Dodaj do ulubionych

miejsca parkingowe

17.06.07, 08:48
Mam pytanie, ponieważ kupujących mieszkania w bud. 17-19 informowano o
możliwości nie posiadania miejsc postojowych na terenie osiedla, czy ktoś wie
co dalej w tym temacie i czy to już jest na 100% ???
Obserwuj wątek
    • luk1groszek Re: miejsca parkingowe 17.06.07, 09:50
      Sprawa prosta nie chcesz i nie kupujesz miejsca parkingowego , wymagany jest
      zakup piwnicy. chyba że coś się zmieniło od stycznia tego roku . ja z żoną też
      niekupowaliśmy miejsca postojowego.Pozdrawiam !!!!!!!!!!
      • draganek11 Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 15:04
        luk1groszek napisał:

> Sprawa prosta nie chcesz i nie kupujesz miejsca parkingowego , wymagany jest
        > zakup piwnicy. chyba że coś się zmieniło od stycznia tego roku . ja z żoną też
        > niekupowaliśmy miejsca postojowego.Pozdrawiam !!!!!!!!!!

Zatem parkuje Pan poza terenem osiedla,tak?
        Czy może gdzie popadnie na cudzym?
    • mageras Re: miejsca parkingowe 17.06.07, 11:48
      No właśnie sęk w tym że ja chciałam kupić takie miejsce, ale podobno nie ma już
      TAKIEJ możliwości i prawdopodobnie będziemy parkować poza osiedlem...
      • nowik901 Re: miejsca parkingowe 17.06.07, 23:22
        Miejsc parkingowych nie sprzedają, bo mają być ogólnodostępne w ograniczonej
        liczbie. Czyli kto pierwszy ten...
        • saphira30 Re: miejsca parkingowe 18.06.07, 08:53
          nie bedziecie mieli miejsc parkingowych bo były wójt jabłonnej kolo osiedla
          wymyslil sobie droge "zeby mógł z 2 stron dojechać do swojej posesji" wiec
          zamiast miejsc parkingowych dla kilku tysiecznego osiedla bedzie droga zeby wój
          mógł przejerzdzać wink (a moze sprzedzac kawałek grunti przeciez dziaki
          budowlane teraz są w cenie) Was przynajmniej w jajo nie zrobili etap 4 kupił
          miejsca parkingowe na tej drodze i teraz jesteśmy zostawieni z reką w nocniku
          jedyne 5 tyś poszlo w błoto hehe o ironio losu....
          • rembelski Re: miejsca parkingowe 18.06.07, 10:44
            Jak odbierałem mieszkanie tydzień temu, to powiedziano mi że przy tej drodze
            będa miejsca a brama wjazdowa zostanie przesunieta razem z budką strażnika.
            Nie wyobrażam sobie sytuacji w której trzeba będzie prarkować pt" kto pierwszy
            ten lepszy". A co do kasy za miejsca to napewno będzie do zwrotu, ale to nie
            rozwiąże sytuacji. Trzeba będzie pisać skargi smile
            • rajscy Re: miejsca parkingowe 18.06.07, 21:35
              miejsca mają być oddane jeszcze do końca czerwca( według informacji z biura
              sprzedaży), miały być oddane do końca maja, ale to inna historia... też
              czekamy... miejmy nadzieję, że dotrzymają słowa.Jest nas trochę, w razie co
              tego tak nie zostawimy.
            • saphira30 Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 08:52
              w to co mówią przedstawiciele mennicy niestety nie należy dokońca wierzyc w
              zimę twierdzili ze jesli gmina nie dokona pierwokupu gruntu zajetego pod czesc
              wspólna i miejsc parkingowych 3-go etapu (szare bloki mejsca parkingowe po
              przeciwnej stronie osiedla OSŁUPKOWANE) to nie ma mozliwosci odebrania gruntu
              pod nasze miejsca parkingowe... no i po paru miesiacach gmina to robi...
    • mageras Re: miejsca parkingowe 18.06.07, 21:42
      Dzięki bardzo za odpowiedzi wink

Nam właśnie tak powiedzieli że gmina im zabrała ten kawałek działki co miał być
      przeznaczony na miejsca parkingowe, pod drogę ale że to jeszcze nie jest na 100%
      A co do parkowania kto pierwszy... to na osiedlu będzie to chyba nie możliwe bo
      powiedzieli że ponumerują wszystkie miejsca i że już wszystkie są sprzedane,
      więc nie będzie takich "wolnych" sad Na razie zostawili nas z informacją że będą
      dla nas miejsca poza terenem osiedla, bo tak im nakazują przepisy budowlane, że
      do każdego lokalu mają obowiązek zapewnić miejsce, ale co mi z tego miejsca poza
      ogrodzonym, strzeżonym terenem..........sad(
      • assessander Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 08:39
        z tą ochrona to bym nie przesadzał
      • saphira30 Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 08:47
        No cóż parkowanie kto pierwszy ten lepszy sprawdza sie od kilku dobrych lat na
        miejscach parkingowych przy starych blokach ponieważ 8 z nich czyli etap 1 i 2
        nie miało kupowanych miejsc parkingowych. wiec bzdura jest twierdzenie ze
        mennica sprzedała wszystkie miejsca parkingowe zostały a owszem te na których
        parkuja starzy mieszkańcy osiedla....
        • rembelski Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 11:24
          Zobaczymy jak to się wszystko rozwiąże.Niewyobrażam sobie sytuacji w której my
          mieszkańcy bedziemy parkować po za terenem, wypatrywać miejsc na terenie i
          przestawiać auta, nie wspominając o naszych gościach którzy będą zmuszeni
          zostawiać auta koło OBI.
          Troszkę inaczej wyobrażałem sobie nowoczesne zamknięte osiedle smile
          • torque2 Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 12:03
            Nowoczesne zamknięte osiedla z miejscami dla gości są w Warszawie po adekwatnej
            cenie do standardu osiedla, kupiłeś miejsce do spania pod Warszawą żeby mieć
            możliwość pracy i dojeżdżania do pracy w Warszawie wiec nie wymagaj cudów.
            • saphira30 Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 12:40
              To że kupiliśmy mieszkania pod warszawą nie oznacza ze jesteśmy obywatelami
              gorszej kategori i mozna nas oszukiwać i robić z nas głupich. Gdybyśmy kupując
              te lokale byli informowani o takowej sytuacji problemie i mieli tego
              świadomosci a teraz rościlibyśmy pretensje to była by inna bajka. Zreszta
              uważam ze 10 czy 15 tys zł za metr to nie jest cena dla normalnie zarabiających
              ludzi, wiec prosze nie obrażac nas tylko dla tego ze jesteśmy troche gorzej
              sytuowani finansowo lub ze wybralismy akurat taką lokalizacje. A jesli uważa
              sie Pan/Pani za lepszego od nas bo ma Pan/Pani wiecej kasy to prosze nie
              wypowiadac sie na tym forum i dyskusje zostawć nam biedakom
            • rembelski Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 13:01
              Masz racje, kupując mieszkanie kupiłem je z myślą że będe w nim spał smile,i
              dojeżdzał z niego do pracy, bo pracuje w Warszawie smile, nie wiem co ty robisz w
              swoim mieszkaniu w Warszawie z miejscem parkingowym w cenie domu.
              Może tylko podziwiasz metry kwadratowe.

Tyle w tym temacie smile
              • 17aga Re: miejsca parkingowe 19.06.07, 16:02
                Z tego co kojarzę miejsca przeznaczone dla etapu V miały posiadać słupki, więc
                nie powinno być problemu, że ktoś je zablokuje. Nie wiem jak sytauacja wygląda
                w poprzednich etapach.
                My na szczęście załapaliśmy się na garaż... (ostatni w naszym bloku). CUD!
                • megimeg2 Re: miejsca parkingowe 20.06.07, 14:35
                  Blok 9 miał sprzedawane miejsca ze słupkami. I tak mają zostać oddane więc nie
                  bedzie mozliwości by ktos zajał takie miejsce.
                  • draganek11 Re: miejsca parkingowe 20.06.07, 15:18
                    wszystkie miejsca na osiedlu powinny być ze słupkami-jeżeli mieszkańcy bloku 9
                    będą mieli po 2-3 samochody(np.na sprzedaż patrz kilka wątków wcześniej)a miejsc
                    ze słupkiem tylko po jednym to wcale nie jest tak pięknie i kolorowo i po
                    sprawie-reszta osiedla(wcześniejsze etapy)nie ma miejsc ze słupkami a parkować
                    gdzieś musi...Mieszkańcy bloku 9 i innych,którzy nabyli miejsca ze
                    słupkami-proszę pamiętać,że parking jest dla wszystkich....
    • agah3 Re: miejsca parkingowe 27.06.07, 21:43
      Wolne miejsce parkingowe udostępnię na czas nieokreślony.Lokalizacja na
      przeciwko bloku Sadowa 10. Chętnych proszę o kontakt pod nr tel. 603-79-12-22.
      Agnieszka
    • mageras Re: miejsca parkingowe 27.06.07, 22:18
      Mam dobrą wiadomość, dziś się dowiedziałam że na "chwilę obecną" miejsca dla
      dalszych etapów będą na terenie osiedla smile
      • aandrzejewski1 Re: miejsca parkingowe 28.06.07, 10:43
        witam-my też wczoraj otrzymaliśmy informacje na temat miejsc wzdłuż drogi
        wjazdowej-na dzień dzisiejszy mennica kończy je zgodnie z planem ale gmina
        zgłosiła wcześniej w planach drogę ogólnodostępną w tym miejscu.jeśli do
        podpisania aktów notarialnych nic się nie zmieni otrzymujemy miejsce wraz z
        udziałem w gruncie,a potem jeśli gmina będzie chciała realizować plany musi nas
        wykupić(wywłaszczyć lub inaczej się dogadać-nie znam się zbytnio na tym)jest
        możliwość zrezygnowania już teraz z miejsca-mennica oddaje pieniądze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka