syrenka23 06.02.03, 02:54 www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=mym2002 poczekaj az sie zaladuje i obejrzyj to video. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hair Re: Meet Your MEAT !! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.02.03, 08:31 Film jest naprawde bardzo drastyczny. Ten i kilka innych filmow mozna takze znalezc na stronie www.a-l.org w dziale media==>filmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 Re: Meet Your MEAT !! 11.03.03, 21:05 Gość portalu: hair napisał(a): > Film jest naprawde bardzo drastyczny. Ten i kilka innych filmow mozna takze > znalezc na stronie www.a-l.org w dziale media==>filmy. pozdrawiam Wlasnie usilowalam otworzyc filmiki ze strony alf, niestety, sa one w jakims innym formacie i u mnie sie nie da.. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Meet Your MEAT !! IP: 130.94.106.* 06.02.03, 08:59 Ten film powinna obejrzeć emka_waw (chociaż nie wiem czy to zrobi na niej wrażenie skoro sama potrafi zamordować zwierzę), oprócz obejrzenia tego filmu powinna nabyć ostatni nr "Wegetariańskiego Świata" - jest tam plakat, który bardzo do niej pasuje (skoro nie rozróżnia marchewki od zwierzęcia) -------------------------------------------------------- Syrenko jaki jest adres Twojej strony (dawno, dawno temu tam byłem a teraz nie mogę znaleźć) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Meet Your MEAT !! 06.02.03, 12:40 > Ten film powinna obejrzeć emka_waw (chociaż nie wiem > czy to zrobi na niej wrażenie skoro sama potrafi > zamordować zwierzę), oprócz obejrzenia tego filmu > powinna nabyć ostatni nr "Wegetariańskiego Świata" - > jest tam plakat, który bardzo do niej pasuje (skoro nie > rozróżnia marchewki od zwierzęcia) Sarkazm bardzo chybiony, już napisałam przecież (czytaj posty, na które odpowiadasz, ok?), że ja zawsze WIDZĘ co będę jeść, a nawet sama to uśmiercam. I również kiedyś już tu pisałam, że jestem przeciwna hodowlom, w których zwierzęta są traktowane w taki sposób jak na tym filmie. I nie jadam zwierząt z takich hodowli, tylko z małych przydomowych gospodarstw wiejskich, gdzie te kury (zostańmy tematycznie przy kurach) łażą cały dzień luzem po łące i NIKT ich nie zagania z powrotem - same przychodzą... Bo mają zapewnioną opiekę i żarcie, i nawet fakt, że członkowie ich stada są zjadani, nie robi na nich wrażenia. Krótko mówiąc - wolą pełne koryto, i w kuprach mają twoją o nich troskę. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 Re: Meet Your MEAT !! 06.02.03, 23:48 Gość portalu: Robert napisał(a): > -------------------------------------------------------- > Syrenko jaki jest adres Twojej strony (dawno, dawno > temu tam byłem a teraz nie mogę znaleźć) www.syrenka.cxa.de Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi 10.02.03, 23:16 Ten filmik to znana maipulacja skrajnego odlamu wegetarian, ktory sie nie zawaha zrobic wszystkiego dla przekabacenia jak najwiekszej ilosci osob na swoja strone. Syrenko, powiedz dla dobra swojej sekty nie takie rzeczy bys zrobila, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi 11.02.03, 15:23 gitman napisał: > Ten filmik to znana maipulacja skrajnego odlamu wegetarian, ktory sie nie > zawaha zrobic wszystkiego dla przekabacenia jak najwiekszej ilosci osob na > swoja strone. Syrenko, powiedz dla dobra swojej sekty nie takie rzeczy bys > zrobila, prawda? Takich filmikow na www.peta.tv znajdziesz wiecej. To nie manipulacja, to samo zycie. To mi sie bardzo nie podoba i dlatego nie jem zwierzat. A co, moze nie wiedziales, ze kurczakom obcina sie rozgrzanym metalem dzioby, zanim zamknie sie je do ciasnych metalowych klatek ? Bo to wie chyba sporo ludzi, ta praktyka to zadna nowosc. Nie wiem gitman o jakie przekabacanie na strone Ci chodzi. Na CZYJA strone ?? Chyba na strone lepszego traktowania zwierzat, bo nie naleze do partii politycznej i z nikim nie walcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi IP: debian:* / 192.168.9.* 23.02.03, 16:11 powiedz syrenko po co psuc sobie humor ogladajac jakies przykre sceny? pomijam juz nawet czy to prawda, czy nie, ale czy nie lepiej zyc sobie radosnie zamiast stresowac sie jakimis kurczakami czy prosiakami? jest odpowiednie prawo regulujace szczegolowo wszytskie te sprawy i osoby zajmujace sie rzezniami, hodowla itd. powinny go przestrzegac, ale co to obchodzi mnie czy ciebie? nie zajmujemy sie przeciez przemyslowa hodowla zwierzat ani ich zabijaniem, wiec nie ma powodu bysmy musieli o tym myslec. i dobrze ze nie nalezysz do zadnej partii ani ruchu politycznego, ja tez nie. nie walcze tez z nikim, ani sie przesdnie w nic nie angazuje bo i po co? pozdrawiam - gitman Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi 23.02.03, 20:58 Ano po to się z tym walczy facet, żeby nie było problemów kapujesz? Są ludzie wrażliwi na szczęście na tym świecie którym los zwierząt nie zwisa. Gdybyśmy tak wszyscy podchodzili do życia jak Ty to rozwalilibyśmy tą Ziemię w 2 dni. A po co Ci to? Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi IP: debian:* / 192.168.9.* 23.02.03, 21:16 marchewunia napisała: > Ano po to się z tym walczy facet, żeby nie było problemów kapujesz? Są ludzie > wrażliwi na szczęście na tym świecie którym los zwierząt nie zwisa. was trudno zaliczyc do ludzi dbajacych o zwierzeta np. tych ktorzy zywia psa samym ryzem i salata, albo przeciwnicy zwierzat hodowlanych. wasza dzialalnosc wplywa negatywnie na srodowisko i tyle (tak jak kazdego wpsolczesnego czlowieka). a nie chcecie sie z tym pogodzic i zaczynacie sie upodobniac do tzw. ekologow, a to dopiero pojeby na maksa. Gdybyśmy > tak wszyscy podchodzili do życia jak Ty to rozwalilibyśmy tą Ziemię w 2 dni. TOTALNA BZDURA !!! Nawet gdybysmy robili wszystko specjalnie zeby ziemie zniszczyc, nie jestesmy w stanie uczynic jej wiekszych szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi IP: *.acn.waw.pl 23.02.03, 23:29 Zakladam bezmozgowcu ze wiesz ze podobne myslenie doprowadzilo w ciagu 10 lat do powstania ogromnej dziury ozonowej. Jak nie masz nic do powiedzenia to milcz i siedz w kacie jak myszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi IP: debian:* / 192.168.9.* 26.02.03, 17:43 no tak przez ta ogromna dziure slonko zaswiecilo i telemasce bardzo zaszkodzilo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi 26.02.03, 03:19 Gość portalu: gitman napisał(a): > powiedz syrenko po co psuc sobie humor ogladajac jakies przykre sceny? pomijam > juz nawet czy to prawda, czy nie, ale czy nie lepiej zyc sobie radosnie > zamiast stresowac sie jakimis kurczakami czy prosiakami? jest odpowiednie > prawo regulujace szczegolowo wszytskie te sprawy i osoby zajmujace sie > rzezniami, hodowla itd. powinny go przestrzegac, ale co to obchodzi mnie czy > ciebie? nie zajmujemy sie przeciez przemyslowa hodowla zwierzat ani ich > zabijaniem, wiec nie ma powodu bysmy musieli o tym myslec. i dobrze ze nie > nalezysz do zadnej partii ani ruchu politycznego, ja tez nie. nie walcze tez z > nikim, ani sie przesdnie w nic nie angazuje bo i po co? pozdrawiam - gitman gitmanie drogi :)) gdyby wszyscy mysleli tak jak Ty, to i dzis mielibysmy czarnych niewolnikow, handel ludzmi, gladiatorow. Ja nie chce brac udzialu w tak podlych i paskudnych praktykach, nie chce aby chociaz jeden kurczak przeze mnie cierpial, tak samo jak nie jestem w stanie skrzywdzic czlowieka, uderzyc dziecka itp.. tak samo nie jestem w stanie wspierac okrucienstwo, codzienny holocaust dokonywany na tych najslabszych. A po co te filmiki ? A no po to, aby niektorzy zainteresowani tematem mieli zrodlo dostepu i mozliwosc wyboru (ja tez kiedys o wielu wielu rzeczach nie wiedzialam) w koncu do tego mamy forum. A po co sa aktywisci dzialajacy w obronie zwierzat ? My oddajemy swoj glos tym, ktorzy go nie maja, ktorzy dla zyskow, podniebienia i przyzwyczajenia zostali skazani na wyrok cierpienia, smierci i bez mozliwosci ucieczki, wyboru, ratowania sie. Ty to gitmanku dobrze rozumiesz, tez Cie to lekko boli, ze komus dzieje sie krzywda, inaczej nie napisalbys tego postu. Tylko na razie akceptujesz swiat jakim jest, odwracasz oczy, nie chcesz zmieniac czegos w swoim zyciu czy poswiecac sie, moze nawet myslisz sobie, ze co taki jeden jak ja moze juz poprawic ten swiat. Tez kiedys odwracalam wzrok, pozniej byl okres buntu, dzis wiem, ze tylko dzialania cos dadza. pomysl skarbie o tym :)) dobra, teraz to juz naprawde ide spac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi IP: debian:* / 192.168.9.* 26.02.03, 17:41 wiesz syrenka, lubie czytac twoje posty. jestes chyba bardzo pogodna osoba, co jest raczej wyjatkiem wsrod wegetarian na tych forum. pozdrawiam cie, dbaj o siebie i przynajmniej jakies witaminy jedz, skoro mieska nie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi 11.03.03, 21:01 Gość portalu: gitman napisał(a): > wiesz syrenka, lubie czytac twoje posty. jestes chyba bardzo pogodna osoba, co > jest raczej wyjatkiem wsrod wegetarian na tych forum. pozdrawiam cie, dbaj o > siebie i przynajmniej jakies witaminy jedz, skoro mieska nie chcesz. dzieki gitmanku :)) witaminek to ja jednak lykac nie bede, mam wszystko co mi potrzeba. A dzis jestem na pierwszym dniu 7-dniowej glodowki, dla oczyszczenia organizmu, trzymaj kciuki za mnie :)) p.s. a wegetarianie tutaj wcale nie sa agresywni, tylko jesli non stop na forum stworzonym wlasnie dla ludzi wege, jestesmy atakowani i obrazani, to wiadomo, ze ci bardziej porywczy czasem cos dosuna, zreszta ja tez swieta nie jestem hehe, zdarza sie, ludzmi jestesmy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi IP: debian:* / 192.168.9.* 12.03.03, 15:22 Jak to Syrenko, nie chcesz chyba powiedziec, ze przez 7 dni nie bedziesz wcale jesc? Tak nic a nic nie jesc? Ty chcesz chyba, zebym sie o Ciebie martwil! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi IP: 213.25.91.* 12.03.03, 15:55 Byłam kiedyś na diecie oczyszczającej przez 14 dni. Przez 10 dni nic nie jadłam, tylko co 2 godziny piłam soki robione z owoców lub warzyw. Dopóki ktoś sam tego nie spróbuje, to niech uprzejmy będzie nie mówić, że to głupota itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Ladne wam bajeczki puszczaja, hihi 12.03.03, 17:42 Diano czy mogłabyś mi powiedzieć jakie to były soki np? Bo niedługo zaczynam głodówkę... Marczefka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Meet Your MEAT !! IP: 213.25.91.* 23.06.03, 10:40 Przepraszam, że do tej pory nie odpowiedziałam, zupełnie wyleciał mi ten wątek z głowy :((((. Soki trzeba robic samemu, najlepiej (nie każdy niestety może )z własnej działki. Chodzi o jak najmniejszą ilość nawozów i konserwantów. Za każdym razem to musi być surowy sok tylko z jednego rodzaju np. o 10 godz. tylko jabłko, za dwie godziny tylko burak, można też oczywiście przez cały dzień pić tylko burak, następnego dnia tylko seler itp. Chodzi o to, by o danej godzinie do szklanicy nalewac tylko jeden sok (pół szklanki) i do tego dolewa się pół szklanki albo wody przegotowanej albo mineralnej. Później trzeba przez cztery dni robić stopniowy powrót do "normalnego" jedzenia, po to, żeby znów nie wchłonęły się złogi. Tak by się stało, jeśli nie zrobimy stopniowego przejścia. : Pierwszego dnia pijemy surowe soki i zjadamy jedno jabłko surowe (albo jakiś inny owoc lub jarzynkę) np. po ćwiartce co ileś godzin na przemian z sokami np. o 8 jabłko, o 10 sok Drugiego dnia jabłko, pól gruszki i soki, trzeciego dnia jeszcze więcej surowego jedzenia, czwartego więcej jedzenia i mniej soków. Po tych dniach przejściowych można zacząc jeść normalnie. Ale proszę nie powtarzać mojego błędu (mnie nikt nie mówił, a ja nie raczyłam się zastanowić) Po tym przejściu diety, zupełnie odstawiłam soki. No i co zrobił mój organizm ?? Był ode mnie mądrzejszy. Nastawił się na picie w ciągu tych 14 dni to się tego domagał. Tylko nie robiłam soków, to latałam co chwila do kuchni i trąbiłam herbatkę, tak chyba z 10 szklanek w ciągu dnia, i ciagle mi się chciało pić. Ale jak ktoś glupi to tak ma. Pijcie choć ze 2 szklanki soku przez jakiś czas po skończeniu diety Jeszcze raz przepraszam, ale skleroza nie jest bolesna "wolnośc dla zwierząt, ludzie do garów" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 do Diany 23.06.03, 21:32 Gość portalu: Diana napisał(a): > Przepraszam, że do tej pory nie odpowiedziałam, zupełnie wyleciał mi ten wątek > z głowy :((((. > > Soki trzeba robic samemu, najlepiej (nie każdy niestety może )z własnej > Po tych dniach przejściowych można zacząc jeść normalnie. Ale proszę nie > powtarzać mojego błędu (mnie nikt nie mówił, a ja nie raczyłam się zastanowić) > > > Ale jak ktoś glupi to tak ma. Pijcie choć ze 2 szklanki soku przez jakiś czas > po skończeniu diety Gorace dzieki Diano :))) Bede sie przybierac do tej glodowki, choc nie wiem czy dam rade, ja naprawde jestem okropny zarlok i kocham jesc... Trzymaj kciuki, a ja dam znac jak cos sie u mnie w tym kierunku posunie :))) Odpowiedz Link Zgłoś