Dodaj do ulubionych

Paczka z dyżurki

19.11.14, 18:04
Pisze w sprawie paczki która byla zostawiona na dyzurce u ochroniarzy ( od strony Kauflandu)przez Siodemke-ochroniarz z tego co mowil oddal paczke komus-niestety nie dowiedzialam sie komu bo jak to stwierdzil -taki smieszny pan .Dzis na dyzurce siedzi juz ktos inny wiec nawet nie wiem jak ow "ktos"wygląda. Mam tylko nadzieje ze ten co zabral nie swoja to tez i odda(na paczce jest ades oraz moje dane wiec ciezko nie zauwazyc ze adresat jest nie ten )jesli ktokolwiek wie cos o sprawie prosze o kontakt. Tak na marginesie czy ktos kiedys mial podobna sytuacje? Pan z siodemki oddzwanial nawet z inf.ze paczka zostala na dyzurce wiec podejrzenie nie zostawienia w ogole raczej nie wchodzi w gre . Nawet sam ochroniarz mowil ze byly dwie i obie zostaly zabrane tylko to musialoby oznaczac ze ochroniarz oddal paczke pierwszemu lepszemu ktory sie napatoczyl....
Obserwuj wątek
    • robb80 Re: Paczka z dyżurki 19.11.14, 18:10
      czemu w ogóle ochroniarz takie coś przyjmuje? ja już bym wolał by była zostawiona u zaufanego sąsiada. przecież u nas takich nie brakuje
      • 0czesia0 Re: Paczka z dyżurki 19.11.14, 18:17
        Tak teraz jak o tym mysle to tez wydaje mi sie ze nie powinien przyjac. W kazdym razie powinien przynajmniej zapytac o ades i dopiero wydac pakunek troche to dziwne wszystko...
    • 0czesia0 Re: Paczka z dyżurki 19.11.14, 22:03
      Na szczescie paczka sie odnalazla. Okazało się że poprzedi ochroniarz nawet nie zadał sobie trudu żeby przeszukać kanciape. Paczuszka lezala spokojnie w szufladzie. Całe szczęście mamy jeszcze ochronarzy trzeźwo myslacych.smile
    • lovi-boy Re: Paczka z dyżurki 19.11.14, 23:37
      Przepraszam bardzo, ale czy do zakresu obowiazkow naszej ochrony nalezy odbieranie przesylek ? pani oczesiu sama zacznij trzezwo myslec i zamow dostawe kiedy jest pani w domu albo polecic dostarczyc przesylke w miejscu pracy. A panowie z ochrony i tak zrobili pani przysluge ze wogole paczke przyjeli, wiec na pani miejscu kupilbym dobra bombonierke i panom podziekowal.
      • redorange Re: Paczka z dyżurki 20.11.14, 18:39
        Oboje macie rację. Raz, że cieć nie powinien odbierać paczki bo nie od tego tu jest. Dwa, to tylko jego dobra wola że rzeczona paczkę odebrał.
        Inną kwestią pozostaje fakt że kurier-nygus nie powinien zostawić przesyłki adresowanej do osoby "x", osobie "y", w dodatku nie pod tym adresem co trzeba. Osobiście zadzwoniłbym do firmy spedycyjnej i zażądał dostarczenia przesyłki, która to o mnie nie trafiła. Ja nic nie podpisywałem to i paczka nie dotarła. A jeżeli był to zakup ze sklepu internetowego, to bym uderzył do nich i poprosił o towar za który zapłaciłem - niech oni się bujają ze spedytorem.
        • iwus1982 Re: Paczka z dyżurki 21.11.14, 21:03
          Ale przecież kurierzy zostawiają na ochronie na życzenie adresatów.

• water_bong Re: Paczka z dyżurki 21.11.14, 23:41
          Niestety nie masz racji. Kurier nie zostawi paczki w alternatywnym miejscu jesli nie uzyska zgody odbiorcy. Telefon do Siodemki nic nie da bo paczka zostala doreczona zgodnie z dyspozycja odbiorcy.
          • fotoszymi Re: Paczka z dyżurki 25.11.14, 20:37
            Może tak po kolei - doręczenie alternatywne może mieć miejsce po uzyskaniu zgody klienta na takowe. Powinno być odnotowane albo w systemie elektronicznym albo na liście przewozowym jako warunek konieczny. Problem polega na tym, że taka dyspozycja powinna zostać złożona w formie pisemnej - czy firmy kurierskie to praktykują, nie ponieważ sparaliżowało by to ich pracę. Kolejna sprawa to ochrona - lata pracy wskazują, że jeszcze się taki ochroniarz nie urodził co by się podpisał przy odbiorze paczki....... więc kto to zrobił przy doręczeniu alternatywnym. Oczywiście to tylko dywagację. Istotne jest to, że to kurier powinien naprawić ewentualny błąd, przyjechać na miejsce i postarać się odnaleźć paczkę, a nie odbiorca. Przede wszystkim wszystko trzeba załatwiać na spokojnie i bez emocji.
            P.S. Redorange - przypominam, że za chwilę jest okres przedświąteczny i świąteczny, a przy podejściu które wskazałeś tylko i wyłącznie utrudnisz prace w tym okresie wszystkim w koło dla potrzeb własnych. Trochę wyrozumiałości - kurier to też człowiek, ciężko pracujący i jak każdemu jemu również może się zdarzyć pomyłka. Jeżeli nie tolerujesz dostaw alternatywnych to należy zamawiać paczkę tam gdzie się przebywa, a nie tam gdzie się nocuje. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka