Dodaj do ulubionych

Kim tak naprawdę jest W.Tumasz?

23.10.10, 21:41
Drodzy Państwo,

Jestem wieloletnim mieszkańcem Tarchomina. Dziś zarejestrowałem się na tym forum, gdyż widzę, że jest ono nad wyraz aktywne.
Mam jednak pytanie. Kim tak naprawdę jest Pan W. Tumasz? Czy to on rzeczywiście jest tym kim się tu kreuje. Osobiście mam pewne obawy, o czym dałem swój wyraz w innych wątkach (może trochę dosadnie). Wydaję mi się, że to kolejny karierowicz w naszej dzielnicy, po B.Włodkowskim, P. Oraczu. Może się mylę.

Proszę o opinię.

Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? IP: *.home.aster.pl 23.10.10, 22:45
      > Mam jednak pytanie. Kim tak naprawdę jest Pan W. Tumasz? Czy to on rzeczywiście
      > jest tym kim się tu kreuje. Osobiście mam pewne obawy, o czym dałem swój wyraz
      > w innych wątkach (może trochę dosadnie).

Czyli reasumując - nie wiesz kto to jest ale masz pewne obawy i dlatego profilaktycznie wolisz przywalić? Gratulacje ... wzorcowy przykład zachowania pisowskiego elektoratu.
      • Gość: Boone Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? IP: 178.73.49.* 23.10.10, 22:55
        Kto to jest stary_tarchomin? Na kilometr śmierdzi to jakąś prowokacją albo propagandą. Wierzę w rozsądek czytających to forum osób. Wierzę, że nie dadzą sie ponieść takim nienawistnym wystąpieniom ludzi znikąd. Każdy z nas zna aktywność Tarantuli, chociaż nie każdy się z nim zgadza we wszystkim. Precz z ujadaniem przedwyborczych kundelków ! Osobiście dość mam siewców nienawiści. Z PIS-u czy skądkolwiek...
    • stary_tarchomin Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 23.10.10, 22:49
      PISowski nie PISowski, wolę wiedzieć.
    • stary_tarchomin Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 23.10.10, 23:03

Chciałem się tylko dowiedzieć... trudno, dowiem się w inny sposób, skoro tu są tylko klakierzy Pana Tumasza. Poczytałem sobie właśnie jego stronkę... niepowiem sporo na niej materiałów propagandowych.

Do przedmówcy:
      NIE LICZY SIĘ ILOŚĆ, a JAKOŚĆ.
      • Gość: refju Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.10, 07:00
        a mi cos tu pasuje, ze ten STARY TARCHOMIN, to reprezentant Platfusow z PO, ktory obawia sie, ze nie wskoczy do rady. Cale PO nic nie robilo przez cala kadencje, lansowali sie tu i tam, a teraz atakuja aktywnych: tumasza i wodkowskiego. Wodkowski jet organista na klasykow i idealnie wpasowal sie w aktywiowanie naszych dzieci w dzialalnosc kulturalna (cor, kajaki, przedstawienia, itp.); tmasza nie trzeba przedstawiac.
        Pozostale ŁOMOTY z PO do pieca i zapomniec. Nie glosowac. Jak nie znasz radnego, zeby ci cos pomogl, zrobil - to nie glosuj. Nie popieraj leni i lanserow.
        a moze kol. Jaworski dostal dyspozycje od bufetowej lub kidawy do zniszczenia konkurencji, zebymiec klawe zycie po wyborach?
    • wadera3 Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 24.10.10, 06:27
      tary_tarchomin napisał:

> Drodzy Państwo,
      >
      > Jestem wieloletnim mieszkańcem Tarchomina. Dziś zarejestrowałem się na tym foru
      > m, gdyż widzę, że jest ono nad wyraz aktywne.
      > Mam jednak pytanie. Kim tak naprawdę jest Pan W. Tumasz? Czy to on rzeczywiście
      > jest tym kim się tu kreuje. Osobiście mam pewne obawy, o czym dałem swój wyraz
      > w innych wątkach (może trochę dosadnie). Wydaję mi się, że to kolejny karierow
      > icz w naszej dzielnicy, po B.Włodkowskim, P. Oraczu. Może się mylę.
      >
      > Proszę o opinię.
      >

Moja opinia jest taka, że nie wiedzieć czemu wchodzisz bez "dzieńdobry" albo "pocałujta mnie w dupę" i pytasz kim jest radny, rzucając nazwiskami.
      Mnie zaś interesuje Twoje, może nam się przedstawisz z imienia i nazwiska, a my się zastanowimy, czy jesteś karierowiczem(czy innym insektem) ok?
    • stary_tarchomin Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 24.10.10, 12:21
      Widzę, że forum zdominowali ludzie Pana W.Tumasza i nic tu po mnie. Trudno. Niech robi tu sobie PR.
      • miczum Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 24.10.10, 12:57
        Strasznie boli cię, że ludzie tak doceniają pracę i zaangażowanie radnego, co? Widać to w każdym twoim poście. Nie bój żaby, twoja negatywna kampania tylko go wzmacnia, ale rozumiem ,że pewne środowiska na których zlecenie działasz nie potrafią inaczej. Forum zdominowali ludzie aktywni, którzy chcą wyrażać swoje opinie, i w taki czy inny sposób zależy im na tej dzielnicy. Gdyby tylko Białołęka miała więcej takich radnych.
    • szkarlupien Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 24.10.10, 15:39
      ludzie - olejcie tego trolla
      stary_tarchomin to jakaś nędzna prowokacja...
      Tu się nic nie klei... wieloletni mieszkaniec, nic nie słyszał, nagle usłyszał ale nie wie co i nagle się zainteresował... koleś dopalaczy zabrakło? :)))
      • stary_tarchomin Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 24.10.10, 20:01
        nedzna prowokacje - dobre ;)

Ludzie popatrzcie szerzej przeciez. W necie sa juz listy Gospodarnosci, tam tez sa inni amitni samorzadowcy (napewno).
        • lkan Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 24.10.10, 23:06
          Jak „wieloletni mieszkaniec Tarchomina” po raz pierwszy uaktywnia się na forum za pięć dwunasta, przed wyborami, to dla mnie jest to „oczywista oczywistość”. Koleś, to jest miasto, w którym jeszcze pamięta się wyczyny przedwojennych cwaniaków warszawskich. Czy wierzysz, że w ten sposób zdołasz kogokolwiek, ukierunkować?
    • Gość: Jacek Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 09:52
      Szanowny Panie

Jeżeli rzeczywiście interesuje się Pan życiem naszej lokalnej społeczności to powinien Pan wiedzieć kim jest Pan Tumasz. Wystarczy udać się od czasu do czasu na sesję rady (są otwarte dla mieszkańców). Zajrzeć na stronę www.radny.com.pl (Pan Tumasz zamieszcza tam m.in. skany swoich interpelacji). Czy wybrać się na jedno ze spotkań organizowanych przez radnego (zazwyczaj dotyczące komunikacji, bo to jego domena).
      Mnie osobiście trudno jest wskazać bardziej aktywnego (nie w sensie autoreklamy, ale konkretnego działania) radnego spośród obecnej rady dzielnicy.
      Jeżeli się mylę i ma Pan przykłady innych, bardziej aktywnych radnych to zapraszam do polemiki. Tylko prosiłbym o konkretne przykłady działań, które zrealizowali.
      • stary_tarchomin Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 26.10.10, 20:32

Teraz się już dokształciłem (co nieco). Widzę, że aktywni są również B. Włodkowski,
        P. Jaworski, W. Roszak, K.Pelc.

W związku z tym nie tylko jeden Pan Wojtek jest w naszej radzie.
        • Gość: Jacek Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? IP: *.jmdi.pl 26.10.10, 22:59
          Trudno się z Panem nie zgodzić. Mamy sporą grupę dobrych samorządowców. Ba, uważam, że nawet nie lubianemu przez część mieszkańców naszemu "szefostwu" czyli burmistrzowi Kaznowskiemu i jego zastępcy Panu Smoczyńskiemu dzielnica wiele pozytywnego zawdzięcza. Nie rozumiem tylko skąd ta Pana niechęć do Pana Tumasza, który wyjątkowo dużo robi dla lokalnej społeczności.
        • leksusik Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 27.10.10, 20:38
          Jest jeszcze M.Fronczak i P.Oracz.
    • Gość: wyborca Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 10:23
      Radny Tumasz to samorządowiec przez wielkie "S". Żaden karierowicz, inaczej działałby tak (czytaj bez pożytku dla mieszkańców), aby PO nie skreśliła go z list. W końcu PO gwarantuje konfitury dla krewnych i znajomych królika.
    • Gość: zz Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? IP: *.jmdi.pl 27.10.10, 01:39
      Staruszku, niedawno napisałeś: "nic tu po mnie", to po kiego grzybka wpisujesz się ponownie?
      Jedynie słuszna partia nie ma tu szans, więc pójdź na spacerek lub piwko. Będzie to z korzyścią dla wszystkich.
    • robert_c Kim jest W.Tumasz? 30.10.10, 14:10
      stary_tarchomin napisał:

> Wydaję mi się, że to kolejny karierowicz w naszej dzielnicy,

Wg słownika j. polskiego:
      karierowicz - człowiek dążący bez skrupułów do sukcesów życiowych.

Znam Wojtka od 2004 roku. Razem zakładaliśmy SISKOM.
      Wiem co Wojtek robił zanim w 2006 roku został radnym i co robił jako radny dzielnicy Białołęka. Trudno to określić mianem działania dla kariery. Gdyby Wojtek był karierowiczem działał by w zgodzie z wytycznymi z partii, klaskał gdy inni klaszczą, buczał gdy inni buczą.
      Tymczasem nie - on działał dla Tarchomina, dla Białołęki i dla Warszawy. Często krytykując poczynania ekipy rządzącej, czym jak widać, naraził się innym. Karierowicz by się podlizywał tym, od których zależy jego kariera.

W wyborach samorządowych trzeba wybierać ludzi, a nie partie. Przenoszenie wielkiej polityki na grunt lokalny jest wręcz szkodliwe. Trzeba więc wybierać ludzi, którzy są aktywni i którzy działają w imię dobra lokalnego, a nie partyjnego.
      Gdyby Wojtek był karierowiczem, to być może w tych wyborach startowałby do Rady Warszawy z listy PO (przedtem musiałby tylko poprzymilać się do kilku wpływowych osób). Nawet kiedyś mu to sugerowałem. A on odpowiedział, że woli być radnym dzielnicy, bo tu widzi że trzeba wiele zrobić.
      • leksusik Re: Kim jest W.Tumasz? 31.10.10, 22:40
        Szczerze, wątpię by w PO wpuścili go na listy do Rady Warszawy.
        Nawiasem mówiąc, dziwie się, że W.Tumasz nie zna swoich kompetencji i nie wie, że będąc Radnym Dzielnicy może dokonać realnie znacznie mniej, iż Radny Gminy (jaką jest m.st. Warszawa), bo tam jest właściwe podejmowanie decyzji, a nie tylko pisanie bezsensowych arkuszy, meili, pisemek i postów na forach jak to robił w ciągu tych 4 lat.

Jego wybór.
        • Gość: wyborca Re: Kim jest W.Tumasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 10:23
          O przepraszam, jako mieszkaniec, nie uważam, aby radny Tumasz pisał bezsensowne arkusze, czy pisemka. Właśnie, że robił to w ciągu 4 lat, a nie w ciągu ostatniego miesiąca predystynuje go do bycia radnym w kolejnej kadencji. Skreśliłbym go, gdyby nagle zaczął być aktywny, tak jak teraz radni PO.
          • leksusik Re: Kim jest W.Tumasz? 02.11.10, 20:59
            cyt.
            "O przepraszam, jako mieszkaniec, nie uważam, aby radny Tumasz pisał bezsensowne arkusze, czy pisemka. Właśnie, że robił to w ciągu 4 lat, a nie w ciągu ostatniego miesiąca predystynuje go do bycia radnym w kolejnej kadencji. Skreśliłbym go, gdyby nagle zaczął być aktywny, tak jak teraz radni PO."

Zdanie każdy może mieć własne. Jednak niestety, ale Radny Tumasz jest pozostanie tzw. MĘDRCEM. Gdyby np. miał pełnić jakąkolwiek funkcję wykonawczą nie potrafił by podjąć jednej prostej decyzji i to jest jego główny mankament. Powie to każdy kto go zna choć trochę. Podobnie sprawa ma się z osławionym Radnym Bartkiem Włodkowskim.

• Gość: Rurecki Re: Kim jest W.Tumasz? IP: 195.117.162.* 03.11.10, 10:33
              > Gdyby np. miał pełnić jakąkolwiek funkcję wykonawczą nie potrafił by podjąć jednej prostej
              > decyzji
              i to jest jego główny mankament.

A jednak pali się wam grunt pod nogami :)
        • robert_c Re: Kim jest W.Tumasz? 02.11.10, 13:02
          leksusik napisał:

> Szczerze, wątpię by w PO wpuścili go na listy do Rady Warszawy.

Może wystarczyłoby trochę bezmyślnie poklaskać władzy...

> Nawiasem mówiąc, dziwie się, że W.Tumasz nie zna swoich kompetencji i nie wie,
          > że będąc Radnym Dzielnicy może dokonać realnie znacznie mniej, iż Radny Gminy (
          > jaką jest m.st. Warszawa),

To wszystko zalezy.
          W Radzie Warszawy nie mają szans komitety bezpartyjne, a upartyjnienie polega na tym, że partia rządzaca głosuje za, a opozycja przeciw i nie ma znaczenia jaki jest w tym sens.
          Radny dzielnicowy jest bliżej spraw rzeczywiście lokalnych. I jesli tylko chce, to równiez może wiele zdziałac. Ba - wiele może zdziałac nawet każdy zwykły mieszkaniec.
          W przypadku Wojtka, nie ma znaczenia, czy zostanie radnym, czy nie, bo on przedtem robił swoje i był skuteczny. Jesli nie zostanie wybrany, to nadal będzie robił swoje. Jednak jako radny ma większe możliwosci, m.in. dostęp do materiałów, które zwykłemu mieszkańcowi nie mogą być okazywane. Będac radnym W.Tumasz może wiec wiedzieć wiecej i zacząć działac wczsniej, a więc być bardziej skutecznym.
          • leksusik Re: Kim jest W.Tumasz? 02.11.10, 21:01
            cyt.
            "To wszystko zalezy.
            W Radzie Warszawy nie mają szans komitety bezpartyjne, a upartyjnienie polega na tym, że partia rządzaca głosuje za, a opozycja przeciw i nie ma znaczenia jaki jest w tym sens.
            Radny dzielnicowy jest bliżej spraw rzeczywiście lokalnych. I jesli tylko chce, to równiez może wiele zdziałac. Ba - wiele może zdziałac nawet każdy zwykły mieszkaniec.
            W przypadku Wojtka, nie ma znaczenia, czy zostanie radnym, czy nie, bo on przedtem robił swoje i był skuteczny. Jesli nie zostanie wybrany, to nadal będzie robił swoje. Jednak jako radny ma większe możliwosci, m.in. dostęp do materiałów, które zwykłemu mieszkańcowi nie mogą być okazywane. Będac radnym W.Tumasz może wiec wiedzieć wiecej i zacząć działac wczsniej, a więc być bardziej skutecznym. "

Proszę o konkretny co może zdziałać taki samotny mędrzec niczym Tumasz czy Włodkowski?
            • szkarlupien W.Tumasz - TAK 02.11.10, 23:07
              chłopie,co ty pijesz?
              taką wypowiedzią strzeliłeś sobie i PO w kolano!
              Czyli nie ważne jest to co kto robi tylko do jakiej partii należy... i właśnie dlatego PO jest skończone.
              mierny ale wierny...
              • piojawor Re: W.Tumasz - TAK 03.11.10, 09:50
                szkarlupien napisał:

Dla nas po prostu liczą się konkrteny i skuteczność. My realiuzujemy okreslone inwestycje a nie medrkujemy o przenoszeniu pętli tramwajowej czy dodkonywaniu sesji Zielonej Białołęki (ostani hit jaki napisał oficjalnie kandydat Gospdoarności na jednym z for).
                Nie piszemy steku arkuszy interwencyjnych a potem umeiszczamy je na swojje stronie tylko rozwiązujemy te sprawy bezpośrednio.

> chłopie,co ty pijesz?
                > taką wypowiedzią strzeliłeś sobie i PO w kolano!
                > Czyli nie ważne jest to co kto robi tylko do jakiej partii należy... i właśnie
                > dlatego PO jest skończone.
                > mierny ale wierny...
                • robe.rt.k Re: W.Tumasz - TAK 03.11.10, 10:15
                  To znowu o mnie... Podaję najpierw definicję:

Secesja (politologia) Z Wikipedii, wolnej encyklopedii
                  Secesja (łac. secessio = oddzielenie się) – odłączenie się, zerwanie z czymś, wyodrębnienie się nowego państwa bez upadku dotychczasowego. W znaczeniu historycznym, w starożytnym Rzymie (w V–III w. p.n.e.) – wielokrotne opuszczanie Rzymu przez plebejuszy jako demonstracja przeciwko patrycjuszom. W dziejach Stanów Zjednoczonych – w latach 1860–1861 – wystąpienie 11 stanów południowych, które utworzyły Skonfederowane Stany Ameryki, co spowodowało tzw. wojnę secesyjną 1861–1865. W historii Polski w 1920 Litwa Środkowa dokonała secesji z Litwy, by w 1922 Sejm Wileński włączył Wileńszczyznę do II Rzeczypospolitej. W 2006 secesji od Serbii po referendum niepodległościowym dokonała Czarnogóra. W roku 2008 secesję ogłosiło Kosowo.
                  Pojęcie to jest związane z prawem międzynarodowym publicznym (patrz: cesja, dekolonizacja, zawojowanie, rozbiór, zjednoczenie, inkorporacja).

Zapraszam na mój skromny watek na forum Zielonej Białołęki a wtedy okaże się, o czym piszę. Mówilibyśmy o secesji, gdyby proponowac np. przyłączenie części Białołęki do Nieporętu czy Jabłonny... Albo Marek. A zadaję wyłącznie pytania, czy zgodnie z ustawą o ustroju m.st Warszawy i Statutem m.st. Warszawy, które przewidują powstawanie kolejnych dzielnic, powstanie nowej dzielnicy (a nie secesja, patrz definicja) miałoby racjonalne uzasadnienie. Ale widocznie dla rządzących każde ruszenie status quo, a nawet dyskusja o tym, jest niewygodne, bo może prowadzić do zaburzenia kruchej równowagi politycznej. Szkoda, bo to akurat teraz jest dobry czas nad dyskusję, której wyniki można by przedstawiać potem nowej Radzie Warszawy. Gdyby ktoś chciał poczytać dokumenty źródłowe, to podaję linki: ustawa o ustroju Warszawy oraz statut Warszawy.

Pozdrawiam inaczej myślących
                  Robert Kamionowski
                  kamionowski.pl
                  kandydat okręgu 4 lista KWW WS Gospodarność
                • szkarlupien Re: W.Tumasz - TAK 03.11.10, 10:57
                  piojawor napisał:
                  > Dla nas po prostu liczą się konkrteny i skuteczność. My realiuzujemy okreslone
                  > inwestycje a nie medrkujemy o przenoszeniu pętli tramwajowej

To poproszę te konkrety.
                  Co do skuteczności... jak to jest, że inwestorzy robią sobie co chcą?
                  Np. budowa "g*wno rury" do Czajki...opóźnienia i zablokowane ulice-opóźnienie już 4 m-ce
                  Wiadukt w ciągu ul. Annopl nad TT-opóźnienie 2 m-ce
                  kolejne pozwolenia na budowę nowych osiedli (Klasyków, Strumykowa milenijna, Odkryta) mimo że już dziś brakuje miejsc w szkołach nie mówiąc o przedszkolach

No ale HGW i PO lekką ręką wywaliły w błoto 500 mln PLN na stadion Legii podczas gdy parę kilometrów dalej powstaje Stadion Narodowy!
                  6 mld PLN na 2. linię metra z znikąd donikąd
                  etc. etc.

Czy Pan i PO nie ma wpływu czy nie chce pogonić inwestorów? A może nie ... może?
                • Gość: Rurecki Re: W.Tumasz - TAK IP: 195.117.162.* 03.11.10, 11:35
                  > nie medrkujemy o przenoszeniu pętli tramwajowe

Aaaa, bo problem z Botewa to z kosmosu spadł?

> tylko rozwiązujemy te sprawy bezpośrednio.

I co rozwiązaliście bezpośrednio Towarzyszu? Bo jak analizowałem dokonania ostatnich 4 lat to nic nie znalazłem...
                • Gość: jasper A ja i tak na Tumasza zagłosuję!!! IP: 178.73.49.* 03.11.10, 22:35
                  jak w tytule
    • maklik Re: Kim tak naprawdę jest W.Tumasz? 03.11.10, 20:29
      Człowiek znany i szanowany. Natomiast o starym_tarchominie nigdy nie słyszałem. Z "jakości" wypowiedzi ciągnie mi tu pisiorstwem.
      • Gość: gosc stary_tarchomin juz sobie poszedl IP: *.devs.futuro.pl 05.11.10, 13:12
        > Natomiast o starym_tarchominie nigdy nie słyszałem.

i juz chyba nie uslyszysz. Wyglada na to ze juz wykonal prace za ktora mu zaplacono i poszedl sobie.
    • Gość: Yoda (nie)Dziwne ze ci sie na refleksje przed wyb zebra IP: 178.73.49.* 03.11.10, 22:33
      (nie)dziwne ze ci sie na takie refleksje przed wyborami zebrało.... Boli że człowiek ma autentyczne poparcie w społeczeństwie...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka