dzikoozka 11.05.06, 15:17 czy to nie jest forma mobbingu i dyskryminacji, taki nakaz chodzenia w czółenkach do biura? Niby tylko 6 cm a stopy mnie bolą ((( i głodna jestem ((( ah.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onlyju Re: Bolą mnie stopy :((( 11.05.06, 16:01 to se zdejmuj czółna pod biurkiem i przebieraj paluszkami. jeśli masz biurko zakryte i buty pachnące Odpowiedz Link
onlyju Re: Bolą mnie stopy :((( 11.05.06, 16:08 szefa. jeśli wygląda na ciężkostrawnego - wypić kawę/bawarkę z cukrem. ja się tak ratuję w robocie, jak nie mam czasu zejść po bułkę. Odpowiedz Link
onlyju Re: Bolą mnie stopy :((( 11.05.06, 16:08 koniecznie z mlekiem ta kawa, a bawarka - no wiadomo. Odpowiedz Link
onlyju Re: Bolą mnie stopy :((( 11.05.06, 16:10 to pamiętaj na raz następny, że na głód najlepsza jest z braku laku mocno słodzona kawucha/herbatucha z mlekiem. ciocia onlyju. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Bolą mnie stopy :((( 11.05.06, 17:09 po jaką cholere ma pić z cukrem i bułki. Węglowodany powodują tylko chwilową nasycenie i natychmiast poczucie głodu i brak cukru, Typowa droga do cukrzycy i otyłości to właśnie pokazywane w tv batony i inne gówna połączone ze słodzonymi napojami i mąką. Odpowiedz Link
onlyju Re: Bolą mnie stopy :((( 11.05.06, 20:17 ale sie przypierdalasz (za Przeproszeniem). wiem doskonale i zgadzam sie z Tobą, ale wyobraź sobie, że są w moim życiu chwile, w których nie myślę o węglowodanach, a po prostu o tym, jak zaspokoić głód. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Bolą mnie stopy :((( 11.05.06, 22:43 bo ja jestem przypierdzielacz) jest różnica między zaspokojeniem głodu a oszukaniem go. Picie bardzo słodkich napojów, czy jedzenie czekolady oszukuje głód a nie zaspokaja go, co oczywiście nie znaczy że ja tak nie robię)) Odpowiedz Link
dzikoozka ostatecznie dokonałam 12.05.06, 09:46 włamania i zeżarłam sześć słuzbowych pierniczków alpejskich ) Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 09:53 gdy tylko cukier z nich dotarł do żył trzustka poczuła że musi reagować i wstrzyknęła insulinę. Buuum. Poziom cukru gwałtownie spadł, hmmm powiedział człowiek, zjadłbym coś i sięgnął po batona którego popił colą. Trzustka pokiwała głową i walnęła nową porcję insuliny. Hmm, amputacja, powiedział chirurg piętnaście lat póżniej, dużo ich ostatnio z powodu powikłań pocukrzycowych. przypierdalacz Odpowiedz Link
dzikoozka Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 10:01 gdy tylko cukier dotarł do żył poxiom glukozy gwałtownie sie podniósł a mózg zarejestrował: dobra, jest paliwo, wyłączyć alarm burczeniowy w żołądku. Insulina pakuje nadmiar glukozy w wątrobe czy jakos tak chyba? U mnie nie zdążyła,poszło w spalanie ) wyklucfzenie ssania w zóładku na godzinę pozwoliło dotrzec do domu bez dodatkowego batona i spożyć makaron (pełnoziarnisty) z sosem bolognese. PS Cukrzyca nie występuje w mojej rodzinie ) zawsze mam poziom 60-70 waga - 55 kg na 170 cm. Odpierdziel sie )) Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 10:28 poczekaj, muszę wypić kawę z dużą ilością cukru by mi glukoza doszła do mózgu(na której on działa) i bym ci mógł równie dobrze odpowiedzieć)) ps. makaron to taki sam węgiel jak cukier)) Odpowiedz Link
dzikoozka Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 10:49 Niezupełnie, makaron to węglowodany złożone a nie proste ) spalenie go wymaga więcej kalorii a jak jest ugotowany al dente to w ogóle się nie przyswaja w całości tylko "przeczyści" flaki zwłaszcza jak jest z błonnikiem. No i ma jakieś mikroelementy. Generalnie trudno jest wykluczyć z diety wszystkie węglowodany, dlatego jeśli juz spożywać, to lepiej te "zdrowsze" nie? Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 11:05 naciągana odpowiedź ale nie będę się kłócił. Al dente rzeczywiście ma mniejszy indeks glikemiczny. Błonnik lepiej jeść w owocach i warzywach, ja makaron jem od święta choć kiedyś się nim opychałem bo szybko się da zrobić. Ale za to palę i jem słodycze. We wtorek rzucam palenie jak tylko podpiszę kwity u notariusza. Kupiłem mieszkanie na wynajem a kredyt będzie spłacał lokator i moje rzucenie fajek)) Więc w weekend, fajki, alkohol, cukierki, ciastka i co jeszcze złego się da. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 11:24 widokzmarsa napisał: > naciągana odpowiedź ale nie będę się kłócił. Al dente rzeczywiście ma mniejszy > indeks glikemiczny. Błonnik lepiej jeść w owocach i warzywach, ja makaron jem od święta choć kiedyś się nim opychałem bo szybko się da zrobić. przyperdaaaaalaaaacz ;PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP > Ale za to palę i jem słodycze. We wtorek rzucam palenie jak tylko podpiszę kwity u notariusza. Kupiłem mieszkanie na wynajem a kredyt będzie spłacał lokator i moje rzucenie fajek)) A ja NIE palę i NIE piję DDD jakieś wady chyba muszę mieć????? Więc w weekend, fajki, alkohol, cukierki, ciastka i co jeszcze złego się da. hehe. Mi pozostają cukierki ciastka i lody Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 11:36 ..lody, no tak ty masz męża))) Szczęśliwy facet którego kobieta myśli z radością o lodach na weekend)) Odpowiedz Link
dzikoozka Re: ostatecznie dokonałam 12.05.06, 11:38 Weź przestań. jak to muówia, w domu wisielca... Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: no i jakas dupcia:-) 12.05.06, 11:47 no tak, szczególnie że ma być w niedzielę brzydka pogoda a ja znowu się szykowałem na wyjazd)) Odpowiedz Link
mmagi Re: no i jakas dupcia:-) 12.05.06, 11:56 no taki dzionek pod kołderka fajna sprawa))) Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: no i jakas dupcia:-) 12.05.06, 12:01 szczególnie że jest kominek i sauna(i druga para z dwojgiem psów ale można ich wyrzucić w drugą część ich domu))) tyle że później to trzeba dzwonić, pisać smsy, tłumaczyć się gdzie się było.... z drugiej strony w stałym związku to nie trzeba rozmawiać po seksie)))) Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: no i jakas dupcia:-) 12.05.06, 12:08 po tym poznać doświadczonego faceta)) Odpowiedz Link
gosiaes Re: Bolą mnie stopy :((( 12.05.06, 10:53 widziałam wczoraj z sklepie obuwniczym takie wkładki żelowe "Scholla". Może warto wypróbować - tylko to cholerstwo prawie trzy dychy kosztowało Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Bolą mnie stopy :((( 12.05.06, 10:56 Mam to, w lecie życie mi to ratowało w rosmannie coś 22 zł chyba Odpowiedz Link
gosiaes Re: Bolą mnie stopy :((( 12.05.06, 11:00 dobrze, że ja latem nie pracuję i butów na obcasie nosić nie muszę Ja tylko jakieś mięciutkie cichobiegi-mokasynki Odpowiedz Link