bubasio 29.08.06, 17:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31184942 szybkie ,pyszne i bardzo syte )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka4 Re: a ja mam dziś na obiad 29.08.06, 18:28 Bubasio i dobre to cuś?? Też podawałaś z syropem klonowym?? Odpowiedz Link
bubasio Re: a ja mam dziś na obiad 29.08.06, 23:04 to jest pyszne i weszło już w repertar naszych potraw Kuba je z nutellą ,ja z miodem ,a małż lubi z serkiem białym a na ten syrop to mi zawsze kasy szkoda ,ale chyba zaszaleję na ostro jeszcze nie próbowałam ,ale kiedyś się pokuszę(chyba ktoś tam z galeri próbował) Odpowiedz Link
juleczka4 Re: a ja mam dziś na obiad 29.08.06, 18:29 A może jakby nie dodawać cukru to można by było podać to z jakimś sosem grzybowym albo innym jak myślisz?? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: a ja mam dziś na obiad 30.08.06, 08:21 ja nie lubię obiadów na słodko (( Odpowiedz Link
bubasio Re: a ja mam dziś na obiad 30.08.06, 10:40 no to może być na śniadanko albo kolację u mnie chłopaki lubują takie mączne rzeczy o różnej porze dnia ,a mnie teraz wszystko jedno ,bo i tak ruszam gębą co godzinę Odpowiedz Link
marta.uparta ja lubię takie rzeczy.... 30.08.06, 08:55 ... z natury jestem nalesnikara i kluskara, ale dla mojego męża takie jedzenie, to ew. na deser. Dlatego dzis na obiad mam kurczaka w potrawce, ale to taka dobra potrawka ( pomidorowo - jabłkowa). Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: ja lubię takie rzeczy.... 30.08.06, 10:36 a przepis gdzie, łajzo jedna? Odpowiedz Link
marta.uparta juz daję, szybciutko:))) 30.08.06, 10:58 mieso drobiowe tzw. gulaszowe (w kazdym razie musi być pokrojone na kawałki i bez skóry)w ilosci ok pół kilo 3 pomidory, obrane ze skórki i pokrojone ( ale nie za drobno) 1 szklanka pokrojonych jabłek (dosyć drobno, ale odradzam scieranie na tarce) 2 posiekane cebule 3 ząbki czosnku (zmiazdżone) 1 szklanka rosołu (naturalnie z kostki)przestudzonego 2 łyżki mąki 2 łyżki curry 1 łyżka przyprawy do piernika ( to moja modyfikacja, bo w oryg. przepisie jest imbir, kardamon i cynamon) sól, pieprz, olej do smazenia. 1.mieso obsmazyć na oleju 2. dodac pomidory, jabłka, cebule i czosnek. Wymieszać, smazyc przez chwilkę. 3. rosół wymieszać z mąką, przyprawami i zalac nim mięso. Dodac sól, pieprz. Dusić na małym ogniu ok. 20 min. ja lubię tego kurczaka, bo robi się dość szybko, a ma taki fajny smak, lekko korzenny i słodkawy. Nie wiem, czy Tobie taka kompozycja smakowa odpowiada, ale jak lubisz, to bedzie bardzo smakował. Odpowiedz Link
lajton Re: a ja mam dziś na obiad 30.08.06, 09:42 A ja na dzis spaghetti bolognese, które po raz pierwszy zrobiłam iście przepisowo, czyli m.in. pomidory (z puszki), cebulka no i oczywiscie miensko + fix. Chłop kwiczał tak mu smakowało Odpowiedz Link
six_a Re: a ja mam dziś na obiad 30.08.06, 11:02 to prawie jak u mnie , tylko bez mięsa, bo mi nie pasi, wolę z samym sosem pomidorowym. rano poszłam po bułki i kupiłam makaron, puszkę pomidorów, stwierdziłam, że w piątek nie należy się przemęczać. Odpowiedz Link