Dodaj do ulubionych

koszmar na Modlińskiej

IP: *.centertel.pl 26.03.12, 18:02
dziś korek od BP do skrzyżowania z trasą Mostu Północnego,
czas przejazdu tego odcinka 20 min!
powód - długość fazy zielonego światła dla Modlińskiej w kierunku Jabłonnej ok. 25 s.
długość fazy zielonego światła dla zjazdu z trasy Mostu Północnego w lewo na Modlińską ok. 50 s.

Chyba powinno być odwrotnie! Na TMP w ogóle nie było korka a samochody wykorzystywały ledwie 10-15 s. później pusto...

Rozglądałem się czy był jakiś obserwator z ZDM zgodnie z obietnicami ale guzik z pętelką... brak.
Co zrobić aby inż. ruchu ruszył 4 litery i wydał zgodę na zmianę cyklu świateł?
Przecież kuźwa nie każdy jeździ metrem, tym bardziej jadąc z Pragi!!!
Obserwuj wątek
    • bucksik Re: koszmar na Modlińskiej 26.03.12, 18:34
      Masz rację bo sam tego doświadczyłem. Ale myślę, że sprawa musi się przez 2-3 dni unormować, aby można było wyciągac jakieś wnioski, co i jak należy zmienić.
      To tylko pokazuje co się będzie działo przy remoncie mostu G-R vel Toruńskiego.
      Cieszmy się, że jest ten most. Powiem jedno. Siekierkowski to przynajmniej z daleka widać, ale nasz Północny wygląda, jak długi tunel. Jak wjedziesz na Modlińskiej to po za samym mostem krajobrazu nie widać, aż do Młocin.
      Funkcjonalny to może i będzie, ale żeby na kolana rzucał swoją architekturą, to nie mogę powiedzieć.
      • komalo Re: koszmar na Modlińskiej 26.03.12, 21:21
        Moim zdaniem też trzeba poczekać kilka dni. Dzisiaj był nieduży ruch na Moście Północnym więc dlatego był większy korek od wjazdu z Modlińskiej od strony centrum. W najbliższych dniach ludzie sami się przekonają, że lepiej korzystać z Mostu Północnego - i wtedy korek na Modlińskiej (oraz na Myśliborskiej od strony centrum) w godzinach popołudniowych się zmniejszy.
        Dzisiaj przeczytałem że w przyszłym tygodniu mają zacząć analizę długości działania świateł - po zebraniu danych będą je zmieniać.
    • Gość: Zenon Re: koszmar na Modlińskiej IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 21:33
      Hej, wqur. Rzuć dotychczasową robotę! Zostań inż ruchu, będziesz miał możliwość ruszać 4 litery (schudniesz) i usprawnisz sygnalizację świetlną.
      • Gość: Tubylec Re: koszmar na Modlińskiej IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 22:07
        Chcieliśta mostu, to mata i nie narzekajta! A zawsze som jakies skutki uboczne i musita sie do tego przyzwyczaic. To wielkie miasto jest, jak nie chceta korkow, wracjta do łojców.
        • Gość: Gość Re: koszmar na Modlińskiej IP: *.home.aster.pl 26.03.12, 22:17
          O - play ma już zasięg w Grójcu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka