assessander 17.05.06, 12:23 Witam kto zamieszka na Grabsztyny 3 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
assessander Re: BLOK 10 17.05.06, 14:56 hehehe to w tej samej klatce ja 13 pzdr Krzysiek byłem na budowie i paliki już wbite no i walec stoi Odpowiedz Link
albercik_wawa Re: BLOK 10 18.05.06, 09:14 Mam przed sobą harmonogram prac z którego wynika że w maju prowadzone mają być ROBOTY BUDOWLANE STANU SUROWEGO (ławy i ściany fundamentów, ściany przyziemia i strop nad piwnicą). Poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link
assessander Re: BLOK 10 18.05.06, 10:56 jak możesz przesłać mi to na adres emailowy kklet@wp.pl Odpowiedz Link
tonieja12 Re: BLOK 10 18.05.06, 19:47 Witam przyszłych sąsiadów ja też pod 10 i lok 37 Odpowiedz Link
assessander Re: BLOK 10 05.06.06, 11:05 byłem przejazdem na budowie, rzucić okiem. Jest plus coś się dzieje ława wylana jest i duużo sprzętu Odpowiedz Link
woojcio1 Re: BLOK 10 23.06.06, 12:45 Ja też zakupiłem mieszkanie przy ulicy Grabsztyny 3. Lokal 34. Witam sąsiadów!! Odpowiedz Link
domyos Re: BLOK 10 23.06.06, 15:05 To my również się dopiszemy Przemek & Aga, lokal nr 9 pozdrawiamy Odpowiedz Link
kami.b Re: BLOK 10 22.07.06, 11:36 Witam, dosc czesto bywam w okolicy i ogladam przez plot teren budowy. Bylam ostatnio na poczatku lipca i szczerze powiem, ze ciezko mi uwierzyc, ze skoncza za pol roku. Tym bardziej, ze termin zmiany ustawienia scian przedluzyli o miesiac. Czyzby juz mieli opoznienia? Odpowiedz Link
albercik_wawa Re: BLOK 10 26.07.06, 07:27 Witam Szanownych Sąsiadów i Sąsiadki Kiedy zdecydowałem się na zakup mieszkania w Rajskiej Jabłoni poprosiłem o harmonogram prac budowlanych odnośnie budynku nr 10. Podpisałem umowę, a za kilka dni odebrałem harmonogram. Porównałem to co jest zawarte w owym dokumencie (ławy i śiany fundamentów + przyziemie) i stan faktyczny (dziura w ziemi - która została zasypana) - stan na koniec maja. Pełen obaw udałem się do biura sprzedaży z takim nieśmiałym zapyatniem czy aby wszystko jest ok ? Pan Adamiak stwierdził że nie ma obaw do niepokoju, że wszystko się wyrówna w czasie i będzie ok. Ja jako leszcz budowlany uwierzyłem - w końcu fachowcy mówię sobie. Byłem wczoraj na terenie budowy i choć muszę przyznać że budunki rosną w oczach to cały czas istnieje pewna nie najmniejsza (czasowo) rozbieżność między harmonogramem i stanem prac. Jak by nie patrzeć budowane są trzy budynki i rozłożenie pracowników tak aby harmonogramy prac zostały wykonane planowo jest zadaniem dość trudnym ale to już problem wykonawcy. Wydaje mi się że opóźnienie będzie, a do tego zima je tylko pogłębi ( chciałbym się mylić w tym przypadku). Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link
medynska.izabela Re: BLOK 10 27.07.06, 15:10 Ja również witam sąsiadów blok numer 10, mieszkanie 45. Mam nadzieję, że w styczniu będziemy oglądać nasze mieszkanka w całej okazałości. iza i marcin Odpowiedz Link
sasiedzi7 Zmiana w lokalch 12.08.06, 12:13 witam mam zamiar nabyć mieszkanie na waszym osiedlu 2 pok i oddzielna kuchnia. powiedzcie mi czy ktoś może przenosił kuchnię do salonu? czy jest to wykonalne aby deweloper położył inst wod- kan i elektrykę w salonie a nie w kuchni jak jest to w planie? proszę o info. Odpowiedz Link
tomel1 Re: BLOK 10 14.08.06, 20:19 Drodzy nowi mieszkancy osiadla Rajska jabłon - nie ma sie co przjemować że kupiliscie tanie mieszkania za jakies 170 000 pln przy najbardziej ruchliwej trasie ze wschodu do warszawy- witamy w krainie TIRA i kauflandu z dostawami o 4 rano! pozdrawiam miłego mieszkania Odpowiedz Link
erina1 Re: BLOK 10 15.08.06, 00:46 Witam Myśle że nie mieszkasz na tym o siedlu.Probujesz wizją kataklizmu,wszystkim zepuć marzenia.Ja mieszkam już rok i Kufland nigdy nie był słyszalny w moim mieszkaniu lub pozanim.Co do obwodnicy to można tylko"gdybać"a czas pokaże czy przy postawionych ekranach będzie hałas nie do zniesienia?Życzę pesymistycznych marzeń ale nie koniecznie na forum... Odpowiedz Link
sitasia Re: BLOK 10 16.08.06, 11:21 Witam serdecznie Niestety opóznienia będą i lepiej sie na to przygotować. Ja "juz" albo "dopiero" odebrałam mieszkanie w nowych blokach, termin planowany wg umowy miałam na koniec maja. Gdyby nie to, ze mi sie nie spieszy nie wynajmuje i nie jestem powiazana umowami to pewnie bym musiała mieszkac w garazu. Mielismy wizje ze w lipcu juz wszystko bedzie zrobione a w sierpniu wprowadzimy sie powolutku i pojedziemy na urlop. Niestety rzeczywistosc okazała sie inna. Najgorzej jest przekładac glazurnika dwa razy, wiadomo ze oni maja napiete harmonogramy. Chciałabym poprostu ostrzec niektórych ktorzy tak jak ja myslą ze wszytko bedzie szło gładko a tu jednak prawie 3 miesieczne opoznienie. Życze żeby wszystko było w terminie ale gdyby ktos miał terminowe sprawy to lepiej wziac to pod uwagę. Pozatym u nas były budowane tylko 2 bloki w tym terminie a u Was 3. No moze wiecej ludzi pracuje. Aha i Mennica do samego konca zapewniała mnie ze wszystko bedzie w terminie a ja juz w kwietniu widziałąm ze to mozliwe ale człowiek głupi to wierzy. Ogólnie osiedle jest fajne bo mieszkam tu od 4 lat i nie zmieniam na inne pozatym ludzie sa mili Pozdrawiam K Odpowiedz Link
assessander Re: BLOK 10 26.09.06, 13:02 no t ozostało dwa mieszkania w bloku 10, ciekawe w jakich cenach obecnie są sprzedawane Odpowiedz Link
assessander Re: BLOK 10 29.09.06, 16:33 dzisiaj wszedłem na stronęRJ no i mamy komplet lokatorów n naszym bloku heheheh Odpowiedz Link
tonieja12 Re: BLOK 10 11.10.06, 19:01 Witam. byłem nie dawno na budowie i prawie mamy daszek nad głową. pewnie jeszcze miesiąc i będzie go widać. słyszałem że ze względu na kotłownię w bud 10 nasz ma być oddany szybciej! ile w tym prawdy to niewiem ale było by fajnie!!! Odpowiedz Link
albercik_wawa Re: BLOK 10 11.10.06, 20:30 Ma być oddany szybciej od pozostałych dwóch ze względu na kotłownię. Nie znaczy to że czybciej niz 15 stycznia ( tak jak jest w umowie). Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link
mikiiwiki Re: BLOK 10 14.10.06, 21:28 Dziś już mogę powiedzieć,że my rownież zamieszkamy w bloku nuner 10,lokal 48.Już nie możemy się doczekać końca budowy.Mamy nadzieję,że będzie nam się tutaj dobrze mieszkało.Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów. Ania,Mariusz,Miki i Wiki Odpowiedz Link
assessander BAD news !!! 14.11.06, 15:54 Witam, dzwoniłem na RJ no i zaczyna się chyba jazda, o ile dobrze zrozumiałem to wgląd do mieszkań będzie po demontażu zurawi ca 1 dekada grudnia. natomiast prawdopodobnie będzie opóźnienie w oddaniu budynku ca 15 05 2007 (wg. p. Sączka) a 3 miesiące w p. Adamiaka) (sorry ale weryfikowałem w dwóch źródłach) . Prawdę mówiąc jestem mocno skonfudowany. Podobno przyczyna leży po stronie JAZ BUD, specjaliści nie zabezpieczyli dostaw prefabrykatów. ale moim zdaniem wykonawca jest na tyle mały że nie miał ekip do obsłużenia naszej budowy. Albo celowo to zrobił bo ma własne budowy w Wawie . Oj trzeba będzie wystąpić o refundację kosztów ubezpieczenia kredytu, aneksu do umowy kredytowej, itd. no cóż będzie potrzebna pomoc fachowca w konstrukcji pisemka. na koniec jedna dygresja, oczywiście smutno mi ze nasz developer dał dupy ( a właściwie wykonawca), ale z drugiej strony zastanawiałem się jak oni do jasnej cholery zrobią chodniki i zieleń na przełomie roku. No i się okazało że nie zrobią . Może teraz jak będą mieli 4 pieprz... ne miechy więcej to będzie lepiej zrobione. zatem wszystkim co planują glazurnika niech lepiej przesuną go na czerwiec Niech moc będzie z nami, idę po relanium czy inny ogłupiacz Odpowiedz Link
rajscy Re: BLOK 10 14.11.06, 16:02 to piękną reklamę sobie robią na początku sprzedaży etapu 5. Odpowiedz Link
mola71 Re: BLOK 10 10.12.06, 19:47 Witajcie Kochani, ja też będę mieszkać w bloku nr 10. Niestety tak jak i wszyscy wiem już o ogrooomnych opóźnieniach. Niestety nie mamy innego wyjścia jak tylko uzbroić się w cierpliwość!! Aha, mieszkanie nr 40. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i tonieja12 spod 37! ) Mariola, Arek i Michał Odpowiedz Link
assessander Re: BLOK 10 15.06.07, 14:21 tak sobie poczytałem o tym jak się zaczynała nasza przygoda z RJ, fajne wspomnienia Odpowiedz Link