Dodaj do ulubionych

kuchnia weqańska w Rospudzie

28.02.07, 18:04
-obrońcy Rospudy
prowadzili kuchnie weganska
Jedyny, który sie temu dziwił to
...

...\
Adam Wajrak- oczywiście z Gazety Wyborczej
której Załoga znana jest z uprzedzeń do diety vege
Obserwuj wątek
    • rd1993 Re: kuchnia weqańska w Rospudzie 28.02.07, 20:41
      (...)wczoraj moją nagrodę uczciliśmy rosołem z kaczki. Nie wszyscy jedli, bo nie
      wszyscy są tu mięsożerni, ale rosół był przepyszny i nie jest to żadna aluzja
      polityczna(...) A dziś dla odmiany - znów uczta dla mięsożerców, bo lokalni
      myśliwi z Puszczy Augustowskiej przywieźli gar gulaszu z dzika(...)

(fragment blogu Adama Wajraka)

szkoda bo fajny facet i słusznej sprawy broni
      • zamyslona4 sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:38
        o nie!!!! brumburak- byles tam??????????????????????

greenpeace prowadzi ZAWSZE kuchnie miesna, wegetarianska i weganska. nie ma
        dyskryminacji ze wzgledu na taklezr bo liczy sie idea i wspolne cele!

w rospudzie nie bylo takiego wyboru ze wzgledu na panujace warunki.

tam ludzi eprzechodza na wegetarianizm, ale sa i tacy ktorzy dzialaja od lat i
        jedza mieso. i nie pozwole na taka dyskryminacje i obraze ich! wajrak nie jest
        z greenpeace, ale to oni byli organizatorami (jednymi z kilku) akcji. on sam
        robi kawal dobrej roboty a to co je to jego sprawa! kazdemu wege zycze takiego
        podejscia do ekologii jakie ma on oraz wielu miesojadow z tych organizacji.
        • martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:41
          No nie, Wajrak jest 'be' bo nie jest wegetarianinem? Nie przesadzamy aby? Ja go
          uwielbiam, niezależnie od tego, co je.
          A tej niechęci 'gazety' do wege jakoś nie zauważyłam.
          • brumbak Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:46
            martvica napisała:

> No nie, Wajrak jest 'be' bo nie jest wegetarianinem? Nie przesadzamy aby? Ja go
            > uwielbiam, niezależnie od tego, co je.
            > A tej niechęci 'gazety' do wege jakoś nie zauważyłam.
            ........
            mało wiesz...
            a zacytowac ci teksty na ten temat anonimowej administracji forum
            reprezentujaćej firme Gazeta.pl/Agora?
          • brumbak Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:10
            martvica napisała:

> No nie, Wajrak jest 'be' bo nie jest wegetarianinem? Nie przesadzamy aby? Ja go
            > uwielbiam, niezależnie od tego, co je.
            ......................
            absolutnie nie- mój post nie zawiera oceny osoby Adama Wajraka - tak samo cenie
            jego dzialalnosc na polu ekologii.
            ...................................................
            > A tej niechęci 'gazety' do wege jakoś nie zauważyłam.

ahm.. oto przyklad wypowiedzi osoby - przedstawiciela Administracji Gazeta.pl/Agora

"Jako przedstawiciel administracji mam w głębokim poważaniu wszelkie (prawdziwe
            czy wyimaginowane) antysemityzmy, antypolonizmy, fobie antygermańskie,
            antyrosyjskie, antyunijne, antyamerykanizmy, anty i
            alterglobalizmy, antykaczyzmy i inne izmy. Pacyfizm, nihilizm i wegetarianizm
            też są mi obojętne. "
            autor: ols

• brumbak Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:47
          zamyslona4 napisała:

> o nie!!!! brumburak- byles tam??????????????????????
          .........
          a jak myslisz zamyslona ?..
          przeczytalem dzisiaj w necie
          • martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:53
            Aśtam, nie popadajmy w paranoję.
          • zamyslona4 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:53
            brumbak napisał:

> zamyslona4 napisała:
            >
            > > o nie!!!! brumburak- byles tam??????????????????????
            > .........
            > a jak myslisz zamyslona ?..
            > przeczytalem dzisiaj w necie

TO sie nie wypowiadaj i nie obrazaj ludzi ktorych nie znasz!!!!
            ty demamgogu jatrzacy wszytsko . ciekawe czy swoj wege tylek bys ruszal aby
            bronic takiej waznej sprawy co?
            wiec wara od miski wajraka i innycyh z rospudy!
            • martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:54
              Zamyślona, niech Cię uściskam :)
            • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 21:58
              > TO sie nie wypowiadaj i nie obrazaj ludzi ktorych nie znasz!!!!
              > ty demamgogu jatrzacy wszytsko . ciekawe czy swoj wege tylek bys ruszal aby
              > bronic takiej waznej sprawy co?
              > wiec wara od miski wajraka i innycyh z rospudy!

masz racje zamyslona
              biorąc pod uwage naprawde trudne okoliczności
              powinniśmy skupić sie jedynie na tym co robi w sprawie rospudy

• brumbak Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:01

--zamyslona4 napisała:

>
              >
              > TO sie nie wypowiadaj i nie obrazaj ludzi ktorych nie znasz!!!!
              > ty demamgogu jatrzacy wszytsko . ciekawe czy swoj wege tylek bys ruszal aby
              > bronic takiej waznej sprawy co?
              > wiec wara od miski wajraka i innycyh z rospudy!

.
              weź sobie coś na wstrzymanie
              i nie obrażaj ludzi
              • zamyslona4 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:06
                brumbak napisał:

> .
                > weź sobie coś na wstrzymanie
                > i nie obrażaj ludzi

jak smiesz???? masz racje- wezme na wstrzymanie bo przychodze mi same epitety
                pod twoim kierunkiem
                puknij sie w leb zanim jeszcz raz napiszesz o nich takie bdety obrazliwe- tylko
                uwazaj na echo!
                • brumbak Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:36
                  brumbak napisał:

> .
                  > weź sobie coś na wstrzymanie
                  > i nie obrażaj ludzi

jak smiesz???? masz racje- wezme na wstrzymanie bo przychodze mi same epitety
                  pod twoim kierunkiem
                  puknij sie w leb zanim jeszcz raz napiszesz o nich takie bdety obrazliwe- tylko
                  uwazaj na echo!
                  .........
                  przekraczasz juz granice przyzwoitości
                  zglaszam do kosza
              • martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:07
                Brumbak, zaczynasz. Najeżdżasz na faceta, który naprawdę dużo robi dla
                rozpowszechnienia wiedzy o przyrodzie w tym kraju, który naraża swoje zdrowie
                siedząc na mrozie w lesie, którego dom jacyś barbarzyńcy obrzucili w nocy
                butelkami - tylko i wyłącznie z powodu jego diety. Nie mieści mi się w głowie,
                jak śmiesz pisać coś takiego, siedząc wygodnie w ciepłym domu, przed komputerem.
                • zamyslona4 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:12
                  martvica- niech cie usciskam!!! ;)
                  dzieki bo juz mi oko zaczelo skakac ;) czy jakos tak....
                  • martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:14
                    A, weź, też się wściekłam strasznie.
                    Nie wiem, czemu miał służyć ten topic. Naprawdę.
                    Zdajesz sobie sprawę, że od dziś zostaniemy klonami misia/pascala/cyberskiego? :P
                    • zamyslona4 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:18
                      martvica napisała:

> A, weź, też się wściekłam strasznie.
                      > Nie wiem, czemu miał służyć ten topic. Naprawdę.
                      > Zdajesz sobie sprawę, że od dziś zostaniemy klonami
                      misia/pascala/cyberskiego?
                      > :P

no ja znam tych ludzi osobiscie , sprawa jest mi wyjatkowo bliska, ekologia w
                      ogole ale i rospuda (bo 3 latatemu od niej zaczelo sie moje zainteresowanie ta
                      tematyka, a potem i .. wege ;) ) wiec takich bredni o wajraku czytac nie moge!

a jeszcze jeden klon i bedziemy mogli nakrecic dodatek specjalny do "Ataku
                      klonow" :)
                      • brumbak Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:39
                        zamyslona4 napisała:

>
                        > no ja znam tych ludzi osobiscie , sprawa jest mi wyjatkowo bliska, ekologia w
                        > ogole ale i rospuda (bo 3 latatemu od niej zaczelo sie moje zainteresowanie ta
                        > tematyka, a potem i .. wege ;) ) wiec takich bredni o wajraku czytac nie moge!
                        ..............
                        a dziasiaj przeczytalo te relacje z Rospoudy na pewno paę tysięcy osob
                        byl to reportaż w jednym z portali - a ten reportaz był wyrózniony jao jeden z
                        tematów dnia

to fakt
                        podkreślam
                        mój post nie zawiera w ogole oceny działań Wajraka w sprawie Rospudy
                        bo ta jest b.wysoka
                        • martvica Wolę Wajraka od brumbaka 28.02.07, 22:44
                          > a dziasiaj przeczytalo te relacje z Rospoudy na pewno paę tysięcy osob
                          > byl to reportaż w jednym z portali - a ten reportaz był wyrózniony jao jeden z
                          > tematów dnia

I co? Było tam napisane 'wegetarianie są gorsi'? 'Wegetarianie są głupsi'?
                          'Wegetarianie nie wiedzą co dobre'?
                          Nie. Była tylko wzmianka o rosole z kaczki i o tym, że 'tu nie wszyscy jedzą mięso'.
                          Naprawdę, nie widzę powodu do zakładania histerycznego wątku.
                          A jak Ci się 'gazeta' nie podoba, to zmień forum. Nie widzę problemu. Mediów Ci
                          u nas dostatek, póki co :>
                          • rd1993 Re: Wolę Wajraka od brumbaka 28.02.07, 22:47
                            o czym Ty mówisz martvico ?
                            brumbak mówi o innym artykule

a Ty teraz zacytowałaś mój post z fragmentami blogu wajraka...
                    • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:23
                      martvica napisała:

> Zdajesz sobie sprawę, że od dziś zostaniemy klonami misia/pascala/cyberskiego?
                      > :P

martvico
                      klonologia misia i pascala nie wzięła sie z tąd że ktos cos powiedział anty
                      brumbakowego
                      wystarczy krótki pobyt na tym forum żeby zorientowac sie w chorobowym
                      nastawieniu mixu b.misia

sama bardzo szybko tego doświadczyłam
                      naprawde chamskie posty misia i jego ekipy zostają
                      a znikaja bez śladu te z niewygodną wegetariańska argumentacją

• martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:30
                        Wiesz, jestem na tym forum chyba dłużej niż Ty.
                        Jestem fanką teorii spiskowych, jak każdy miłośnik prozy George'a R.R. Martina i
                        każdy czytelnik politycznych stron w gazetach polskich.
                        Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, że cyberski i misiu to ta sama osoba. O
                        nastawieniach i argumentacjach nic nie mówię, ale to po prostu jest 2 różnych
                        facetów. I tyle.
                        Naprawdę bardzo poważnie się zastanawiam, czy zabierając głos w tej dyskusji nie
                        dołączę do tego grona, w oczach co poniektórych.
                        Ale, właśnie dzięki tej dyskusji, mam to zupełnie, ale to zupełnie gdzieś.
                        • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:43
                          wiesz
                          argument że jestes tu dłużej niż ja nie zmienia faktu że możesz miec inne
                          doświadczenia niż ja

np. z racji że choć krutko
                          jestem intensywniej
                          zdąrzyłam sie juz narazić
                          jak wytłumaczysz to że moje posty notorycznie są wycinane bez śladu
                          a misia z oczywistym chamstwem i manipulacjami zostają ?

nie wiem co brumbak sądzi o mixie misia i pascala
                          ktos inny niz on zwrócił na to uwage i bardzo szybko zorientowałam sie że ma racje
                          zresztą wiecej stałych bywalców forum widzi tą zbiezność

> dołączę do tego grona, w oczach co poniektórych.
                          nie dołączysz do tego grona w oczach co poniektórych
                          ale misia napewno cieszą Twoje uwagi...
                          • martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:53
                            rd1993 napisała:

> np. z racji że choć krutko
                            > jestem intensywniej
                            > zdąrzyłam sie juz narazić

Bo ja z zasady nie biorę udziału w dyskusjach ideologicznych.
                            Mój wegetarianizm -moja sprawa. Ja nie dam się nawrócić, nie będę też nawracać
                            innych. Lepiej niż przez kłótnie zachęcać ludzi do wege przez karmienie ich
                            dobrymi rzeczami.

> jak wytłumaczysz to że moje posty notorycznie są wycinane bez śladu
                            > a misia z oczywistym chamstwem i manipulacjami zostają ?

Ale ja nic nie mówiłam o tendencyjności opiekuna :>

> nie wiem co brumbak sądzi o mixie misia i pascala
                            > ktos inny niz on zwrócił na to uwage i bardzo szybko zorientowałam sie że ma ra
                            > cje
                            > zresztą wiecej stałych bywalców forum widzi tą zbiezność

Ale on tu jeszcze cyberskiego dorzuca! Bez przesady, wiem że trójce i trójkąty,
                            i 'czyny bogini objawiają się trójkami', ale to już jest paranoja, posądzać
                            wszystkich o odmiennym zdaniu o bycie jedną osobą.

> > dołączę do tego grona, w oczach co poniektórych.
                            > nie dołączysz do tego grona w oczach co poniektórych

Oj, nie jestem taka pewna:>

> ale misia napewno cieszą Twoje uwagi...
                            >widzisz martvico
                            mówiłam że będzie sie cieszył :-)

Nie napisał ANI SŁOWA o moich uwagach. Odpisał Tobie. Chyba że mam ocenzurowaną
                            wersję sieci :>
                            Poszlibyście na spacer wszyscy, zamiast się żreć o głupoty.
                            • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:59
                              martvica napisała:

> Poszlibyście na spacer wszyscy, zamiast się żreć o głupoty.

skoro dla Ciebie tematy wege to "głupoty" to już NIC nie mówie!
                              • martvica Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 23:16
                                Boże, dziewczyno, a do czego to doprowadzi?
                                Wierzysz, że przekonasz misia?
                                Wierzysz, że on przekona Ciebie?
                                Czy z przekonania bądź nieprzekonania drugiej strony wynikną wymierne
                                konsekwencje (bo np. kłótnia ekologów z 'górą' o Rospudę ma sens)?
                                Nie. Nie. I nie.
                                No to ja się pytam, po jaką cholerę?
                                Żyj, daj żyć innym, a swoim życiem daj przykład innym. Że można.
                                Dobranoc.
                                • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 01.03.07, 07:49
                                  "boże dziewczyno" jak jesteś czymś zmęczona to nie bierz w tym udziału
                                  a jak uważasz że rozmowy o jakiejś tam "ideologi" wege są bezcelowe
                                  to idz na spacer zamiast wysyłać tam innych którzy jednak rozmawiają
                                  a celem tych rozmów nie jest misiu czy ja

• martvica Re: sprzeciw!!!! 01.03.07, 11:09
                                    "misiu nie musisz zachowywac sie jak przedszkolak i tłumaczyć że do niej nie masz
                                    a do mnie masz
                                    to sie rozumie samo przez sie ;-)"

Czy to jest ideologiczna dyskusja? Z sensem?
                                    • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 01.03.07, 11:29
                                      martvica napisała:

> Czy to jest ideologiczna dyskusja? Z sensem?

a czy naprawde sądzisz że takie wstawki same sie prowokują ?
                                      jest tu na forum kilku obsesyjnych antywegeowiczów
                                      (jak sie latami regularnie przebywa na forum o wegetarianiaźmie którego jest sie
                                      przeciwnycm - to nie jest normalne!)
                                      którzy kwiczą z radości kiedy czytają Twoje osądy
                                      niepoprawności wegetarian

pozatym wyjmując wypowiedz z kontekstu - zawsze mozesz wykazac że to niczemu nie
                                      służy
                                      jasne - najwygodniej trzymac sie z boczku i po cichutku być sobie wege
                                      broń bóg nie wspominac nic o trudnej ideologi której tematem jest zabijanie i
                                      męczenie zwierząt - to zbyt nieestetyczne!
                                      lepsze pogaduchy o kluskach i biżuterii...
                                    • zamyslona4 odpusc martvica... 01.03.07, 12:11
                                      .. napisz moze dla zmiany tematu co masz dzis na obiad? ;)
                                      • ggigus dlaczego odpusc?? rd1993 nie jest jedyna osoba, 03.03.07, 16:16
                                        ktora widzi i doswiadczyla podobienstw w postach cyberskiego i misia1 i w tym,
                                        ze ich chamskie wypowiedzi nie moga zniknac z forum
                                        to samo twierdza brumbak i ja
                                        ang. przyslowie: jak trzy osoby mowia, zes pijany, idz do domu i wytrzezwiej
                                        • misiu-1 Re: dlaczego odpusc?? rd1993 nie jest jedyna osob 03.03.07, 16:33
                                          Ja za to widzę podobieństwa między postami ggigus, rd1993 i b***baka - są w
                                          podobnym stopniu głupie. Jednak nie rodzi to automatycznego wniosku, że to
                                          jedna i ta sama osoba. A gdy trzy osoby mówią ci, żeś pijany, najpierw niech
                                          wykażą, że same są trzeźwe.
                                          • ggigus skoro widzisz te podobienstwa, wykaz je 03.03.07, 16:46
                                            juz podawalam te same, dziwaczne sforumolowania w twoich postach i w formie cyberski
                                            a prop. - czemu zaniechales dzialalnosc pod tym nickiem?
                                          • brumbak [...] 04.03.07, 00:48
                                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • misiu-1 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:32
                        rd1993 napisała:

> sama bardzo szybko tego doświadczyłam
                        > naprawde chamskie posty misia i jego ekipy zostają
                        > a znikaja bez śladu te z niewygodną wegetariańska argumentacją

Posty znikają z powodu naruszania regulaminu. Najczęściej dlatego, że są
                        chamskie. W przypadku twoich postów trudno mówić o jakiejkolwiek argumentacji,
                        a "niewygodna" to już w ogóle czysta fantazja. Taką "argumentację", jak twoja,
                        zjadam rano na grzance bez popijania.
                        • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:45
                          misiu-1 napisał:
                          > Posty znikają z powodu naruszania regulaminu. Najczęściej dlatego, że są
                          > chamskie. W przypadku twoich postów trudno mówić o jakiejkolwiek argumentacji,
                          > a "niewygodna" to już w ogóle czysta fantazja. Taką "argumentację", jak twoja,
                          > zjadam rano na grzance bez popijania.
                          >

widzisz martvico
                          mówiłam że będzie sie cieszył :-)

• misiu-1 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:49
                            rd1993 napisała:

> widzisz martvico mówiłam że będzie sie cieszył :-)

Ja do Martvicy nic nie mam i o jej postach nie pisałem, tylko o twoich. :-)
                            • rd1993 Re: sprzeciw!!!! 28.02.07, 22:52
                              misiu-1 napisał:
                              > Ja do Martvicy nic nie mam i o jej postach nie pisałem, tylko o twoich. :-)

misiu nie musisz zachowywac sie jak przedszkolak i tłumaczyć że do niej nie masz
                              a do mnie masz
                              to sie rozumie samo przez sie ;-)
                • brumbak Re: sprzeciw!!!! 01.03.07, 17:59
                  martvica napisała:

> Brumbak, zaczynasz. Najeżdżasz na faceta, który naprawdę dużo robi dla
                  > rozpowszechnienia wiedzy o przyrodzie w tym kraju, który naraża swoje zdrowie
                  > siedząc na mrozie w lesie, którego dom jacyś barbarzyńcy obrzucili w nocy
                  > butelkami - tylko i wyłącznie z powodu jego diety. Nie mieści mi się w głowie,
                  > jak śmiesz pisać coś takiego, siedząc wygodnie w ciepłym domu, przed komputerem
                  > .............................................
                  jak smiesz pisac coś takiego o mnie
                  siedząc w domu przed komputerem

nie najeżdzam na Wajraka
                  komentuje tylko artykuł w którym jak ty to ujemujesz ktos najeżdza na Wajraka
                  - czyli podaje relkcje z Rospudy
                  ty smiesz czepiac sięmnie siedząc wygodnie przed kompem ! żałosne

polecam lektury
                  przede wszystkim Boy- Żeleński , ktory pierwszy w historiografii nowozytnej
                  zajal się obrązowianiem-

to ze poglądy Wajraka na temat vege nie sa warte zbytniego poważania to jasne
                  i nie zmienia mojej oceny ktora powtarzam po raz enty,ze w dziedzie ekologii
                  robi bardzo duzo dobrego

- skad się bierze w Tobie taka złość( może zbyt ostre przyprawy ... ?)
                  i to taka wybiórcza

jakos bywając na forum vege b.dlugo nie reagowałas tam gdzie trzeba było
        • brumbak Re: sprzeciw!!!! 02.03.07, 17:59
          zamyslona4 napisała:

> o nie!!!! brumburak- byles tam??????????????????????
          >
          > greenpeace prowadzi ZAWSZE kuchnie miesna, wegetarianska i weganska. nie ma
          > dyskryminacji ze wzgledu na taklezr bo liczy sie idea i wspolne cele!
          >
          > w rospudzie nie bylo takiego wyboru ze wzgledu na panujace warunki.

>.........
          poczytaj relacje nizej

na drugi raz pomyśl, sprawdź nim coś takiego jak wyzej napiszesz
          • zamyslona4 Re: sprzeciw!!!! 02.03.07, 21:28
            brumbak napisał:

> >.........
            > poczytaj relacje nizej
            >
            > na drugi raz pomyśl, sprawdź nim coś takiego jak wyzej napiszesz

nie musze czytac zadnych relacji nt. greenpeacu - mysle ze znam jego zasady i
            to co dzialo sie w rospudzie ZDECyDOWANIE lepiej od ciebie.
            zaczynasz najezdzania na kolesia, a potem obracasz kota ogonem po zdecydowanej
            reakcji innych.
            • martvica Re: sprzeciw!!!! 02.03.07, 21:31
              Nie dało się tej relacji od razu przekleić, albo podrzucić linka?
              Wajraka to ja własną piersią będę osłaniać. Niezależnie od tego, co ma na talerzu.
              Bo wolę mięsożercę, który działa i robi coś pożytecznego dla przyrody, niż
              wegetarianina, który nie robi nic poza do...saleniem się do innych.
              Howgh.
              • brumbak Re: wole Wajraka od martvicy 03.03.07, 08:41
                martvica napisała:

> Nie dało się tej relacji od razu przekleić, albo podrzucić linka?
                ..
                nie dało się najpierw pomyslec i histerycznie nie reagowac na forum ?

> Wajraka to ja własną piersią będę osłaniać. Niezależnie od tego, co ma na taler
                > zu.
                > Bo wolę mięsożercę, który działa i robi coś pożytecznego dla przyrody,
                • martvica Re: wole Wajraka od martvicy 03.03.07, 10:28
                  Wiesz brumbak, histeryczne reakcje na tym forum to jest Twoja domena, z podium
                  Cię nie zrzucimy.
                  Wg cytatu który podałeś, Wajrak nie pisze 'ludzie którzy nie jedzą mięsa są
                  głupi'. Jest zdziwiony. Zdziwienie, że tak się da, to jest reakcja z którą jak
                  się spotykam szalenie często, nie wiem jak Ty. Z'dziwienie' nie jest dla mnie
                  'uprzedzeniem'.
                  • zamyslona4 wole Wajraka i martvicy od Brumburaka :) 03.03.07, 11:22
                    "Adam Wajrak- oczywiście z Gazety Wyborczej
                    której Załoga znana jest z uprzedzeń do diety vege" (brumburak)

alez to jest zapewne dokladnie mysl jaka pojawila sie u tych kilku tysiecy po
                    przeczytaniu tego tekstu. ... ;)

"Brumburak- zapewne z zalogi Naszego Dziennika
                    ktorego zaloga znana jest z uprzedzen do WSZYSTKICH i WSZYSTKIEGO poza wlasna
                    ideologia"
                    • brumbak Re: wole Wajraka i martvicy od Brumburaka :) 03.03.07, 17:01
                      zamyslona4 napisała:

> "Adam Wajrak- oczywiście z Gazety Wyborczej
                      > której Załoga znana jest z uprzedzeń do diety vege" (brumburak)
                      >
                      >
                      > alez to jest zapewne dokladnie mysl jaka pojawila sie u tych kilku tysiecy po
                      > przeczytaniu tego tekstu. ... ;)
                      >
                      > "Brumburak- zapewne z zalogi Naszego Dziennika
                      > ktorego zaloga znana jest z uprzedzen do WSZYSTKICH i WSZYSTKIEGO poza wlasna
                      > ideologia"
                      ...............
                      przezwiska ,insynuacje (NASZ DZIENNIk to może towja ulubiona gazeta skoro w
                      ogole ją wspominasz mnie to by do glowy nie wpadlo ... to mozna znależć
                      niestety w Twoich postach - zamyslona

ja pisze zawsze rzetelnie , uczciwie i bez krętactwa
                      MilegoDnia
                      \Ale oczywiście nie dla Wszystkich ...

-
                      • zamyslona4 Re: wole Wajraka i martvicy od Brumburaka :) 03.03.07, 17:35
                        brumbak napisał:

> ...............
                        > przezwiska ,insynuacje (NASZ DZIENNIk to może towja ulubiona gazeta skoro w
                        > ogole ją wspominasz mnie to by do glowy nie wpadlo ... to mozna znależć
                        > niestety w Twoich postach - zamyslona

upsss.. faktycznie- znajomosc rynku medialnego jest faktycznie powodem do
                        wstydu. :)
                        wiesz, jakos to ze by tobie nie przyszlo to do glowy mnei nie dziwi- to by
                        wymagalo bardziej zaawansowanych operacji myslowych.

>
                        > ja pisze zawsze rzetelnie , uczciwie i bez krętactwa

hahahahhahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahaahahaahhhaha :))))))))))))))))))
                        ty to potrafis zwywolac usmiech na mojej twarzy jednak :)
                        najbardziej rzetaleny byl twoj opis obozu rospudy na podstwaie wlasne analizy -
                        wajrak napisal ze nie ma miesa- a brumburaczek sobie dopisal ze byla kuchnia
                        weganska 9falsz) i tylko ten wajrak z anty wegowskiej GW sie dziwil (falsz)!
                        konkuluzja - 100 % falszu
                        do tego wykorzystanie powaznej sprawy do swoich weganskich celow. naardzo
                        rzetelnie...

> MilegoDnia
                        > \Ale oczywiście nie dla Wszystkich ...

dzieki twoim postom zwlaszcza ci ktorym tego nie zyczysz maja na pewno pogodne
                        dni
                        > -
                        • brumbak [...] 04.03.07, 00:47
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • brumbak Re: sprzeciw!!!! 03.03.07, 08:47
              zamyslona4 napisała:

> brumbak napisał:
              >
              > > >.........
              > > poczytaj relacje nizej
              > >
              > > na drugi raz pomyśl, sprawdź nim coś takiego jak wyzej napiszesz
              >
              >
              > nie musze czytac zadnych relacji nt. greenpeacu - mysle ze znam jego zasady i
              > to co dzialo sie w rospudzie ZDECyDOWANIE lepiej od ciebie.
              > zaczynasz najezdzania na kolesia, a potem obracasz kota ogonem po zdecydowanej
              > reakcji innych.
              > ,,,,,,,,,,,
              nie odwracja kotea ogonem
              ja w ogole nie pisałem o greenpeacu
              relacja jest autentyczna
              takie sa fakty
              wyrażasz tylko histerycznie i uporczywie swe zdanie ,ze nie zgadzasz się z
              faktami- trudno
              twoja sprawia
              ale źle ze czepiasz się złosliwie kogos kto podaje fakty
              >
              • zamyslona4 Re: sprzeciw!!!! 03.03.07, 11:26
                brumbak napisał:

> > ,,,,,,,,,,,
                > nie odwracja kotea ogonem
                > ja w ogole nie pisałem o greenpeacu
                > relacja jest autentyczna
                > takie sa fakty
                > wyrażasz tylko histerycznie i uporczywie swe zdanie ,ze nie zgadzasz się z
                > faktami- trudno
                > twoja sprawia
                > ale źle ze czepiasz się złosliwie kogos kto podaje fakty
                > >
                >

hahahhahahahaha :) ty podajesz swoja interpretacje a nie fakty :)
                nawet nie masz pojecia o czym piszesz tak naprawde; ty podajeszjakis wycinek z
                blogu ze swoim glupkowatym komentarzem, ja ci mowie jak jest.
                akurat mistrzem od nie przyjmmowania tresci jestes ty.
                >
                • zimowy_dzien Re: sprzeciw!!!! 03.03.07, 13:27
                  Martwica i zamyslona

Dlaczego probujecie wprowadzic niezdrowa atmosfere na tym forum?
                  Przeciez ewidentnie manipulujecie wypowiedziami aby stworzyc wrazenie, ze to wy
                  macie racje, a przeciez tak nie jest.

Zle sie was czyta. Naprawde.
                  • zamyslona4 Re: sprzeciw!!!! 03.03.07, 13:49
                    zimowy_dzien napisała:

> Martwica i zamyslona
                    >
                    > Dlaczego probujecie wprowadzic niezdrowa atmosfere na tym forum?
                    > Przeciez ewidentnie manipulujecie wypowiedziami aby stworzyc wrazenie, ze to
                    wy
                    > macie racje, a przeciez tak nie jest.
                    >
                    > Zle sie was czyta. Naprawde.

jak rozumiem ponizsze wypowiedzi:
                    "obrońcy Rospudy prowadzili kuchnie weganska Jedyny, który sie temu dziwił to
                    Adam Wajrak- oczywiście z Gazety Wyborczej
                    której Załoga znana jest z uprzedzeń do diety vege"

buduja zdorwa atmosfere tak? jesli moje dementowanie klamstw (obroncy z rospudy
                    to nie tylko ludzie bedacy weganami bron boze, bo laczy ich idea a nie dieta) i
                    obrazanie ludzi (nie tylko wajrak dziwil sie wege, wiekszosc z nich to
                    miesojady nieraz narzekajace na brak miech ana talerzu, ale jak juz
                    tlumaczylam warunki ograniczyly istniejacy zawsze pluralizm) uwazasz za zle, to
                    porponuje wpisac mnie do neiprzyjaciol bo bede zawsze reagowac na takie
                    nietolerancyjne teksty.
                    • martvica Re: sprzeciw!!!! 03.03.07, 14:28
                      zimowy_dzień:
                      po pierwsze, atmosfera na tym forum nigdy nie była zdrowa, i niekonieczne miało
                      to coś wspólnego z nami.
                      po drugie... po drugie podpisuję się wszystkimi kończynami pod postem
                      zamyślonej, bo nie mam nic więcej do powiedzenia.
    • brumbak Re: kuchnia weqańska w Rospudzie 02.03.07, 17:52

• brumbak Re: kuchnia weqańska /wegetariańska w Rospudzie 04.03.07, 13:40
      oto inna relacja o kuchni w Rospudzie:
      "
      -Sanchez:

Właśnie przyjechało pięć osób z Węgier i jeszcze kilka z Łańcuta. Pełnię rolę
      koordynatora: wpisuję nowo przybyłych na listę, wysyłam na warsztaty z biernego
      oporu. O, właśnie przyjechał truck z Wrocławia. Czyli będzie nas jeszcze więcej.

Jest sympatycznie. Przez cały czas można się napic ciepłej herbaty: zielonej,
      owocowej lub zwykłej, czarnej. Wczoraj na obiad była grochówka. Wegańska. Potem
      dolaliśmy śmietany i grochówka stała się wegetariańską. Dziś obiad o 17. Jeszcze
      nie wiem, co będzie.

Pozytywnie przyjęliśmy wypowiedź Kaczyńskiego na temat Rospudy. Okazało się, że
      jest w stanie wyłamac się z betonu.
      "
      • zamyslona4 Re: kuchnia weqańska /wegetariańska w Rospudzie 04.03.07, 13:45
        brumbak napisał:

> oto inna relacja o kuchni w Rospudzie:
        > "
        > -Sanchez:
        >
        > Właśnie przyjechało pięć osób z Węgier i jeszcze kilka z Łańcuta. Pełnię rolę
        > koordynatora: wpisuję nowo przybyłych na listę, wysyłam na warsztaty z
        biernego
        > oporu. O, właśnie przyjechał truck z Wrocławia. Czyli będzie nas jeszcze
        więcej
        > .
        >
        > Jest sympatycznie. Przez cały czas można się napic ciepłej herbaty: zielonej,
        > owocowej lub zwykłej, czarnej. Wczoraj na obiad była grochówka. Wegańska.
        Potem
        > dolaliśmy śmietany i grochówka stała się wegetariańską. Dziś obiad o 17.
        Jeszcz
        > e
        > nie wiem, co będzie.
        >
        > Pozytywnie przyjęliśmy wypowiedź Kaczyńskiego na temat Rospudy. Okazało się,
        że
        > jest w stanie wyłamac się z betonu.
        > "

czyli juz stala sie wegetarianska, a nie tylko weganska?
        no prosze........

swoja drooga- to obrzydliwe jak wykorzystujesz sprawe bardzo powazna i
        poswiecenie wielu osob tylko w konteksci etworzenia jakies swoich argumentow.
        jaka ma znaczenie kuchnia jaka byla w rospudzie?

zreszta- na obiad byla zupa DLA WSZYSTKICH a na kolacj ejuz jedli kanapki z
        serem lub kielbasa, jak kto chcial. czego to dowodzi?? jak minister szyszko
        okazalby sie wege to bylby super a wajrak z kielbasa be?

ps. dzikeuej za wycene moich wypowiedzi na 100 $ :)
        • brumbak Re: kuchnia weqańska /wegetariańska w Rospudzie 04.03.07, 13:50
          zamyslona4 napisała:

>
          > no prosze........
          >
          > swoja drooga- to obrzydliwe jak wykorzystujesz sprawe bardzo powazna i
          > poswiecenie wielu osob tylko w konteksci etworzenia jakies swoich argumentow.
          > jaka ma znaczenie kuchnia jaka byla w rospudzie?
          > .............................

obrzydliwe sa twoje oszczerstwa
          punkt1.
          oskarzylas mnie publicznie o kłamstwo
          za to
          ze podalem cytat z doniesienia prasowego
          chodzi o ten opis kuchni wegańskiej w Rospudzie

- wycofaj sie z tego oskarżenia i przeproś
          nie stosuj więcej takich obrzydliwych metod
          • zamyslona4 Re: kuchnia weqańska /wegetariańska w Rospudzie 04.03.07, 13:54
            brumbak napisał:

> zamyslona4 napisała:
            >
            > >
            > > no prosze........
            > >
            > > swoja drooga- to obrzydliwe jak wykorzystujesz sprawe bardzo powazna i
            > > poswiecenie wielu osob tylko w konteksci etworzenia jakies swoich argumen
            > tow.
            > > jaka ma znaczenie kuchnia jaka byla w rospudzie?
            > > .............................
            >
            > obrzydliwe sa twoje oszczerstwa
            > punkt1.
            > oskarzylas mnie publicznie o kłamstwo
            > za to
            > ze podalem cytat z doniesienia prasowego
            > chodzi o ten opis kuchni wegańskiej w Rospudzie
            >
            > - wycofaj sie z tego oskarżenia i przeproś
            > nie stosuj więcej takich obrzydliwych metod

hahhahahahahah- chyba cos ci zupelnei pomyslilo! nie podales zadnego cytatu o
            kuchni weganskiej w rospudzie, tylko wrednie wykorzystale sprawe dla wlasnych
            celow. za nic nie zamierzam cie przepraszac- to ty obraziles wajraka , a i
            jestem pewna ze wielu ludzi z rospudy ktorzy mieso jedza ale dla dobra ogolu
            zgodzily sie na kuchnie WEGETRIANSKA , a mieso jedli we wlasnym zakresie

jestes klamca i manipulatorem i to jest fakt
          • ggigus do zamyslonej4 - nie znasz roznicy miedzy 04.03.07, 14:02
            weganska a wegetarianska zupa?
            ciekawe...
            • zamyslona4 Re: do zamyslonej4 - nie znasz roznicy miedzy 04.03.07, 14:09
              ggigus napisała:

> weganska a wegetarianska zupa?
              > ciekawe...

o jezu- widze ze teraz stalam sie tu wrogiem nr jeden bo nie pozwalam na
              wykorzystywanie waznej dla mnei sprawy i poswiecenia moich przyjaciol dla
              swoich manipulatorskich celow?

ggigus- prosze cie, nabierz troche obeiktywizmu, i zobacz, ze na poczatku watku
              (a od tego sie zaczelo) ni ema SLOWA ani linku do tekstu nt weganskiej kuchni w
              orspudzie- jest obrazenie wajraka, ktory sie dziwi dlaczego ekolodzy nie jedza
              miesa a to nie to samo!
              • ggigus nie, nie jestes wrogiem n1 i nie wiem, skad takie 04.03.07, 14:23
                przypuszczenia
                przesledzilam ten watek i ton twoich wypowiedzi malo mnie zachwyca, musze przyznac
                ale moim wrogiem nie jestes, nie mam wrogow internetowycjh, pozostawiam to
                misio1pascalowiyberskiemu i paru innym
                pozdrowka
                • zamyslona4 Re: nie, nie jestes wrogiem n1 i nie wiem, skad t 04.03.07, 14:42
                  ggigus napisała:

> przypuszczenia
                  > przesledzilam ten watek i ton twoich wypowiedzi malo mnie zachwyca, musze
                  przyz
                  > nac
                  > ale moim wrogiem nie jestes,

zrozum ze moj ton byl emocjonalny bo ktos perfidnie manipulowal fakty dotyczace
                  bliskich mi osob oraz dobrze znanej mi sytuacji. nie pozwole po prostu na
                  wykozrystywanie tak waznej kwestii do swojej prywaty. i tyle
                  pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka