Dodaj do ulubionych

szkoła w NI

14.09.11, 17:15
dzień dobry, czy ktoś z forumowiczów zna może realny termin oddania do użytkowania budynku przeznaczonego na oddział szkoły dla klas 0 - 2 podstawówki? Mam na myśli ten kwadratowy koło boiska??? Bo na chwilę obecną słyszałam: październik, listopad, grudzień, styczeń i luty??? Zapytanie kieruję zwłaszcza do państwa radnych i pana sołtysa.
Obserwuj wątek
    • e-lesznowola.pl Re: szkoła w NI 14.09.11, 17:53
      Witam,
      Jak udało się dowiedzieć naszemu portalowi, to jeszcze umowa pomiędzy gminą a właścicielem nie została podpisana .
      Jak tylko będziemy znać jakieś nowe szczegóły na pewno o tym poinformujemy – dla nas to też bardzo ciekawy temat.

www.e-lesznowola.pl
      • hichem Re: szkoła w NI 14.09.11, 18:55
        W takim razie jestem bardzo ciekawa skąd się biorą te konkretne terminy..jeden z nich wyszedł z ust samego dyrektora. Skoro nie ma umowy, to w budynku nic sie nie dzieje, nie ma mowy o jakiejkolwiek adaptacji na potrzeby maluchów...nadal czekam na odpowiedz radnych i sołtysa...heloł!
        • zonia30 Re: szkoła w NI 14.09.11, 22:38
          Dla mnie temat nie jest "ciekawy" lecz bardzo pilny! to co się dzieje w szkole przechodzi ludzkie pojęcie. Po 3 klasy stłoczone w jednej szatni -teraz z workami a co będzie jak dojdą kurtki zimowe i buty? Lekcje na 13:00 dla pierwszoklasistów???? Które dziecko ma siłę na odrabianie lekcji gdy ze szkoły wyjdzie koło 17 stej? zanim zje, bo przecież obiad w szkole był o 12.00 to już się 18 robi. To nieludzkie! te maluchy nie mają tyle siły by do późna w szkole siedzieć ( niektórzy od 7 rano!) i jeszcze potem w domu lekcje robić.
          • jana4444 Re: szkoła w NI 15.09.11, 07:57
            zonia30 napisała:

Lekcje na 13:00 dla pierwszoklas
            > istów???? Które dziecko ma siłę na odrabianie lekcji gdy ze szkoły wyjdzie koło
            > 17 stej? zanim zje, bo przecież obiad w szkole był o 12.00 to już się 18 robi.

Na 13:00 nie jest żle, bo moje dziecko ma na 15:00 w 5 kl.
            • hichem Re: szkoła w NI 15.09.11, 09:26
              rzuciłam okiem na plan...ta 15.00 to jest raz w tygodniu...wiec nie jest aż tak źle...do 17.25. 5 klasa to już duże dziecko...a co mają pierwszaki z E? pon i wt kończą tak że nie ma mowy o obiedzie...10.55...a dla odmiany w środę o 18.15... a 1 E to są przecież sześciolatki :(
      • hichem Re: szkoła w NI 16.09.11, 14:19
        www.gok.lesznowola.pl/index.php?dzial=galeria&kat=178
        a dlaczego tego obiektu nie można zaadaptować na szkołę??? chociaż dla klas 0-3???
        Świetlice, baseny, CiS'y, cuda wianki... nie pójdę się integrować ni świetlicowac... plan lekcji mi na to nie pozwala!!!

Dlaczego nie może być szkoły na pustym placu po Focie????
    • justyna.gaweda Re: szkoła w NI 15.09.11, 13:49
      Witam
      Rozmowy z właścicielem budynku trwają od końca czerwca
      Rada Gminy zgodziła się na ostatniej sesji na podpisanie umowy dzierżawy na 5 lat , z możliwością zakupu tej nieruchomości. Właściciel już po sesji wniósł kilka uwag do w/w umowy dlatego jeszcze nie jest podpisana. Prace adaptacyjne mogą zakończyć się na przełomie listopada i grudnia. Sprawami uzgodnień z różnymi urzędami aby budynek mógł funkcjonować jako szkoła zajmuje się p.Rafał Suwała z inwestycji. Rozsądnym , możliwym terminem oddania budynku do użytkowania jest przełom grudnia i stycznia..Ponieważ w tym roku ferie zimowe zaczynają się w Warszawie 15 stycznia sądzę ,że szkoła ruszy od II -go semestru.
      • hichem Re: szkoła w NI 15.09.11, 14:04
        dziękuję za odpowiedz. jest to jakaś wiadomość, zawsze to lepsze od niewiedzy...jaki jest planowany termin podpisania umowy?
        • zonia30 Re: szkoła w NI 16.09.11, 14:01
          dziś w szkole był tvn- mam nadzieje,że w tej sprawie i będziemy wiedzieli coś więcej.
          • niwiczanka Re: szkoła w NI 16.09.11, 14:44
            Niech zgadnę kto był przed kamerą ?
            • zonia30 Re: szkoła w NI 16.09.11, 16:25
              Pani Dyrektor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka