Dodaj do ulubionych

do Melek77

24.04.06, 18:25
witaj ``Ciezarowko``, jesli moge tak do Ciebie powiedziec, sama nia jestem
tylko z tego co zdazylam zobaczyc jestes okolo 10 tyg do przodu...mam pytanko
kiedy i w ktorym szpitalu bedziesz rodzic(jesli to nie tajemnica),moze jakies
wymiany spostrzezen i od czasu do czasu pogaduchy ``ciezarowkowe``...ja mam
termin na 9 sierpnia a zamierzam rodzic w ACIBADEM KADIKOYsmile)
Obserwuj wątek
    • melek77 Re: do Melek77 25.04.06, 10:59
      Czesc smile! Bede rodzic w Acibadem Bakirkoy gdzies w okolicach 25 maja, na
      poniedzialkowej wizycie pewnie dokladnie ustalimy date. Mam wskazania medyczne
      do cesarki, wiec czekam tylko do ukonczenia 38 tyg.
      Juz sie ciesze na nasze "ciezarowkowe" pogaduszki. Pisz kiedy tylko masz ochote.

A jak sie czujesz? Wszystko w porzadku? Znacie juz plec? U nas chlopczyk, tak
      przynajmniej twierdzi lekarz, no ale na 100% przekonamy sie po porodzie smile.
      Szykujesz juz wyprawke?
      Przepraszam za tyle pytan, ale ten temat jest dla mnie baaardzo pasjonujacy big_grin.

Pozdrawiam!
      • melek77 Re: do Melek77 25.04.06, 11:04
        A, wlasnie doczytalam, ze rowniez czekacie na synka smile.
        • yoannay Re: do Melek77 25.04.06, 11:09
          czesc, dziekuje ze odpisalas...dla mnie rowniez jedyny temat teraz to
          malenstwo...jesli masz ochote pogadac normalnie przesylam moje namiary na Twoja
          poczte gazetowa(siedze w domku prawie cale dnie,wlasnie wrocilam ze spacerku)
          • yoannay Re: do Melek77 25.04.06, 11:13
            wyslalm Tobie na gazetowa poczte mail z namiarami na mnie...smile)
            • melek77 Re: do Melek77 25.04.06, 11:26
              juz odpisalam smile
              • yoannay Re: do Melek77 25.04.06, 11:32
                nie chce sie narzucac ale czy bede mogla zadzwonic?? moze dzis ??
                • melek77 Re: do Melek77 25.04.06, 11:35
                  Pewnie, dzwon smile!!!
    • kiranna Re: do Melek77 02.05.06, 21:58
      Ale fajnie, znow polsko-tureckie maluszki nam sie szykuja na swiat smile Macie juz
      wybrane imiona? Nasz synek mial byc Kerem lub Ilker, podobal mi sie tez Alper
      albo Erden. Dopiero na kilka dni przed porodem gdzies uslyszalam bardzo rzadkie
      imie Bartu, ktore od razu skojarzylo mi sie z polskim Bartkiem. Od razu
      poczulam, ze to wlasciwe imie dla mojego dziecka! Moj maz jako Fenerli byl
      wniebowziety i do dzis wiele osob mysli, ze to imie od Cana Bartu, bylego
      pilkarza Fenerbahce wink) Oczywiscie, ze nie smile) Zaluje tylko, ze nie dalismy mu
      drugiego imienia, ale urodzil sie wczesnie i tak nieoczekiwanie dla nas, ze po
      prostu o tym zapomnielismy...

Acibadem to swietny szpital, na pewno bedziecie tam mialy wygodnie! MOja
      kolezanka rodzila dwukrotnie w Acibadem Bakirkoy, my z Bartkiem tez
      zaliczylismy tam kilka dni, gdy maly zlapal rotawirusa...Bedziecie w dobrych
      rekach!

Drogie "ciezarowki", wpadlam, by sie podzielic nowinka. Byc moze juz wiecie, ze
      w Migrosie jest promocja na pieluszki Huggies - 2 duze paki w cenie jednej
      (18,50 TL)! Warto sie zaopatrzyc na przyszlosc, bo pampki ida jak woda,
      szczegolnie na poczatku wink

Przy okazji - moj synek wyrosl z niektorych niemowlecych sprzetow typu fotelik
      samochodowy, wozek, fotelik do karmienia, lozeczko turystyczne, elektroniczna
      niania i pare innych. Trzymalismy je dla drugiego dzidziusia, ale wszystko
      wskazuje na to, ze Bartus pozostanie jedynakiem, wiec przyszedl czas na zmiane
      wlasciciela. Wszystkie rzeczy sa zadbane, po jednym dziecku, niektore niemal
      nieuzywane. Jesli cos Wam bedzie potrzeba, dajcie znac tu badz na priva smile
      • yoannay kiranna 03.05.06, 10:30
        grono maluszkow rosnie, rosnie...moj synek ma urodzic sie dopiero na poczatku
        sierpnia ale Melek juz niedlugo zobaczy po raz pierwszy swego malutkiego...
        co do Acibadem jestem zadowolona z tego wyboru,pielegniarki,lekarze mili
        usmiechnieci i zawsze ``po reka``...wczoraj skonczylam z mezem szkole rodzenia
        (prowadzone przy acibadem) i musze powiedziec,ze sie w tym rowniez wykazali
        staneli na wysokosci zadania...a co do imion moj maluszek ma juz dawno wybrane
        Olivier Taner (a dziewczynka miala byc Veronica ale wyszedl nam chlopiec-
        wazne,ze zdrowo rosnie i sie rozwija)...a Twoj synek ile ma latek??smile)
        • melek77 Re: kiranna 03.05.06, 17:29
          Tak jak pisala Yoannay ja juz niedlugo zobacze swojego synka, gdyz termin
          cesarki (niestety) mam na 26 maja. Co do imienia, to na poczatku bardzo
          chcialam Mikail, bo Michal to moje ulubione polskie imie, albo Emre, no ale po
          negocjacjach smile z mezem stanelo na tym, ze bedzie Emirhan.
          Z Acibadem juz jestem zadowolona, choc jeszcze nie rodzilam, jednak z powodu
          dosc silnego zapalenia drog moczowych w zeszlym m-cu trafilam tam na oddzial i
          opieka jest naprawde bardzo dobra.
          Dziekuje za info o pieluszkach. Wyprawka lacznie z fotelikami, wozkami itp juz
          jest skompletowana. Szkoda, ze nie znalazlam sie tu wczesniej, bo na pewno bym
          skorzystala z Twojej propozycji.
          Pozdrawiam smile!
        • kiranna Re: kiranna 08.05.06, 09:42
          Bartek w styczniu skonczyl 3 lata, ale o maly wlos bylby 2 miesiace starszy.
          My rowniez mielismy chodzic z mezem do szkoly rodzenia w Acibadem, tylko na
          Bakirkoy. Bylismy na pierwszych zajeciach, ale juz na drugi dzien polozyli mnie
          do szpitala na podtrzymanie, bo synek najwyrazniej byl ciekawy swiata wink wiec
          nie dokonczylismy kursu. Chyba tak na mnie podzialal ten filmik o porodzie
          naturalnym, ktory serwuja na poczatku. Pamietam, ze zrobilo mi sie na nim
          potwornie goraco, choc wczesniej nieraz ogladalam podobne i nigdy nie wywolaly
          takiej reakcji. To pewnie hormony zagraly wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka