hatige 22.09.07, 19:45 kilogram grzybow w Polsce? Ktos wie? Dzis bylam u nas na targu i zamurowalo mnie - kilo 30€!!!! Swoja droga wybralismy sie obadac teren, zdobylismy na oko pol kilo, wiec pierwsza zachcianka spelniona. Jutro ruszamy na prawdziwe grzybobranie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: ile kosztuje 22.09.07, 20:02 W Niemczech nie ma zakazu grzybobrania? Jak to jest, orientujesz się? Odpowiedz Link
marta.uparta Re: ile kosztuje 22.09.07, 21:21 nie wiem czy mam aktualne informacje, ale podobnież można zebrać do pół kilo właśnie. Odpowiedz Link
hatige Re: ile kosztuje 23.09.07, 12:28 pierwsze slysze! pytalam raz na straganie o Steinpilze, to gosciu mnie wysmial- powiedzial, ze sama do lasu mam isc nazbierac, albo w okolice Berlina jechac, bo tam na pewno na targu kupie. Dorwalam u nas stoisko z niedobitkami na 30€ kg i podziekowalam ;P Odpowiedz Link
sjena1 Re: ile kosztuje 22.09.07, 20:53 Polacy to jakies hobity dosłownie, szaleju sie najedli jeśli chodzi o grzyby, jako że buduję sie praktycznie w lesie to mam kwestie pod obserwacją, dzisiaj był u mnie elektryk zeby cos tam zrobić i zebrał z mojej działki pół siateczki ja to boje sie kleszczy to raz, a dwa ze mi nie smakują , grzyby oczywiscie, nie kleszcze Odpowiedz Link
browanx Re: ile kosztuje 23.09.07, 12:26 próbowałaś takiego kleszczyka? znalazłem w czerwcu leszcza, wbitego w nogę. wywaliłem dziada no i spoksik. kolega był niedawno w szpitalu, bo w tamtym roku miała leszcza. stwierdzili parwowirozę, ale dalej się bawi. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: ile kosztuje 24.09.07, 08:59 u nas na bazarze koszyczek obranych już i oczyszcoznych maślaków (ok. 70-80 dkg) 10 zeta kosztwał. Borowiki chyba po 14-15 chodzą. Odpowiedz Link
gres81 Re: ile kosztuje 25.09.07, 19:39 kosz z podgrzybkami 80 zł,ale ile za kilo to nie wiem. Odpowiedz Link
reniatoja Re: ile kosztuje 26.09.07, 11:40 Czesc Hatige, w ciąży jesz grzyby leśne? Ja sie raz w ciąży otrułam takimi grzybami i nie polecałabym, grzyby sa cieżkostrawne i mają duzo toksyn nawet te jadalne. Zaś odżywczego nie ma w nich nic. Odpowiedz Link
hatige Re: ile kosztuje 26.09.07, 22:00 juz po ptokach- wchlonelam i nic mi nie bylo (a nawet uslyszalam spadajacy z serca kamien - dodam, ze z serca mojego malza, ktory mial juz dosc jeczenia "GRZYBOW CHCE!!". Teraz pora na ananas Odpowiedz Link
reniatoja Re: ile kosztuje 27.09.07, 13:48 ananas to co innego - byle dobrze pryskany mbył ) Kiedy oczekujesz rozwiązania? Ściskam Cie, stara ) Odpowiedz Link
sebcioo Re: ile kosztuje 26.09.07, 12:01 Kilogram pieczarek w sklepie w UK od 4 funciakow w gore. W Polsce za lubianke kurek przy drodze placilem 10 zeta. Odpowiedz Link
weronka77 Re: ile kosztuje 26.09.07, 23:33 kilogram suszonych prawdziwków kosztował swego czasu 1000zł. Odpowiedz Link