13.11.06, 12:40
Witam.
Mam pytanie: czy wbicie w ścianę haków i rozwieszenie linek w pomieszczeniu
przeznaczonym na suszarnię, w celu rozwieszania na tychże linkach prania w
postaci pościeli na przykład (którą trudno suszyć w nie za dużym mieszkaniu,
tudzież na balkonie), spotkałoby się z akceptacją, czy dezaprobatą sąsiadów?
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • lynnl Re: Suszarnia 13.11.06, 14:12
      Jesli moge coś doradzić, to do pościeli sprawdza się pralka z suszarką. Nie
      trzeba wyjmowac, rozwieszać, zdejmwoać itp
      • anucha7 Re: Suszarnia 13.11.06, 16:14
        Wierzę. Tylko chwilowo brak nam funduszy na zakup pralko-suszarki, tym bardziej
        że pralkę jako taką i to raczej nową posiadamy.
        Poza tym to może kwestia przyzwyczajenia z tym wieszaniem prania, bo dotąd
        mieszkałam w kamienicy, w której był strych i wszyscy mieszkańcy wieszali
        pranie właśnie na strychu...
        • anita2006 Re: Suszarnia 13.11.06, 20:03
          jestem za
          a dokładnie o którym domu i której klatce mówimy?
          • sitasia Re: Suszarnia 14.11.06, 11:22
            Witam
            Od tego własnie jest suszarnia zeby wieszac pranie. Natomiast wózkarania jak
            sama nazwa wskazuje od wózków i rowerów. Jestem za, zeby zaczac te
            pomieszczenia wykorzystywac. Trzeba chyba w administracji poprosic o załozenie
            klucza i kto jest chetny do korzystania niech sobie dorobi.
            Pozdrawiam
            K
          • anucha7 Re: Suszarnia 14.11.06, 15:19
            Dom to Sadowa 12, ale co do klatki... one mają jakieś numery? smile Jeśli tak, to
            od której strony zaczyna się numerowanie klatek? Jeżeli od strony obwodnicy to
            moja klatka ma numer 3.
            Cieszę się, że nie grozi mi chyba żadne wyklęcie za pomysł z wykorzystywaniem
            suszarni smile Gdyby to był budynek stary i zaniedbany - bałabym się korzystać z
            takiego ogólnodostępnego pomieszczenia, ale u nas jest przecież świeżo i
            czyściutko.
            No to cóż, koleżanki sąsiadki - do dzieła! smile Postaram się załatwić w
            administracji ten zamek, a potem grunt to tylko mądrze rozmieścić linki (żeby
            jak najwięcej się zmieściło smile ).
            Pozdrawiam serdecznie
            • nesta77 Re: Suszarnia 14.11.06, 16:16
              masz błogosławieństwo sąsiada z tej samej klateczkismile)
    • amri29 Re: Suszarnia 15.11.06, 21:42
      Witam. Co do suszarni to sie zgadzam i akceptuje.Dobry pomysł, bo faktycznie
      zrobi sie problem z praniem. A co do wózkarni to też przydałaby sie ale
      zastanawiam sie nad jednym czy rowery albo wózki beda tam bezpieczne???? Nawet
      jak załozy sie zamek i każdy bedzie miał swój klucz, to tez jest duze ryzyko.
      • anucha7 Re: Suszarnia 17.11.06, 10:50
        Jeśli chodzi o rower, to pewnie trochę bym się bała przechowywać w takim
        ogólnodostępnych miejscu, chociaż odnoszę wrażenie, że tutaj rowery mają
        wszyscy i nie jest to jakiś szczególny przedmiot pożądania smile
        A co do wózków, to zainteresowanymi mogliby być tylko ci co sami mają małe
        dzieci, ale na ile udało mi się zaobserwować (nawet w tych starszych
        budynkach), ludzie zostawiają wózki nawet na klatce schodowej i wózki nie
        znikają.
        To osiedle jest chyba pod tym względem w porządku.
        • mzdzieborska Re: Suszarnia 24.11.06, 22:52
          Tego lata zniknął wózek,kobiecie,która go zostawiła na chwilę pod klatką.Były
          ogłoszenia. Zawsze trzeba być ostrożnym bo okazja czyni złodzieja.
    • bandzii Re: Suszarnia 06.12.06, 18:48
      Witam wszystkich..wczoraj rozmawialem z panem Saczkiem i suszarnia na sadowej
      10 nie jest przewidziana.pozdrawiam wszystkich
      • zmijkowata Re: Suszarnia 06.12.06, 22:06
        Cześć
        Jak to nie jest przewidziana???? Nie macie w 10 pomieszczeń na suszarnię, czy
        zostały zajęte pod coś innego?
        • tesia11 Re: Suszarnia 07.12.06, 11:55
          z tego co zauwazylam to pomieszczenie jest i czeka tylko na uzytkowników.
          coprawda nie jest zamknieta na klucz ale to chyba kwestia czasu i organizacji
          zamka? Wiec nie wiem skad stwierdzenie ze nie bedzie suszarni.
          • bandzii Re: Suszarnia 07.12.06, 18:45
            witam to jeszcze raz ja.Zapytalem pana saczka o suszarnie,gdyz obok mojej
            piwnicy jest piwnica o duzych rozmiarach i jest sprzedana lokatorowi.W
            odpowiedzi uslyszalem ze suszarnia w naszym bloku nie jest przewidziana.dodal
            jeszcze ze nie zmuszaja do tego mennice zadne przepisy.
            mam jeszcze jedno pytanie ale to juz do administracji.posiadam miejsce
            postojowe na ktorym sa 3 studzienki z zaworami.mam goraca prosbe o sprawdzenie
            co odcinaja te zawory.miejsce postojowe ma numer 4.Z gory dziekuje i pozdro dla
            wszystkich
    • zgnila_jablon Re: Suszarnia klub lokatora 07.12.06, 22:15
      Może założymy klub sąsiedzki? Chętnie poprowadzę kółko teatralne.Mam także
      projektor i mogę wyświetlać co sobota film.Posiadam wszystkie odcinki
      Alternatywy 4.A wracając do tematu jak najbardziej trzeba wbić
      haki .Pomieszczenie nada stoi puste.Mamy zimę i lada moment mogą się wprowadzić
      dzicy lokatorzy.Trzeba działać.
      • dizzy00 Re: Suszarnia klub lokatora 13.12.06, 23:03
        Hej, hej...
        A może wspaniałomyślny P. Sączek weźmie nasze pranie i wywiesi u siebie w domu???
        A kołki i tak należy wbić, mogą przydać się do innych ciekawych rzeczy....
        • zgnila_jablon Suszarnia klub lokatora Miećka żonka Anioła 20.12.06, 23:45
          Proponuję kilka kołków przeznaczyć dla Pana kołka ogólnie znanego i
          wymienianego na naszym forum.Dobry z niego handlowiec .Wedle dewizy dobry kit
          nie jest zły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka