studiach pojechałem do Stambułu i pracowałem przez rok jako nauczyciel angielskiego. Do Polski wróciłem w połowie zeszłego roku, obecnie pracuję we Wrocławiu, a moja luba po zakończeniu studiów w czerwcu tego roku poważenie rozważa przeprowadzkę do Polski, pod warunkiem że mogłaby tu znaleźć pracę...to taka nasza historia w skrócie.

to tyle ode mnie na razie, pozdrawiam wszystkich, i do 'poczytania' w innych wątkach smile
      • cemre Re: Witajcie :) 24.08.13, 17:07
        Witam wszystkich,
        na początku chcę powiedzieć, że czytam to forum od dłuższego czasu i niektóre tematy naprawdę mnie wciągnęły smile
        Na imię mam Marta, jestem w związku z wspanialym mężczyzną, który tak się składa jest obywatelem Turcji. Jesteśmy razem od ponad 6 miesięcy. Poznaliśmy się w Warszawie na początku jego wymiany erasmus i jakoś tak się potoczyło, że wylądowałam w Ankarze smile Obecnie jestem tu tylko przez 3 tygodnie u mojego lubego i niedługo czeka mnie powrót do Polski, ale na pewno będę chciała tu wrócić i kto wie - może kiedyś zamieszkać.
        Pozdrawiam serdecznie wszystkie forumowiczki i forumowiczów smile
      • ak_gul Re: Witajcie :) 05.09.13, 21:15
        Witajcie
        Miło mi znaleźć się w Waszym gronie ... na forum zaglądam już od dłuższego czasu i znalazłam tu wiele cennych informacji za co dziękuję.
        Mam na imię Ania...kilka lat temu nie pomyślałabym nawet, że kiedyś będę mieszkać w Turcji, ale moje życie potoczyło się tak a nie inaczej a właściwie to podjęłam takie a nie inne decyzje, które spowodowały że oto jestem tutaj ;-D
        Z Turcją związana jestem od ok 2 lat.... od 8 miesięcy mieszkam w Manavgacie, a od 5 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką. Cały czas poznaje Turcje... kulture, zwyczaje no i język, którego staram się nauczyć. Mam również nadzieję, że wśród licznego grona użytkowników forum znajdzie się ktoś, kto mieszka w Manavgacie lub pobliżu.
        Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    • cano83 Re: Witajcie :) Side/Gaziantep 30.09.13, 10:26
      Witam wszystkich ciepło, cieszę się że to forum istnieje smile Obecnie mieszkam w PL ale dość często bywam w Side przy Manavgacie (czyli okolice Antalyi). Nie wykluczone że w przyszłości będę odwiedzać często Gaziantep. Nie wiem jeszcze jak życie się potoczy ale możliwe że w którejś z tych okolic wyląduję na stałe smile
    • kilgoree Re: Witajcie :) 09.10.13, 11:49
      Witam wszystkich serdecznie

Jako, że od niedawna Turcja stała się moim nowym stałym miejscem zamieszkania, postanowiłam się przedstawić smile
      Mam na imię Paula, pochodzę z Lublina. Przygoda z Turcją rozpoczęła się oczywiście od poznania pewnego Turka, który w Polsce był żeby napisać rozdział do pracy dyplomowej akurat o Polsce. A jako, że ja akurat skończyła studia (mam 24 lata) i w Polsce niewiele mnie trzymało, zdecydowaliśmy się spróbować żyć w Turcji. I tak właśnie wylądowałam w Ankarze.
      Na razie staram się przyzwyczaić do nowego otoczenia, stylu życia i znaleźć własny sposób jak się tu odnaleźć. Ale muszę przyznać, że podoba mi się ten bałagan i brak logiki którym nikt się nie przejmuje

Serdecznie wszystkich uczestników forum pozdrawiam i jeśli ktoś mieszka w Ankarze, okolicach bądź jedynie bywa, bardzo chętnie bym kogoś poznała, bo jednak brakuje mi tej naszej polskości więc zachęcam do spotkania smile

• fishka.84 Witajcie :) 05.11.13, 16:35
      Witam cieplutko!

Bardzo się cieszę, że dołączyłam do Waszego grona smile
      Mam na imię Magda i od 3 miesięcy przebywam w Antalyi w celu nauki języka tureckiego (kurs językowy w Tomerze). W kwietniu 2014 r. planuję powrót do Polski. Jestem szczęśliwą mężatką - za męża mam Turka, mieszkamy w Polsce, w Krakowie. Mam ogromną nadzieję, że wśród forumowiczów odnajdę osoby mieszkające w Antalyi smile Jeśli mieszkacie w Antalyi lub okolicach- piszcze!!! smile
      Pozdrawiam
      Magda
    • lavitabella Witajcie :) 24.11.13, 18:14
      ... na początek ... wielkie dzięki za przyjęcie na forum smile

Tak jak Wy dzielne kobitki ... jestem w związku z Turasem ... a co za tym idzie ... wiele wątpliwości, wahań i pytań ... nie rzadko bez odpowiedzi sad dlatego strasznie ciesze się, że jestem tu z Wami smile pozdrawiam Wszystkie i wszystkie z osobna smile
      Na razie mieszkam na Śląsku, ale prawdopodobnie już w przyszłym roku moim miejscem na ziemi będzie ... Marmaris smile
    • km_la Witajcie :) 31.01.14, 12:44
      Witam Wszystkich

Mam na imię Kamila i bardzo miło mi znaleźć się w waszym gronie. Od dłuższego czasu zaglądałam na forum, ale dopiero teraz postanowiłam się udzielać aktywnie. Od 3 lat moim miejscem na Ziemi jest Turcja. Jak do tej pory była to mała miejscowość w okolicach Sakarya, a od tygodnia Stambuł. Mieszkam na osiedlu Beylikdüzü i póki co staram się rozpracować sąsiedztwo. Bardzo chętnie nawiązałabym kontakt z osobami, które mieszkają w tych okolicach.

Pozdrawiam

• polka-w-kayseri Re: Witajcie :) 26.09.14, 08:48
      Witajcie,
      mam na imię Jagoda i mieszkam w Turcji, a dokładnie w Kayseri od 3 lat. Chętnie nawiązałabym znajomość z osobami z mojej okolicy. Mam męża Turka, a jak na razie nie znalazłam w moim mieście żadnych Polaków. Może dzięki forum coś się zmieni? Pozdrawiam gorąco
    • wfwww22 Re: Witajcie :) 30.04.18, 14:02
      Witajcie. Jestem w Stambule na kilka dni, mąż ma tu firmę i czasami sie z nim zabieram. Czy któraś z Was miałaby czas i ochotę spotkać ze mną na pogaduchy? 🙂Mam sporo wolnego czasu kiedy maz jest w pracy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka