Dodaj do ulubionych

synchronizacja świateł- Myśliborska

21.05.12, 20:51
Czy nasz Radny mógłby napisać wniosek o zsynchronizowanie świateł na Myśliborskiej?
Chodzi mi o światła na Myśliborska/Światowida + Myśliborska/ Porajów + światła przed Mostem Północnym.
Aktualnie stoi się najczęściej na wszystkich trzech.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rychu Czyli jest OK. IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.12, 00:13
      > Aktualnie stoi się najczęściej na wszystkich trzech.

Zatrzymujesz się to nie pędzisz 100km/h. Myśliborska to nie autostrada.
      • Gość: Gość Re: Czyli jest OK. IP: *.home.aster.pl 22.05.12, 01:27
        Robisz z siebie durnia ponieważ on nigdzie nie napisał, że jeździ 100 km/h i że to autostrada. A my durniom mówimy stanowcze nie!
        • jurek_dzbonie Re: Czyli jest OK. 22.05.12, 12:03
          > Robisz z siebie durnia ponieważ on nigdzie nie napisał, że jeździ 100 km/h

Nie wiem jak trzeba jechać, żeby łapać wszystkie światła. Jak jadę 40-50km/h przejeżdżam bez zatrzymania, albo stoję max na jednych. Czyli trzeba deptać w podłogę, żeby wszystko łapać.
          • Gość: Kruder76 Re: Czyli jest OK. IP: 91.210.239.* 22.05.12, 21:59
            Wszyscy wiemy, że ruch jest najbardziej płynny ja te światła nie działają, co udowodniła niedawna awaria
          • Gość: p Re: Czyli jest OK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.12, 06:42
            "Nie wiem jak trzeba jechać, żeby łapać wszystkie światła. Jak jadę 40-50km/h przejeżdżam bez zatrzymania, albo stoję max na jednych. Czyli trzeba deptać w podłogę, żeby wszystko łapać."

Fakt, autobusem to jak szybciej pojedziesz, to jeszcze jakiś nawiedzony zadzwoni na policję, i co to będzie.

Ja nie depczę w podłogę, i z reguły na światłach przy Porajów i wjeździe na most muszę się zatrzymywać, po ruszeniu ze świateł przy Światowida.

• qnegunda Re: Czyli jest OK. 23.05.12, 09:55
              > Ja nie depczę w podłogę, i z reguły na światłach przy Porajów i wjeździe na most muszę się
              > zatrzymywać, po ruszeniu ze świateł przy Światowida.

Ciekawe - zależy to od miejsca siedzenia. Zatrzymują się ci co jadą bez przerw i zatrzymują się ci co jadą autobusem obsługującym przystanki. A może tam na stałe jest czerwone?
              • Gość: E-4 Więcej zielonego do wjazdu na most z Myśliborskiej IP: *.jmdi.pl 25.05.12, 22:13
                Najbardziej to przydałoby się takie zaprogramowanie sygnalizacji przy wjeździe na Most Północny z Myśliborskiej, aby w porannym szczycie zielone dla Myśliborskiej z kierunku północnego do wjazdu na most trwało maksymalnie długo.

Obecnie widać, że z kierunku południowego w porannym szczycie na most wjeżdża 0 lub kilka aut w cyklu, natomiast kolejka z kierunku północnego sięga już Porajów. Po oddaniu do użytku nowej inwestycji J.W. przy Światowida, inwestycji przy Odkrytej 58 i przy Książkowej/Światowida, będziemy mieli komunikacyjną powtórkę sprzed otwarcia mostu.

Zrównoważony rozwój dzielnicy... kolejne bloki i ani jednej szkoły... rządzą nami wsioki bez umiejętności spojrzenia kilka lat naprzód.
                • Gość: Rychu Re: Więcej zielonego do wjazdu na most z Myślibor IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.12, 01:07
                  > kolejne bloki i ani jednej szkoły..

Od szkół są władze miasta. Developer żadnej szkoły nie postawi.
                  • Gość: E-4 Re: Więcej zielonego do wjazdu na most z Myślibor IP: 94.42.190.* 28.05.12, 14:47
                    Gość portalu: Rychu napisał(a):
                    > Od szkół są władze miasta. Developer żadnej szkoły nie postawi.

A czy ja w którymś momencie napisałem, że szkołę ma budować deweloper?

Dziwi i bulwersuje mnie wyłącznie krótkowzroczna polityka władz naszej dzielnicy, wydających hurtem pozwolenia na budowę nowych osiedli, bez rozpoczęcia inwestycji w nowe szkoły.

Teraz dzieci na Nowodworach chodzą do podstawówek na 2 zmiany, to na ile zmian będą chodzić po oddaniu wszystkich rozpoczętych inwestycji mieszkaniowych?
                    • Gość: m Re: Więcej zielonego do wjazdu na most z Myślibor IP: 82.177.77.* 29.05.12, 09:37
                      A na jakiej podstawie gmina może odmówić wydania pozwolenia na budowę na prywatnym gruncie, jeśli spełnione są WSZYSTKIE wymogi formalne ? Ludzie myślcie trochę...
                • tarantula01 Re: Więcej zielonego do wjazdu na most z Myślibor 29.05.12, 15:55
                  W Biurze Inżyniera Ruchu dowiedziałem się, że były wykonywane obserwacje tego skrzyżowania i, z czym muszę się zgodzić, na 2 razy przejeżdża tam maksymalnie 2-3 pojazdy z końca kolejki i dzieje się tak tylko raz na kilka cykli.
                  Czyli nie ma szans na modyfikację.

PS. Ten wjazd jest ustawiony już tak, jakby był już tramwaj (do pełnego ustawienia pod tramwaj brakuje wyświetlania sygnału czerwonego do jazdy w relacji Myśliborska - Myśliborska: południe-północ). Czemu tak? Bo tramwaj miał jeździć z chwilą oddania do użytku mostu Północnego.
                  • Gość: pędząca_pesa Re: Więcej zielonego do wjazdu na most z Myślibor IP: *.centertel.pl 29.05.12, 20:00
                    Z tego co pamiętam HGW obiecywała szybki tramwaj czyli taki, który ma priorytet na wszystkich skrzyżowaniach, więc na tym też.
                    Zakładając, że tramwaje będą jeździć z częstotliwością co 3 min. to czerwone dla samochodów będzie co 90 sek. gdy te 90 sek. podzielimy na wszystkie kierunki ruchu to będzie gorzej niż teraz... aby żyło się lepiej...
                    Howgh
                    • tarantula01 Re: Więcej zielonego do wjazdu na most z Myślibor 30.05.12, 11:35
                      Z dostępnych mi informacji wynika, że po uruchomieniu tramwaju (ale co najmniej do Mehoffera) nastąpi zamiana obecnego algorytmu sterowania światłami na tym skrzyżowaniu na inny (trwa jego opracowanie). Faktycznie ma być wyższy priorytet dla tramwaju.
                      Obecny program przy kursowaniu tramwaju do Nagodziców będzie się pewnie sprawdzał z uwagi na stosunkowo niską częstotliwość tramwaju.
                      Zobaczymy co czas pokaże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka