Dodaj do ulubionych

Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nivea???

26.01.07, 11:55
Zamiast nowoczesnych kosmetyków przeznaczonych do waszego wieku i typu skóry,
posiadających lekką konsystencję, zapobiegających starzeniu się skóry,
chroniących przed promieniowaniem uv i zanieczyszczeniami z powietrza, etc, etc?

Bo ja osobiście czuję się traktowana jak kretyn, kiedy czytam na opakowaniu
"superinteligentne molekuły, wyciąg z poziomki peruwiańskiej, opatentowany
kompleks uofuofgqhwfqwfkqklfg i pieść swą skórę i stwierdzono zwiększenie
napięcia o 19,6%"suspicious
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 11:58
      kupuje krem z zielonych oliwek ziaja. doskonaly do ust na zimesmile
      • dziewice Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 18:00
        hmmm czy po tym kremie mozna sie calowac? smile
    • dziewice Re: Czemu uzywacie jakiegos chamskiego kremu nive 26.01.07, 11:58
      ja mam osobista kosmetyczke, ktora raz na jakis czas dobiera to co jest
      potrzebne i raz na jakis czas mam doglebne oczyszczenie, to tak baj de lej smile
      • istna Re: Czemu uzywacie jakiegos chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:47
        Biedny zakrzyczany Dziewicsmile Jak baby zaczynają o kosmetykach, to lepiej schodź
        z linii strzałuwink
        • dziewice Re: Czemu uzywacie jakiegos chamskiego kremu nive 26.01.07, 18:02
          tak to bardzo ciekawe. dobrze, ze mialem dzisiaj duzo pracy bo bym sie zdolowal
          normalnie, dzieki Istna smile
    • aasiula1 Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:00
      kiedyś przeczytałam artykuł o kosmetykach dla ciężarówek i młodych mam. Podobno
      te kremy np przeciw rozstępom mają identyczne składy co dla "normalnych"
      kobitek tylko cena większa, bo przecież jest napisane na opakowaniu "bezpieczny
      dla dziecka". Napis jest oczywiście czystą abstrakcją, bo przecież nikt nie
      wykonywał badań na płodach, czy taki krem był szkodliwy dla nich, czy też nie.
    • kiniamum polecam "guinot" 26.01.07, 12:01

• mmagi a to firma czy co? 26.01.07, 12:39

• niedzwiedzica_sousie Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:01
      nie wiem, może dałam się wmanipulować, ale używam najnowocześniejszych i
      najbardziej skomplikowanych kosmetyków na jakie mnie stać. dodatkowo do każdej
      mozliwej części ciała używam czego innego, rano czego innego i wieczorem czego
      innego, dodatkowo używam mnóstwo kosmetyków których się używa raz w tygodniu lub
      co drugi dzień, kosmetyków, które się nakłada pod i na inne kosmetyki.
      A do tego fura kosmetyków upiększających, kosmetyków do włosów itd.
      • istna Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:13
        Jeśli ma się czas, pieniądze i duuużą łazienkę... To chyba po prostu jet
        przyjemnesmile Aczkolwiek ja właśnie nie wierzę w tzw. "obietnice producenta", tym
        bardziej, że nieliczne kosmetyki z wyższej półki, których używałam były akurat
        nieudanymi zakupami.
        • niedzwiedzica_sousie Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:17
          co na przykład było nieudanym zakupem? może źle dobrałaś?
          • istna Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:22
            Kolorówka. Korektory pod oczy (moja obsesja) bodaj dior, lauder, shiseido, tusz
            HR, podkład Clinique, tyle pamiętam.
            • niedzwiedzica_sousie Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:31
              no to dziwne.
              korektor naprawdę najlepszy jest ISL ( i żaden inny kosmetyk tej firmy, to im
              jakoś cudem wyszło), naprawdę polecam, taki w pisako-pędzelku
              podkład double wear estee lauder jest po prostu absolutnie bezkonkurencyjny
              tusze HR też lubię, bo są piekielnie czarne
              clinique nigdy nic nie miałam
              • istna Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:41
                Najlepszy ze sprawdzonych to loreal w pędzelku, niestety szybko się kończy,
                dlatego nie kupię ysl, za drogo to wychodzi. A ten loreala jest na prawdę w
                porządku.
                Chyba miałam pecha. Aha, w sephorze zakupy robiłam, nie na allegro, więc nie
                były to podróbki.
                • niedzwiedzica_sousie Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 13:07
                  mówisz, że dobry? spróbuję
                • dzikoozka Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 13:08
                  A ja ostatnio kupiłam (pierwszy w życiu) korektor p. oczy Rimmela Hydrasence i
                  jestem b. zadowolona. I cena ludzka wink)
                  • niedzwiedzica_sousie Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 13:08
                    a jaką on ma konsystencję? w jakiej formie jest?
                    • dzikoozka Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 13:11
                      opakowanie jakby tusz di rzęs, tylko nie szczoteczka a taka miękka patka jak do
                      nakłądania szminki w płynie, konsystencja kremu. Nakłądam kilka kropek pod oko
                      i rozsmarowuję, nie zbiera sie w załamaniach, nie podkreśla zmarszczek, nie
                      podrażnia, b. mi odpowiada.
    • alpepe Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:04
      mnie najbardziej się podoba: "specjalny kompleks nawilżający", czyli składnik
      moczu: mocznik.
      • mmagi Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:19
        mozesz sie smiac,ale zmiękcza skóre i w kremie do rak jest błogosławieństwem:-
        )))
        • alpepe Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 15:28
          ja się nie z tego śmieję, tylko z tego,że jakby napisali wyciąg z moczu/składnik
          moczu o działaniu nawilżającym, to by nikt tego nie kupił.
          To samo z sebum. Mąz mnie pyta, co to jest to "sebum", ja mu na to,że to łój. No
          tak, jakby dr Eris miała na etykiecie: krem regulujący wydzielanie łoju, to by
          nikt tego nie kupił, ale jak jest napisane krem regulujący wydzielanie
          tajemniczego sebum, to wszyscy lecą do kasy.
    • kobieta_na_pasach sama sobie zaprzeczasz:) 26.01.07, 12:05
      > Bo ja osobiście czuję się traktowana jak kretyn, kiedy czytam na opakowaniu
      > "superinteligentne molekuły, wyciąg z poziomki peruwiańskiej, opatentowany
      > kompleks uofuofgqhwfqwfkqklfg i pieść swą skórę i stwierdzono zwiększenie
      > napięcia o 19,6%"suspicious

na pewno takiego tekstu nie ma na kremie nivea. poza tym od kremu najmniej
      zalezy, jaka bedziesz miala cere, raczej popatrz na swoja matke i babkesmile mojego
      kuzyna zona ma ponad 40 lat i tak piekna cere,ze az nie do uwierzenia. nie stac
      jej na drogie kremy, dlatego od mlodosci uzywa tylko kremu nivea.ale pamietam
      jeszcze jej babke. miala 80 lat i skore na twarzy gladziusienka, jasniutka,
      wygladalo to wrecz nieprzyzwoicie w jej wiekusmile
      ps.moj maz uzywa wylacznie kremu nivea i ma bardzo ladna cere , jak na swoje 46 lat.
      • istna Re: sama sobie zaprzeczasz:) 26.01.07, 12:07
        A ty czytaj ze zrozumieniem, bo nic nie załapałaś z tego, co napisałamtongue_out A w
        ogóle to posłałam ci list wczoraj.

Zgadzam się, że najważniejsze są geny, potem tryb życia, potem kosmetyki -
        pewnie ok. 10% efektu. Maksymalnie.
        • istna Wystarczy spojrzeć na gwiazdy bez makijażu:> 26.01.07, 12:09
          Raczej nie muszą oszczędzać..
        • niedzwiedzica_sousie Re: sama sobie zaprzeczasz:) 26.01.07, 12:09
          geny i tryb życia są na pewno ważne, ale jak pracowałam w perfumerii i
          przychodziły klientki la prerie na przykład, to było to po nich widać, naprawdę!
          • istna Re: sama sobie zaprzeczasz:) 26.01.07, 12:27
            Nie twierdzę, że ziaja i la prerie to jedno i to samosmile Owszem, prędzej uwierzę
            w to, że krem za 500zł daje świetne efekty. Ale taki, na który mnie stać,
            powiedzmy za 50zł, będzie o jakieś 5%lepszy od takiego za 15, takie są moje
            doświadczenia.
            • niedzwiedzica_sousie Re: sama sobie zaprzeczasz:) 26.01.07, 12:31
              zgadzam się
        • kobieta_na_pasach Re: sama sobie zaprzeczasz:) 26.01.07, 12:13
          istna napisała:

> A ty czytaj ze zrozumieniem, bo nic nie załapałaś z tego,

moze pisz ze zrozumieniem?smile

co napisałamtongue_out A w
          > ogóle to posłałam ci list wczoraj.
          >
          > Zgadzam się, że najważniejsze są geny, potem tryb życia, potem kosmetyki -
          > pewnie ok. 10% efektu. Maksymalnie.
      • mmagi Re: sama sobie zaprzeczasz:) 26.01.07, 12:23
        no nie ma,bo własnie mam pudełko w łapce,bo smarowałam ustasmile))
        ale za to jest napisane ze zawiera Eucerit ,łatwo przyswajany przez skóre i
        dajacy wszystko czego ona potrzebujesmile))
        do tego nie zawiera śr konserwujacych dzieki czemu pielegnuje ja w sposób
        naturalnysmile))
        moja córka tez leci na niveasmile))
        • kobieta_na_pasach nivea tez dobrze zastepuje wazeline:)))))))))))))) 26.01.07, 12:32
          mmagi napisała:

> no nie ma,bo własnie mam pudełko w łapce,bo smarowałam ustasmile))
          > ale za to jest napisane ze zawiera Eucerit ,łatwo przyswajany przez skóre i
          > dajacy wszystko czego ona potrzebujesmile))
          > do tego nie zawiera śr konserwujacych dzieki czemu pielegnuje ja w sposób
          > naturalnysmile))
          > moja córka tez leci na niveasmile))
          • mmagi co masz na myśli:-)))) ? nt 26.01.07, 12:34

• kobieta_na_pasach juz ty dobrze wiesz:))) nt 26.01.07, 12:35
              mmagi napisała:

>
              • mmagi no teraz to juz chyba tak:-))))) nt 26.01.07, 12:36

• mmagi Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:18
      cos o starzeniu sie skóry to ja moge cos powiedziec i jakos jak na swoj wiek
      mam ja oki/zapytaj mambe/...............a uzywam tylko i to od
      laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat krem nivea,od czasu do czasu powtarzam od czasu
      do czsu kupie cos innego i tamto stoi a ja siegam po nivea,mysle ze go nie
      znasz wiec sie nie wypowiadaj na ten temat,po za tym jakos inne kremy na
      przestrzeni lat padły a teh chuj jakos nieuncertain
      Bo ja osobiście czuję się traktowana jak kretyn, kiedy czytam na opakowaniu
      > "superinteligentne molekuły, wyciąg z poziomki peruwiańskiej, opatentowany
      > kompleks uofuofgqhwfqwfkqklfg i pieść swą skórę i stwierdzono zwiększenie
      > napięcia o 19,6%"suspicious .................na nivea nic takiego nie mauncertain

ps,nie pisze sie czemu a dlaczegosmile))
      • istna Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:25
        Wiem że na nivea nie ma, kolejna nie rozumie słowa pisanegosuspicious Poza tym zdanie
        rozpoczynające się od "dlaczego" miałoby odrobinę inny wydźwięk.
        • mmagi Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:28
          surprised..........?a co miałam zrozumiec?,napisałaś to w formie zjebki niveja i ja go
          broniłam,jak chciałas przsmiewczo to moze cza było jakos inaczejsmile)))))))))))))
          • kobieta_na_pasach Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:30
            mmagi napisała:

> surprised..........?a co miałam zrozumiec?,napisałaś to w formie zjebki niveja i ja go
            >
            > broniłam,jak chciałas przsmiewczo to moze cza było jakos inaczejsmile))))))))))))
            > )

otoz to!
          • istna Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:30
            Najpierw było pytanie: dlaczego nie używacie takich a takich kremów? A potem
            moje uzasadnienie: ja ich raczej nie używam, bo nie wierzę w te bzdety, które są
            na nich wypisane. Jasne, czy napisać capsem?;>
            --
            To jest miejsce na Twoją reklamę.
            • kobieta_na_pasach lepiej ty juz nic nie pisz:))))) nt 26.01.07, 12:32
              istna napisała:

> Najpierw było pytanie: dlaczego nie używacie takich a takich kremów? A potem
              > moje uzasadnienie: ja ich raczej nie używam, bo nie wierzę w te bzdety, które s
              > ą
              > na nich wypisane. Jasne, czy napisać capsem?;>
              > --
              > To jest miejsce na Twoją reklamę.
            • mmagi no tak było i wygladało na paranoje:-)))))))))) nt 26.01.07, 12:33

• istna Re: no tak było i wygladało na paranoje:-)))))))) 26.01.07, 12:36
                Idź się wypłakiwać knp w biust, bo inne osoby jakoś załapały o co chodziwink
                • mmagi bo na juz brakuje Lecytyny czy czegós tam i 26.01.07, 12:36
                  słabo przyswajamysmile))))))))))
                  • istna Re: bo na juz brakuje Lecytyny czy czegós tam i 26.01.07, 12:44
                    Pewna jesteś, że to dopiero od pewnego wieku się zaczęło?wink
                    • mmagi Re: bo na juz brakuje Lecytyny czy czegós tam i 26.01.07, 12:51
                      no niestetytongue_out
        • kobieta_na_pasach nie no, szczyt bezczelnosci!:))))))) 26.01.07, 12:29
          istna napisała:

> Wiem że na nivea nie ma, kolejna nie rozumie słowa pisanegosuspicious Poza tym zdan
          > ie
          > rozpoczynające się od "dlaczego" miałoby odrobinę inny wydźwięk.

jesli jest juz nas dwie nierozumiejace tego, co napisalas, to wypada sie nad
          soba zastanowic?
          • istna Re: nie no, szczyt bezczelnosci!:))))))) 26.01.07, 12:32
            No to się zastanawiajcie, razem wam raźniej będzietongue_outP
            • kobieta_na_pasach Re: nie no, szczyt bezczelnosci!:))))))) 26.01.07, 12:33
              istna napisała:

> No to się zastanawiajcie, razem wam raźniej będzietongue_outP

milo nie byc osamotnionym w walce. duzo o tym wiemsmile
    • mmagi Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 12:24
      wiem i skasuje to,bo wiesz cichosza
    • edka-schizofredka Jakie pochodzenie taki krem :DDDD... a co :P 26.01.07, 13:13
      Raz se drogi kupilam, to mi zaraz wyszedl, ladniejsz nie bylam a jeb..l tak, ze
      spac nie moglam bo kwiety czulam smile))... co zrobic?
      A niveja to niveja big_grin
      • mmagi zakładaj Klub Anonimowych Nivejowców:-) 26.01.07, 13:16

• mamba30 Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 13:18
      tak sobie czytam te wszystkie wywody o kosmetykach.... nie pogadałabym z Wami
      za bardzo, bo totalnie nie jestem w temacie.

Ja osobiście od zawsze używam zwykłago kremu nawilżającego, nie górna półka, do
      20 zł. Poza tym zupełnie nic, żadnych maseczek i pierdół. Ew. makijaż zmywam
      woda z mydłem i uważam, że raczej cerę mam dobra. Nie mam zmarszek ani
      przebarwień, a nie używam specjalnych kosmetyków.
      • mmagi Re: Czemu używacie jakiegoś chamskiego kremu nive 26.01.07, 13:27
        przebarwienia skóry to wewnetrzna sprawa organizmu,czesto nie mamy na nia
        wpływusmile
    • vandikia w wakacje używam nivea soft 26.01.07, 18:45
      bo jest lżejszy niż garnier i ładnie pachnie smile moim zdaniem jest dość
      uniwersalny, może dlatego ma takie powodzenie, a może to przywiązanie do marki?
      nie wiem. teraz garnier sprawdza sie idealnie, jest wydajny, cena w normie. na
      buźke wystarczy poki zmarch nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka