Dodaj do ulubionych

zaufany deweloper????

22.06.07, 22:36
zamierzam kupić mieszkanie w bloku nr 19, podpowiedzcie na co zwrocic uwagę i
czy warto zainwestowac kase w rajska jabłoń ????
Obserwuj wątek
    • mageras Re: zaufany deweloper???? 23.06.07, 11:44
      Witam,
      ja właśnie kupiłam w tym bloku mieszkanko, jedyne na co na razie zwróciłam uwagę
      to fakt że nie ma instalacji gazowej, ale o tym możesz poczytać w wątku: kuchnia
      gazowa czy ceramiczna... wink
      Po drugie fakt że najprawdopodobniej nie będziesz miał miejsca parkingowego na
      terenie osiedla, bo gmina zabrała im pasek ziemi który był pod to
      przeznaczony... sad
      Nam przy podpisywaniu umowy powiedziano że na chwilę obecną będziemy mieli swoje
      miejsce za ogrodzeniem, visa-vis bloku. Chyba że jednak się dogadają z gminą...???
    • agus256 Re: zaufany deweloper???? 23.06.07, 22:48
      zanim wybrałm Mennicę miałam jeszcze do wybory 2 inwestycje na Tarchominie, na
      Strumykowej i przy wale wiślanym (inwestor Terenix). Jeszcze niedawno nic nie
      stało, nawet fundamentów nie było. Więc decyzja była chyba słuszna bo po roku
      (bez 2 tygodni) od podpisania umowy mam mieszkanie i sobie powolutku je
      wykańczam. a małe zgrzyty są z każdym developerem. A poza tym ten ma udziały
      Skarbu Państwa
      • saphira30 Re: zaufany deweloper???? 25.06.07, 07:47
        jesli chcesz sie bujac z krzywymi scianami pekjacymi podłogami itp. oraz z
        grubiaństwem mennicy jak juz im zapłacisz za swoje wymarzone M to inwestuj...
        • tonieja12 Re: zaufany deweloper???? 25.06.07, 08:23
          Bujać się będziesz z każdym developerem a jeśli chodzi o krzywe ściany i
          podłogi oraz pęknięcia to jest to u każdego. przed zakupem w RJ czytałem fora
          innych mieszkańców i developerów – nigdzie nie było różowo, ten wydawał mi się
          najlepszy. A i okolica jest ok. Tu mam cisze i spokój.zastanawiałem się nad
          Wilanowem ale poczytałem i stwierdziłem że nie z resztę sam zobacz.

Pozdr.
          GG
          • anathea78 Re: zaufany deweloper???? 27.06.07, 15:39
            Ja też jestem zadowolonasmileJak remontowałam mieszkanie i pękł mi sufit to po
            wykonaniu telefonu do kierownika budowy w 5 minut był u mnie fachowiec który mi
            to naprawił
        • draganek11 Re: zaufany deweloper???? 27.06.07, 17:05
          saphira30 napisała:

> jesli chcesz sie bujac z krzywymi scianami pekjacymi podłogami itp. oraz z
          > grubiaństwem mennicy jak juz im zapłacisz za swoje wymarzone M to inwestuj...

Krzywe ściany?!?!Pękające podłogi?!?!Może po kielichu ktoś odbierał mieszkanie
          i nie zauważył?...

...Jakś pomyłka raczej...Te mieszkania są robione porządnie!a drobne wady które
          mogą się zdarzyć(i zdarzają się)każdemu deweloperowi są do wyeliminowania
          właśnie przy odbiorach mieszkań!

Pisząc takie bzdury o krzywych ścianach itp. szkodzi się samemu sobie i reszcie
          mieszkańców-jeżeli ktoś będzie chciał sprzedać swoje mieszkanie to forum
          mieszkańcó pełne szkalujących wypowiedzi odstraszy(choś niesłusznie)
          potencjalnych kupujących!!!

Ludzie!Myślcie trochę!

.....
    • mageras Re: zaufany deweloper???? 27.06.07, 22:31
      Byłam dziś pierwszy raz w moim mieszkanku, które jest aktualnie w stanie bardzo
      surowym wink więc mogłam się przyjrzeć trochę zanim to wszystko "przykryją" wink

Byliśmy z mężem który prowadzi firmę budowlaną (projektową) więc nieco pojęcia
      ma. Stwierdziliśmy ogólnie że nie jest źle wink choć w jednym miejscu nie podobało
      nam się wykonanie takiej ścianki nad drzwiami, bo była nieco nierówna, ale to
      podobno wyrównuje się tynkami itd...

Jak ktoś chce naprawdę ponarzekać na developera to polecam JW CONSTRUCTION (VEL
      DESTRUCTION wink

Kupili u nich moi rodzice i teściowie i widziałam te mieszkania od wbudowania
      "pierwszej cegły" i po 7 latach mogę powiedzieć że spotkały ich naprawdę
      najmniej oczekiwane niespodzianki jak np. spadł sufit na podłogę surprised
      ...i to nie w jednym mieszkaniu...

... a u teściów np. czwarty raz kują taras bo na ścianach mieszkań od wewnątrz
      wychodzi grzyb z wilgoci...

...o popękanych ścianach od góry do dołu to nawet niema co się rozpisywać, bo to
      jest tam na porządku dziennym...

I CO WY NA TO???

Najstarsze bloki na RJ są już chyba też ok. 7 lat a o takich cudeńkach nie
      słyszałam...

Pozdr.
      • klara321 Re: zaufany deweloper???? 28.06.07, 08:39
        Mam pytanko dotyczące Twoich odwiedzin w budowanym mieszkaniu- czy na wejście
        do mieszkania umawiałaś się z kierownikiem budowy? Właśnie się zastanawiałam
        czy już można oglądać swoje mieszkankasmile Pozdrawiam serdecznie!
        • mageras Re: zaufany deweloper???? 28.06.07, 18:42
          Witam,
          wygląda to tak że w upewniasz się w administracji czy już jest taka możliwość
          (a sądzę że tak) i dostajesz telefon do kierownika budowy, umawiasz się z nim i
          to wszystko.
          Miłego oglądania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka