niedzwiedzica_sousie 20.11.06, 08:40 pyszne, że dupę urywa he he Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedzwiedzica_sousie Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 08:41 chcesz przepis na tiramisu?? ))) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 09:27 straszna prościzna 4 żółtka uciera się na kogel mogel z 1/4 szklanki cukru, do tego po trochu dodaje się mascarpone i uciera na gładką masę. w miseczce parzysz mocną kawę rozpuszczalną z łyżeczką cukru i kieliszkiem amaretto. specjalne biszkopty do tiramisu macza się w tej kawie układa i na to krem i znowu biszkopty i krem, ok. 3 warstwy, krem na górze. do lodówki na co najmniej 3 godziny, przed podaniem posypuje sie wierzch kakao Odpowiedz Link
menk.a Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 09:51 dziękuję)))) boszzzz dlaczego urodziłam się łasuchem!?)) Odpowiedz Link
dzikoozka Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 10:00 Ja ten krem mieszam z białkami ubitymi na pianę najpierw Odpowiedz Link
dzikoozka Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 08:43 często robię, pyszne fakt, ale dupy od tego nie urywa, dupa od tego rośnie ) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 08:58 a to swoją drogą, ten mascarpone ma 80% tłuszczu, bydlę podstępne Odpowiedz Link
vandikia Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 09:15 to jeden w niewielu ciastopodobnych wyrobow, ktore jestem w stanie zjesc. co ja mowie....jest pyszne i kocham je jesc ) Odpowiedz Link
mamba30 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 09:35 jestem z Ciebie dumna towarzyszko, ale sama bym nie zjadła.... muszem na diete przejść, co by mi właśnie doopska nie urwało od nadmiaru tłuszczu po tym, jak palenie rzuciłam Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 09:51 no pilnuj się,chociaż nie u każdego rzucenie palenia daje taki efekt Odpowiedz Link
mamba30 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 09:54 he he..... mając na uwadze dzień wczorajszy i apetyt praktycznie nie do zaspokojenia, obawiam się najgorszego ( Odpowiedz Link
aasiula1 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 10:57 pobierasz jakieś tabletki, labo gumy do żucia? Odpowiedz Link
aasiula1 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 11:07 najgorzej to jak nie ma co z rekami zrobić.... dobrze, że ja w domu nigdy nie paliłam to nie mam wielkiego uciagu. Ani teraz, ani jak w ciązy byłam. Gorzej jak gdzieś wyjdę Odpowiedz Link
mamba30 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 11:15 he he.... wczoraj se Pytonem zajęłam, a dzisiaj będę na szmacie latała... nabyłam drogą kupna 2 kg. marchwii i w napadzie głodu będę je chrupać... najgorsza była dzisiaj kawa.... bez papieroska już tak nie smakowała Odpowiedz Link
aasiula1 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 11:25 najgorzej to siedziec w knajpie przy piwie bez fajki Odpowiedz Link
mamba30 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 11:26 wiem, wiem.... póki co nie wybiera się, więc na razie jest kwestia kawy i posiłków. O w mordę, musze wytrzymać, nie ma bata... Odpowiedz Link
mmagi daj przepisa:),kurcze sniło mi sie ze byłam w 20.11.06, 10:46 Poznaniu /po co,huk wi po co/ i zesmy sie spotkały,byłam w jakims przedszkolu i rodzice czekali po odbiór dziatwe a Ty tak gadałas ze strach i ja se mysle to musi byc Niedzwiedzica bo taka gadatliwa,podchodze i pytam czy Ty to przypadkiem nie jestes Niedzwiedzica...........wywalasz gały i mówisz ze tak..............no i se gadamy,czas sie leczyc)))))))) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: daj przepisa:),kurcze sniło mi sie ze byłam w 20.11.06, 10:57 he he, super sen! przepis jest u góry, w mojej odpowiedzi. a tak w ogóle to kupiłam włoski mascarpone i tam był przepis Odpowiedz Link
mmagi Re: daj przepisa:),kurcze sniło mi sie ze byłam w 20.11.06, 11:00 dzieki,poczytam i zrobie bo uwielbiam Odpowiedz Link
grubaska20 Re: zrobilam tiramisu 20.11.06, 11:29 u nas wczoraj gościły kupne lody tiramisu hehhe Odpowiedz Link