Dodaj do ulubionych

Jaki tłumik?

IP: 212.160.230.* 17.10.01, 10:33
Mam Megankę Coupe. Zamontowałem w niej tłumik Ultera, jednak jest tak głośny,
że jazda na trasie staje się bardzo męcząca. Rozważam teraz zmianę tłumika lecz
boję się podobnej wpadki. Jakie są Wasze doświadczenia? Podobno Sebringi są
stosunkowo ciche.
Obserwuj wątek
    • roose a masz strumienicę ? - zaraz by ucichł ;)) 18.10.01, 08:21
    • Gość: cinek Re: Jaki tłumik? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 13:09
      jezeli wymieniles tylko koncowy, to polecam sebringa ale... nie wszystkie
      sebringi sa tak ciche jakbys sobie rzyczyl, osobiscie mam sebringa, z dzwieku
      jestem bardzo zadowolony, w srodku jest tak samo cicho jak bylo tylko zmienila
      sie barwa dzwieku na bardziej basowy, jak bedziesz montowal to musisz
      powiedziec czego chcesz. Dzwiek tlumika zalezy od przekroju zastosowanych
      zwezek oraz rodzaju budowy (przelotowy czy nie) no i wazne jest aby dobrac
      tlumik do mocy samochodu nieodpowiedni tlumik to zmina cisnienia w ukladzie
      wydechowym, a wtedy musisz sie liczyc ze samochod bedzie mulowaty w dolnym
      przedziale obrotow, jezeli sobie zyczysz (no i mieszkasz gdzies w poblizu w-wy)
      to mozemy sie gdzies spiknac i posluchasz sebringa :))

pozdrowka
    • Gość: dolowlad Re: Jaki tłumik? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.01.02, 16:48
      Bierz se ku(...) najgłosniejszy
      Bo wtedy widać że masz dres skóre furer ikomure
      Im bardziej dresiarski i głosnierjszy tym lepiej
      • Gość: Jarek Re: Jaki tłumik? IP: *.unregistered.formus.pl 17.01.02, 17:31
        Gość portalu: dolowlad napisał(a):

> Bo wtedy widać że masz dres skóre furer ikomure

Blad logiczny. Nie "widac", tylko "slychac", ale to tak na marginesie, bo jesli
        nie zamierzasz koledze pomoc, tylko go obrazac, to moze na innym forum?

Dodam takze, ze wiekszosc markowych tlumikow posiada atesty odnoszace sie do ich
        glosnosci, ale jak sie ma (cytuje) "dres skóre furer ikomure", to mozna o tym nie
        wiedziec. Nieprawdaz?
    • arafat1 Re: Jaki tłumik? 26.01.02, 23:58
      ja mam Remusa i bardzo go chwalę. Jest w zasadzie tak samo głośny jak seria
      przy czym ewidentnie ma basowy klang. Wewnątrz subtelnie da sie wyczuć że jakis
      inny tłumik jest założony. Na zewnatrz sprawia rewelacyjne wrażenia słuchowe -
      soczysty ztonowany budzący respekt bas (opinie słuchających!) Komentarze w
      stylu do chodzi jak Rallye ale jakby cicho jak w serii.
      Pozdrawiam i polecam
      P.S. odkąd go załozyłem lepiej silnik kręci od 4500 w górę. Poza tym zyskał na
      elastyczności (motor 1.6e do 100 10,5 IV bieg 60 -100 10 sekund V bieg 80 -120
      17,4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka