jot.be 15.05.12, 13:59 Ktoś to kiedyś skończy i odda? Wiadomo coś może na ten temat? Jak nie na EURO to za 2 lata będą mistrzostwa świata - też okazja... Czy może są jednak jakieś plany aby wcześniej? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.ip.netia.com.pl 15.05.12, 14:19 to jeszcze tego nie oddali do użytku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: 193.164.157.* 15.05.12, 15:07 Za 5 lat będzie okrągła, 100 rocznica Rewolucji Październikowej. No to na taką rocznicę to już muszą zdążyć. Bo jak nie to Putin ich w kazamaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.ip.netia.com.pl 15.05.12, 15:32 to może Euro przesunąć o 4 lata...? zdążą.... Odpowiedz Link Zgłoś
emdikej Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 16.05.12, 20:56 www.gazetaecho.pl/wiadukt-na-mehoffera-dopiero-po-wakacjach_60857 Niestety nie zanosi się na to, żeby wiadukt przy Mehoffera został oddany w terminie. Nikt nie chce tego oficjalnie potwierdzić - wiemy jednak, że pozwolenie na budowę jest sprzeczne z dokumentacją techniczną i choć wiadomo to od samego początku budowy, inwestor nic nie zrobił w tej sprawie. - Wiadukty na Białołęce w porównaniu z innymi podobnymi inwestycjami, które realizujemy, są najbardziej opóźnione. Mieliśmy problemy z wywłaszczeniem właściciela działki przy ul. Klasyków. Z tego powodu straciliśmy przynajmniej sześć miesięcy. Później doszły kłopoty z infrastrukturą energetyczną należącą do RWE. Teraz już na szczęście wszystko zmierza ku końcowi, maj jest jak najbardziej realnym terminem zakończenia prac - mówił miesiąc temu Maciej Dutkiewicz z PKP Polskie Linie Kolejowe. Wygląda na to, że optymizm rzecznika był po raz kolejny przedwczesny. Wiadukt przy Klasyków jest rzeczywiście prawie skończony i odbiory techniczne powinny rozpocząć się już w maju. Znacznie gorzej jednak z drugą inwestycją - przy Mehoffera. Jak nieoficjalnie udało nam się ustalić - są problemy projektowe, które ciągną się od początku prac. Pozwolenie na budowę jest sprzeczne z resztą dokumentacji technicznej. Inwestor do tej pory nie zrobił nic, by to "wyprostować". Poza tym wciąż nie ma umowy pomiędzy PKP PLK a RWE na usunięcie kolizji energetycznej. Inwestor nic w tej sprawie nie ma do powiedzenia. Nieco więcej dowiadujemy się w RWE. - W tym tygodniu otrzymaliśmy podpisaną ostatnią, czwartą umowę. Niestety nie zanosi się na to, żeby wiadukt przy Mehoffera został oddany w terminie. Nikt nie chce tego oficjalnie potwierdzić - wiemy jednak, że pozwolenie na budowę jest sprzeczne z dokumentacją techniczną i choć wiadomo to od samego początku budowy, inwestor nic nie zrobił w tej sprawie. - Wiadukty na Białołęce w porównaniu z innymi podobnymi inwestycjami, które realizujemy, są najbardziej opóźnione. Mieliśmy problemy z wywłaszczeniem właściciela działki przy ul. Klasyków. Z tego powodu straciliśmy przynajmniej sześć miesięcy. Później doszły kłopoty z infrastrukturą energetyczną należącą do RWE. Teraz już na szczęście wszystko zmierza ku końcowi, maj jest jak najbardziej realnym terminem zakończenia prac - mówił miesiąc temu Maciej Dutkiewicz z PKP Polskie Linie Kolejowe. Wygląda na to, że optymizm rzecznika był po raz kolejny przedwczesny. Wiadukt przy Klasyków jest rzeczywiście prawie skończony i odbiory techniczne powinny rozpocząć się już w maju. Znacznie gorzej jednak z drugą inwestycją - przy Mehoffera. Jak nieoficjalnie udało nam się ustalić - są problemy projektowe, które ciągną się od początku prac. Pozwolenie na budowę jest sprzeczne z resztą dokumentacji technicznej. Inwestor do tej pory nie zrobił nic, by to "wyprostować". Poza tym wciąż nie ma umowy pomiędzy PKP PLK a RWE na usunięcie kolizji energetycznej. Inwestor nic w tej sprawie nie ma do powiedzenia. Nieco więcej dowiadujemy się w RWE. - W tym tygodniu otrzymaliśmy podpisaną ostatnią, czwartą umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 16.05.12, 21:21 A Wykonawca dziś mówił, że bardzo szczęśliwy zbieg okoliczności sprawi, że do 31 maja zakończą prace, aby można było wystąpić o pozwolenie na użytkowanie wiaduktu w Płudach. Wiadukt w Choszczówce to samo. W praktyce z oddaniem wiaduktów do użytku niestety poczekamy do wakacji. Wszyscy mówią, że STOEN bardzo długo zwlekał z zatwierdzeniem dokumentacji do wyeliminowania kolizji. Ale (to już domysły) gdyby dokumentacja była bezbłędna i zapewniała przebudowę kolizji w takim zakresie, aby np. STOEN po 2 latach znów nie musiał przebudowywać (tym razem sam) swojej sieci, to pewnie zatwierdzenie nastąpiłoby szybciej, Przebudowa każdej sieci energetycznej pociąga w końcu za sobą w jakiejś perspektywie czasowej podwyżkę opłat za prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek526 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 20.05.12, 00:52 ^^ Jaaasne. Czekali, czekali, po czym na przykład jakieś 2 miesiące temu rozkopali nowy chodnik ułożony wzdłuż Mehoffera. Dla mnie cała budowa tych wiaduktów jest typowym popisem urzędniczej bierności, tumiwisizmu i niekompetencji. Przykład: objazd w Choszczówce to dodatkowe 3 minuty wąskimi i dziurawymi uliczkami. Czy komuś coś szkodziłoby puścić ruch Mehoffera, tak jak to zrobiono na Czołowej ? Nie, ale trzeba by pomyśleć. A tak na marginesie, ciekawe, czy ktokolwiek zapłaci za remont masakrycznie rozjeżdżonych uliczek w Choszczówce (Brzesińska,Kłosowa,Henrykowska...) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Choszcz Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: 88.220.105.* 11.06.12, 09:20 po roku korzystania z objazdu uliczkami Choszczówki mam całe zawieszenie do wymiany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Wiadukty na Płudach otwarty IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.06.12, 16:45 Mieszkańcy mając dość zdjęli wygrodzenia, bo robotnicy się od prawie 3 tygodni nie pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wiadukt na Płudach otwarty? IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.12, 10:16 "otwarty" dla pieszych?? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Kilka zdjęć 13.06.12, 22:38 Termin oddania do użytku jest trudny do ustalenia, bo już padało tyle terminów (każdy nie dotrzymany) w rodzaju "w przyszłym tygodniu", że bezpiecznie jest powiedzieć: do 30 czerwca. Tymczasem zdjęcia z 20 maja: radny.com.pl/robocze/pludy120520_1.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120520_2.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120520_3.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120520_4.jpg i w drugą stronę: radny.com.pl/robocze/pludy120520_5.jpg z 27 maja: radny.com.pl/robocze/pludy120527_1.jpg nie można było wejść (przybyła warstwa asfaltu na całej długości) z 04 czerwca: radny.com.pl/robocze/pludy120604_1.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120604_2.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120604_3.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120604_5.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120604_6.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120604_4.jpg wszystkie warstwy asfaltu położone, tylko pozamiatać i przejezdność jak się patrzy ;) z 07 czerwca: radny.com.pl/robocze/pludy120607_1.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120607_2.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120607_3.jpg A na koniec jedna z kilku kolizji energetycznych: radny.com.pl/robocze/pludy120516kolizja-energatyka.jpg nie można postawić latarni, bo przeszkadzają przewody. Od strony Czołowej jest więcej kolizji Odpowiedz Link Zgłoś
flamenca Re: Kilka zdjęć 14.06.12, 17:42 A co z wiaduktem na Mehoffera? Czy jest szansa na oddanie w podobnym terminie, czy raczej jest to mało realne? Kilka dni temu autobus zarysował nam samochód na zakręcie :-( ...już mamy serdecznie dosyć tego objazdu... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
78bialy Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 14.06.12, 20:34 Że wykonawca da gotowość do odbioru to nie znaczy że już można świętować np. w Nowym Dworze Mazowieckim wykonawca oddał do odbioru dwa wiadukty w grudniu zeszłego roku robił dzień i noc aby dotrzymać terminu po czym dopiero komisja odebrała wiadukt dopiero we wtorek 12.06.2012r tak więc budowa trwała tyle samo co odbiory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 12:18 Kilka dni temu robotnicy powiedzieli mi: pracujemy do końca tygodnia. Cokolwiek może to oznaczać. Ale tam nic się nie dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 12:42 Panie Wojciechu. Czy wiadomo czy złożono już wniosek o użytkowaniu wiaduktu na Płudach i Mehoffera tak jak zapowiadano? Czy ma Pan jakieś informacje w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 03.07.12, 15:10 Nie mam żadnych nowych wieści. PKP milczy, Wykonawca też nie chce się wychylić. Zdjęcia z 16 czerwca: radny.com.pl/robocze/pludy120616_1.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120616_2.jpg (słupek) radny.com.pl/robocze/pludy120616_3.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120616_4.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120616_5.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120616_6.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120616_7.jpg (kolejne stare słupy kolidujące) radny.com.pl/robocze/pludy120616_8.jpg radny.com.pl/robocze/pludy120616_9.jpg Choszczówka: radny.com.pl/robocze/choszcz120616_1.jpg radny.com.pl/robocze/choszcz120616_2.jpg radny.com.pl/robocze/choszcz120616_3.jpg Od czasu zrobienia tych zdjęć, wysprzątano jezdnie i chodniki. Ponadto oboma wiaduktami można od kilku dni przejechać swobodnie rowerem lub przejść pieszo. Jedynie ruch samochodów nie jest możliwy z powodu stojących betonowych barier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 18:02 Dziękuję za informację. To z tym przejazdem na rowerach i dla pieszych to też wiedziałem. A czy ma Pan jakieś informacje kiedy rozpocznie i zakończy się montaż ekranów dźwiękochłonnych na wiaduktach na Płudach i Choszczówce? Ale najbardziej ciekawiła mnie informacja czy wniosek o pozwolenie na użytkowaniu obydwu wiaduktów już wpłynął. Niestety dalej nic nie wiadomo :/ Prosiłbym o informację w tym wniosku, jeśli w najbliższym czasie taki wniosek wpłynie. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 16:09 Panie Wojciechu, proszę o odpowiedź na moje pytanie z 3 lipca. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 11.07.12, 22:00 Wniosku jeszcze nie złożono. Nie mam żadnych informacji o tych inwestycjach (PKP milczy, a INTOP podaje terminy: wkrótce). Wg mnie montaż ekranów np. w Płudach rozpocznie się jak przebudowana zostanie linia energetyczna, która jest zbyt blisko wiaduktu, a np. jeden ze słupów tej linii stoi sobie okrakiem na Turoszowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 16:06 Czy wiadomo coś czy złożono już wniosek o pozwolenie na użytkowanie? Już prawie lipiec się kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 23.07.12, 18:23 Nie mam nowych informacji - oczywiście dowiem się i podam. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 02.08.12, 19:23 Wczoraj pojechałem (po raz kolejny) do biura budowy w Płudach. Akurat trafiłem na obrady jakiejś komisji (inspektorzy nadzoru, itd.) przeglądającą dokumenty. Przedstawiam się i pytam kiedy wiadukty będą oddane do użytku. Odp. Jak nadzór budowlany dopuści do użytkowania. Niby dobrze, pytanie 2: A czy do nadzoru trafiła już dokumentacja? Odp. Już dawno! Pyt. Dawno, tzn kiedy, 2 tygodnie temu, 3 tygodnie, 3 dni temu? Odp. A po co Panu to wiedzieć? Druga osoba: A kim Pan jest? Inna osoba: Pan się przedstawił, że radny dzielnicy Białołęka. Druga osoba: A co to za Rada? Inna osoba: Taki sejm, tylko niżej - samorząd. Pytanie moje: Chcę wiedzieć, bo mieszkańcy się pytają. Druga osoba: Ale o co chodzi? Przecież są wytyczone objazdy, można przejechać. Ja: Tak oczywiście można, ale wiadukty już dawno miały być otwarte. Odp. A kto to Panu powiedział Ja: Tak wynikało z zapowiedzi PKP-PLK - oddanie 17 listopada 2011 r. potem 31 marca, 31 maja, a teraz jaki jest termin? Odp. Nie powiem Panu dokładnie. Może 2 tygodnie może dłużej. Trzeba zamontować wszystkie ekrany i wtedy będzie można skompletować dokumentację na podstawie której zostaną otwarte wiadukty. Ja (wskazując za oknem): Widzę, że jeszcze kolizje energetyczne nie są przebudowane. Druga osoba: Proszę Pana, dopuściliście do powstania Państwa w Państwie (to o STOENie) i nic nie można załatwić terminowo. Pożegnałem się (i poszedłem oglądać ile tych ekranów do założenia zostało). W Płudach, tyle: radny.com.pl/robocze/pludy120801.jpg Wracam i mówię, że ekrany maksymalnie w 4 godziny powinny być zamontowane Odp.: To nie tylko ekrany. Jest dużo usterek do naprawy i nie dopuścimy do oddania obiektów z usterkami. Czyli teraz nie ekrany przeszkodą, ale usterki. Dziękuję za informacje. Do widzenia. Napisałem do posła Kierwińskiego (wszak na niego głosowałem), aby wystąpił o wyjaśnienia do odpowiedniego ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 03.08.12, 07:46 >>>Ale o co chodzi? Przecież są wytyczone objazdy, można przejechać. No, po prostu rozwalił mnie ten tekst.... Nóż się w kieszeni otwiera przy czytaniu Pana relacji, podziwiam spokój, bo mnie chyba poniosło. Osobiście nie muszę jeździć wiaduktem (chociaż czekam niecierpliwie na parkingi - żeby móc korzystać z linii lotniskowej), ale przejeżdżam codziennie ul. Bohaterów i Czołową i szlag mnie trafia, że gotowy obiekt stoi tyle czasu bezużytecznie. Ostatnio nawet rowerem nie można było przejechać - od strony Klasyków wjazd został dokładnie pozastawiany siatką :( Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 03.08.12, 09:22 We mnie też się gotowało, ale pyskówka do niczego by nie doprowadziła i jeszcze by sobie pomyśleli: O przyszedł i ustawia. Cham się uprze i mu daj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokales Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.2191494.ip.amg.net.pl 03.08.12, 16:42 1. Dziękuję za informację... nawet jeśli nie jest jakaś hiperoptymistyczna. 2. Co do usterek... to prawda, że jest ich mnóstwo. Nawet ostatnio coś tam dłubali. Inna sprawa, że parę rzeczy jest spartolonych generalnie - na przykład: dlaczego nie wymienili nawierzchni na całej Mehoffera ? Z całej 600-m ulicy przebudowali około 300, zostały dwa 200 i 100-metrowe ogryzki starej krzywej nawierzchni. Sypać się to będzie na pewno, a zwłaszcza na styku. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 03.08.12, 18:23 Nie obejmował tego projekt wykonywany przez PKP. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.12, 14:16 A człowiek się męczy, ale ich to nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.12, 16:38 Ahhhh! Ja też na p. Kierwińskiego dałem głos, faktycznie to ciekawe co zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marciniak Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 13:09 Z artykułu z 5 sierpnia 2012r. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12257447,ZTM_zmienia_trasy__do_centrum_metrem__nie_autobusem.html wynika, że w ciągu "w ciągu kilku dni" zostanie złożony wniosek o dopuszczenie wiaduktów do użytkowania. Kilka dni minęło. Panie Wojtku, czy wiadomo czy w końcu złożono ten wniosek? I czy on jest kompletny? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 22.08.12, 09:28 Znów byłem w biurze budowy i uzyskałem informacje, że dokumentacja jest przekazywana do nadzoru budowlanego. Nadzór poprosił o uzupełnienia dokumentów. Nie ma też jeszcze terminu wyłączenia prądu przez STOEN, aby przebudować kolizje energetyczne. Termin oddania do użytku obu wiaduktów - bliżej nieokreślony. Poseł Kierwiński poproszony o pomoc 3 tygodnie temu milczy. Trzeba się przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 22.08.12, 10:52 Rozumiem, że oba są traktowane jako jedna inwestycja i nie ma żadnej siły aby oddać np. tylko Mehoffera? Bo kolizja jest na Płudach chyba, tak? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 22.08.12, 15:41 Na tak szczegółowe pytania, wszyscy nabierają wody w usta i odsyłają do rzeczników PKP, którzy nie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 03.09.12, 12:54 Wczoraj przy okazji małej wycieczki rowerowej, zauważyłem ogłoszenia RWE o wyłączeniu prądu 4 września w godz. 9 - 12 w związku z przebudową sieci energetycznej 400V ul. Klasyków/Wałuszewskiej/Bohaterów, więc likwidują ostatnie kolizje energetyczne w Płudach, a co za tym idzie otwarcie wiaduktów się zbliża - czyżby za tydzień/dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
flamenca Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 03.09.12, 22:29 Fajnie, tylko dlaczego nie mogą oddać wiaduktu na Mehoffera? Tam przecież nie ma kolizji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek526 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.2191494.ip.amg.net.pl 07.09.12, 14:54 Czyżby, czyżby... ? Wczoraj zniknęły betonowe bariery blokujące wjazd na Mehoffera od strony Raciborskiej. Nie ma też zakazu ruchu, co oznacza, że od tej strony - można szaleć ;) Dotychczas takie bariery były rozsuwane (ze dwa razy) - teraz po prostu ich nie ma. W zasięgu wzroku. Wprawdzie zakaz ruchu stoi tuż przed skrzyżowaniem starej / nowej Mehoffera (w przeciwną stronę), a na wiadukcie nadal są płotki - mamy jednak jaskółkę w tunelu ;) Zobaczymy, co będzie w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
kurs1974 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 10.09.12, 14:49 Jest w Echu www.gazetaecho.pl/klasykow-i-mehoffera-jutro-otwarcie-wiaduktow_62036 wiadomość że podobno jutro mają otworzyć wiadukty, ale nie uwierzę jeśli nie przejadę. Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 10.09.12, 16:05 ja też nie wierzę!!! jutro rano się okaże! Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 10.09.12, 17:18 A to ciekawe! Wczoraj Kaznowski mowil ze wiadukty otwieraja za tydzien. Gospodarz ... Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 10.09.12, 23:25 Jak to wczoraj? W niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 11.09.12, 14:46 Tak, na olimpiadzie sportowej w Choszczowce. Byl i Kaznowski i Naczelnik od spraw sportu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kurs1974 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 11.09.12, 07:59 Dziś rano zamknięte nadal. Zakaz wjazdu od Bohaterów. Wiedziałam że tak będzie. Zobaczymy po południu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: 193.164.157.* 11.09.12, 08:57 No to jeszcze poczekamy. Procedury i biurokracja spychają nasz kraj do poziomu trzeciego świata. Chociaż tam (Indie - Dehli) 6 linii metra wybudowali w 15 lat. U nas .... Bez komentarza. www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,wiadukty-na-bialolece-we-wtorek-pozwolenia-kierowcy-poczekaja,57406.html PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 11.09.12, 23:07 www.gazetaecho.pl/sroda-11-30-przeciecie-wstegi-w-pludach_62177 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.12, 16:15 który otwarty? to przejazdy przez tory są już nieczynne? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 12.09.12, 16:26 Gość portalu: gość napisał(a): > który otwarty? to przejazdy przez tory są już nieczynne? Liczyłeś, że po otwarciu wiaduktów przejazdy pozostaną? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 12.09.12, 17:17 Gość portalu: gość napisał(a): > który otwarty? to przejazdy przez tory są już nieczynne? Oba wiadukty są otwarte. Dziś w nocy PKP zapewne zamknie przejazd przez tory na Mehoffera i jutro od rana ZTM skieruje 133 i 152 na nowe trasy do Tarchomina. Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 14.09.12, 10:01 nic nie rozumiem: przejazd przez Mehoffera nadal działa. ale widziałam jeżdżące autobusy po wiadukcie? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 14.09.12, 10:31 W ramach rekompensaty za oczekiwanie PKP udostępnia aktualnie zarówno przejazd jak i wiadukt Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 14.09.12, 12:38 Wiadukt robi chwilowo*) za objazd awaryjny na wypadek opuszczenia szlabanów. *) to chwilowo jest bliżej nieokreślonym przedziałem czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka Re: Wiadukty Płudy i Mehoffera 16.09.12, 22:23 heh, to jakiś absurd :/ to po co było budować wiadukt, skoro przejazd ciągle otwarty? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Czy jest szansa na stojaki/parking rowerowy? 21.09.12, 11:45 obok stacji W-wa Płudy? Ktoś wie, gdzie można napisać pismo w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Czy jest szansa na stojaki/parking rowerowy? 21.09.12, 14:24 Projektowany parking P&R ma mieć ok. 150 m.p. i 80 miejsc na rowery. Odpowiedz Link Zgłoś