fajny-zuzia 28.09.08, 21:01 Dziwczeta czy mozecie mi doradzic w pewnej kwestii?Chodzi o bayram i prezenty ktore sie wrecza.Chodzi o to ze niebardzo wiem co moglabym kupic.Jakiego rodzaju podarki wreczaj sobie turcy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karcia.akuku Re: Bayram 29.09.08, 22:33 Turcy wręczają sobie drobiazgi. Nie są to żadne specjalne prezenty. Dzieci dostają słodycze i drobne pieniądze. Odpowiedz Link
hugo43 Re: Bayram 30.09.08, 01:08 ja meza caluje w rekea on daje kaske!!rok temu dla zartu brata namowilam,kaske dostal i juz sie dopytuje kiedy ten dzien Odpowiedz Link
aylin_de Re: Bayram 30.09.08, 12:20 hihihi...ten zwyczaj bardzo mi sie podoba )skasowalam cale 10€ ) a co do prezentow to rzeczywiscie nie ma zadnej reguly po prostu jakis drobiazg wreczony z "uczuciem". Odpowiedz Link
mariawmarmaris Re: Bayram 30.09.08, 15:39 a czy składa się jakieś szczególne życzenia? Odpowiedz Link
abalko Re: Bayram 30.09.08, 16:19 a mnie sie wlasnie nie podoba sam pomysl calowania za pieniadze, tym bardziej dla szacunku w reke - wczoraj slyszalam jak 2 inteligentnych dzieciakow planowalo, kogo tu calowac. Zrobily swietny biznes plan. Podzielilam sie refleksja z ich rodzicami - zgodzili sie, nasz zwyczaj wzajemnego obdarowywania sie prezentami uznali za lepszy. Odpowiedz Link