grubaska20 01.02.06, 10:41 musze to wykrzyczeć, bo dopadł mnie własnie jakiś amok hehe a w wizytówce mam nowe zdjęcie naszego ptaszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamba30 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:44 Piękny chłopak i jaki już duży )) Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:50 dziękujemy, dziękujemy!! uszacica uwielbia takie komplementa.. heh Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:44 to ja też się pochwalę, bo w kontekście krótkiego wędzidełka i wypadku samochodowego to wielkie osiągnięcie: moja córka nauczyła się wczoraj wymawiać "ż/rz" A dziś raz usłyszałam sz. Niestety nie wymawia jeszcze "w" . Ale jestem cierpliwa. Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:47 w paxdzierniku skończyła 3. Odpowiedz Link
mmagi Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:56 cudowny wieka jakie pomysły) Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:00 Moja nie jest zbyt pomysłowa, lubi gotować, sprzątać i prać, chce się tylko ubierać na różowo, a wczoraj widziała różowe tico i sobie zażyczyła, żeby jej kupić różowy samochód... No i choinka w przyszłym roku ma być obowiązkowo różowa. Odpowiedz Link
mmagi Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 12:12 acha) ma swoje upodobania Odpowiedz Link
mamba30 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:45 a ile ma lat??? ja pamiętam, jak wiele lat temu uczyłam młodego wymawiania r.... od tych rowerów i innych słówek z r było mi niedobrze Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:48 3. "r" rzadko wymawia, na dodatek to nie nasze polskie "r" języczkowe, tylko podniebienne "Fhrancuskie", czy jak się tam to nazywa. Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:52 ajajaj.. no ja do dziś delikatnie zniekształcam "r".. ale mój boze, jak ja nie znosiłam wizyt u logopedów!! miałam chyba 4, nie pamiętam, ale każdy wydawał mi się durniem hehe miałam wtedy kilka lat nie odpuszczaj alpepe, piłuj małego szelmiaka pozdr Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:55 Wiesz, moje dziecko niby ma jeszcze czas, tylko "w" już powinna dawno wymawiać a mówi "ł". Logopeda ją widziała, ale stwierdziła, ze mam się skonsultować z chirurgiem, czy znów podcinać wędzidełko. Sek w tym, że chirurg decysję uzależniał od zdania logopedy. Spychologia, więc czekam. Odpowiedz Link
mamba30 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:54 Sebka uczyłam coś kole 4 lat chyba... qrcze, już nie pamiętam... teraz ma prawie 12 wiosen ) Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:56 Stare masz dziecko... JA w ogóle nie wiem, my tacy młodzi w koło, tylko te dziecka takie już stare... A grubaska się jeszcze tym chwali, ze ma takie stare niemowlę Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:58 hehe bo ja tam chwalić się nie lubię, ale uszatem to muszę!!! hhe; Odpowiedz Link
mamba30 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:59 he he... nio... 4 miechy to już staruszek ) a ja się w ogóle nie czuję stara na takie duże dziecko Odpowiedz Link
lena_zet Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:18 mamba30 napisała: > he he... nio... 4 miechy to już staruszek ) a ja się w ogóle nie czuję stara > na takie duże dziecko ja się czuję jak siostra idy, aż czasem normalnie muszę się chamować bo gadam z nią jak z siostrą bliźniaczką Odpowiedz Link
mamba30 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:25 właśnie, tez tak mam... Odpowiedz Link
lena_zet Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 12:02 mamba30 napisała: > właśnie, tez tak mam... a też łapiesz się na tym, że synowió traktuję cię jak starszą siostrę a nie mamę?ta moja ida to w ogóle nie ma żadnego poczucia, że przecież ja jestem, do jasnej cholery, jej matka mimo wszystko.Nie żeby mnie nie szanowała, nie o to chodzi, ale ten jej sposób przekazywania mi informacji, obgadywania koleżanek kolegów, chwalenia się jak to lubi regulamin szkoły łamać...itd Odpowiedz Link
mamba30 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 12:55 w naszym przypadku to ma troszkę inny wymiar... wiadomo matka z córką i matka z synem mają troszkę inne relacje... Ale Sebek często gada o różnych śmiesznych sprawach, a ja z kolei traktuję Go jako partnera do rozmowy, a nie jak dziecko... prawie zawsze ) Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:28 by the way, straaaaaasznie fajnie "ida" Odpowiedz Link
lena_zet Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 12:00 grubaska20 napisała: > by the way, straaaaaasznie fajnie "ida" najbardziej wkurwiające jest jak na pytanie "gdzie idziesz" odpowiadam idę po idę i słyszę 70 razy "gdzie??" Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 12:06 ehheh lae bardzo ładnie, orginalnie, ale nie pretensjonalnie gdyby jaś był dziewczynką, miał być właśnie idą albo inką Odpowiedz Link
maretina Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:50 ale pulpecik naprawde fajny mezczyzna moj jest o polowe cienszy. nazywamy go dyndol, bo w szpitalu pogryzl mi brodawki i pediatryczka powiedziala, zeby dac mu smoczek do buzi zamiast nieustannie molestowanej piersi. jak sie zassal to polozna powiedziaal, ze pieknie dyndoli no i tak zostalo Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:55 hehe dyndol..))) no uszat też był niemożliwym ssakiem! pokaż aktualnego kajtka noooo.. nie daj się prosiiiiić..! btw. ile waży wasze synowie? uszatek dwa tygodnie temu miał już 7500 Odpowiedz Link
maretina Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:57 nasze synowie za dwa tygodnie skonczy 5 miesiac i wazy 6900. to waga sprzed tygodnia. w dlugosci ma 71/72 cm obwod glowki 44 Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 10:58 stare dzieci macie . Ale jakby która przyjechała w odwiedziny do Zagłębia, to chętnie się zajmę Odpowiedz Link
maretina Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:01 alpepe napisał: > stare dzieci macie . Ale jakby która przyjechała w odwiedziny do Zagłębia, t > o > chętnie się zajmę stare? boszzzzzzzzz... ja sie nie moge doczekac jak zacznie raczkowac! Odpowiedz Link
mamba30 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:02 maretina napisała: ) > stare? boszzzzzzzzz... ja sie nie moge doczekac jak zacznie raczkowac! > poczekamy i pogadamy, jak zacznie... wtedy będziesz gadała, jak fajnie było, jak tylko leżał.... Odpowiedz Link
alpepe Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:03 A ja tam się cieszyłam moim maleństwem, nawet byłam niezadowolona nieco, bo ważyła prawie 4 kilo i miała 59 cm, więc nie była aż taka malutka i szybko rosła... Jak ja żałuję, że nie zostałam położną albo przedszkolanką. Odpowiedz Link
maretina Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:09 alpepe.... a wiesz, ze czasami mam ochote jeszcze zmienic zawod i isc do szkoly dla poloznych? tylko nie wiem czy nie obciach zaczynac majac 29 lat. Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:22 aaa... położna to robota dla zelaznych nerwów, na przedszkolankę to zdecydowanie za mało cierpliwa jestem.. na jednego uszata przeżyję, ale stado rozwrzeszczanych szsalejących uszatów, to nie dla mnie.. ooo niee.. hehe Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:01 hehe no to rzeczywiście szczupły z niego dyndol Odpowiedz Link
grubaska20 Re: śliczne masz dziecko :) 01.02.06, 11:35 właśnie bujałam szaleńca w leżaczki i nawet nie zauważyłam kiedy zasnął Odpowiedz Link
asiulka81 Re: śliczne masz dziecko :) 01.02.06, 11:41 grubaska20 napisała: > właśnie bujałam szaleńca w leżaczki i nawet nie zauważyłam kiedy zasnął )) Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 11:57 piękności!!!!! Odpowiedz Link
dzikoozka Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 12:36 słodziaczek. ani sie obejrzysz jak będzie latał po chałupie .... Odpowiedz Link
lajton Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 13:45 Och, jaki slodki)))) Tez takiego brzdacula bym chciala... Uroczy. Gratuluję! Odpowiedz Link
juleczka4 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 13:48 Słodziak jak nie wiem )) Pokaż więcej zdjęć Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 17:09 dzię- ku- je- my!!! wszystkim forumowym ciotkom juleczka, ano pokazałabym wiecej, tylko nie potrafię zmniejszać ale że uszatu lubi podziwiany być, to wyślemy na @ pozdrawimy wszystkich i machamy uszacią łapeńką Odpowiedz Link
juleczka4 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 02.02.06, 17:15 grubaska20 napisała: > juleczka, ano pokazałabym wiecej, tylko nie potrafię zmniejszać ale że uszatu > > lubi podziwiany być, to wyślemy na @ A więc Grubasko czekam na zdjątka ) Odpowiedz Link
aguszak Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 13:55 wszystkiego, co najlepsze z okazji czteromiesięcznicy )) Jaki to fajny okres w życiu szkraba i rodziców też jeszcze, gdzie go położycie, tam leży nie to co, mój czternastomiesięczny Matik, za którym nie mogę już nadążyć Odpowiedz Link
grubaska20 Re: nasze jasiątko kończy dziś 4miesiące:) 01.02.06, 17:10 hehe no tak, koleżanka ma prawie 10miesięczną dziewczynkę, to przeciez żeby ją przewinąć, to trzeba być ośmiornicą hehe ucieka draństwo z tym goły dupalem Odpowiedz Link