Dodaj do ulubionych

Przedszkole Bambinek

20.07.15, 10:21
Czy są tu rodzice dzieci uczęszczających do Przedszkola Bambinek? I w jakich lokalizacjach?
Chciałam zapisać dzieci, ale w obu lokalizacjach jest zarejestrowany żłobek, a w gminie nie słyszeli o przedszkolu.
Pytałam właścicielki, ale nie odpisała mi czy jeśli jest żłobek to znaczy że jednak przedszkole nie jest zarejestrowane... A przecież przedszkole działa już chyba z rok.
ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • fajnysasiad Re: Przedszkole Bambinek 24.08.15, 12:53
      Witam ,potwierdzam dzisiaj uzyskałem informacje od ZOPO w Lesznowoli ze ,pani się starała o pozwolenie na przedszkole ale nie dopelniła wszystkich formalności ,Pani paszewa ma racje przedszkole nie istnieje,odpowiednie organy zostały powiadomione, sprawa ma zostac zweryfikowana w trybie natychmiastowym
      • paszewa Re: Przedszkole Bambinek 24.08.15, 18:16
        no dobrze, ale mówi Pan o Krasickiego czy Mleczarskiej? Bo Mleczarska nie podlega pod ZOPO tylko pod Piaseczno. Z tego co wiem dzieci przeciez przez rok chodziły tam do przedszkola którego nie było. Korespondowałam z właścicielką i mam wszystkie maile, z których wynika że przedszkole (ale na Krasickiego!) nie zostało zarejestrowane bo dzieci nie skończyły 3 lat. A przecież tam był i jest żłobek. A ja się pytałam o Mleczarską. Pani mi już nie odpisała na to pytanie.
        Ale jak widać żaden rodzic się nie wypowiada więc tak naprawde nie wiadomo o co chodzi.
        • fajnysasiad Re: Przedszkole Bambinek 24.08.15, 21:55
          chodzi oczywiście o ul Krasickiego 7d ,żłobka to już tu niema trzy miesiące,został przeniesiony na Mleczarską .
          • paszewa Re: Przedszkole Bambinek 25.08.15, 08:12
            jest, naprawdę. To czy są tam dzieci to ja nie wiem, ale zarejestrowany jest żłobek w gminie Lesznowola, a drugi żłobek jest od niedawna zarejestrowany na Mleczarskiej, Czyli są dwa żłobki (formalnie) i ani jednego przedszkola. A skąd Pan wie, ze nie spełnili wymogów na przedszkole?
            • zlobekbambinek Re: Przedszkole Bambinek 26.08.15, 15:23
              Witam.
              W związku z powyższymi wpisami mijającymi się z prawdą i wprowadzającymi czytelników forum w błąd informuję:

1. Żłobek Bambinek przy ul. Krasickiego 7d jest zarejestrowany w gminie Lesznowola i działa jako żłobek z grupą przedszkolną zgodnie z najnowszą ustawą z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3, która dopuszcza uczęszczanie dzieci do żłobka w wieku przedszkolnym do 3, (w szczególnych przypadkach do 4 roku życia) i tworzenie grup przedszkolnych.

2. Sam punkt przedszkolny Bambinek przy ul. Krasickiego 7d będzie działać od dnia 1.01.2016 r. zamiast żłobka z grupą przedszkolną i formalności przekształcenia placówki są w toku, to nieprawda, że nie zostały spełnione. Rekrutujemy już wyłącznie dzieci w wieku przedszkolnym, gdyż nie tworzymy już grup żłobkowych w placówce przy ul. Krasickiego 7d.

3. Żłobek spełnia wymagania punktu przedszkolnego, bo wymagania dla żłobków są wyższe niż w przypadku punktów przedszkolnych.

4. Żłobek na ulicy Krasickiego 7d nie został przeniesiony na ul. Mleczarską, żłobek przy ul. Mleczarskiej jest zarejestrowany w gminie Piaseczno i działa równolegle do placówki przy ul. Krasickiego 7d oraz przyjmuje dzieci w wieku od 5 miesiąca do 3 lat.

5. Obie placówki spełniają wszelkie standardy opieki nad dziećmi od 5 miesiąca do 5 lat. Dokumenty rejestracyjne oraz wszelkie pozwolenia dostępne są do wglądu dla rodziców u dyrektora placówek.

Wszelkie komentarze podważające stan prawny działania obu placówek są bezpodstawne.

Panią Ewę P. (paszewa) tak gęsto wypowiadającą się w tym (i innych) wątkach o naszych placówkach zapraszaliśmy już w kwietniu na spotkanie w celu rozwiania wątpliwości,ale nie skorzystała z zaproszenia. Dlaczego?

Z poważaniem,

Monika Borowska
              v-ce dyrektor Bambinka
              • paszewa Re: Przedszkole Bambinek 26.08.15, 16:02
                Dziękuję za wyczerpującą wypowiedź. Nie odwiedziłam Państwa ponieważ kontaktowałam się z obiema gminami i obie gminy nie potwierdziły tego co Pani tutaj napisała. Wobec tego szukałam dalej odpowiedniej placówki.
                Zamierzałam odwiedzić Mleczarską (bo na Krasickiego byłam jak pierwsze dziecko było malutkie), ale były prace remontowe, a pani właścicielka nie odpisała na ostatniego maila.
                Przejeżdżając Mleczarską od roku (lub dłużej) widze baner przedszkola, zatem do tej pory nie wiem dlaczego jeżeli jest tam żłobek.
                Może problem w tym, że uzywa Pani nazwy przedszkole, które jednak nie ma nic wspolnego ze żłobkiem i ustawą, która mówi o trzy i czterolatkach.
                Wszelkie pytania wynikają z tego, że nic nie jest napisane na stronie wprost.
                Pani w gminie na pytanie o przedszkole, odpisała że jest tam żłobek i nie zna zamiarów osoby prowadzącej, zatem nomen omen jest to wprowadzanie rodziców w błąd.
                A do tego mam uwagi, nie do jakości opieki która być może jest w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka