Dodaj do ulubionych

PODWÓJNA OCHRONA

18.12.07, 15:02
Nareszczcie widać panów ochroniarzy chodzących po ośiedlu to
cieszy . Mam pytanie w tej sprawie czy obowiązki ochrony zostały
rozszeżone jeśli tak to o jakie. I czy to że jest dwóch ochroniarzy
bedzie miało jaki kolwiek wpływ na podniesienie opłat za ochrone
Obserwuj wątek
    • draganek11 Re: PODWÓJNA OCHRONA 18.12.07, 15:14
      Mam nadzieję,że wpływu na wysokość opłaty miesięcznej za ochronę nie będzie
      miało-20zł przy obecnej liczbie mieszkańców to łącznie bardzo dużo pieniędzy...
      • marey1 Re: PODWÓJNA OCHRONA 20.12.07, 22:06
        Nie bedzie podnoszona cena ochrony.
        Prace, Zarządu i Administracji Wspolnoty, zaowocowaly nowymi
        obowiazkami ochrony, ktore zostaly one rozszerzone.
        Jesli ktos chce sie z nimi zapoznac, zapraszam na dyzur
        administracyjny.
        Ze wzgledow bezpieczenstwa nie bede tutaj podawal zakresu tych
        obowiazkow.
        Jedno jest pewne, ze ich obowiazki i wspolpraca mieszkancow napewno
        przyczyni sie do lepszej organizacji i bezpieczenstwa na osiedlu.
        Administrator RJ
        • czeeer1 Re: PODWÓJNA OCHRONA 21.12.07, 06:44
          świetnie. Bardzo cieszy mnie konkretna reakcja na apel mieszkańców
          osiedla. teraz widać że ochrona przemieszcza się po terenie osiedla
          i jest chronione.
          • assessander Re: PODWÓJNA OCHRONA 21.12.07, 09:03
            super informacja !!!
            • victoria1231 Re: PODWÓJNA OCHRONA 21.12.07, 22:15
              Mi najbardziej zależy zeby ochrona pilnowała kto wjezdza na osiedle.
              Napewno miło kiedy coś ulega polepszeniu a nie trzeba za to płacicsmile

Pozdrawiam
              • aromatherapy Re: PODWÓJNA OCHRONA 22.12.07, 22:44
                Jest czas na ganienie ( parkowanie ) jest czas na chwalenie ( ochrona ). Brawo
                administracja pewnie przy duzym wspoludziale zarzadu wspolnoty. Brawo.
                • sevq Re: PODWÓJNA OCHRONA 30.12.07, 21:28
                  Fajna mi ochrona dla mnie to są kolesie od obsługi szlabanu... biedaki nudza
                  sie przez ostatnie kilka dni bo szlaban nawalił i znowu nie maja co robić...
                  rozumiem, że jak szlaban niedziała to ochrona tez nie pracuje jakie to wszytko
                  ciekawe...a niektórzy z was są cały czas w błogiej świadamości że na tym osiedlu
                  jest ochrona, która chroni smile
                  • donpedr Re: PODWÓJNA OCHRONA 30.12.07, 22:14
                    Tak przy okazji - jaki jest średni czas przyjazdu serwisu do szlabanu?

pozdr
                    Krzysztof
                    • marey1 Re: PODWÓJNA OCHRONA 02.01.08, 11:36
                      serwis bram zrobil sobie wolne w swieta.
                      dzis juz jest i ma zlokalizowac ustarke
                      Administarator RJ
                      • victoria1231 Re: PODWÓJNA OCHRONA 02.01.08, 11:56
                        To że serwis sobie zrobił wolne to rozumiem ale czemu Panowie
                        ochroniarze zrobili sobie wolne??? kompletnie nie patrzyli kto
                        wjezdza na osiedle...
                        • marey1 Re: PODWÓJNA OCHRONA 02.01.08, 14:33
                          Szanowni Panstwo
                          Bardzo prosze o wpisywanie takich zdarzen (godzina, data, kto
                          wpisuje) do dziennika dyzurów (ochrony).
                          Macie Panstwo do dokonywania wpisow w tym dzienniku.
                          Jest to tez informacja dla Zarzadu i Administracji a także dla
                          dyrekcji firmy ochroniarskiej.
                          Administrator RJ
                          • sevq Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 09:58
                            06-01-2007 wjazd na osiedle o godzinie 1 w nocy pracownik ochrony nie reaguje,
                            jakis młody nowy człowiek pierwszy raz go widziałem smileon pewnie mnie tezsmile. Nie
                            wiem czemu ale o 1 w nocy była także otwarta druga brama wjazdowa, która miała
                            być zamykana o godz. 22 smile. Jeżeli
                            Pana Administratora interesuja takie rzeczy to moge je wypisywac codziennie ja
                            wjeżdżam na osiedle i pewnie jak postoje sobie przy szlabanie to zanotuje 500
                            takich przypadków.... tylko kogo to obchodzi...
                            Pozdro
                            • marey1 Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 11:47
                              Obchodzi, bo placimy spore pieniadze
                              A takie wpisy sa podkladka do egzekwowania od firmy zadan ktore maja
                              do wykonania.
                              Fakt, ze szlaban jest nieczynny, nie zwalania ich z obowiazku
                              wykonywania swoich zdan.
                              Przy okazji, jest problem z naszym szlabanem. Czesc, ktora sie
                              zepsula musi byc sprowadzona, stad ta dluga awaria
                              Administrator RJ
                              • sevq Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 18:01
                                Jak by to kogoś obchodziło to wiezdzajac dzisiaj na osiedle SzP Ochroniarz
                                ruszył by swój zadek skontrolował czy mam przepustke wjazdu na osiedle.... 1 w
                                nocy wszystkie bramy po otwierane a Ochrona ma wszystko w D... Generalnie
                                sytułacja jest taka ze mona sobie wjechac czym sie chce i wyjechac smile
                                • mageras Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 18:26
                                  Wiecie, nie chciałabym się czepiać, bo jeszcze nie mieszkam na osiedlu, dopiero
                                  za parę dni odbieram mieszkanie, ale wydaje mi się że chyba nie chciałabym aby
                                  na ogólnie dostępnym forum, informowało się o takich rzeczach z wiadomych
                                  przyczyn...

Ja rozumiem że większość z nas nie ma czasu na bieganie do administracji ale...
                                  są przecież telefony, to nawet szybciej niż napisanie posta a i odpowiedź odrazu wink)

pozdrawiam,
                                  • kiwaczek1122 Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 20:40
                                    Mechanizm szlabanu można odblokować z kluczyka i szlaban podnosić
                                    można ręcznie .Do tego nie potrzeba zbyt dużej siły .I kontrola
                                    będzie jak należy . A jeśli złamie śie szlaban to łańcuch można
                                    przeciągnąć . Napewno śię nie zerwie a jak pęknie to ja kupię drugi .
                                  • kiwaczek1122 Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 20:46
                                    Mechanizm blokujący można odblokować z kluczyka i szlaban podnośić
                                    ręcznie to nie duży wysiłek. Jak złamie się ramie szlabanu to
                                    proponuje założyc łańcuch a i jak śie on porwie to zakupie drugi .
                                    Dośc obijania śie za nasze pieniądze . Czas coś z tym zrobić raz na
                                    zawsze oby nie buło już takich wpisów .A jak ochronie śię to nie
                                    będzie podobać to wynocha z nimi .
                                    • victoria1231 Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 21:25
                                      Ja uważam że nie powinni nikomu podniesc szlabanu dopoki nie
                                      wjezdzajacy nie poakaze przepustki a na nasze osiedle może wjechac i
                                      wyjechac KAŻDY!!! Teraz kiedy szlaban jest popsuty tym bardziej
                                      powinni kontrolaowac wjzdzajacych zwłaszcza że są oddawane nowe
                                      mieszkania i nie wiadomo kto jest mieszkancem a kto przyjechał po to
                                      żeby np.okradac! Po tylu złych wypowiedziach mieszkanców
                                      Administarcja powinna reagowac bardziej STANOWCZO wobec firmy która
                                      powinna nas ochraniac.Jak długo będzie to trwało Panie
                                      Administratorze???

Pozdrawiam
                                      • marey1 Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 22:19
                                        Stad prosze o wpisy do dziennika dyzurów(godzina data zdarzenia)
                                        Forum nie jest miejscem uwag ktore moga uzyc w rozmowie z firma.
                                        Wpisy do dziennika tak
                                        Administrator RJ

Administarcja powinna reagowac bardziej STANOWCZO wobec firmy która
                                        > powinna nas ochraniac.Jak długo będzie to trwało Panie
                                        > Administratorze???
                                        >
                                        > Pozdrawiam
                                    • marey1 Re: PODWÓJNA OCHRONA 06.01.08, 22:16
                                      Wlasnie ten mechanizm sie zepsul.
                                      Administrator RJ

kiwaczek1122 napisała:

> Mechanizm blokujący można odblokować z kluczyka i szlaban podnośić
                                      > ręcznie to nie duży wysiłek. Jak złamie się ramie szlabanu to
                                      > proponuje założyc łańcuch a i jak śie on porwie to zakupie drugi .
                                      > Dośc obijania śie za nasze pieniądze . Czas coś z tym zrobić raz
                                      na
                                      > zawsze oby nie buło już takich wpisów .A jak ochronie śię to nie
                                      > będzie podobać to wynocha z nimi .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka