Dodaj do ulubionych

internet na Legionów 10B

03.07.06, 11:15
Uprzejmie informuję, że w dniu 1 lipca została uruchomiona przez firmę
LocalNetwork sieć informatyczna 256 kb/s. Cena wliczona jest w opłaty
czynszowe (28 zł/lokal). Za dodatkową opłatą można uzyskać prędkość 512 kb/s
oraz połączenie telefoniczne.

serwis 660 781 460
umowy 660 460 219
Obserwuj wątek
    • robert_swiatkiewicz Re: internet na Legionów 10B 03.07.06, 22:11
      Jestem miło zaskoczony prędkością. W zupełności starczy do zwykłego surfowania
      po sieci. Jestem ciekawy jak będzie gdy wszyscy się podłączą?
      • jaga115 Re: internet na Legionów 10B 03.07.06, 22:16
        dobrze jak by jeszcze tylko pozabezpieczali profesjonalnie kable, które na
        dachu sobie swobodnie zwisają
        • robert_swiatkiewicz Re: internet na Legionów 10B 03.07.06, 22:20
          Zadzwonię jutro, żeby zrobili porządek z tymi kablami.

Pozdrowienia dla brzuszka.
          • jaga115 Re: internet na Legionów 10B 03.07.06, 22:22
            brzuszek dziekuje za pozdrowienia , nie wiem co powie mąż
            • robert_swiatkiewicz Re: internet na Legionów 10B 03.07.06, 22:31
              Co ma powiedzieć? Przecież to jego a nie moja robota.
              • pabramcz Re: internet na Legionów 10B 09.07.06, 10:25
                Jak dobrze rozumiem to internet wliczony w opaty czynszowe jest dodatkowo.
                Oczywiscie za zgoda mieszkanców. Ja mam innego dostawce i niechciałbym by
                okazalo sie ze w czynszu place ponownie za internet.

pozdrawiam,

a tak przy okazji to jak to jest z placeniem za ogrzewanie mieszkania ??? sezon
                grzewczy juz dawno sie skonczyl wiec nie wiem czemu mamy placic caly rok za cos
                z czego nie korzystamy, ktos powie ze to co teraz placimy to opaty utzymaniowe -
                ok ale przeciez utrzymanie nie moze kosztowac np. 300 zł od lokalu !!!

• robert_swiatkiewicz Re: internet na Legionów 10B 10.07.06, 14:58
                  Na podstawie uchwały Właścicieli lokali w bloku 10B, opłata za internet 265
                  jest wliczona w czynsz i pobierana niezależnie od tego czy ktoś faktycznie z
                  niego korzysta czy też nie. Jeżeli masz więc odrębną umowę np. z Tawalem to
                  płacisz podwójnie. Radzę wypowiedzieć tą drugą umowę. Kwestia rachunku na
                  wspólnote była conajmniej dwukrotnie omawiana na zebraniach wspólnoty.
                  Na podstawie odrębnej już indywidualnej umowy lokatora z LocalNetwork jest
                  pobierana opłata za internet 512 oraz telefon internetowy.

W sezonie grzewczym od 1.10. do 30.04 (7 mies.) pobierana jest zarówno opłata
                  stała (czyli abomanement i opłata stała przesyłowa wg. gazowni) jak i opłata
                  zmienna (za paliwo gazowe i opłata przesyłowa zmienna). Poza sezonem grzewczym
                  od 1.05 do 30.09 pobierana jest wyłącznie opłata stała. Nie pamiętam dokładnych
                  stawek, ale były one prezentowane na zebraniu wsapólnoty. Chyba jest to 0,27 zł
                  opłaty stałej oraz 2,00 zł opłaty zmiennej. Przpominam, że pobierane opłaty sa
                  to zaliczki. W lokalach są zamontowane ciepłomierze, więc końcowo rozliczamy
                  się na podstawie faktycznego zużycia ciepła w GJ.
      • znyx Re: internet na Legionów 10B 30.08.06, 12:38
        Witamz tego co zauwazylem to niezle nas kreca na internecie w umowie byl
        transfer 2x256 czyli przychodzacy i wychodzacy 256 a tym czasem wychodzacy jest
        64Kbits/s dzwonilem do nich juz z 10 razy i oni niewidza problemu i wciskaja mi
        ze to tylko u mnie tak jest :(
        • robert_swiatkiewicz Re: znyx 30.08.06, 13:52
          A jak na swoim PC-ie mogę sprawdzić szybkość transferu? Nie jestem
          informatykiem ale bardzo chętnie to sprawdzę. Proszę o podpowiedź.
          • legionist_bart Re: znyx 31.08.06, 09:13
            Sprawdź tutaj:
            www.speedmeter.nl/speedmeter.de/TestSuite/TestController.asp
            • znyx Re: znyx 31.08.06, 11:16
              i jak wam wychodzi upload ? mi 64 a powinien wyjsc 256 poprostu ta firma
              localnetwork nas kreci i tyle :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka